Local Sunday Market: 1th edition

Bij de supermarkt zag ik een paar weken geleden een lichtblauwe poster met tekst in een mooi lettertype, ik heb een radar voor mooie lettertypes dus het trok gelijk mijn aandacht. ‘Local sunday market, 15 december’ stond erop. Ik typte het direct in mijn telefoon en zei 300 keer tegen Steve dat we eeeeeecht niet moesten vergeten om daar naar toe te gaan. Mission accomplished, en het was heel leuk! Ik ben toffe kraampjes, spulletjes en mensen tegen gekomen.

Local Sunday Market Enschede

Local Sunday Market

Vandaag vond de eerste editie van de Local Sunday Market plaats, georganiseerd door onder andere Een Goede Zaak en Geuzenpop. In het westen des lands vinden dit soort markten wel vaker plaats, althans ik zie het wel eens op blogs voorbij komen en dan is het nóóit bij mij in de buurt. Dan ben ik altijd een beetje teleurgesteld, want hier in het oosten lopen we een beetje achter met eh.. alles eigenlijk. Dus dit soort duurzame creabea-markten zijn best uniek. Daarom extra leuk om te bezoeken! Er was van alles en nog wat te vinden; tweedehands, handgemaakt, brocante interieurspul, cd’s, vinyl en workshops. De mensen die ik heb gesproken waren allemaal heel enthousiast en aardig en dat zorgde voor een leuke sfeer mint-hartje

Local Sunday Market Enschede
De lichtblauwe poster met het mooie lettertype!
Local Sunday Market Enschede
Buiten kon je bij het vuur een kom bio erwtensoep eten.
Local Sunday Market Enschede
Mega nijnie!
Local Sunday Market Enschede
Mooie vintage spullen van woonwebshop Feels Right.
Local Sunday Market Enschede
Aan kerstmisspulletjes geen gebrek.

Koopjes

Je kan je natuurlijk wel voorstellen dat er (te) veel leuke spullen te vinden waren. Sieraden, kleding en andere accessoires waarvan je direct kon zien dat het met liefde gemaakt was. De mooiste tweedehands spullen. Je kon er zelfs je haar laten doen! Met zo veel moois kon ik natuurlijk onmogelijk met lege handen naar huis:

Local Sunday Market Enschede
Vintage & hand made = mint-hartje
Local Sunday Market Enschede
Dit schoteltje, of theezakjehoudertje, ik weet eigenlijk niet zo goed wat het is, was het eerste dat ik kocht. Want: konijntjes! Er stonden nog duizend andere leuke vintage spulletjes bij het kraampje en de eigenaresse was zo leuk en aardig en enthousiast. Gelukkig kan je ook online bij haar winkelen!
Local Sunday Market Enschede
Kijk nou wat leuk! Ik was al een tijdje op zoek naar emaille kopjes, deze hebben ook nog een snoezig bloemenprintje. Ze kwamen van het kraampje van An.
Local Sunday Market
Ik volg Eline (zij is heel leuk!) op Instagram en ik zie altijd alle mooie dingen die ze maakt, gelukkig stond ze als eigenaresse van ByBean ook met een kraampje op de markt, bij haar kocht ik deze onwijs leuke broches.
Local Sunday Market Enschede
Als iets belangrijk is voor Steve dan is het wel zijn haar. Het kraampje van barber shop Baard & Haar had allemaal potjes en flesjes voor robuuste mannelijke kapsels en baarden. Steve kocht (cruelty free!) wax-gel-spul. Ik probeer hem nog over te halen om er een review over te schrijven voor de 5% mannelijke lezers hier.

Een goede zaak

Dit hele spektakel vond plaats in de voormalige Polaroidfabriek hier in Enschede. Sinds kort zit in deze leegstaande fabriek ook een goed zaakje: Een Goede Zaak, opgericht door Marianne. Je kunt er terecht voor advies en inspiratie wat betreft een groene lifestyle. Er is een hoekje om kleding te ruilen en een boekenkast waar je eveneens boeken en spullen kan ruilen. Er vinden ook workshops plaats, zoals het maken van je eigen wasmiddel. Ha! Ik ben heel benieuwd naar dit Do It Yourself wasmiddel, hier staat ze over een paar dagen mee op de Kerstmarkt in Enschede, dus dat is zeker nog een bezoekje waard.Een Goede Zaak Enschede Processed with VSCOcam with f2 preset

Ik vond het een hele leuke middag, ik hoop dat er nog meerdere edities zullen volgen!

Back to Top