Vakantieoverzicht: week twee

Hallooo lieve lezers, ik ben er weer! Vorige week vertelde ik in het eerste vakantieoverzicht dat ik me niet zo goed voelde. Deze week ging het gelukkig stúkken beter.

Zen-filmpje van de week:

Zondag

Wist je nog dat ik jullie vroeg hoe jullie ontspannen omdat het mij maar niet lukte? Nou, het is gelukt hoor! Ik zette de ramen van de slaapkamer wagenwijd open voor een koelbriesje, maakte een mandje van dekens (geïnspireerd door Ollie de beagle), ging een beetje lezen en had limonade en koekjes op het nachtkastje staan. Helemaal zen. ’s Avonds maakte ik één van mijn lievelingsgerechten, namelijk de groentepaella van Ottolenghi (uit het kookboek Plenty) terwijl ik luisterde naar een boek. Het was een goede dag.

Maandag

Alsof er ineens een knop werd omgezet: maandag, frisse start, hopsakee! Ik voelde me honderd keer beter en rustiger dan de week ervoor. Mijn hoofdpijn trok eindelijk weg. Het weer was ook een stuk aangenamer geworden, niet meer zo bloedjeheet, dat hielp ook mee. Laat de herfst maar komen! Ik deed ondertussen een poging om het oude konijnenhok leeg te halen en op te knappen. Veel van het hout is verrot, maar ik wil het hok eigenlijk niet weg doen omdat mijn vader er destijds een deel van had meebetaald. Hij zou destijds een konijnenhok voor mij maken (hij was timmerman), maar hij was toen al te ziek waardoor ik er eentje mocht uitkiezen in de winkel en dat vond ik superlief. Dus ik hoop het uiteindelijk nog op te kunnen knappen. Ollie wilde de boel ook even inspecteren en hopte er zo in. ’s Avonds aten we heel lekker: vooraf tomatenbasilicumsoep en als hoofdgerecht maakte ik pannenkoeken (ok, speelde een beetje vals want ik kocht kant-en-klare pannenkoeken) gevuld met spinazie, paddestoelen, walnoten en feta.

Dinsdag

Op de één of andere manier had ik zin om een beetje te opruimen. Ja, ik weet ook niet wat me overkwam. Ik haat opruimen en schoonmaken, maar minimaliseren (lees: echt spullen weg doen) vind ik zó rustgevend om te doen. Niet het uitzoeken trouwens, maar wel om alles in dozen en zakken te doen en dan de deur uit te doen. Gelukkig had ik al veel uitgezocht, het moest alleen nog even bij elkaar worden gezet.

Woensdag

In de stad rondgelopen en spullen gekocht die al een tijdje op mijn moetiknogkopen-lijstje stonden, maar steeds niet aan toe kwam. Omdat ik het leesvirus inmiddels helemaal weer te pakken heb, kocht ik ook twee boeken waar ik héél benieuwd naar ben. De kracht van de imperfectie en Nooit meer te druk, beide lijken me zeer toepasselijk voor waar ik mij nu bevind in mijn leven. Dit lijkt trouwens haaks te staan op het minimaliseren, maar dit is allemaal heel bewust gekocht, hoor! Vooral dat snijding voor ribbelpatatjes, essentieel om te hebben, dat snap je natuurlijk wel.

Donderdag

En ik ging verder met het minimaliseren, ik was extra gemotiveerd om dit te doen omdat we deze week een auto tot onze beschikking hadden. Mijn moeder was op wandelvakantie in Oostenrijk, en leende haar auto daarom aan ons uit zodat wij er gebruik van konden maken, lief! Dat maakt het toch wel makkelijker, omdat je de spullen dan gelijk naar de kringloop kan brengen in plaats van dat het nog weken maanden jaren in een hoekje staat te verstoffen.

