Fitbit Alta: bevalt ‘ie nog steeds?

Ja! In april kocht ik een Fitbit Alta. Het was een beetje een impulsaankoop, maar ik ben nog steeds blij dat ik hem toen kocht. Want in die acht maanden heb ik de Fitbit nog elke dag én nacht om gehad. Ik krijg regelmatig vragen over de Fitbit: ben ik er nog wel tevreden mee en is het niet zo’n onding dat je na een maand in een hoekje gooit? Dus bij deze een update!

Fitbit Alta: na achtmaanden gebruik

Waar ik hem nu vooral voor gebruik

Meer bewegen

De eerste paar maanden wilde ik per se elke dag de 10.000 stappen halen. De Fitbit motiveerde me om (veel) meer te bewegen. Als ik ’s avonds op 8000 stappen zat, dan liep ik nog even een rondje in mijn eentje met een luisterboek zodat ik toch de 10K aan zou tikken. Dat heb ik nu al een tijd niet meer gedaan. Al ligt dat ook aan het feit dat het al zo vroeg donker is ’s avonds. Ik let ook niet meer zo heel intens op hoeveel stappen ik heb per dag. Maar als ik zie dat ik nog maar weinig stappen heb, maak ik het wandelrondje met Ollie extra lang. Of ik ga lopend naar de stad in plaats van met de bus. Ondanks dat ik niet meer als doel heb om elke dag de 10K te halen, heeft de Fitbit nog steeds het motiverende effect wel!

Een beter slaapritme

Je kon al zien hoeveel uur je per nacht had geslapen en of je vaak wakker werd. Dat vind ik nog steeds een handige functie. Als ik bijvoorbeeld een paar nachten ‘maar’ zeven uur heb geslapen, ben ik niet te genieten. Ik ben er door de Fitbit achter gekomen dat ik echt wel rond de negen uur slaap nodig heb per nacht om dat confettihoofd van mij weer zen te krijgen. Tegenwoordig heeft Fitbit als nieuwe functie dat je ook kan zien of je een goed slaapritme hebt. Dat is een erg fijne toevoeging!

Fitbit Alta: na achtmaanden gebruik

Geen telefoontjes meer missen

Misschien vind ik het allerhandigst nog wel dat ik nooit meer telefoontjes hoef te missen. Mijn telefoon staat altijd op stil en ik heb de meeste meldingen uit staan. En als ik word gebeld gaat de Fitbit zachtjes trillen. Súperhandig. Ook als mijn telefoon bijvoorbeeld beneden ligt en ik zit boven. Dit kan je ook als alarmklok gebruiken trouwens, maar dat heb ik alleen in het begin gedaan. Ik durf daar toch niet helemaal op te vertrouwen.

Als horloge

En heel simpel als horloge! Ik droeg nooit horloges. Ik houd niet van armbandjes, kettingen en ander kriebelig spul op mijn lichaam, en zo ook horloges. Maar de Fitbit Alta zit heel comfortabel! Het display staat normaal uit, maar als je je arm naar je toe beweegt om de tijd te kunnen zien, plopt het scherm automatisch aan.

Fitbit Alta: na acht maanden gebruik

Nog steeds blij met de Fitbit Alta?

Ja! De batterij gaat nog steeds lang mee, ik hoef hem maar op de paar dagen even op te laden. Dat doe ik meestal als ik onder de douche sta. De Fitbit zelf ziet er ook gewoon nog prima uit. Als ik er hééél goed op let en de Fitbit in een bepaalde hoek houd, zie ik wat lichte krasjes op het scherm. Maar dat is het ook wel. Ik heb nu twee keer gehad dat ik de deur uit was gegaan zonder mijn Fitbit, dan voel ik me behoorlijk naakt. En loop ik ook gelijk een stuk minder ver want de stappen tellen dan toch niet mee, ha.

Fitbit Alta: na acht maanden gebruik

Helaas is de Fitbit Alta nog steeds behoorlijk aan de prijs, hier is ‘ie te koop voor 138 euro. De Fitbit Alta heeft geen GPS of een hartslagmeter, maar er zijn Fitbit’s die dit wel hebben, alle verschillende modellen zie je hier. (Hoewel het natuurlijk helemaal fantastisch is voor mij als je zo’n ding aanschaft via de vorige twee affiliatelinkjes, raad ik het aan om eerst Marktplaats even te checken. Dat kan veel schelen qua prijs!)

Ik hoop dat ik hiermee alle vragen heb kunnen beantwoorden voor iedereen die nog twijfelde over een Fitbit (of andere activitytracker, ik heb geen aandelen ofzo dus kies gewoon welke jou het meest aanspreekt). Als je er nog vragen over hebt, laat het vooral weten!

Heb je echt een Fitbit nodig in je leven? Nee. Maar ik vind hem wel echt handig! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

39 reacties op “Fitbit Alta: bevalt ‘ie nog steeds?

 1. Pingback: Stappen tellen met de Fitbit Alta | IKBENIRISNIET
 2. Miranda schreef:

  Ik ben ook nog steeds heel blij met mijn fitbit! Ik heb hem nu ongeveer een half jaar. Een minpuntje vind ik wel dat hij fietsen niet goed kan tracken, want dat doe ik elke dag. Daarom zou ik nu graag de nieuwe charge 2 willen, maar dat vind ik zonde van het geld.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh ja klopt! Dat vind ik ook jammer! Want officieel zou ‘ie dat wel moeten kunnen, toch? Al kan je het achteraf ook wel makkelijk handmatig invoeren, maar vaak vergeet ik dat. Eén keer heeft ‘ie een fietsrit bij mij wel geregistreerd trouwens, dat was een best lange rit over een hobbelige weg. Blijkbaar kon hij die bewegingen toch wel herkennen als gefiets.

   | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Ik heb sinds een paar maanden de Fitbit Charge 2. Ook ik was bang dat ie na een maand in een hoekje van mijn kast terecht zou komen maar heb hem braaf elke dag om! Leuke manier om gemotiveerd te blijven bewegen vind ik 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat goed! Ik vind de Charge 2 ook heel mooi, vooral omdat die nog wat extra functies heeft. Vind je hem wel fijn zitten ivm het brede bandje, ook om mee te slapen?

   | Reageer op deze reactie
   1. Bente schreef:

    Ik voel hem eigenlijk niet zitten, dus ja, hij is met het grotere bandje ook comfortabel ;). In ieder geval.. dat vind ik. Maar misschien dat ie voor iemand die armbandjes al te veel frutsels vind niet?

    | Reageer op deze reactie
 4. Iris schreef:

  Ik was eerst een beetje sceptisch over de Fitbit, want een apparaat dat alles bijhoudt wat je doet klonk toch een soort van eng denk ik. Nu lijkt het me serieus wel wat.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha ja je kan er ook heel ver in gaan zelfs want je kan ook al je eten/calorieën bijhouden in de app,net als je gewicht, hoeveel water je hebt gedronken.. Nou goed, je kan er ook een beetje te veel in doorslaan haha. Verder vind ik het wel meevallen hoeveel die bijhoudt. Maar ik heb er geen GPS en hartslagmeter in zitten, dus het enige dat de Alta bij mij doet is de bewegingen registreren aan de hand van stappen en slapen.

   | Reageer op deze reactie
 5. Nienke schreef:

  Ik heb nu een goedkope activity tracker (€15 uit China!) om te kijken of het bevalt en ik vind ‘m heel fijn. En ik ben ook een stuk beter geworden in de telefoon opnemen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat goed! Wat een verschil ook qua bedrag, jeetjemina.

   | Reageer op deze reactie
 6. Janneke schreef:

  Is de Fitbit Alta nog te krijgen?
  Kan allerlei andere modellen vinden maar deze niet.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja, als het goed is wel! O.a. bol.com heeft hem (zie linkje uit blogpost) en Coolblue. Hij is ook nog wel te koop bij ‘echte’ winkels zoals Mediamarkt 🙂

   | Reageer op deze reactie
 7. Sofie schreef:

  Ik heb (nog) geen Fitbit maar gebruik wel de app op m’n iPhone, dan komen de stappen die de iphone bijhoudt automatisch erin. Het is niet helemaal hetzelfde want in huis heb je niet altijd je smartphone bij. Ik vraag me af hoe het zit met de straling van de Fitbit, als je hem ook heel de nacht aan hebt. Heeft iemand daar info over?

  Ik zou de charge 2 wel willen. Wie weet op een dag 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Volgens mij valt dat wel mee, hij gebruikt bluetooth om te syncen met je telefoon. Maar je kan de bluetooth ook uit zetten en dan een keer per dag even aan zetten om te syncen. In ieder geval met de stralingen die je sowieso al om je heen vindt zal het wel verwaarloosbaar zijn. Maar je zou altijd met Fitbit contact op kunnen nemen voor meer info! 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. Sofie schreef:

    Oh, dat is in elk geval wel interessant dat je ook de optie hebt om de Bluetooth uit te zetten, thanks!

    | Reageer op deze reactie
 8. Sofie schreef:

  Fijn, ik wil er ook soms ééntje aanschaffen omdat ik nu persé mijn iPhone overal mee wil hebben om mijn stappen te tellen en soms wil ik bewust eens mijn gsm thuis laten.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah ja dat snap ik, dan is zo’n stappenteller als armbandje toch wat handiger!

   | Reageer op deze reactie
 9. Eva schreef:

  Ik heb sinds een laar weken een fitbit hr, met hartslagmeter. Ik kreeg hem van mijn werk en alhoewel ik niet wist dat ik er 1 nodig had, kan ik nu niet meer zonder. Echt fijn, goede motivator en zit heel comfy. Vind het ook leuk om te zien hoe je hartslag daalt in rust als je conditie beter wordt door sporten.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik twijfelde heel erg tussen de Alta en de HR! Uiteindelijk ben ik toch maar voor de Alta gegaan omdat ik dacht dat die meer comfortabel zou zitten door het dunne bandje en sporten doe ik toch niet echt haha. Maar goed om te horen dat die ook gewoon fijn zit!

   | Reageer op deze reactie
 10. Oe, leuk om te lezen dit! Ik heb nu zo’n twee maanden een Fitbit (flex 2), en ben daar superblij mee! Achteraf had ik misschien ook liever een model met horloge gewild, want dat lijkt me stiekem toch best handig, maar ach, ik droeg toch al nooit een horloge 😉 En ik merk dat het me inderdaad ontzettend motiveert om meer te bewegen! Zeker omdat ik meestal gewoon vanuit huis werk, heb ik dat extra zetje wel echt nodig. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik vind de Flex 2 heel mooi, die was er geloof ik nog niet toen ik de Alta kocht. Ik vind het display inderdaad wel een plus, ook om even snel te zien op hoeveel stappen ik al zit. Maar meestal kijk ik op mijn telefoon, dus het is niet echt een heel belangrijke functie die je mist.

   | Reageer op deze reactie
 11. Bianca schreef:

  Ik weet nog dat ik heel lang twijfelde of ik en fitbit zou kopen, en onder andere jouw post toen, trok me over de streep! Ik kocht een Charge 2, heb hem nu bijna 2 maanden en ben er heel tevreden over! Vind de hartslagmeter bij dit model wel een grote meerwaarde (ik sport minstens 2x per week vrij intensief en dan is het heel leuk om je pieken enzo te zien).
  Enige opmerking heb ik dat hij soms denkt dat ik al slaap als ik gewoon een film aan het kijken ben haha. Dat is waarschijnlijk omdat hij nu op de normale gevoeligheid staat nu. Op de meer gevoelige stand trackt hij dan weer TE veel mijn bewegingen en leek het dat ik elke nacht amper sliep! (heb je daarover een tijdje terug eens over gesproken via snapchat, hihi 🙂 )

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Ja zo’n hartslagmeter kan ook wel erg handig zijn. Vooral als je veel sport! Dat hij niet-slaap als slaap registreert heb ik zelf nog maar één keer gehad, dat komt volgens mij vooral doordat ik heel slecht ben in stil zitten haha. Ik ben altijd wel met mijn handen aan het friemelen of zet de film honderd keer op pauze om drinken of eten te pakken. Maar je kan het wel gewoon verwijderen achteraf he!

   | Reageer op deze reactie
 12. Evelien schreef:

  Serieus een slim plan om een ‘bevalt […] nog steeds?’ post te maken. Ik heb regelmatig ervaren dat een product gebreken vertoont nadat ik er een review over heb geschreven. Dat pas ik dan soms aan in de originele post, maar dit is natuurlijk een veel betere optie! Suuuuper slim! De slaapfunctie lijkt me heel handig trouwens, van dit horloge!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja hè! Zou ik zelf ook niet zo snel op komen om te doen, maar kreeg er zo vaak vragen over dat het me wel handig leek als aparte blogpost. In een oude blogpost zullen veel minder mensen het lezen, dus als nieuwe blogpost is wel heel nuttig inderdaad 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. josie schreef:

