Opschrijfboekjes

Ondanks dat mijn telefoon zowat aan mijn hand zit vastgegroeid, blijf ik altijd meer liefde hebben voor schrijven op papier. Met een virtuele agenda kan ik bijvoorbeeld echt niet overweg. Dan heb ik totaal geen overzicht. En tijdens het leren neem ik de stof alleen goed in mij op als ik er al schrijvend een samenvatting bij maak. Wist je dat je dingen sowieso sneller opneemt wanneer je het schrijft in plaats van typt? Is écht uit onderzoek gebleken.

Opschrijfboekjes

 

Notitieboekjes en accessoires

Van de leuke webshop Opschrijfboekjes.nl kreeg ik een paar items die ik echt leuk vind. Boekjes met een mooi verhaal, een knalroze pen en konijnenpaperclips? Whoa! Barbara, styliste en de oprichtster van Opschrijfboekjes, weet duidelijk waar ik van houd.

Notitieboekje Notitieboekje

XCS Label Notebook (9,99 euro)

De kaft van dit boekje is gemaakt van loktapapier. Loktapapier is lekker dik en wordt gemaakt van de plant Daphne Papyrus. Deze ‘lokta bosjes’, zoals ze vaak worden genoemd, groeien alleen hoog in de Himalayas. De bast wordt eraf gestript en dit wordt gekookt in water. Doordat de wortels van de plant intact blijven, groeit deze gewoon weer aan. Vervolgens wordt er pulp van gemaakt, wordt het glad gestreken en gedroogd in de zon. Dit alles gebeurt in Nepal, volgens fairtrade richtlijnen, vanuit het Woman Power initiatief. Het enige nadeel hieraan: ik vind het het zo’n mooi boekje en weet dat er zoveel vakmanschap in zit, dat ik er nauwelijks in durf te schrijven. Wel zit hij standaard in mijn tas, want het boekje is met zijn A6-formaat handig mee te nemen, dus dat gaat uiteindelijk vast wel goed komen. Het papier aan de binnenkant is blanco trouwens, zonder lijntjes dus.

Kadbolab notitieboekKadbolab notitieboek

Kadolab Enveloppe Notebook (9,50 euro)

Dit notitieboek is handgemaakt door het Nederlandse ontwerpersduo Linda en Daphne. Alles wat ze maken is echt handwerk, ze maken gebruik van papier en garen en alles gaat onder de naaimachine. Het leuke aan dit boekje is dat het navulbaar is met gewoon A4-printpapier. Het papier wordt heel simpel bij elkaar gehouden door een groot elastiek, dus je kan er makkelijk papier in- en uithalen. De Japanse sluiting met het henneptouwtje vind ik ook superleuk. Aan de binnenkant vind je tevens een handige opbergflap.

Mark's tous les jours pen Mark's tous les jours pen

Mark’s DAYS pen (5,90 euro)

Deze pen is niet van plastic zoals de meeste pennen, maar van (FSC gecertificeerd) hout. Met dit knalkleurtje vind ik hem heel leuk, in de webshop kan je ook nog andere kleuren vinden zoals mintgroen. Helaas vind ik hem niet superfijn schrijven, dat komt doordat de pen een héle dunne punt (0,5mm) heeft, je kan er dus in fijne lijntjes mee schrijven of tekenen. Moet je van houden! Ik gebruik hem vooral om even snel een notitie of boodschappenlijstje te krabbelen, niet om voor een langere tijd mee te schrijven. Bonus groene tip van de dag: voor boodschappenlijstjes gebruik ik vaak het papier van gebruikte enveloppen of de achterkant van brieven die anders bij het oud papier zouden eindigen. Ik knip ze in kleinere blaadjes en ik heb weer een stapeltje notitieblaadjes!

Konijnen paperclip Konijnen paperclip

Midori D-Bunnyclips (6,95 euro)

En dit is natuurlijk gewoon het allerleukste van de hele wereld. Paperclips in de vorm van konijntjes, zo schattig! Ik had er hier al eens een paar losse paperclips van opgestuurd gekregen van een meisje die dit setje zelf had, ik kon het zelf namelijk nergens in een winkel vinden. Dus ik vind het superleuk dat ik nu mijn eigen setje heb. Voor alle dierenvrienden: in de webshop worden ze ook verkocht in de vorm van vogels, krokodillen, olifanten en eekhoorns. En als je niet zo van dieren houdt (onmogelijk natuurlijk) dan zijn ze ook nog verkrijgbaar in de vorm van aardbeien.

Bovenstaande producten, en nog veeel meer moois voor papiermeisjes, vind je allemaal terug in de webshop. Ik ben benieuwd of jullie ook zo van het papier zijn en wat jullie van deze producten vinden!

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een webshop. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top