STOET in Enschede: stoere horeca in de bieb

STOET in Enschede is sinds 10 september open en ik vind het echt een aanwinst! Mijn favo lunchrooms hier zijn Bagels & Beans en De Broodbode. Maar STOET hoort nu ook zeker op dat lijstje.

Stoet in Enschede

Stoet in Enschede

Je vindt STOET in het centrum in hetzelfde gebouw als waar je de bieb vindt. Fun fact: en dan bevind je je gelijk schuin tegenover mijn oude studiootje! Ondanks dat ik nu niet meer in het centrum woon, stap ik graag op de fiets voor STOET. De koffie (mรจt sojamelk als je dat wil!) is namelijk heel goed. En het eten ook! En misschien wel het allerbelangrijkst: de mensen die de zaak runnen zijn heel leuk en vriendelijk.

De eerste keer dat ik bij STOET in Enschede was, kwam ik daar voor de Mix&Match-avond voor ondernemers. De oprichtster begon te vertellen over hoe STOET tot stand is gekomen. Dat was namelijk door de Mix&Match-avond. Zij vertelde op die avond over haar lunchroomidee. Iemand van de bieb zat in de zaal en vond haar idee interessant en zo ontstond STOET – Stoere horeca in de bieb. Het is een mooi plekje geworden, heel hip en modern. Dat is best uniek voor Enschede. Je kan er ook rustig zitten met je laptop om wat werken, inclusief goede koffie.

Stoet in Enschede stoet Stoet in Enschede Stoet in Enschede

Menukaart

Op de menukaart staat naast ‘stoet’ (= brood in het Twents) ook soep, salade en zoete gerechten. Er zijn voldoende vegetarische opties; veganistische opties zijn er echter niet veel. Verder hebben ze echt sรบperlekkere koffie. Dat heb ik nu al drie keer gezegd, maar serieus, ik wil hier echt even de nadruk op leggen, hoor. Die je kan bestellen met sojamelk, yay! Maar ook Clipper-thee en een glazen tap met water waar je gratis je glas kan (bij)vullen. De dikke plakken brood zijn รณรณk al heel lekker, en voor de prijs (vanaf 3,95 euro) krijg je echt een goed vullende lunch. Ik was er wezen lunchen met vrienden en we zaten echt bomvol. Wat ik stiekem wel jammer vond, want ik wilde ook nog graag de citroentiramisu proeven. Die bewaren we voor de volgende keer.

Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschedestoet

Stoet kan je vinden in de bieb van Enschede aan de Pijpenstraat 15.
Op hun website & Facebookpagina vind je de openingstijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 reacties op “STOET in Enschede: stoere horeca in de bieb

 1. Rosan schreef:

  Ja ik ben er ook al geweest! Echt een leuke plek, ben blij dat Enschede steeds leuker wordt ๐Ÿ˜€

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ohhh wat leuk! Volgens mij is ook รญedereen er positief over die er is geweest ๐Ÿ˜€

   | Reageer op deze reactie
 2. Malu schreef:

  Mijn vader wil graag een keer met mij een dagje naar Enschede! Wij komen uit Eindhoven, dus dan maken we er er meteen een hap en stap dagje van. Zo te zien mogen we Stoet zeker niet overslaan!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yesss wat leuk dat jullie een dagje Enschede gaan doen. Ik kan het zeker aanraden. En Stoet is denk ik helemaal je ding aangezien het in de bieb zit (ik zit nu op je mooie boekenblog te kijken!)

   | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Het lijkt me echt een heel fijn plekje om wat uren door te brengen. De ‘koffietentjes’ hier zijn niet zo geschikt om een tijd achter je laptop te werken, mensen kijken je dan al gauw gek aan.

  | Reageer op deze reactie
 4. Dineke schreef:

  Oh, dit lijkt mij een heerlijk werkplekje! Jammer dat ik er niet in de buurt woon….

  | Reageer op deze reactie
 5. Gelieke schreef:

  Wat gaaf dit! Haha, net nu ik in het buitenland zit komen er allemaal gave initiatieven van de grond in Enschede ๐Ÿ˜‰ maar ik ga hier zeker een kijkje nemen als ik terug ben. De bibliotheek is sowieso een plek waar ik graag heen ga.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het is heel erg, maar ik was dus nog nooit in die bieb geweest! Het is wel echt een mooie fijne plek inderdaad. Ohhh als je weer terug bent heb je allemaal moois te bezoeken, superleuk ๐Ÿ˜€

   | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Enschede stond al op het lijstje om eens heen te gaan, maar het komt nu hoger en hoger te staan. FIJN!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yayy dat vind ik leuk om te horen! Ik ben op een missie om Enschede’s hipheid aan iedereen te laten zien haha ๐Ÿ˜€

   | Reageer op deze reactie
 7. Pingback: Weekoverzicht: Chocoladedrama, leuke Deisy & Marktplaats | IKBENIRISNIET
 8. Pingback: Weekoverzicht: Sex and the City naspelen & een social hangover | IKBENIRISNIET
 9. Pingback: Weekoverzicht: moederdag, zomergarderobe & en een nieuw hoedje | IKBENIRISNIET
 10. Pingback: Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken | IKBENIRISNIET
Back to Top