Mooie boeken die ik de laatste tijd las

Misschien is het het mooie weer. Of omdat ik mezelf eindelijk zo ver heb gekregen om soms even helemaal niets te doen zonder te denken aan de lange to do lijst die nog af moet. (Tip: schrijf ‘luieren’ of ‘boek lezen/luisteren’ op je to do lijst zodat dat ook gewoon een ding wordt om af te strepen.) Ineens kan ik weer boeken lezen en mijn hoofd bij het verhaal houden! Ik lees ze niet, maar luister ze. Dan kan ik me beter concentreren. Dit vond ik mooie boeken die ik de laatste tijd las luisterde.

Mooie boeken

Toen ik je zag – Isa Hoes

stersterstersterster

In ongeveer anderhalve dag had ik dit boek uit. De tranen rolden regelmatig over mijn wangen. Heel, heel mooi. Isa Hoes beschrijft in Toen ik je zag haar relatie met Antonie Kamerling. In 2010 maakte hij een einde aan zijn leven. De dag dat zijn dood bekend werd gemaakt, kan ik me goed herinneren. Ik weet nog dat ik heel boos was op sommige onsympathieke reacties die ik op Twitter las. Daarom vind ik dit boek ook zo goed, het laat zien hoe een depressie eruit ziet en hoe heftig dat is. Ik denk dat dat belangrijk is voor mensen om te weten die hier te makkelijk over denken. Ook beschrijft ze goed hoe moeilijk het is om in een relatie te zijn met iemand die hiermee worstelt. Maar ook de mooie en goede tijden die ze samen hebben gehad komen aan bod. Het boek raakte me enorm, ik vind het heel knap hoe Isa Hoes dit zo mooi en eerlijk op papier heeft weten te zetten.

Hier te koop voor 15 euro en als ebook voor 9,99 euro

Mooie boeken

Huidpijn – Saskia Noort

stersterstersterster

Nog niet eerder had ik een boek gelezen van Saskia Noort, terwijl ze toch bekend staat als een goede schrijfster. Dus daar moest verandering in komen. Ik begon in Huidpijn, haar laatst uitgegeven boek. Het boek is een literaire thriller, eentje waar je soms echt een naar gevoel van krijgt in je buik. Op een gegeven moment kon ik niet stoppen met luisteren en ben ik pas rond 4 uur ’s nachts in slaap gevallen. In Huidpijn volg je de ondergang van Anne, een televisiepresentatrice. Ze is succesvol en alles lijkt goed te gaan, maar dan dreigt ze haar vriend te verliezen, en daar blijft de ellende niet bij. Het is niet het soort thriller dat ontzettend eng en spannend is. Als je dat verwacht vind je het verhaal misschien wat saai of langzaam. Ik begon er zelf met nul verwachtingen aan en vond het verhaal goed geschreven, meeslepend en las/luisterde makkelijk weg.

Hier te koop voor 19,99 euro en als ebook voor 4,99 euro

Mooie boeken

De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

stersterstersterster

Nadat ik alle delen van Harry Potter achter elkaar had geluisterd, viel ik in een zwart gat. Ik begon met het luisteren van The Hitchhikers Guide to the Galaxy, maar het verhaal kon me niet echt boeien, ondanks dat ik hóud van de film. De boeken van Ransom Riggs waren me al door meerdere mensen getipt. Heel leuk, precies waar ik zin in had! Fantasierijk, maar zeker niet kinderachtig. De film (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) had ik al gezien, maar gelukkig lijkt het boek niet heel erg op de film dus bleef het verhaal boeiend. In De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine lees je over Jacob, die op onderzoek gaat op een afgelezen eiland om de raadsels van zijn opa op te lossen. Hij stapt in een wereld waarin hij de bijzondere kinderen uit de verhalen van zijn opa ontmoet. Er zijn drie delen van deze serie; het tweede deel luisterde ik ook, maar deze eerste is toch wel het allerbest. Als je hem als leesboek leest, zitten er ook mooie illustraties bij.

Hier te koop voor 19,95 euro en als ebook voor 14,95 euro.
Het origineel is in het Engels geschreven.

Mooie boeken

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon

stersterstersterster

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is een simpel verhaal, maar zo leuk. Het is een detectiveverhaal geschreven vanuit het perspectief van Christopher, een 15-jarige jongen met autisme. Hij houd van patronen, cijfers en weet veel van wiskunde. Mensen begrijpt hij minder goed. Het verhaal begint met een dode hond die hij aantreft in de tuin van de buren, vermoord, brr. Nog niet eerder is hij in zijn eentje verder gegaan dan de straat waar hij woont, maar nu moet hij wel op onderzoek uit om dit mysterie op te lossen. De hoofdstuknummers lopen niet netjes op volgorde, het eerste hoofdstuk heeft nummer 2, daarna vervolgt hij met 3, 5, 7, 11, enzovoort. Christopher houdt van priemgetallen en het boek is zo geschreven dat het echt lijkt alsof hij het heeft geschreven. Dat maakt het verhaal uniek en heel leuk! Ik vond het vooral leuk om als luisterboek te luisteren, maar als leesboek is het ook vast en zeker mooi. Hier kan je een stukje luisteren op YouTube zodat je er een idee van krijgt.

Hier te koop voor 7,99 euro en als ebook voor 6,99 euro
Het boek is ook vertaald naar het Nederlands.

Welke mooie boeken las jij onlangs? Lees- en luistertips zijn altijd welkom!

De linkjes naar de boeken op bol.com zijn affiliate links, thank you!

Boeken algemeen

Back to Top