Vrijdag

En nog meer mocht weg! In totaal zijn er al twee gevulde auto’s met zooi (oude studieboeken, kleding, prullaria uit mijn oude slaapkamer van vroeger, DVD’s, enzovoort) weggebracht. Ik wist niet dat ik daar zo blij van kon worden. Het was helemaal niet mijn plan om dit in mijn vakantie te doen, ik wilde eigenlijk allemaal leuke dingend doen zoals uit eten en naar musea. Maar met Steve ging het niet zo goed, dus dat doen we nog wel een andere keer na zijn afstuderen (bijna bijna!). En het gaf me ook juist wel rust en ruimte in mijn hoofd, hoe zweverig dat dan ook mag klinken.

Zaterdag


Ik voel me best goed nu! Pfiew. Concentreren lukt ook weer iets beter. Maar ik ben wel bang dat ik straks gewoon weer enthousiast doordender waardoor ik na een week wéér op ben. Dus ik moet even goed nadenken en een plan bedenken hoe ik mijn werkleven wil aanpakken de aankomende tijd. Het eerste half jaar ben ik veel bezig geweest met het opstellen van doelen en mezelf te pushen om deze na te jagen, nu wil ik (of moet ik, eigenlijk) juist gaan letten op het opstellen van grenzen. Balans blijft een complex iets. Nou goed, over dat soort dingen heb ik sowieso al wel nagedacht de afgelopen twee weken. Maar nu schreef ik ze ook op en maakte ik het wat concreter. Het blijft een groots leerproces dit hele ondernemersgebeuren en het komt allemaal wel goed! Het is al goed (soms vergeet ik dat), ik moet het alleen nog een beetje finetunen. Even afstand nemen door een internetpauze in te lassen helpt daar wel goed bij trouwens, alsof je er met een frissere blik naar kijk kijken en alles beter in perspectief kan plaatsen. Dus ondanks dat ik niet veel bijzondere dingen heb gedaan, vond ik mijn staycation zeker wel een succes! En Ollie ook want we hebben lekker veel gewandeld, kijk dat superschattige filmpje hierboven nou, ahhh zo blij.

Ik wens je een heel fijne zondag!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

29 reacties op “Vakantieoverzicht: week twee

 1. Marjolijn

  Blij dat je een fijne vakantie hebt gehad! Het aangeven van grenzen is idd net zo belangrijk als doelen opstellen. Misschien kunnen die boeken je erbij helpen. Ik heb De kracht van imperfectie ook gelezen en ik vond dat er wel logische dingen in stonden.

  En dat filmpje van Ollie is geweldig! Ik zag hem eerder al op Instagram na een lange werkweek en ik heb hardop gelachen! ^^

  • Iris

   Ahhh haha, dat vinden Ollie en ik leuk 😀 Ik ben zó benieuwd naar het boek, fijn om te horen dat er logische dingen in staan. Vind dat altijd wel fijn, van die dingen die je eigenlijk wel weet omdat het zo logisch is, maar die je toch wel aan het denken zetten, ofzo?

 2. Ik vind het stiekem een klein beetje grappig, ene dag minimaliseer je en andere dag heb je spulletjes gekocht 😉 Staat wel heel leuk zo onder elkaar! Ben benieuwd wat je van het boek vind.

 3. Irene

  Wij zijn net verhuisd en ik schrok echt van hoeveel spul ik had. Ook maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle zooi weg te brengen. Voelt goed hé! Nu ik een vers bureautje heb zonder rommel kan ik ook beter focussen. Lijkt alsof je een fijne vakantie had! ^^ De moed van imperfectie wil ik ook lezen. Ik ben nu bezig in Sterker dan ooit en er wordt vaak verwezen naar het andere boek. Dat maakt me benieuwd dus dat staat als volgende op m’n lijstje.

  • Iris

   Oef ja, als je gaat verhuizen heb je dat helemaal goed door hoeveel je hebt inderdaad! Bij alles wat ik nu aan het opruimen ben denk ik ook ‘zo, dat hoeven we lekker niet mee te zeulen de volgende keer als we gaan verhuizen’ en dat motiveert me heel erg haha. Oh en Sterker dan ooit lijkt me ook mooi, ik twijfelde nog tussen die twee!

