Bunny von D ging op reis

Naar de nieuwe dierenarts! No worries, niet omdat er iets mis met haar is maar vooral zodat ik er voor kan zorgen dat dat ook zo blijft. Ze had weer een prikje nodig en ik dacht dat ze ook wel een manicure kon gebruiken.  Konijn op reis

Health check

Ik moest dus op zoek naar een nieuwe dierenarts hier in de buurt, ik vroeg een beetje rond op Twitter welke goed was en kreeg een fijne tip: Dierenkliniek Enschede. Afgelopen dinsdag hadden ze een konijnenspreekuur, dan zijn de prikjes goedkoper. Ze kreeg meteen een algehele health check: oortjes zijn prima, tandjes zijn prachtig, buikje is lekker zacht, vacht is fabulous en haar gewicht van 1,7 kilo perfect! Komt natuurlijk door haar raw vegan lifestyle. Ik dacht dat haar nageltjes veel te lang waren, maar ze waren alleen een beetje puntig, omdat ze tijdelijk niet uit het hok mocht en dus ook niet de tegels als nagelvijl kan gebruiken. Haar ogen waar de laatste week een beetje viezig, dus daar kreeg ze een zalfje voor. Maar verder was alles goed, pfiew, konijnenmama Iris kan weer opgelucht ademhalen. Ik was ook blij dat ik voor deze dierenarts had gekozen, want ze waren allemaal heel aardig en de dierenarts legde alles heel goed uit wat ik fijn vond. Ik zei nog dat ik het zo moeilijk vond om te beslissen of ik haar zou laten steriliseren in verband met de hoge kans op baarmoederkanker bij nijnies (dat is nogal prijzig maar wat mij bovenal tegenhoudt is dat het een hele zware ingreep is voor zo’n klein snoezig konijntje). Maar ze kon mij direct geruststellen dat ze de ingreep niet aanraadde omdat ze al vijf jaar is en dat ze elk jaar zou controleren hoe het met haar baarmoeder gaat.

Vaccinatieboekje konijn Vaccinatieboekje konijn

Prikje

Het leven van een konijn is niet altijd pracht en praal, want er liggen enge konijnenziektes op de loer. Daarom is het handig om nijnies elk jaar (vroeger was dat twee keer per jaar) een prikje te geven zodat ze oude opa’s en oma’s kunnen worden. Gelukkig heeft Bunny von D een losse huid (zoals alle konijntjes) dus doet zo’n prikje helemaal geen pijn. En Bunny von D is sowieso een powerwoman natuurlijk. Dus alles kwam goed! In de auto vond ze het wel een beetje eng, maar eenmaal thuis kon ze een beetje hoppen op de bank in de woonkamer terwijl ik ervoor zorgde dat ze weer een mooie schone konijnenvilla kreeg.

Bunny von D en Steve
Steve paste even op Bunny terwijl ik het hok een grondige schoonmaakbeurt gaf, mijn hart smelt.
Konijnenhok
Weer een mooi schoon hok! Ik wil ook een konijn zijn in mijn volgende leven, lijkt me fijn om een persoonlijke schoonmaakster te hebben.
Hennep bodembedekking konijn
Ik heb meteen een nieuw soort bodembedekking uitgeprobeerd. Ze kreeg eerst altijd zaagsel in haar hok, maar dat is blijkbaar niet zo goed dus ga ik nu voor hennep. Dat is ook meteen een stuk milieuvriendelijker.
Konijnenhok
Ik vind het zo grappig om te zien hoe konijnen drinken, dat bekje, hihi.

Bunny von D

Konijnenkusje voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 reacties op “Bunny von D ging op reis

 1. Lauriëtte schreef:

  Voorheen had ik niet zoveel met konijnen maar sinds ik jouw blog volg je je Bunny von D terug hebt begin ik steeds meer verliefd te worden op konijntjes! Zo lievvvv!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi yess, konijnen zijn ook onwijs leuk! Ze worden een beetje ondergewaardeerd, geloof ik. Laatst zag ik iemand tweeten dat hij niet snapte waarom mensen konijnen hadden, want die hadden volgens hem helemaal geen persoonlijkheid, zaten daar maar een beetje in een hokje. Tja, als je een puppy 24/7 in een klein hokje zet is het ook niets aan, denk ik dan. Ik vind konijnen het allerrrleukst van alle huisdieren 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Op een lang en gelukkig konijnenleven! Vind het altijd zo zielig als ik met de kat naar de dierenarts moet, hij vind het niets in de auto en miauwt dan constant heel klagelijk, ahw :'(

