Iris maakt kerstkaarten (nu echt)

Ik houd dus niet zo van Kerst. Ik heb er geen hekel aan, maar het is ook niet dat mijn hartje verguld raakt met liefde als ik aan Kerstmis denkt. Wat ik wél heel leuk vind is om kneuterige kaarten te knutselen om deze te versturen. Maar hoe leuk ik dat ook vind, mijn vergeetachtigheid en chaos overwinnen het elk jaar, ik heb nog geen één jaar kerstkaarten verstuurd. Wel heb ik een hele doos vol met knutselspullen en half-afgemaakte kaarten. Ik had het dus ook al een beetje opgegeven. Tot ik een mailtje kreeg of ik kerstkaarten wilde laten maken bij fotofabriek. Oké, ik twijfelde natuurlijk even, getraumatiseerd door voorgaande jaren wat kerstkaarten betrof. Maar ik waagde het erop, omdat ik altijd al de stille droom had om de meest kneuterige, burgerlijke, corny kerstkaart te maken. En volgens mij is dat redelijk gelukt:

kerstkaarten afdrukken

Kerstfoto’s maken

Ik moet nog steeds zo hard lachen om de kaart. Ik denk dat dit de leukste kerstkaart is die ik ooit heb gemaakt, het is in ieder geval de enige zelf ontworpen kaart die ik daadwerkelijk helemaal af heb gekregen, dat vind ik al een prestatie op zich. Het maken van de foto’s was overigens ook een hele prestatie, zo met een timer en een kastje met wat boeken als statief. Bij een kerst pop-up store kocht ik wat versiersels om de foto net dat beetje extra te geven. Voor onze kinders (Nijnie & Nellie), die natuurlijk ook op de foto moesten, zocht ik kerst-verantwoorde hoofddeksels en ik zocht een klein kerstboompje uit voor in de mini-studio. Ik was ook nog op zoek naar foute kersttruien maar die kon ik helaas nergens vinden.

kerstkaarten maken

Onze kerstgedachte

De foto die uiteindelijk op de kaart kwam was eigenlijk een blooper maar ik denk dat ‘ie perfect onze kerstgedachte laat zien.

kerstkaart-klein

Kerstkaarten ontwerpen & afdrukken

Toen onze fotoshoot erop zat maakte ik een account aan op fotofabriek. Importeerde ik de foto en koos ik een zo kerstmis-mogelijke-kerstmis-layout uit. Toen hoefde ik alleen nog de tekst erin te zetten en op bestellen te klikken. Easypeasy, dat kan zelfs je oma nog.

kerstkaarten

Mocht je ook zo’n kerstkaart willen maken; ren naar de kringloop en met een beetje geluk vind je daar een foute kersttrui, laat wat foto’s maken in je meest burgerlijke pose (inclusief huisdieren of anders knuffels) en laat ze afdrukken. Tip van de dag: momenteel kan je bij fotofabriek kerstkaarten af laten drukken met 30% korting, kan je niets van zeggen. Nu nog hopen dat ik ze niet vergeet op de post te doen en dan heb ik dit jaar voor het eerst echte kerstkaartjes verstuurd, yes! Hopelijk zijn de ontvangers ook net zo blij met de kaart als dat ik er blij mee ben. Zolang ze het leven niet al te serieus nemen (tip om holiday breakdowns te voorkomen) komt het vast goed.

Groetjes van Nellie & Nijnie

nellie nijnie

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top