Filmtips XVII

Tja, ik weet het niet hoor, maar ik keek maar weinig leuke films in februari. Ik keek overigens één film die zo slecht was dat ‘ie bijna leuk was, genaamd Mall Cop. Maar om die nu in mijn filmtipslijstje te zetten? Ik noem de drie leukste films die ik in februari zag en vul hem aan met twee andere films die ik eeuwen geleden zag, maar wel een vermelding waard zijn.

filmtip

Le premier jour du reste de ta vie (2008) – Dit was de beste film die ik afgelopen maand zag. Het verhaal, de personages, het filmwerk, de sfeer, het klopte gewoon allemaal. De film gaat over vijf belangrijke dagen uit het leven van een gezin van vijf personen. Uit 22 jaar familiegeschiedenis wordt steeds één belangrijke dag uit het leven van één van de vijf gezinsleden getoond. Het wordt allemaal luchtig gebracht en hier en daar vind je wel wat clichés, dus het moet je wel liggen.

film wolf of wallstreet

The Wolf of Wallstreet (2013) – Genomineerd voor 5 Oscars. En niet voor niets, wat een goed verhaal. En het acteerwerk van Leo is ge-wel-dig. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort: een effectenmakelaar met drank en drugsproblemen die door fraude multimiljonair wordt. De film duurt 180 minuten, maar voelt juist helemaal niet zo lang.

film julie julia

Julie & Julia (2009) – Wat een fijne film. Ik kreeg er echt zo’n gezellig gevoel van. Deze film gaat over alles dat ik leuk vind: lekker eten, bloggen en kookboeken. Ik keek hem in mijn eentje op de bank toen ik grieperig was, ik voelde mij meteen een beetje minder eenzaam.

film the beaver

The Beaver (2011) – Een film van Jodie Foster met haarzelf Mel Gibson in de hoofdrol. De film gaat over Walter, hij is depressief en slaapt het grootste gedeelte van de dag. Zijn familie wordt er gek van en zijn vrouw zet hem uit het huis. Hij begint een bever-handpop te dragen die een steeds grotere rol in zijn leven gaat spelen. Het klinkt bijna grappig maar het is meer drama dan comedy. Ik heb deze film op DVD en vond hem fascinerend, zeker vanuit een psychologisch oogpunt.

film shortbus

Shortbus (2006) – Zo’n hate it or love it film. Ook een beetje 18+ trouwens. Zo’n film die je niet kijkt met je ouders op de bank omdat het dan allemaal een beetje ongemakkelijk wordt. Dus niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd! Als je niet al te preuts bent, wel van een rare film houdt en niet te kritisch bent, kan je Shortbus vast wel waarderen.

Zo, dat zijn vijf heel verschillende films. Daar moet haast wel iets leuks voor je tussen zitten!

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top