Deze blogpost is heel zen

Net virtuele valium. Omdat we allemaal wel even een moment van rust en zen-heid kunnen gebruiken. Ik als geen ander in ieder geval. Het is tenslotte maandag.

zen

“To begin, sit still and tall somewhere comfortable. Close your eyes and being breathing through your nose. Then, inhale for a count of two… hold the breath in for a count of one… exhale gently, counting out for four… and finish by holding the breath out for a count of one. Keep your breathing even and smooth.”

geel_hartje Dit liedje. Ik luisterde vroeger altijd naar het album van Múm op mijn iPod als ik niet kon slapen. Supermega-zen, alsof er allemaal belletjes, vlinders en regenbogen je oren in vliegen.

mint-hartje Niet is meer zen dan een (virtuele) regenbui, zet de website Rainy Mood op de achtergrond aan voor instant zen-toename. Ik liet het zaterdag non-stop aan staan, love it. Werkt ook goed in combinatie met muziek.

rainy mood

rood_hartje “It is easy to believe we are each waves and forget we are also the ocean.”
~ Jon J. Muth – Schrijver van Zen Shorts, een kinderboek over een grote panda die Stillwater heet.

zen shortszenshorts2

geel_hartje Wauw. Ik zat bijna met mijn neus tegen het beeldscherm aan en vergat alles om mij heen. Hypnotiserende animatie. Tip: bekijk op fullscreen.

mint-hartje ‘Leap’ door Victo Ngai. “I love nature and was really in the mood of trees, so this is what I came up with – a fox leaping from one tree to another. Nothing high concept but I had tons of fun.”

painting

rood_hartje Make more time for life’s truly important things:

breathing

mint-hartje “Seeing totally unrelated objects perfectly nestle inside of each other provides a certain kind of peace in an otherwise chaotic world.” Tip van Steve: Things fitting perfectly into other things Tumblr.

things that fit

geel_hartje Oké, nog één liedje dan:

lijn

Alle bronnen op een rijtje: 1) Balance wallpaper 2) Simple breathing excercise 3) Liedje: Múm – Green Grass Of Tunnel 4) Rainymood.com 5) Zen Shorts & Zen Ghosts door Jon J. Muth 6) Oscillate door Daniel Sierra 7) Leap door Victo Ngai 8 ) Breathing door pinwheeldesigns 9) Things Fitting Perfectly Into Other Things Tumblr 10) Liedje: Bat For Lashes – Daniel

Back to Top