Hiephoi, een nieuwe layout!

Je had vast al wel op Facebook of Twitter mee gekregen dat ik bezig was met de layout, toch? Eindelijk is ‘ie af! Het duurde allemaal iets langer dan de bedoeling was, hier en daar wilde een code niet helemaal goed lukken en soms twijfelde ik een uur over een bepaalde kleur. Maar het is allemaal gelukt. Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet (de kleuren van de linkjes bijvoorbeeld), maar verder ben ik er heel blij mee mee. Ik hoop dat jullie het ook mooi vinden, want dat vind ik stiekem toch best spannend. 

before after

Behind the scenes

Ik vond mijn vorige layout ook best oké trouwens, maar het was allemaal wat te rommelig. Dat rommelige past natuurlijk wel bij mij dus ik ben dan ook niet voor een clean look gegaan. Georganiseerde chaos is het geworden. Deze keer heb ik me ook wat beter aan een kleurenpalet gehouden en in plaats van dat ik aan het rommelen was in de code van het originele thema (Twenty Twelve) maakte ik netjes een child theme aan.

kleuren

Ik twijfelde tussen de bovenste kleurencombinaties maar ging uiteindelijk voor kleurenpalet #3. Dit zijn de kleuren uit één van mijn favo-films: Moonrise Kingdom van Wes Anderson. De achtergrond had ik ook al snel uitgezocht (“What kind of bird are you?“).

vogeltjes

Credits:

Lettertypes: Postaz Bold, Motor Oil 1937, Special Elite
Achtergrond: repeatxrepeaty
Peace-teken in header: akaleez88
Blaadjes in header: besottedblog
Social media icons:
 SJmakes (& thanks aan de BF van Aline die mijn verprutste code fixte)

En en en en en?

Ik word er bijna zenuwachtig van; wat vind je ervan? Als iets niet helemaal klopt of iets staat gek dan hoor ik het ook graag, het kan maar zo zijn dat ik iets over het hoofd heb gezien natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

115 reacties op “Hiephoi, een nieuwe layout!

 1. Ik vond je vorige achtergrond iets rustiger, moet even aan de vogeltjes wennen. Maar het kleurenpalet is supermooi en je logo is awesome! Dat peace tekentje is écht het puntje op de i 😀

  | Reageer op deze reactie
 2. the fourohseven schreef:

  oooh adorable en de gedachte erachter is geniaal. Heb je trailer van de nieuwe film al gezien?

  Mag ik mijn Wes verhaal delen (ken maar drie mensen die Anderson waarderen ) ik zit voor een film stage in Londen (yay) en afgelopen 2 weken was Londen Film Festival aan de gang. Afgelopen weekend was de gala première van een van onze films en bij een gala hoort ook een feestje. De gastenlijst voor dat feest hield ik bij en de dag voor het feest kreeg ik een mailtje met ” Wes Anderson RSVP voor dat en dat feestje” titel. (whaaaah) Mijn hart stopte even met kloppen, Wes zou naar ons feestje komen!!!! Ik nog slijmen met zijn PA (kan nooit kwaad) De avond van het feest zorgde ik ervoor dat ik bij de ingang stond (om de lijst in de gaten te houden ahum ). Alle celebs kwamen een voor een binnen, het werd later en later en Wes kwam maar niet. Zijn PA stuurde nog een mailtje dat Wes een noodgeval had en het feest heeft moeten missen. 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb de trailer vanmiddag gezien, ik ben zo benieuwd! 😀 En wat gaaf dat Wes Anderson op ‘jouw’ feestje zou komen! En net zo jammer dat hij uiteindelijk niet kwam, maar toch, je was al heel dichtbij om hem in het echt te ontmoeten. Dat moet toch een keer goed komen dan 😉 En heeeel raar dat je maar zo weinig mensen kent die zijn films waarderen, say whuuut.

   | Reageer op deze reactie
 3. Hester schreef:

  Ik vind het heel mooi geworden. Goed dat je een child theme hebt gemaakt, ik rommel nog steeds met veranderen van codes. Ik vind vooral je lettertypes heel gaaf!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik stelde het maken van zo’n child theme steeds uit, leek me te veel gedoe. Maar het is heel simpel en het werkt uiteindelijk ook een stuk makkelijker! Want als je een keer (per ongeluk) je theme update (wat wel handig is ivm beveiliging) zijn al je veranderingen ook foetsie, niet zo handig. En dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Ellen schreef:

  hey iris, ik ben een tijd lang een stille lezer geweest, maar compimenten met je layout! Mintgroene vind ik heel mooi. Mocht je nog meer fontjes willen hebben (misschien maak ik je nu wel helemaal gestoord met keuzes) maar ik gebruik vaak dafont.com, nog meer tekeningetjes en speciale fontjes!

  | Reageer op deze reactie
 5. Marlies schreef:

  Mooooooooooooi Iris! Zelfs je visjes zijn meeveranderd, fijn! Ik heb ze even gevoerd hoor 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Rosanne schreef:

  Ahh echt een prachtige layout, ik vond je vorige heel fijn maar deze vind ik een miljoen keer beter en leuker en 😀 mijn approval heb je (meer dan)!

  X Rosanne

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah yes! Dat vind ik echt heel tof. Ik vind het altijd zo eng om een nieuwe layout online te zetten, ben altijd doodsbang dat iedereen dan ‘boeeee’ gaat roepen en de vorige versie mooier vond (ergste nachtmerrie). Dus heel erg bedankt! 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Karlijn schreef:

  Vogels zijn altijd goed! Ik ben verliefd op deze vogeltjes geworden, wat zijn ze tof. Leuk geworden is het weer, eerlijk gezegd vind ik jouw lay-outs altijd leuk, je maakt het gewoon altijd weer ‘iris’ achtig. Ik weet niet precies wat het is, maar het is wel zo 🙂 Knap dat je dit allemaal zelf kunt, bij mijn nieuwe lay-out heb ik gelukkig hulp gehad.

  | Reageer op deze reactie
 8. glamcultkid schreef:

  Zoals je zelf al zegt, een georganiseerde rommel. Maar wel een superstrakke georganiseerde rommel. Echt helemaal Iris!

  | Reageer op deze reactie
 9. Leonella schreef:

  Oei, ik zie dat ik nog nooit heb gecomment, maar ik lees al heel lang mee. De lay-out vind ik heel tof, alleen de vogeltjes vind ik wel heel druk… mag ik dat zeggen?

  | Reageer op deze reactie
 10. Naomi schreef:

  oeeeh je header is echt strak!! Past helemaal bij jou met het peaceteken!
  En leuk dat de kleuren overeenkomen met de vogeltjes:D
  Houweee zo!

  | Reageer op deze reactie
 11. cheyenne schreef:

  je vorige layout vond ik ook al heel tof, maar deze is super! je kan nooit iets fout doen met vogeltjes 😉
  ik heb me altijs al iets meer willen verdiepen in het ontwerpen/maken van je eigen blog ontwerp e.d. (meer dan kan met de standaard opties), heel gaaf dat je dit allemaal zelf kunt!
  nu krijg ik allemaal kriebels om de mijne te veranderen, hihi!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Thanks! Ik moet eerlijk toegeven dat ik meestal maar wat doe hoor, dus zo heel veel verstand heb ik niet eens van het technische gedeelte, haha. Thank god for Google! Van dat prutsen leer je het meeste denk ik.

   | Reageer op deze reactie
 12. Malu schreef:

  mooiste layout ooit!
  (al vond ik die met papier en je groene hobbies ook heel vet!).

