Mooie boeken die ik de laatste tijd las

Misschien is het het mooie weer. Of omdat ik mezelf eindelijk zo ver heb gekregen om soms even helemaal niets te doen zonder te denken aan de lange to do lijst die nog af moet. (Tip: schrijf ‘luieren’ of ‘boek lezen/luisteren’ op je to do lijst zodat dat ook gewoon een ding wordt om af te strepen.) Ineens kan ik weer boeken lezen en mijn hoofd bij het verhaal houden! Ik lees ze niet, maar luister ze. Dan kan ik me beter concentreren. Dit vond ik mooie boeken die ik de laatste tijd las luisterde.

Mooie boeken

Toen ik je zag – Isa Hoes

stersterstersterster

In ongeveer anderhalve dag had ik dit boek uit. De tranen rolden regelmatig over mijn wangen. Heel, heel mooi. Isa Hoes beschrijft in Toen ik je zag haar relatie met Antonie Kamerling. In 2010 maakte hij een einde aan zijn leven. De dag dat zijn dood bekend werd gemaakt, kan ik me goed herinneren. Ik weet nog dat ik heel boos was op sommige onsympathieke reacties die ik op Twitter las. Daarom vind ik dit boek ook zo goed, het laat zien hoe een depressie eruit ziet en hoe heftig dat is. Ik denk dat dat belangrijk is voor mensen om te weten die hier te makkelijk over denken. Ook beschrijft ze goed hoe moeilijk het is om in een relatie te zijn met iemand die hiermee worstelt. Maar ook de mooie en goede tijden die ze samen hebben gehad komen aan bod. Het boek raakte me enorm, ik vind het heel knap hoe Isa Hoes dit zo mooi en eerlijk op papier heeft weten te zetten.

Hier te koop voor 15 euro en als ebook voor 9,99 euro

Mooie boeken

Huidpijn – Saskia Noort

stersterstersterster

Nog niet eerder had ik een boek gelezen van Saskia Noort, terwijl ze toch bekend staat als een goede schrijfster. Dus daar moest verandering in komen. Ik begon in Huidpijn, haar laatst uitgegeven boek. Het boek is een literaire thriller, eentje waar je soms echt een naar gevoel van krijgt in je buik. Op een gegeven moment kon ik niet stoppen met luisteren en ben ik pas rond 4 uur ’s nachts in slaap gevallen. In Huidpijn volg je de ondergang van Anne, een televisiepresentatrice. Ze is succesvol en alles lijkt goed te gaan, maar dan dreigt ze haar vriend te verliezen, en daar blijft de ellende niet bij. Het is niet het soort thriller dat ontzettend eng en spannend is. Als je dat verwacht vind je het verhaal misschien wat saai of langzaam. Ik begon er zelf met nul verwachtingen aan en vond het verhaal goed geschreven, meeslepend en las/luisterde makkelijk weg.

Hier te koop voor 19,99 euro en als ebook voor 4,99 euro

Mooie boeken

De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

stersterstersterster

Nadat ik alle delen van Harry Potter achter elkaar had geluisterd, viel ik in een zwart gat. Ik begon met het luisteren van The Hitchhikers Guide to the Galaxy, maar het verhaal kon me niet echt boeien, ondanks dat ik hóud van de film. De boeken van Ransom Riggs waren me al door meerdere mensen getipt. Heel leuk, precies waar ik zin in had! Fantasierijk, maar zeker niet kinderachtig. De film (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) had ik al gezien, maar gelukkig lijkt het boek niet heel erg op de film dus bleef het verhaal boeiend. In De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine lees je over Jacob, die op onderzoek gaat op een afgelezen eiland om de raadsels van zijn opa op te lossen. Hij stapt in een wereld waarin hij de bijzondere kinderen uit de verhalen van zijn opa ontmoet. Er zijn drie delen van deze serie; het tweede deel luisterde ik ook, maar deze eerste is toch wel het allerbest. Als je hem als leesboek leest, zitten er ook mooie illustraties bij.

Hier te koop voor 19,95 euro en als ebook voor 14,95 euro.
Het origineel is in het Engels geschreven.

Mooie boeken

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time – Mark Haddon

stersterstersterster

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time is een simpel verhaal, maar zo leuk. Het is een detectiveverhaal geschreven vanuit het perspectief van Christopher, een 15-jarige jongen met autisme. Hij houd van patronen, cijfers en weet veel van wiskunde. Mensen begrijpt hij minder goed. Het verhaal begint met een dode hond die hij aantreft in de tuin van de buren, vermoord, brr. Nog niet eerder is hij in zijn eentje verder gegaan dan de straat waar hij woont, maar nu moet hij wel op onderzoek uit om dit mysterie op te lossen. De hoofdstuknummers lopen niet netjes op volgorde, het eerste hoofdstuk heeft nummer 2, daarna vervolgt hij met 3, 5, 7, 11, enzovoort. Christopher houdt van priemgetallen en het boek is zo geschreven dat het echt lijkt alsof hij het heeft geschreven. Dat maakt het verhaal uniek en heel leuk! Ik vond het vooral leuk om als luisterboek te luisteren, maar als leesboek is het ook vast en zeker mooi. Hier kan je een stukje luisteren op YouTube zodat je er een idee van krijgt.