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Awww ja! Zo zielig! Ik vond het ook zo sneu, dan gaat ze helemaal stil in het hoekje van de doos zitten, en dan zie je dat haar mini hartje tekeer gaat, ah! Maar uiteindelijk is het allemaal voor het goede doel.

   | Reageer op deze reactie
   1. sofia schreef:

    Hooi ik kom net 2 min geleden voor het eerst op je blog leuk howr ik heb zelf ook een konijn wat zijn zijn dat lieve beestjes

    | Reageer op deze reactie
 3. Elisse schreef:

  Wat een dotje is ze toch, kijk nu naar dat lieve snoetje! Je zou niet verwachten dat erachter zo’n powerkonijn schuilt!

  | Reageer op deze reactie
 4. Dorien schreef:

  Zo lief! Mijn nijn voelt het volgens mij altijd al aan als ik met hem naar de dierenarts ga, vindt hij niet leuk. Afgelopen keer kroop hij helemaal tegen mij aan alsof ik hem moest redden van de grote enge dierenarts, zo aandoenlijk. Wilde ‘m bijna oppakken en wegrennen haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja waauw die van mij geloof ik ook! Een half uur voordat we naar de dierenarts wilden gaan was ze steeds aan het stampen in het hok zonder dat er verder aanleiding voor was. (Soms doet ze dat wel eens als het hondje van de buurvrouw blaft bijvoorbeeld, maar nu was er niets geks aan de hand). Volgens mij zijn konijnen een beetje paranormaal 😉

   | Reageer op deze reactie
 5. Marion schreef:

  Wat een mopsie! Mag ik vragen, zo’n konijn wat buiten zit, hoe doe je dat als het vriest? Ik zit zelf ook te denken een Knijn te nemen. Of twee? Wellicht gezelliger. Maar ik wil geen hele Knijnenfamilie krijgen op den duur

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Bij konijnen hoef je niet zo bang te zijn voor kou, ze kunnen juist heel slecht tegen warmte en dat is heel gevaarlijk voor ze. Ze kunnen snel oververhit en uitgedroogd raken als ze geen koele schaduwplek hebben om te schuilen in hartje zomer. Zolang een konijn altijd buiten staat ontwikkelt hij vanzelf een wintervacht en kunnen ze goed tegen de koude temperaturen. Als het echt vriest doe ik heel veel hooi en stro in het nachthok en een dekentje voor het hok. Is elke winter goed gegaan 🙂 O ja, het drinkflesje bevriest dan wel de hele tijd (dat tuitje) dus daar moet je wel goed op letten. Voor de winter heb ik twee drinkflessen die ik dan steeds verwissel. Als een konijn altijd binnen heeft gestaan en je zet hem midden in de winter buiten is het wel gevaarlijk, omdat het konijn dan geen wintervacht heeft aangemaakt.
   Bij konijnenasielen hebben ze meestal wel koppeltjes die al goed bij elkaar passen, heel handig, heb je daar zelf geen gedoe mee! Alle mannetjeskonijnen in een asiel worden gecastreerd zodat je geen babykonijntjes krijgt. Want het is wel het beste om een mannetje en vrouwtje te koppelen. (Twee mannetjes of twee vrouwtjes samen gaan eerder vechten, al hoeft dat niet per sé geloof ik, maar die kans is groter.) Konijnen zijn wel echt groepsdieren dus het is wel aan te raden om er 2 te hebben in plaats van 1! Het vriendje van Bunny von D is helaas overleden maar binnenkort gaan we haar weer laten speeddaten bij het konijnenasiel 😀 Oké, lekkere lange lap tekst dit, hahaha sorry! Ik hoop dat het zo duidelijk is 😀 Op internet is heel veel info te vinden in ieder geval!

   | Reageer op deze reactie
   1. Marion schreef:

    Oooh wat fijn je uitgebreide antwoord! Ik had al wel op internet gekeken, maar dan lees je toch vluchtig even dit, even dat. De ene zegt zus, de ander zegt zo. Stiekem ben ik heel blij wat je zegt over twee, want ik vind zo’n beessie alleen altijd zo zielig. Dank je wel! Dan gaan we binnenkort maar eens gauw op jacht naar een mooi groot hok en dan richting asiel! Leuk, kijk er zo naar uit!!!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Ohh joeeepie, wat ontzettend leuk! Wel over bloggen he? Hihi ik ben benieuwd.

     | Reageer op deze reactie
 6. Shanti schreef:

  Hihi, wat een leuke foto’s allemaal 🙂 En wat zorg je goed voor je konijn! Fijn om te lezen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Sylvia schreef:

