Iris hartje Thee

Overdag leef ik op koffie, ’s avonds ga ik over op thee. Losse thee is mijn favoriet, omdat er veel meer smaak aan zit. Deze koop ik altijd bij Het Gouden Randje, als je (in de buurt van) Enschede woont is dat echt een aanrader. Maar in tijden van chaos en een vol aanrecht vind ik thee uit zakjes wel net zo makkelijk. In deze blogpost mijn vier allerliefstelievelings theeën van dit moment, allemaal biologisch en met heel veel smaak. Veel beter dan Pickwick meuk, ha. 
organic tea

Ik koop mijn thee meestal bij De Tuinen of bij Ekoplaza, bij beide winkels hebben ze een groot thee assortiment dus dan kan ik daar lekker lang blijven rond hangen (je moet echt nooit met mij gaan winkelen, ik ben zo sloom als een slak en blijf overal tien minuten staan). Maar bij de Albert Heijn kan je tegenwoordig ook Clipper thee kopen, daar komt dat gele doosje vandaan.

biologische thee

geel_hartje 1. Yogi Tea Bedtime – Rooibos, kamille, vanille – Allerliefstelieverlingsthee, zo lekker! Ik word er niet slaperig van en ik slaap er ook niet beter door, maar volgens mij moet er dan ook wel wat sterkers dan kruiden in zitten wil je mijn hersenen rustig krijgen. Vodka, bijvoorbeeld. Maar afgezien daarvan is deze thee heel lekker en herfst-achtig. En de wijze en zweverige quotes die op de labeltjes staan zijn zo leuk, net fortune cookies.

geel_hartje 2. Clipper – Citroen & gember – Deze kocht ik gewoon bij de Appie, ik dacht dat ik de smaken heel gek zou vinden (daarom wilde ik het zo graag proberen!) omdat ik nooit van fruitsmaakjes houd, maar deze met citroen is de bom. Laatst dronk ik deze thee toen ik brak met een zwakke maag in bed lag en dat hielp heel goed, door de gember denk ik.

geel_hartje 3. Clipper – Witte thee & vanille – Ik ben de laatste tijd een beetje verslaafd aan vanillethee, ik wil alle soorten en merken proberen als er vanille in zit. Deze is heel lekker maar ik vind die van Numi stiekem lekkerder, alleen die was al op dus zette ik dit doosje maar op de foto.

geel_hartje 4. Higher Living Green Tea Chai – Groene thee, sinaasappelschil, kaneel – Kerstmis thee! Toen ik het doosje open maakte dacht ik gelijk aan kerstmis, de perfecte winterthee dus.

yogi quote
Yogi Tea quote: “Love knows the secret way there.”

Wat is jouw favo thee? (Of ben je helemaal niet zo’n theedrinkert?)

Back to Top