STOET in Enschede: stoere horeca in de bieb

STOET in Enschede is sinds 10 september open en ik vind het echt een aanwinst! Mijn favo lunchrooms hier zijn Bagels & Beans en De Broodbode. Maar STOET hoort nu ook zeker op dat lijstje.

Stoet in Enschede

Stoet in Enschede

Je vindt STOET in het centrum in hetzelfde gebouw als waar je de bieb vindt. Fun fact: en dan bevind je je gelijk schuin tegenover mijn oude studiootje! Ondanks dat ik nu niet meer in het centrum woon, stap ik graag op de fiets voor STOET. De koffie (mèt sojamelk als je dat wil!) is namelijk heel goed. En het eten ook! En misschien wel het allerbelangrijkst: de mensen die de zaak runnen zijn heel leuk en vriendelijk.

De eerste keer dat ik bij STOET in Enschede was, kwam ik daar voor de Mix&Match-avond voor ondernemers. De oprichtster begon te vertellen over hoe STOET tot stand is gekomen. Dat was namelijk door de Mix&Match-avond. Zij vertelde op die avond over haar lunchroomidee. Iemand van de bieb zat in de zaal en vond haar idee interessant en zo ontstond STOET – Stoere horeca in de bieb. Het is een mooi plekje geworden, heel hip en modern. Dat is best uniek voor Enschede. Je kan er ook rustig zitten met je laptop om wat werken, inclusief goede koffie.

Stoet in Enschede stoet Stoet in Enschede Stoet in Enschede

Menukaart

Op de menukaart staat naast ‘stoet’ (= brood in het Twents) ook soep, salade en zoete gerechten. Er zijn voldoende vegetarische opties; veganistische opties zijn er echter niet veel. Verder hebben ze echt súperlekkere koffie. Dat heb ik nu al drie keer gezegd, maar serieus, ik wil hier echt even de nadruk op leggen, hoor. Die je kan bestellen met sojamelk, yay! Maar ook Clipper-thee en een glazen tap met water waar je gratis je glas kan (bij)vullen. De dikke plakken brood zijn óók al heel lekker, en voor de prijs (vanaf 3,95 euro) krijg je echt een goed vullende lunch. Ik was er wezen lunchen met vrienden en we zaten echt bomvol. Wat ik stiekem wel jammer vond, want ik wilde ook nog graag de citroentiramisu proeven. Die bewaren we voor de volgende keer.

Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschede Stoet in Enschedestoet

Stoet kan je vinden in de bieb van Enschede aan de Pijpenstraat 15.
Op hun website & Facebookpagina vind je de openingstijden.

Back to Top