Review: The Body Shop Tea Tree toner & cleanser

In mijn jonge jaren toen ik mijn lokken nog zwart verfde, mijn ogen bedekte met twee liter zwarte make-up, XL truien droeg en constant The Distillers op mijn iPod luisterde, leek mijn huid net een stoeptegel omdat ik zo onder de puisten zat. Op een avond zat ik met mijn chagrijnige, puberale hoofd televisie te kijken met moeders, toen er een reclame van Clearasil op kwam. “Zouden ze daar ook een literfles van hebben?” vroeg ze hardop. Trauma’s. Verder is mijn moeder heel aardig, hoor. 

Review: the body shop tea tree

Ik kan mij ook nog herinneren dat er een vreselijk rotkind op mijn middelbare school zat, Dennis heette hij. Hij liep naar mij toe en zei “Jij bent lelijk”. “Fijn, hebben we eindelijk iets met elkaar gemeen” zei ik. (Dennis, als je dit leest, haaa you suck ik ben zo veel leuker en gelukkiger dan jij nu.) Maar goed, een lelijke huid heb ik altijd best rot gevonden. Gelukkig kwam alles goed toen ik aan de pil ging. Mijn huid werd mooi en later verfde ik mijn haren blond, ruilde ik mijn gothic-gadrobe in voor iets minder heftigs en Iris werd een hot momma. Maar een jaar geleden moest ik ineens van mijn A-merk pil overstappen op een merkloze pil. Want die was 4 euro goedkoper, ofzo. Alsof je bij de Aldi winkelt maar betaalt voor Albert Heijn prijzen en dan voedselvergiftiging krijgt. En hoe de apotheekmevrouw mij elke keer weer vertelt dat er exact dezelfde werkzame stoffen inzitten geloof ik er allemaal niets van want mijn huid is sindsdien geen stralend zonnetje van awesomeness meer.

Nu moet ik eigenlijk gewoon naar de huisarts gaan en vragen of ik de oude pil weer kan krijgen, maar u weet, ik stel dingen uit tot in den treurnis dus dat heb ik nog steeds niet gedaan en het is nog steeds pijn en horror als ik in de spiegel kijk. Dus in plaats van het probleem bij de oorzaak aan te pakken ging ik twee maanden geleden naar The Body Shop om daar antipuistenspul te kopen. Ik liet mij adviseren door een aardige verkoopster en kwam thuis met een skin clearing toner en een skin clearing foaming cleanser van de tea tree lijn. Tweede product voor de helft van de prijs, al weet ik niet of die actie nu nog steeds geldt.

The Body Shop Tea Tree lijn

Vanaf hier de daadwerkelijke review

En i love it! Nee oké, mijn huid is nog steeds niet prachtig, maar het is al wel een stuk opgeklaard. Doordat de onzuiverheden vooral door hormonen komen (daar ga ik vanuit althans) kan een goedje het van buitenaf nooit helemaal oplossen, denk ik. Maar ik ben al heel blij dat mijn huid er nu iets beter uitziet. Vooral mijn kin is nog een warzone, maar op mijn voorhoofd en wangen is het een stuk verbeterd. Er is een hele lijn van Tea Tree producten, maar ik ging enkel voor de toner en cleanser omdat mij dit het meest efficiënt leek. Mijn huid is niet zo vet, dus ik bleef wel gewoon mijn normale dagcrème van Dr. Organic gebruiken zodat mijn huid niet te veel zou uitdrogen. Voor mij werkt dat heel goed. De cleanser gebruik ik tijdens het douchen, lekker makkelijk. En daarna de toner, dat was heel belangrijk volgens de verkoopster, ik heb er zelf niet zo veel verstand van eerlijk gezegd. The Body Shop belooft dat je na twee weken verbetering ziet. Dat had ik niet, ik zie het nu pas en ik gebruik de producten nu 9 weken. De cleanser is nog voor eenderde gevuld en de toner voor de helft, en aangezien ik het één a twee keer per dag gebruik vind ik dat het best lang mee gaat. Iris approved!

Eindoordeel

rood_hartje Prijs: beide 9 euro per stuk
rood_hartje Ingrediënten: zie hier voor de toner en hier voor de cleanser
rood_hartje Plus: Makkelijk in gebruik, voor mij een heel belangrijk punt, anders gebruik ik het niet. De tea tree olie in de producten is biologisch en een Community Fair Trade product uit Kenia. En producten van The Body Shop zijn dierproefvrij wat ook een dikke plus is.
rood_hartje Min: De toner moet je altijd even goed schudden omdat klei-achtig spul (?) op de bodem gaat liggen. En helaas is het geen wonderproduct dat mijn huid 100% zuiver maakt, maar dat was te verwachten.
Oordeel: peace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-darkpeace-light

Als ze op zijn, koop ik ze weer. En ik denk dat ik er dan ook meteen een blemish fade night lotion bij doe tegen de littekentjes want ik ben heel benieuwd of dat ook echt werkt. Ik houd jullie op de hoogte, mocht het een wonderproduct zijn!

Back to Top