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik hoop het! Haha 😀 Als de layout heeel rustig is dan vind ik het na een week al zo saai dat ik meteen weer een nieuwe layout wil, haha. Dankje!

   | Reageer op deze reactie
 13. Danique schreef:

  Supertof! En inderdaad een hele leuke vogeltjesachtergrond! Toen ik op Twitter zag dat je je layout aan het veranderen was, dacht ik even dat er een enorme big change zou plaatsvinden, maar eigenlijk valt het wel mee :D. Maar ik vind deze net even wat vrolijker dan je vorige!

  | Reageer op deze reactie
 14. Kiki schreef:

  Hij is leuk leuk leuk, en je blog ook want die heb ik net ontdekt 🙂 liefs

  | Reageer op deze reactie
 15. Julia schreef:

  Ik vind je lay-out superleuk geworden! Ik dacht eerst wel even ‘WOW vogels!!’, maar daar was ik naar 10 seconden ook wel weer aan gewend. Niceee 😀

  | Reageer op deze reactie
 16. Con leche schreef:

  Love it!! 🙂 Ik vind de kleurstelling en de header echt super mooi, especially like the okergeel! Goed gedaan!

  | Reageer op deze reactie
 17. Marit schreef:

  wauuuuw iris, wat is het suuuuper super super mooi geworden! Je vorige layout vond ik al geweldig, maar hoe het nu geworden is, een hele verfrissing! Je mag er zeker trots op zijn! 😀

  | Reageer op deze reactie
 18. Linda schreef:

  Ik vind hem leuk, vrolijk en erg origineel!
  Het nodigt in ieder geval uit om verder te lezen 😀

  | Reageer op deze reactie
 19. Marcella schreef:

  Yo, 100 reacties gingen me voor. Ik vind je layout cool, heel tof zo! Mooie verbetering, en je oude layout was ook al gaaf.

  | Reageer op deze reactie
 20. Michelle/misschienzelfstwee schreef:

  Ahhh ik hou van deze kleurtjes!
  Ik ben dus zelf al tig jaar bezig met het design van mijn soon-to-be blog…. steeeds is er iets niet goed. Ik moet echt wat minder mierenneukerig worden wat dat betreft, want ik denk steeds: dat is echt een super leuk idee voor een blogje! (ALLEEN DIE VERDOMDE LAYOUT!)
  Maaar ik wijk af van het onderwerp: IK HOUD HIERVAN! 😀

  xjes
  Michelle

  | Reageer op deze reactie
   1. iris schreef:

    Ik vond het uiteindelijk heel makkelijk! Het wordt een beetje vaag uitgelegd op de WordPress website vond ik, maar het stelt eigenlijk niet zo veel voor. Ik dacht dat het heel ingewikkeld was maar uiteindelijk werkt het juist veel makkelijker als je het door hebt 😀

    | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Ja, nouja, het grootste deel is natuurlijk al gedaan omdat ik een standaard WordPress thema heb gebruikt. Dus ik heb het niet helemaal vanaf nul zelf gemaakt hoor 😉 Maar de extra dingetjes zoals de header enzo natuurlijk wel 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Farah schreef:

    Nou ik vind het knap hoor!
    Ik heb zelf ook al een domein/hosting en al een child theme aangemaakt. Maar ik krijg het echt niet voor elkaar om de lay out helemaal naar mijn zin te maken. Ik kan sowieso niets ontwerpen van logo o.i.d.
    En voor de rest lukt het me ook nog niet haha. Maar ik denk dat ik gewoon eerst eens wat meer moet leren over css enzo ;).

    | Reageer op deze reactie
 21. Maura - YLT schreef:

  Ik vind hem echt geweldig Iris. Heel vrolijk, word er echt blij van 🙂 Ik vind je social media plaatjes ook echt heel cool.

  | Reageer op deze reactie
 22. Lisa schreef:

  Ik was eerst een beetje teleurgesteld, want ik vond je vorige lay-out zo mooi :p Maar dit ziet er echt súpermooi uit! De achtergrond is fantastisch, en de kleuren passen prachtig bij elkaar, èn bij je blog. Ziet er schitterend uit!

  | Reageer op deze reactie
 23. Eva schreef:

  Ik vind het zeker geslaagd. Ik heb me trouwens een halfuur geamuseerd met die visjes te voeden rechts van het scherm 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top