Recept: Home made pesto

Zo lekker! Ik eet het de laatste tijd vaak als pastasaus. Ik bak eerst wat ui, champignons en vegetarische spekjes (gewoon te koop in de supermarkt), op het einde voeg ik er gehalveerde cherrytomaatjes aan toe en een flinke schep crème fraîche en pesto. Hier roer ik de pasta dan doorheen, zo simpel maar oh-zo lekker. Normaal maak ik het met kant en klare pesto uit een potje, maar nu ik een vijzel in mijn bezit heb, wilde ik het heel graag een keer zelf maken. Ik vrees dat ik nooit meer terug kan naar de pesto uit de supermarkt, want zelfgemaakt is ‘ie veel lekkerder!

Ingredienten:

25 g. verse basilicumblaadjes, gescheurd
1 klein teentje knoflook, in stukjes gesneden
15 gram pijnboompitjes
20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
0,25 dl olijfolie (van goede kwaliteit!)
Peper & zout

Ik weet niet helemaal zeker of dit de juiste hoeveelheden zijn, ik deed alles een beetje op de gok. Als je tussendoor maar blijft proeven dan komt het vast wel goed!

Bereiding:


1. Mix alle ingrediënten (behalve de olijfolie en peper en zout) in de vijzel.

2. Op het laatst langzaam de olie er aan toevoegen tot de pesto de juiste textuur heeft.

3. Naar smaak kan je nog peper en zout toevoegen. Klaar! Jep, zo makkelijk is het.

Bron:4 x fijne varianten op klassieke pesto‘ @ Culy.nl

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

19 reacties op “Recept: Home made pesto

  1. Nicole

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf ook een grote fan van pesto dus ik ga dit ook zeker een keer proberen!

  2. miehhke

    Ik hou van PESTO ! zo lekker bij pasta of een broodje. Maar bij pasta hou ik het alles liefste van rode pesto, misschien daar een recept van ? x

    • iris

      Ah ja, rode pesto. Jummie! Dat vind ik dan juist weer lekkerder op een broodje. Dat ga ik zeker binnenkort maken! Goede tip 😀

  3. Jeffrey

    Goed om te zien dat de vijzel gebruikt word 😉 Ziet er lekker uit ! Kan niet wachten een keer iets van je te proeven 😉
    x

    • iris

      HAHA! Zo had ik het nog niet opgevat hoor, nu wel trouwens, hahaha!

  4. Eva

    Zo lekker hè pesto! Ik maak ook graag toastjes met pesto en mozzarella. Of maak een pesto lasagne. Verslaving …

  5. Liliane

    Verrrry nommable!
    Doe ik ook altijd, koken op gevoel. Tot nu toe is het altijd goed gegaan 😉

  6. Wat ziet dat er lekker uit zeg!! 🙂 Ga ik ook eens proberen, misschien vind ik pasta dan wel lekker. Alleen weet ik niet hoe de parmazaanse kaas gaat vallen (aangezien ik een melkallergie heb en daar wel af en toe een oogje voor dichtknijp al dan niet met spijt)

    • iris

      Ik kan kaas en melk ook niet echt verdragen (buikpijn!!!!), hoewel ik soms ook periodes heb dat ik er helemaal geen last van heb, raar. In plaats van Parmezaanse kaas zou je er ook edelgistvlokken aan toe kunnen voegen, dat kan je gewoon kopen bij de natuurwinkel. Volgens mij zo’n 3 a 4 euro per bus (kan je heel lang mee). Het heeft niet een echte Parmezaanse kaas smaak maar een wel iets zoutig kaassmaakje en het is ook nog supergezond (bevat vitamine B, eiwitten, etc.) In m’n volgende pesto ga ik dat proberen, eens zien of dat lekker wordt 😀

  7. Pingback: Vegan kerstmenu #2: Groen, groener, groenst | IKBENIRISNIET