  Awh, die laatste foto! En fijn om te horen dat alles goed is met de powerwoman, zo’n dierenartsbezoek blijft spannend 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Lotte schreef:

  Altijd fijn om door de dierenarts gerustgesteld te worden dat alles in orde is. Wat is het trouwens een ontzettend leuk beestje. Als ik dit zo zie, mis ik mijn ventje enorm. Wie weet binnenkort toch maar eens een bezoekje aan de opvang brengen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Fleur schreef:

  Hahah ik lees deze post met een grote glimlach!
  Zo leuk hoe je over haar schrijft.
  En die kleine geniet momentjes zijn zo herkenbaar, leuk!

  | Reageer op deze reactie
 10. Anna Naomi schreef:

  ahh lief beestje! Ik heb dat hennepspul ook gehad ja toen ik ratjes had, erg prettig spul vond ik wel. Stuift niet zo erg als dat zaagsel 😛

  | Reageer op deze reactie
 11. Nathalie schreef:

  Ah wat een moppie is het toch 🙂

  Wel super goed het advies dat je dierenarts gaf ivm het steriliseren…
  Mijn dierenarts heeft het echt zitten opdringen waardoor ik me helemaal schuldig ging voelen wanneer ik het niet zou doen (dan heeft ze vast morgen kanker).
  Helaas heeft mijn lieve Beau – nijn de operatie niet overleeft 🙁 Ze was pas 2.
  Ik zal me voortaan wel 5x bedenken voordat ik me zo laat ompraten door een dierenarts. Oh, en vanzelfsprekend zet ik geen voet meer binnen bij de desbetreffende dierenkliniek, al waren ze nog zo aardig.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wow! Dat meen je niet! Jeetje, dat vind ik echt heel erg om te horen. Dat was ook mijn grootste angst. Aan de ene kant vond ik het een heel naar idee om het niet te doen (het voelt dan inderdaad alsof je konijn een tikkende tijdbom is die elk moment kanker kan krijgen) maar aan de andere kant vond ik die hele operatie ook een heel naar idee omdat de kans toch bestaat dat ze het niet overleeft. Oef, nu ik jouw verhaal ook hoor weet ik 100% zeker dat ik het niet ga doen. De dierenarts vertelde ook wel dat mocht ze nu echt baarmoederkanker krijgen, en je bent er op tijd bij, dan kunnen ze dan alsnog de baarmoeder weghalen en vaak gaat het dan wel goed omdat er niet zo vaak sprake is van uitzaaiingen. En meestal gaan nijnen al dood door andere ouderdomskwalen voordat ze de kanker ontwikkelen. Dus ik hoop er maar gewoon op dat alles goed komt. Heeft de dierenarts wel op zijn minst z’n excuses aan geboden? Vind het zo’n sneu verhaal 🙁

   | Reageer op deze reactie
   1. Nathalie schreef:

    Ja inderdaad, les op een hele harde manier geleerd!
    De dierenarts was op zich best vriendelijk maar ik ben op zo’n moment echt super emotioneel dus het lukt me dan niet om een gesprek aan te gaan.
    Ik kon het ook niet aan om nog “afscheid” te gaan nemen… vriend is lege box gaan ophalen en pas een week later kreeg ik het over mijn hart om de kooi op te ruimen en zo.
    Dierenarts heeft nog gebeld en boodschap achtergelaten (ze had ongevraagt een autopsie uitgevoerd om te kijken wat er was misgegaan maar kon niks vinden – hier was ik een 2e keer door van slag want waarom ook nog een autopsie doen…arm beestje).
    Week later kregen we een speciaal dieren-rouwkaartje in de bus. Wel vriendelijk aan de ene kant, maar heeft me toen weer n extra week doen huilen.

    | Reageer op deze reactie
 12. Lindsay schreef:

  Ga je nu vaker over Bunny schrijven?? Ik heb dan wel ook een groen lifestyle blogje maar ik kan het soms ook niet laten van knoddige foto’s van mijn stoere nijnenmannen te delen haha. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaaa sowieso! Ik schrijf sowieso wel best vaak over dingen die eigenlijk helemaal niet zo bij het thema van m’n blog horen, anders ga ik mij vervelen :p Hoe meer konijnen, hoe beter! 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Soraya schreef:

  Ohhh wauw, die hennepbedekking….
  Ik heb dat nog nooit ergens gezien. Is misschien ook wel iets voor onze hamster. Waar heb je het vandaan?

