Filmtips XIV

De vorige maand vloog voorbij, ik keek zooo veel films. Daarom extra veel filmtips deze keer! Normaal plaats ik er rond de vijf maar dat was echt te moeilijk met selecteren, dus het werden er uiteindelijk acht. Dit zijn de leukste films die ik in oktober zag!

filmtip_prince_avalanche

geel_hartje Prince Avalance (2013) – Twee wegwerkers zijn in de zomer van 1988 met elkaar opgescheept. Alvin heeft een goed woordje gedaan voor het broertje van zijn vriendin zodat hij dit baantje samen met hem kan doen. Deze low budget film is gefilmd in Texas nadat daar bosbranden waren. Het verhaal is redelijk simpel maar ik vond het een mooie film, er zitten hele goede scenes tussen en interessante dialogen. Zo’n typische hipsterfilm die je gezien moet hebben als filmliefhebber.

filmtip_the_way_way_back

geel_hartje The way way back (2013) – Deze film raadde filmmeisje Naomi aan, ze heeft altijd goede filmtips, ook deze keer weer. The Way Way Back is net uit en gaat over de verlegen 14-jarige Duncan die met zijn moeder en haar nieuwe vriend op vakantie gaan. Op die manier kunnen ze een echt gezin worden. Zolang iedereen zich aanpast aan de nieuwe vriend dan, want wát een irritante man is dat, ik heb me rot geërgerd aan hem. Maar laat dat je niet afschrikken, verder is het best een feel good film met veel grappige scénes.

filmtip_kings_of_summer

geel_hartje The Kings of Summer (2013) – Deze film keek ik op aanraden van Eva, zij heeft op haar (hele awesome) blog een recensie over deze film geplaatst die het lezen waard is. Want zij kan het allemaal veel beter omschrijven dan ik. Ik vond het een geweldige film in ieder geval!

filmtip_happythankyoumoreplease

geel_hartje Happythankyoumoreplease (2010) – Yes, een leuke film gevonden op Netflix! Hebben jullie daar een account? Ik vind het aanbod aan films niet heel spectaculair daar, maar dit is een hele leuke! De film focust vooral op Sam die een jongetje die in de metro achterbleef in huis neemt. Verder niet een súper bijzondere film hoor, maar wel gewoon leuk om te kijken.

filmtip_secondhand_lions

geel_hartje Secondhand Lions (2003) – Lig je te hangen op de bank met PMS, na een lange werk- of studiedag of voel je je gewoon niet zo happy? Kijk deze film! Het is een vrolijke familiefilm, hier en daar wat cliché, maar zó leuk! De film gaat over een jongetje dat bij zijn twee ooms wordt afgezet door zijn moeder. Het gerucht gaat dat de ooms bakken met geld hebben, ook al zie je dat niet aan ze want ze leven nogal ouderwets. De filmtip kwam van Dionne, thanks!

filmtip_wherethewildthingsare

geel_hartje Where the Wild Things Are (2009) – Ik HOUD van deze film! Ik keek hem deze maand voor de derde of vierde keer maar hij verveelt me eigenlijk nooit. Driehonderd jaar geleden schreef ik er al een blogje over, daar vind je ook de trailer van de film.

filmtip_the_fall

geel_hartje The Fall (2006) – Wauw wauw wauw. Ook zo’n film waar ik intens van houd. Ik kan niet zo goed beschrijven waar die over gaat, want dan geeft dat waarschijnlijk helemaal geen goed beeld van de film, dus als je er benieuwd naar bent, raad ik je aan de trailer te bekijken (zoveel hartjes en liefde voor dat kleine meisje, d’aww).

filmtip_rust_and_bone

geel_hartje De rouille et d’os (2012) – Of Rust and Bone. Een heftige film vond ik het, maar ook ontzettend goed. Hij moet je wel liggen hoor, ik kan me voorstellen dat ‘ie voor sommigen te langdradig is. Alain verlaat België door met zijn zoon te liften naar Frankrijk waar zijn zus woont. Hij ontmoet Stephanie, een orca trainer, met wie hij een steeds sterkere band krijgt nadat zij een heftig ongeluk krijgt. Het enige minpuntje is dat ik me rot erger aan dolfinariums en orca’s die in gevangenschap leven, maar dat heeft verder natuurlijk weinig met de film zelf te maken.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top