#TheBurningHouse

Ik heb al meer dan twee weken elke dag een blogpost geplaatst, volgens mij is dit een record! Enige nadeel is dat ik dit natuurlijk zo lang mogelijk wil volhouden, dus ik baalde al een beetje dat ik niets wist om over te bloggen vandaag, daar ging mijn record. Gelukkig was daar Rik, my knight in shining armour, die een foto Instagramde (is dat een woord?) met de spullen die hij mee zou nemen als zijn huis in de fik zou staan. Hashtag theburninghouse. BAM! Daar is mijn blogonderwerp van vandaag. Dit hoop ik mee te nemen, mocht er een brandje uitbreken:

theburninghouse

What would you take?

  • Telefoon, apart verzekerd maar het eerste dat ik zou pakken;
  • Macbook, ik kan no way zonder;
  • Externe harde schijf, hier staan veel oude foto’s en de backup van m’n blog op;
  • Oordopjes, als mijn hele huis weg is en ik moet ergens anders slapen krijg ik heimwee, dan kan ik in ieder nog muziek luisteren als ik wakker lig.
  • Foto van baby Iris en papa;
  • Polaroidfoto van Bunny von D. en Wesseltje;
  • Bloemenboek, een Moleskine journal met gedroogde bloemen,
  • Twee armbandjes, één van mijn moeder gekregen en één van mijn tante;
  • En tenslotte mijn bril, niet dat ik zonder niets zie, maar komt vast van pas.
the burninghouse iphone
Mijn lievelingshoesje ging kapot, gelukkig kon ik het oude telefoonhoesje van Steve overnemen, die is nog veel leuker!
theburninghouse fotos
Het lijkt me zo erg om analoge foto’s kwijt te raken door een brand, brr.
theburninghouse pressed flowers
Inhoud van m’n bloemenboekje. Er zitten veel losse bloemen in die ik er nog in moet plakken. Ik vind het zo jammer om bloemen langzaam dood te laten gaan om ze dan weg te gooien, daarom bewaar ik ze zo. Er zit een roos tussen die op de kist van mijn vader lag maar ook zo-maar-bloemen die ik zelf heb geplukt of kreeg van Steve.

Slaapknuffel

Ik was volgens mij een half uur bezig met het zoeken en beslissen welke spullen ik mee zou nemen. Tegen die tijd was alles al in rook opgegaan. In werkelijkheid ren ik waarschijnlijk hysterisch op blote voeten mijn huis uit met alleen mijn slaapknuffel in mijn handen. Ik kan alleen maar hopen dat dat nooit nodig zal zijn!

The Burning House Project

“If your house was burning, what would you take with you? It’s a conflict between what’s practical, valuable and sentimental. What you would take reflects your interests, background and priorities. Think of it as an interview condensed into one question.” Op de Tumblr The Burning House kan je nog veel meer foto’s vinden van kleine verzamelingen die mensen mee zouden nemen als hun huis in brand zou staan. De bedenker van het project heeft ook een boek uitgebracht met meer dan 200 inzendingen. Ik vind het heel interessant om te zien welke spullen belangrijk zijn voor mensen, Ik denk dat dat veel over iemand zegt. Een tof project!

Wat zou jij meenemen?

Back to Top