  Wat staat er op die eerste foto onder het uur, die tekening? Bij sommige reviews las ik iets over een bloem die erop komt naarmate je je doel haalt, is het dat? Hoe activeer je dat op de Alta?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja klopt, dat is het begin van het bloemetje, terwijl je aan het bewegen bent groeit ‘ie. Dan moet je het display selecteren waar de bloem in zit, dat doe je in de fitbit app bij Account > Alta > Clockface 🙂

   | Reageer op deze reactie
 14. Jacqueline schreef:

  Ik heb er ook weleens aan zitten denken om zoiets aan te schaffen. Vooral om mijn slaap in kaart te brengen, want aan genoeg stappen kom ik toch niet.

  | Reageer op deze reactie
 15. Sabine schreef:

  Ik heb sinds augustus de FitBit Charge HR (niet de 2) en draag hem ook nog steeds elke dag. Ik baal wel, want bij mij laat onderhand het bandje los waar hij vast zou moeten zitten aan het scherm en zit er aan de andere kant een luchtbubbel onder het materiaal… Wellicht dat ik over een tijdje overstap naar de Charge 2!

  | Reageer op deze reactie
 16. Sabina schreef:

  ik heb sinds gister de fitbit charge 2, heb deze alvast gekregen voor mn verjaardag van mijn vriend 🙂
  Ben er nu al erg blij mee, ik had eerst de fitbit one, deze heb ik ook dag en nacht gebruikt.
  Zou ik je mogen toevoegen als vrienden?

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo! | IKBENIRISNIET
 18. Moniek schreef:

  Ik heb door o.a. jouw blogpost een paar weken terug de Fitbit Charge 2 gekocht. Zo fijn met sporten, maar ook gewoon de motivatie om elke dag 10.000 stappen te halen en te kunnen zien hoe je slaapt. Ben er heel blij mee! Hartslagmeter vind ik ook wel een hele fijne bijkomstigheid.

  | Reageer op deze reactie
 19. Pingback: Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips | IKBENIRISNIET
 20. Maaike schreef:

  Oeeh ik wil deze graag vragen voor mijn verjaardag aan mijn ouders! Maar nu nog kiezen of ik een alta wil of een andere… Ben jij specifiek blij met de alta of toch spijt dat je niet voor een ander model bent gegaan? En even kijken of ie op marktplaats staat is een goede, dat scheelt ook weer voor mijn ouders en het milieu 🙂 Zo niet, dan vraag ik of ze het via de affliatelink willen bestellen hoor! Liefs

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk zeg 🙂 Ik ben er nog steeds heel tevreden mee! Juist omdat het een smal bandje is, ben ik blij dat ik deze heb en niet een andere. Er is nu wel een nieuwere versie van deze, de Fitbit Alta HR, daar zou je ook nog naar kunnen kijken. Die is ongeveer hetzelfde alleen dan met een riempje als bandje en die heeft een hartslagmeter. Misschien dat ik die wel zou willen als deze kapot zou gaan, maar voor nu hoef ik nog geen ander model.

   | Reageer op deze reactie
 21. Pingback: Weekoverzicht: heel goed nieuws, verdwaald & konijnenoren | IKBENIRISNIET
 22. Hmm, heel interessant dit! Ik heb een tijdje mijn slaap getrackt met een app, maar vond het niet zo fijn om met mijn telefoon in bed te slapen. Hij is ook best wel vaak uit bed gevallen, haha. En nu mag ie sowieso niet meer in de slaapkamer van mij, want anders begroet ik ’s morgens instagram nog eerder dan mijn lief en dat kan natuurlijk niet.
  Omdat ik binnenkort op wandelvakantie ga, ben ik de laatste maanden veel aan het wandelen. Met een andere app houd ik bij hoe ver ik loop, maar die moet ik steeds bewust aan- en uitzetten en na een paar uurtjes is de batterij leeg.
  Je hoort het al. Een fitbit met GPS is op mijn lijf geschreven! Ik ga even googlen enzo. Als ik overtuigd ben, ga ik wel even via je affiliatelinkje hoor 😉

  | Reageer op deze reactie
 23. Richelle schreef:

  Ik lees dit artikel nu pas. Heb sinds een week de alta HR.
  Heb sinds dag 2 last van mijn arm, pols en rug.
  Na 5 dagen ging ie niet meer aan. Had 2 dagen dus geen fitbit om m’n pol en had ook geen pijn. Vandaag weer begonnen met dragen en wat denk je. Weer pijn..
  Ik ga proberen Bluetooth uit te zetten en een paar keer per dag de syncen. Misschien helpt dat. Heb all day sync al uitgezet.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top