 4. Romy

  Wat goed dat je deze week toch een beetje hebt kunnen ontspannen. Two thumbs up voor jou! En wauw, wat veel spullen heb je opgeruimd/weggedaan/geminimaliseerd! Goed bezig! Ik vind dat ook zo’n heerlijk gevoel geven en schrik steeds van wat ik eigenlijk allemaal aan spullen heb liggen. Mijn opruimsessies beginnen standaard met een keer of tien “Jezus, hoe komt een mens aan zoveel spullen?!” 😉 Anyway, goed bezig! Ik ben benieuwd wat je van de boeken vindt en ik hoop dat je dat iets rustigere de komende weken kunt vasthouden.

  • Iris

   Hahah, héél herkenbaar. Het stapelt zich ook allemaal zo makkelijk op! Vooral omdat ik alle jaren ervoor bijna nooit iets wegdeed. Maar het begint ergens op te lijken, weg weg weg d’r mee 😀 En lief, dankje!

 5. Zoë

  Zie ik daar borduurspullen bij je aankoopjes? Ik ben het mezelf ook net aan het leren! Heerlijk rustgevend vind ik het, al is het ook wel een beetje prielen 😉

  • Iris

   Oh wat leuk! Ja leek me leuk om eens te proberen. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe te beginnen, haha. Doe jij gewoon maar wat of heb je misschien tips voor websites/video’s? Ik wilde het ook gaan gebruiken voor ‘visible mending’ wat ik laatst tegenkwam op Instagram als hashtag. Als je dan een gat in je kleding hebt, kan je er soort van overheen borduren, vond ik heel leuk bedacht. Oke dit klinkt een beetje raar, maar als je op IG zoekt naar #visiblemending zie je wat ik bedoel haha 😀

   • Zoë

    Ik doe gewoon maar wat :p echte tips heb ik voorlopig dus niet! Ik ben gewoon een beetje gaan Googlen maar vond niet meteen iets dus ben ik maar gewoon begonnen :p voorlopig gaat het best goed! Visible mending ziet er ook cool uit! Sommige mensen maken echt kunstwerkjes ^^

 6. Jaaaa, je doet het supergoed! Wat fijn dat je eindelijk kan ontspannen. Heb je ook wel weer zin om weer te beginnen?

  • Iris

   Jaaaa 😀 De laatste tijd zat ik een beetje in een sleur en lukte het allemaal niet zo goed, maar nu heb ik volgens mij al honderd ideeën in mijn notitieboekje geschreven waar ik enthousiast over ben.

 7. Fijn dat het ontspannen beter ging! En misschien een stom idee hoor, maar zou je het konijnenhok niet kunnen gebruiken om planten in te zetten en kruiden te laten groeien. Lijkt mij een perfecte plek ervoor! Fijne nieuwe week en ik hoop dat het met Steve snel beter gaat! X

  • Iris

   Ohh ja dat is ook leuk, als een soort plantenkast! Kunnen de slakken er lekker ook niet bij, haha. Ik wil hem uiteindelijk wel weer gebruiken voor konijntjes (als het opknappen enzo lukt), maar voorlopig nog niet hoor. Voor als we ooit verhuizen naar een huis met grotere tuin, zodat we er een grote ren bij kunnen maken <3

 8. Linda

  Dat filmpje van Ollie is zo schattig, zijn oren zijn zo leuk als hij rent en hij lacht! zo lief. Fijn dat je een fijne week hebt gehad en je je beter voelde. Ik kan ook zo genieten van dingen de deur uit doen, dat geeft ruimte in huis en hoofd.

 9. Heleen

  Ziet er zeker uit als een goede week 😀
  Wil je geen nieuwe konijnen meer? Je was er altijd zo dol op, doet je konijnenhart zonder konijnen niet teveel zeer?

