Fitbit Alta: bevalt ‘ie nog steeds?

Ja! In april kocht ik een Fitbit Alta. Het was een beetje een impulsaankoop, maar ik ben nog steeds blij dat ik hem toen kocht. Want in die acht maanden heb ik de Fitbit nog elke dag én nacht om gehad. Ik krijg regelmatig vragen over de Fitbit: ben ik er nog wel tevreden mee en is het niet zo’n onding dat je na een maand in een hoekje gooit? Dus bij deze een update!

Fitbit Alta: na achtmaanden gebruik

Waar ik hem nu vooral voor gebruik

Meer bewegen

De eerste paar maanden wilde ik per se elke dag de 10.000 stappen halen. De Fitbit motiveerde me om (veel) meer te bewegen. Als ik ’s avonds op 8000 stappen zat, dan liep ik nog even een rondje in mijn eentje met een luisterboek zodat ik toch de 10K aan zou tikken. Dat heb ik nu al een tijd niet meer gedaan. Al ligt dat ook aan het feit dat het al zo vroeg donker is ’s avonds. Ik let ook niet meer zo heel intens op hoeveel stappen ik heb per dag. Maar als ik zie dat ik nog maar weinig stappen heb, maak ik het wandelrondje met Ollie extra lang. Of ik ga lopend naar de stad in plaats van met de bus. Ondanks dat ik niet meer als doel heb om elke dag de 10K te halen, heeft de Fitbit nog steeds het motiverende effect wel!

Een beter slaapritme

Je kon al zien hoeveel uur je per nacht had geslapen en of je vaak wakker werd. Dat vind ik nog steeds een handige functie. Als ik bijvoorbeeld een paar nachten ‘maar’ zeven uur heb geslapen, ben ik niet te genieten. Ik ben er door de Fitbit achter gekomen dat ik echt wel rond de negen uur slaap nodig heb per nacht om dat confettihoofd van mij weer zen te krijgen. Tegenwoordig heeft Fitbit als nieuwe functie dat je ook kan zien of je een goed slaapritme hebt. Dat is een erg fijne toevoeging!

Fitbit Alta: na achtmaanden gebruik

Geen telefoontjes meer missen

Misschien vind ik het allerhandigst nog wel dat ik nooit meer telefoontjes hoef te missen. Mijn telefoon staat altijd op stil en ik heb de meeste meldingen uit staan. En als ik word gebeld gaat de Fitbit zachtjes trillen. Súperhandig. Ook als mijn telefoon bijvoorbeeld beneden ligt en ik zit boven. Dit kan je ook als alarmklok gebruiken trouwens, maar dat heb ik alleen in het begin gedaan. Ik durf daar toch niet helemaal op te vertrouwen.

Als horloge

En heel simpel als horloge! Ik droeg nooit horloges. Ik houd niet van armbandjes, kettingen en ander kriebelig spul op mijn lichaam, en zo ook horloges. Maar de Fitbit Alta zit heel comfortabel! Het display staat normaal uit, maar als je je arm naar je toe beweegt om de tijd te kunnen zien, plopt het scherm automatisch aan.

Fitbit Alta: na acht maanden gebruik

Nog steeds blij met de Fitbit Alta?

Ja! De batterij gaat nog steeds lang mee, ik hoef hem maar op de paar dagen even op te laden. Dat doe ik meestal als ik onder de douche sta. De Fitbit zelf ziet er ook gewoon nog prima uit. Als ik er hééél goed op let en de Fitbit in een bepaalde hoek houd, zie ik wat lichte krasjes op het scherm. Maar dat is het ook wel. Ik heb nu twee keer gehad dat ik de deur uit was gegaan zonder mijn Fitbit, dan voel ik me behoorlijk naakt. En loop ik ook gelijk een stuk minder ver want de stappen tellen dan toch niet mee, ha.

Fitbit Alta: na acht maanden gebruik

Helaas is de Fitbit Alta nog steeds behoorlijk aan de prijs, hier is ‘ie te koop voor 138 euro. De Fitbit Alta heeft geen GPS of een hartslagmeter, maar er zijn Fitbit’s die dit wel hebben, alle verschillende modellen zie je hier. (Hoewel het natuurlijk helemaal fantastisch is voor mij als je zo’n ding aanschaft via de vorige twee affiliatelinkjes, raad ik het aan om eerst Marktplaats even te checken. Dat kan veel schelen qua prijs!)

Ik hoop dat ik hiermee alle vragen heb kunnen beantwoorden voor iedereen die nog twijfelde over een Fitbit (of andere activitytracker, ik heb geen aandelen ofzo dus kies gewoon welke jou het meest aanspreekt). Als je er nog vragen over hebt, laat het vooral weten!

Heb je echt een Fitbit nodig in je leven? Nee. Maar ik vind hem wel echt handig! 

Back to Top