Review: MyMuesli

Laatst kwam er een bus muesli binnen die ik zelf had samengesteld. Hoe leuk! Deze kwam uit de webshop van MyMuesli, hier kan je je eigen muesli customizen, handig als je niet van rozijnen houdt of een kritische eter bent. Mijn ‘IKBENIRISNIET’ mix (want je mag je muesli zelf een naam geven!) bestaat uit allemaal gezonde ingrediënten (oké, en chocolade) en extra leuk: alle ingrediënten van MyMuesli zijn biologisch.

mymuesli

Ontbijten

Ik schreef twee weken geleden dat ik als voornemen had om elke dag te ontbijten, helaas schiet het er nog wel eens bij in om ’s avonds voordat ik ga slapen de overnight oats in de koelkast te zetten. Gelukkig had ik nu muesli zodat ik niet ontbijtloos zou zijn. Ik vind het sowieso ideaal om muesli in huis te hebben voor als het brood een keer op is. Dan hoef ik in ieder geval niet te verhongeren, ha!

mymuesli

Je eigen muesli samen stellen

Het samenstellen van je eigen muesli is easypeasy. In de MyMuesli Mixer zie je aan de linkerkant de categorieën waar je één voor één iets uit kan zoeken. Eerst kies je een basismix, deze is inbegrepen in de basisprijs van 3,90 euro. Daarna kan je de basismix verfijnen, denk aan ingrediënten als amaranth, lijnzaad, quinoavlokken en havermout. Vervolgens kan je kiezen uit vruchten, noten & zaden en extra’s. Aan de rechterkant zie je ook direct op welke prijs je uitkomt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De prijs die je daar ziet is exclusief verzendkosten, er komt dus nog 3,90 euro bovenop. Als je voor meer dan 40 euro bestelt zijn de verzendkosten gratis. De inhoud van de bus is altijd 575 gram. Daarna klik je op ‘verder’ en kan je je eigen naam verzinnen voor je mix. “Anderen hebben bijv. voor namen gekozen als: Rendier eten, Arjen blijf af ..” daar moest ik om lachen. Handig als je huisgenoten hebt die niet van je eten af kunnen blijven. Of als je een rendier als huisdier hebt?

MyMueli Mixer

IKBENIRISNIET biomuesli

Mijn mix bestaat uit de QI – Wellness basismix: “Deze mix bevat veel essentiële stoffen voor een gezonde voeding en wellicht geeft het je ook nog spirituele energie.” Dat leek me wel wat. Om hem nog gezonder te maken deed ik er vlozaad bij. Dat heeft een verzadigend effect, deze vezels nemen namelijk vocht op en dan zwellen ze op. Ik deed er gepofte amaranth bij, dat is een energiebooster en bevat veel gezonde stofjes. Voor extra smaak koos ik voor stukjes chocolade, banaan en pecannoten. De bananen zijn gevriesdroogd waardoor ze meer smaak bevatten dan van die gefrituurde stukjes banaan in doorsnee muesli. Dat verschil proefde ik ook echt, veel lekkerder! De stukjes banaan zijn hard maar worden in de (amandel)melk al snel zacht, jummie.

mymuesli

En?

Lekker! Ik stelde een bus samen ter waarde van 10 euro inclusief de verzendkosten. Bij nader inzien had ik er toch wat meer smaak aan willen hebben, door er bijvoorbeeld wat kokos en fruit aan toe te voegen. Ik vind de smaak nu lekker, het is prima muesli, want de ingrediënten zijn allemaal van goede kwaliteit. Maar mijn mix was niet heel bijzonder. Daar staat dan wel tegenover dat de muesli rond de 15 euro zou kosten als ik er nog extra dingen aan toe zou voegen, persoonlijk vind ik dat aan de prijzige kant. Ik denk dat het customizen van je eigen mix vooral erg voordelig is als je bijvoorbeeld absoluut niet van rozijnen houdt, bepaalde allergieën hebt, of als je een mueslimix wil met extra veel chocolade, fruit of noten. Dan is het ideaal dat je zelf alle ingrediënten kan kiezen. Ik vond het in ieder geval heel leuk om de muesli samen te stellen en het grootste voordeel vind ik dat alle ingrediënten biologisch zijn en dat je precies weet wat er in je eigen mix zit omdat je hem zelf hebt samengesteld.

Meer informatie en andere muesli-producten vind je op de website van MyMuesli.

mymuesli

Kenden jullie MyMuesli al?

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top