Hier te koop voor 7,99 euro en als ebook voor 6,99 euro
Het boek is ook vertaald naar het Nederlands.

Welke mooie boeken las jij onlangs? Lees- en luistertips zijn altijd welkom!

De linkjes naar de boeken op bol.com zijn affiliate links, thank you!

Boeken algemeen

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

35 reacties op “Mooie boeken die ik de laatste tijd las

  • Iris

   Hahah toevallig las ik net jouw comment precies nadat ik het online had gezet, haaa timing! Ik heb ook nog een lijstje met non-fictie (zelfhulp-achtige boeken) die ik volgende week wil delen 😄

 1. Fijn lijstje Iris! Ik ben helemaal fan van de laatste twee. The curious incident las ik jaren geleden voor de eerste keer maar ik herlees hem vaak en op de een of andere manier vind ik het ook een perfect boek om iemand te geven. Misschien omdat ik me best een beetje herken in Chris en zo hoop dat mensen mij ook snappen ofzo. Maar goed aangezien ik mezelf vaak al niet snap, weet ik niet of dat werkt 😉 En de bijzondere kinderen is tof he?! Ik heb de boeken en de foto’s zijn ZO tof! Echt van die foto’s waar je naar blijft kijken. Ik vond het verhaal ook echt zo goed. Ik heb nog een ander boek in die trant gelezen maar weet de titel niet meer. Ik ga het even opzoeken en dan zeg ik het je, misschien vind je die ook wel leuk! X

  • Iris

   Wat leuk om met die gedachte een boek aan iemand te geven, dat vind ik heel bijzonder! En ik ben benieuwd welk boek je bedoelt, hoor het graag als je het hebt gevonden 😀

 2. Wat leuk dat je aandacht besteedt aan boeken! Als boekhandelmedewerkster gaat mijn hart daar snel van kloppen. Ik vind de boeken over Miss Peregrine ook geweldig, maar wel vooral door de foto’s. Ben benieuwd hoe dat is als je het luisterboek hebt! Ik las net de thriller Wat jij niet ziet die 28 juni uitkomt, echt een aanrader! Malou x

 3. Galina

  Ik heb alle drie de delen van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children op mijn boekenplank in Storytel gezet. Toevallig wilde ik A Hitchhikers Guide to the Galaxy na mijn huidige boek luisteren, maar nu ga ik dus eerst Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children luisteren 😊 ben nu het levensverhaal van Elon Musk aan het luisteren. Je moet van biografieën houden natuurlijk, maar ik vind het wel interessant, omdat het zo een eerlijk boek is dat hem menselijk afschildert en niet als een of andere demigod.

  • Iris

   Ik moest eerst even googelen wie Elon Musk is, haha! Ik wil ook wat vaker biografieën lezen/luisteren. In eerste instantie denk ik vaak: ach wat boeit die persoon mij nou. Maar als ik dan eenmaal aan het lezen ben, vind ik het zo boeiend en leerzaam! Dus bedankt voor de leestip 😀

 4. Sofie

  De bijzondere kinderen wil ik wel eens lezen! Of misschien moet ik ook nog eens een luisterboek proberen…. Die van Harry Potter vond ik superleuk zo!

 5. Carina

  Ik lees momenteel zowat alles van Agatha Christie, zitten vaak interessante plotwendingen in.
  Toen ik je zag kwam bij mij ook even keihard binnen omdat het heel herkenbaar is. (Net als Paaz, ook zo’n mooi boek).
  Miss Peregrines wil ik ook nog lezen!

  • Iris

   Ah ja Paaz vond ik ook heel mooi, is één van mijn favorieten. Sowieso boeken waarbij je een kijkje krijgt in het leven van iemand die psychische problemen heeft vind ik altijd heel interessant en leerzaam.

   • Iris

    Dan moet ‘ie wel op mijn lijstje komen. Wat een mooie titel ook! Ik ben benieuwd 😀

    • Romy

     Ben benieuwd wat je vindt! Laat je het weten in en post of op Patreon?

 6. Al deze boeken lijken me echt prachtig! Die komen op mijn to read lijstje te staan. Ik heb de film van miss Peregrine gezien en ik vond het echt een hele leuke!

