Vakantieoverzicht: week twee

Hallooo lieve lezers, ik ben er weer! Vorige week vertelde ik in het eerste vakantieoverzicht dat ik me niet zo goed voelde. Deze week ging het gelukkig stúkken beter.

Zen-filmpje van de week:

Zondag

Wist je nog dat ik jullie vroeg hoe jullie ontspannen omdat het mij maar niet lukte? Nou, het is gelukt hoor! Ik zette de ramen van de slaapkamer wagenwijd open voor een koelbriesje, maakte een mandje van dekens (geïnspireerd door Ollie de beagle), ging een beetje lezen en had limonade en koekjes op het nachtkastje staan. Helemaal zen. ’s Avonds maakte ik één van mijn lievelingsgerechten, namelijk de groentepaella van Ottolenghi (uit het kookboek Plenty) terwijl ik luisterde naar een boek. Het was een goede dag.

Maandag

Alsof er ineens een knop werd omgezet: maandag, frisse start, hopsakee! Ik voelde me honderd keer beter en rustiger dan de week ervoor. Mijn hoofdpijn trok eindelijk weg. Het weer was ook een stuk aangenamer geworden, niet meer zo bloedjeheet, dat hielp ook mee. Laat de herfst maar komen! Ik deed ondertussen een poging om het oude konijnenhok leeg te halen en op te knappen. Veel van het hout is verrot, maar ik wil het hok eigenlijk niet weg doen omdat mijn vader er destijds een deel van had meebetaald. Hij zou destijds een konijnenhok voor mij maken (hij was timmerman), maar hij was toen al te ziek waardoor ik er eentje mocht uitkiezen in de winkel en dat vond ik superlief. Dus ik hoop het uiteindelijk nog op te kunnen knappen. Ollie wilde de boel ook even inspecteren en hopte er zo in. ’s Avonds aten we heel lekker: vooraf tomatenbasilicumsoep en als hoofdgerecht maakte ik pannenkoeken (ok, speelde een beetje vals want ik kocht kant-en-klare pannenkoeken) gevuld met spinazie, paddestoelen, walnoten en feta.

Dinsdag

Op de één of andere manier had ik zin om een beetje te opruimen. Ja, ik weet ook niet wat me overkwam. Ik haat opruimen en schoonmaken, maar minimaliseren (lees: echt spullen weg doen) vind ik zó rustgevend om te doen. Niet het uitzoeken trouwens, maar wel om alles in dozen en zakken te doen en dan de deur uit te doen. Gelukkig had ik al veel uitgezocht, het moest alleen nog even bij elkaar worden gezet.

Woensdag

In de stad rondgelopen en spullen gekocht die al een tijdje op mijn moetiknogkopen-lijstje stonden, maar steeds niet aan toe kwam. Omdat ik het leesvirus inmiddels helemaal weer te pakken heb, kocht ik ook twee boeken waar ik héél benieuwd naar ben. De kracht van de imperfectie en Nooit meer te druk, beide lijken me zeer toepasselijk voor waar ik mij nu bevind in mijn leven. Dit lijkt trouwens haaks te staan op het minimaliseren, maar dit is allemaal heel bewust gekocht, hoor! Vooral dat snijding voor ribbelpatatjes, essentieel om te hebben, dat snap je natuurlijk wel.

Donderdag

En ik ging verder met het minimaliseren, ik was extra gemotiveerd om dit te doen omdat we deze week een auto tot onze beschikking hadden. Mijn moeder was op wandelvakantie in Oostenrijk, en leende haar auto daarom aan ons uit zodat wij er gebruik van konden maken, lief! Dat maakt het toch wel makkelijker, omdat je de spullen dan gelijk naar de kringloop kan brengen in plaats van dat het nog weken maanden jaren in een hoekje staat te verstoffen.

Vrijdag

En nog meer mocht weg! In totaal zijn er al twee gevulde auto’s met zooi (oude studieboeken, kleding, prullaria uit mijn oude slaapkamer van vroeger, DVD’s, enzovoort) weggebracht. Ik wist niet dat ik daar zo blij van kon worden. Het was helemaal niet mijn plan om dit in mijn vakantie te doen, ik wilde eigenlijk allemaal leuke dingend doen zoals uit eten en naar musea. Maar met Steve ging het niet zo goed, dus dat doen we nog wel een andere keer na zijn afstuderen (bijna bijna!). En het gaf me ook juist wel rust en ruimte in mijn hoofd, hoe zweverig dat dan ook mag klinken.

Zaterdag


Ik voel me best goed nu! Pfiew. Concentreren lukt ook weer iets beter. Maar ik ben wel bang dat ik straks gewoon weer enthousiast doordender waardoor ik na een week wéér op ben. Dus ik moet even goed nadenken en een plan bedenken hoe ik mijn werkleven wil aanpakken de aankomende tijd. Het eerste half jaar ben ik veel bezig geweest met het opstellen van doelen en mezelf te pushen om deze na te jagen, nu wil ik (of moet ik, eigenlijk) juist gaan letten op het opstellen van grenzen. Balans blijft een complex iets. Nou goed, over dat soort dingen heb ik sowieso al wel nagedacht de afgelopen twee weken. Maar nu schreef ik ze ook op en maakte ik het wat concreter. Het blijft een groots leerproces dit hele ondernemersgebeuren en het komt allemaal wel goed! Het is al goed (soms vergeet ik dat), ik moet het alleen nog een beetje finetunen. Even afstand nemen door een internetpauze in te lassen helpt daar wel goed bij trouwens, alsof je er met een frissere blik naar kijk kijken en alles beter in perspectief kan plaatsen. Dus ondanks dat ik niet veel bijzondere dingen heb gedaan, vond ik mijn staycation zeker wel een succes! En Ollie ook want we hebben lekker veel gewandeld, kijk dat superschattige filmpje hierboven nou, ahhh zo blij.

Ik wens je een heel fijne zondag!

Back to Top