  • Iris

   Jaa ik mis het heeeel erg, ik vind konijnen de leukste dieren ooit. En het gaat de laatste tijd wel steeds meer kriebelen, vooral als ik kijk op asiel-websites. Uiteindelijk wil ik heel graag een konijnengroepje met een mooi verblijf met speeldingen en zo’n tunneltje, ik zie het al helemaal voor me. Maar dit huis wordt over drie jaar gesloopt en ik weet nog niet waar we daarna terecht zullen komen. Als we een huis met grotere tuin hebben, willen we dat sowieso gaan doen 😀 <3

 10. Sofie

  Welkom terug, lieve Iris! Ik ben blij dat je uiteindelijk toch die rust gevonden hebt. Ik ben nog maar pas bezig met het ondernemer zijn maar ik herken erg goed dat die balans soms moeilijk te vinden is, maar wel belangrijk. Ik doe het ook zo graag, waardoor ik doorga en doorga… maar dat trekt mijn gezondheid gewoon niet. Daar zal ik dus voor moeten oppassen.

  Je doet het inderdaad ongetwijfeld al goed, en dat finetunen zodat je jezelf er ook goed bij blijft voelen wens ik je echt toe.

 11. Wat goed om te zien dat je zoveel hebt kunnen weg doen! Dat geeft je gelijk een hele rust in je hoofd.

 12. Leuk overzicht Iris 🙂 Zo leuk om te zien dat je ook zo heerlijk minimaliseert!! En je laat precies boeken zien waar ik benieuwd naar ben haha!

 13. Iris

  Wat fijn om te lezen dat het nu een stuk beter gaat! Ik ben net weer terug van vakantie, we zijn wat eerder terug gekomen dan gepland door regen en ben nu alweer druk aan het werk. Nog zo veel dingen die ik wil doen en gedaan moeten worden. Ik voel me nu alweer een beetje gestrest. Ik ga met je meedoen om grenzen op te stellen, want ik blijf maar door gaan. Zelfs op vakantie zat ik met allemaal dingen in mijn hoofd. Het is allemaal zo leuk, maar rust is ook nodig. Wat goed dat je ook weer bezig bent geweest met ontspullen. Daar heb ik eigenlijk ook wel weer zin in. Misschien ga ik dat binnenkort ook weer eens doen!

 14. Maaike

  Daarom stel ik dus zo weinig mogelijk doelen. Het levert mij vooral negativiteit op. Stress gevoel en eventueel falen. Ik push mezelf al genoeg, daar heb ik geen doelen voor nodig!

 15. Iris

  Ik werd spontaan blij van je weekoverzicht! Het is inderdaad zo heerlijk om een lading rommel weg te kunnen brengen. Ik heb nu ook een kraampje bij Jouw Marktkraam en het liefst zou ik dagelijks kijken of ik er alweer iets nieuws in kwijt kan, dan ben ik daar ook weer vanaf. Ik moet nu alleen oppassen dat ik niet al mijn bezittingen verkoop en straks op een kleedje op de grond slaap 🙂

 16. Claire

  Yaaay Iris is back! Wat fijn dat je een beetje opgeladen bent tijdens je staycation! Ahhh zo leuk ook al die foto’s en filmpjes van Ollie. Het lijkt me zelf ook wel heel erg lastig om zelfstandig ondernemer te zijn. Vooral omdat je alles “alleen” moet doen en zelf je ritme moet bepalen. Ik hoop dat je snel je weg hierin vindt <3

 17. Mascha

  Oef! Fijn dat je zo hebt genoten van je vakantie 🙂
  Ik lig ziek op de bank vandaag en krijg gelijk zin om mn hele kamer te minimaliseren xD
  Maar lijkt me niet slim..
  Wel een rotdag om ziek te zijn, want MOET vandaag beslisen of ik mn huidige baan opzeg voor een andere… ik haat keuses.. kan er niet mee omgaan. XD fijn joh.

 18. Pingback: Weekoverzicht: frisse start, pannenkoeken & boeken | IKBENIRISNIET