  • Iris

   Jaa zo leuk! Vond het ook een geweldige film. En het boek is er zo’n mooie aanvulling op, is veel uitgebreider en veel dingen zijn anders dan in de film, dus zeker een aanrader als je de film ook kon waarderen!

 7. Ayla

  Leuk! Ik houd niet zo van Nederlandse boeken, dus ik geloof dat ik ook nog nooit een boek van Saskia Noort heb aangeraakt, het klinkt wel leuk! Ik vond Peregrine’s ook zo’n leuk boek, er zaten zoveel verrassende wendingen in het verhaal dat het echt enorm bleef boeien. In het luisterboek vind ik de accentjes van alle kids ook zo leuk 🙂

  • Iris

   Ja geweldig he! Ik was bang dat het me niet zou boeien omdat ik de film al had gezien, maar toch is het (luister)boek weer heel anders en suuuperleuk en boeiend ook al ken je de hoofdlijnen al.

 8. Nathalie

  Leuk lijstje:
  De 3 boeken van Miss Peregrine heb ik al gelezen. Fijne lectuur :). Ook het boekje van Marc Haddon heb ik al gelezen. Ik zet Huidpijn op mijn nog te lezen lijstje.
  Zelf vond Ik mis mezelf van Lisa Genova ook wel boeiend en heftig om te lezen. En ook a long way home (verfilmd als Lion) van Saroo Brierly heb ik graag gelezen.

  • Iris

   Bedankt voor de leestips! Denk je dat A long way home nog steeds mooi is om te lezen als je de film al hebt gezien? Het is één van mijn favoriete films dus ik ben sowieso wel heel erg benieuwd naar het boek!

   • Nathalie

    Dat vind ik moeilijk te zeggen, ik heb de film niet gezien dus ik kan ook niet echt vergelijken.
    Ik wil de film dan weer graag zien omdat ik zo genoten heb van het boek. Dus hopelijk stelt die niet teleur.

 9. Marcella

  Altijd als iemand om leestips vraag moet ik me altijd inhouden.. voordat ik een heel opstel schrijf.

  Dus ik hou het bij 1 boek: my name is leon van kit de Waal. Het gaat over een jongen, Leon, die in een pleeggezin terecht komt omdat zn moeder niet meer voor hem kon zorgen. Zijn halfbroertje wordt heel snel geadopteerd, maar hij blijft eigenlijk achter. Het boek gaat over hoe hij daar mee omgaat en hoe hij eigenlijk zn moeder en broertje weer bij elkaar wilt zoeken. Het verhaal speelt zich af in Engeland in de jaren 80, en je krijgt ook wel wat mee van de tijdgeest

  Het deed me denken aan the curious incident, omdat het allebei beschreven wordt uit het oogpunt van een jonger persoon die op zn eigen manier de wereld probeert te begrijpen.

  • Iris

   Ah dat klinkt echt goed en interessant, die gaat op mijn lijstje! Bedankt voor de leestip 🙂

 10. De laatste twee heb ik ook gelezen, Mark Haddon is echt geniaal! Toen Ik Je Zag staat al een hele tijd op mijn verlanglijst, volgens mij is dat echt een intrigerend verhaal.

 11. marrie

  Ik ben nu lid van Bol.com Kobo. Voor 10 euro per maand kan je oneindig veel e boeken lezen. Echt een aanrader!

  • Iris

   Oh ja leuk is dat! Ik twijfel heel erg om dat te proberen. Misschien als ik al mijn luisterboeken die ik nog wil luisteren uit heb en dan dit abo kan opzeggen (kost ook 10 euro per maand) en switch naar Kobo voor een tijdje. Ik heb alleen nog geen ereader dus het is wel een dure gok om te kijken of ik het wat vindt. Merk je dat je nu meer leest?

   • marrie

    Ja en je kan het ook op je telefoon of tablet lezen. Ik lees het vanaf mijn tablet en dat bevalt me goed. i

    • Iris

     Ohh dat wist ik helemaal niet, dacht dat het per se op een Kobo-ding moest. Thanks!

 12. Sofie

  Harry Potter 😀
  ‘Peachez, een romance’ van Ilja L. Pfeijffer vond ik ook heel mooi.

  Grappig, ik zou me niet niet kunnen concentreren op een luisterboek.

 13. Silke

  Aaaargh, Miss Peregrine <3 ik vond de film helemaal geweldig, de boeken staan nog op mijn 'to read' lijstje.

  Ik ben momenteel bezig in De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami, een serieuze klepper!

 14. Pingback: Interessante zelfhulpboeken die ik de laatste tijd las | IKBENIRISNIET

 15. Vivian

  Jaaa, tof dat je Miss Peregrine hebt gelezen! Vind ik ook zulke toffe boeken =D Ik ben ook nog heel erg benieuwd naar The Curious Dog.

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten