Het grote ikbenirisniet onderzoek

Toen ik 3,5 jaar geleden begon met bloggen had ik nevernooitniet gedacht dat ik zo veel lezers zou krijgen. Vooral het afgelopen jaar is mijn blog enorm gegroeid en dat vind ik nog steeds absurd! En natuurlijk ook heel erg leuk, want ik word altijd zo vrolijk van alle leuke, lieve, mooie en grappige reacties en mailtjes. Kijk maar, zo sereen:

lekker casual bloggen

Helaas is het ook zo dat hoe meer lezers erbij komen, hoe meer meningen en commentaar ik naar mijn hoofd krijg geslingerd. Ik sta stevig genoeg in mijn schoenen om me dat niet al te persoonlijk aan te trekken, maar soms is het ook vermoeiend. Want ik kan onmogelijk iedereen tevreden houden en altijd leuk en aardig zijn. Dus ik dacht, ik maak een enquête, dan heb ik voor eens en altijd alle meningen op een rijtje en kan ik zien wat ik wel of juist niet zou moeten veranderen. De resultaten van de 262 ingevulde vragenlijsten:

resultaten1

Mannen, waar zijn jullie? Ik dacht dat ze er wel waren maar gewoon niets van zich lieten horen. Maar blijkbaar het er maar een handje vol, zo girly is het hier toch niet? Ik dacht dat het merendeel van de lezers zelf ook een blog zou hebben, maar toch niet!

resultaten2

Dat er zoveel vleeseters op mijn vegalicious blog komen vind ik echt supertof! Het merendeel eet wel (vaak) vegetarisch, ik had ook niet anders verwacht, yay veggies! Wat betreft het groene gedoe zegt 5% op geen enkele manier geïnteresseerd te zijn in een groene lifestyle, 45% is wel geïnteresseerd maar doet er (nog) niet zo veel mee, 50% doet regelmatig dingen die bij een groene lifestyle passen.  

resultaten3

Ik vind het zo leuk dat er zo veel variatie in de leeftijd van de lezers zit! De meesten zijn rond de 20 – 30 jaar, de gemiddelde leeftijd kwam uit op 23,6 jaar en dat vond ik heel freaky omdat dat exact mijn leeftijd is. Of is dat juist heel logisch?

resultaten4

De meeste mensen volgen mijn blog via Bloglovin’. Zelf vind ik dit ook de handigste manier om leuke blogs te volgen en te ontdekken. 

Verbeterpunten

Bij de feedback zaten een aantal dingen waar ik niet zo veel mee kan, zo zijn er mensen die filmtips niets aan vinden en mensen die filmtips juist heel tof vinden. Hetzelfde geldt voor recepten. Dan ga ik er maar van uit dat ik nu ongeveer de juiste balans heb, toch? Een paar dingen gingen meer over smaak; zoals de drukke vogeltjes achtergrond of de grote header, maar die blijven voorlopig nog wel even. Of de sarcastische ik-ben-zo-hip toon waarop ik schrijf. Tja. Wat kan ik zeggen, ik vind mijzelf nu eenmaal òntzettend hip. Soms voel ik me zo hip dat het bijna pijn doet. Dingen die vaker terug kwamen en waar ik wel wat mee ga doen:

  • Een ‘lees meer’ knop bij de artikelen op de homepagina, voor meer overzicht en zodat je niet zo lang hoeft te scrollen als een artikel je niet boeit. Heb ik inmiddels gedaan!
  • Meer bloggen over eerlijke kleding. Dit is iets wat ik al langer wil doen maar zelf nog meer info over in moet winnen omdat ik het een lastig onderwerp vind.
  • Bloggen over andere ‘groene’ dingen naast vegetarisch/biologisch eten, etc.
  • Dagelijks bloggen! Dit is iets wat ik heel graag wil maar in combinatie met mijn studie is dat soms gewoon heel lastig. En ik wil ook niet dat het als een verplichting gaat voelen natuurlijk, dus we zullen wel zien hoe dat loopt.
  • Routine. Iets dat ik ook graag wil, maar als iemand slecht is met routine dan ben ik het wel. Nu verschijnen blogposts wanneer ik er zin in heb, ik weet niet of dat ooit gaat veranderen. Gelukkig had 68% geen voorkeur wanneer de blogposts online zouden komen.

Ik schrok trouwens wel van een aantal opmerkingen over artikelen met (verborgen) reclame en dat dit het imago van mijn blog aantast. Dat vind ik heel erg omdat ik er altijd veel moeite in steek om te kijken of een product leuk genoeg is voor mijn blog, ik schrijf alleen ‘in opdracht’ over een product als ik er uit mijzelf ook over zou schrijven en pas mijn mening niet aan als ik een product gratis krijg. Daardoor sla ik 9 van de 10 samenwerkingen af. Voor reviews e.d. word ik overigens niet betaald. Wanneer ik wel ben betaald voor een artikel zal ik dit er altijd bij vermelden, geen uitzonderingen. Als ik het product gratis heb gekregen staat er tussen de tags het woord ‘promo‘. Ik verdien overigens zo goed als niets met mijn blog, dus maak je daar maar geen zorgen om.

Ik wil jullie heeel erg bedanken voor de eerlijke meningen, complimenten en opbouwende feedback. Zij die mijn humor niet zo begrijpen of alles bloedserieus nemen raad ik aan om de volgende keer lekker in de Libelle of Margriet (no offence) te bladeren in plaats van naar deze blog te gaan. Daar worden we allemaal blijer van denk ik. Peace!

Back to Top