  Jouw konijntje is echt schattig. Fijn dat alles goed gaat met je konijn!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het komt van een kleine particuliere dierenwinkel hier in de buurt, weet zo niet waar het buiten Enschede te koop is dus! Misschien in een online dierenwinkel? Je kan het ook in hamsterhokken gebruiken idd!

   | Reageer op deze reactie
   1. Soraya schreef:

    Thanks voor je reactie!
    Hmmm Enschede is een beetje uit de buurt, dus hier maar eens kijken.

    | Reageer op deze reactie
 14. Priscilla schreef:

  Misschien vind je me wel een sukkel maar ik wist helemaal niet dat konijntjes ook ingeent moesten worden bij de dierenarts. Ik dacht dat inenten iets voor honden en katten was. Fijn dat ze helemaal gezond is!

  | Reageer op deze reactie
 15. annouska schreef:

  Wat fijn zo een dierenarts die speciale uren heeft voor je konijn. En helemaal top dat alles oké was. Ik heb mijn konijn ook nog nooit ontnomen om kinderen te krijgen, ik hoef geen kleintjes maar ik vind het ook niet nodig want er komen toch geen andere in de buurt. 😀

  | Reageer op deze reactie
 16. Laura schreef:

  Awwww cute! Gelukkig was alles goed. En ik blijf Bunny Von D een geweldige naam vinden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Nicky schreef:

  Wat fijn dat je nijn helemaal gezond is! Ik ga ook eens op zoek naar die hennepbedekking, zaagsel schijnt inderdaad niet zo goed te zijn. Tot nu toe geen fijn alternatief gevonden maar misschien is die hennepbedekking wel wat 🙂
  En het is zo schattig hoe konijnen drinken! En groenten eten. Oké ze zijn gewoon sowieso heel schattig!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind het zelf tot nu toe heel fijn spul! Het was wel iets duurder (1 euro ofzo geloof ik) maar heeft wel veel meer voordelen ten opzichte van zaagsel. Ik heb ook wel eens katoenspul gehad als bodembedekking, omdat m’n andere konijn toen een wondje aan z’n poot had, dat vond ik ook fijn spul maar wel héél duur voor zo’n groot hok. Daarvoor had ik stro maar omdat dat te prikkerig was voor dat wondje ben ik eigenlijk altijd zaagsel gaan gebruiken daarna. Veel andere goede alternatieven zijn er geloof ik niet. Denk wel dat ik dit blijf gebruiken 🙂

   | Reageer op deze reactie
 18. Laura schreef:

  Ah wat leuk! Die laatste foto is echt -smelt smelt- 🙂 Ik heb mijn konijn al zo’n 5 jaar, en ik heb haar nooit gevacineerd omdat dat volgens mijn vader niet moet. Ze is ook nog nooit ziek geweest ofzo maar ze is ook wel half wilt dusja..
  Knuffels voor Von D!!

  | Reageer op deze reactie
 19. Lau schreef:

  Wat fijn dat ze helemaal gezond is. 🙂 Het is fijn om te horen dat konijnen die al wat jaartjes meegaan ook gewoon gezond kunnen zijn, ik had met mijn laatste twee konijnen niet zoveel geluk. (En dat lag niet aan de zorg ;))

  | Reageer op deze reactie
 20. Esther schreef:

  Fijn te lezen dat je tevreden bent over je dierenarts :). En goed dat je haar elk jaar laat vaccineren. Je wenst geen enkel konijn bv Myxomatose toe :(. Goede reminder voor mij trouwens, ik moet m’n katten nog even vaccineren… Knuffel voor Bunny!

  | Reageer op deze reactie
 21. Cynthia schreef:

  Dat spul is geniaal. Je kunt het ook in grote balen krijgen, in Enschede bij de Welkoop het goedkoopste! 😉
  14 kilo is ongeveer 8 euro.

  Ik heb zelf ook een tijdje bij dierenkliniek Enschede gezeten, maar ga nu naar arts4dieren in Haaksbergen/Hengelo, wegens niet zulke goeie ervaringen hier in Enschede.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh echt? Hoezo? Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen maar goede verhalen gehoord, dus ik ben ook benieuwd naar de minder goede verhalen :p En bedankt voor de tip, dan ga ik de volgende keer naar de Welkoop! 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Cynthia schreef:

    Vorig jaar maart met mijn konijntjes ook hier geweest om inentingen te halen. Ging heel goed, zelfde ervaring als jou, alles werd super uitgelegd.

    Een maand later zat ik er omdat Pip mijn vrouwtjes konijn niet meer wou eten. Er werd gezegd verstopping. Met allerlei medicijnen haar er weer boven op gekregen. Alles ging weer goed, tot dat ik er een maand later weer zat. Zelfde probleem weer, toen werd er gezegd dat de problemen wel eens bij haar baarmoeder weg konden komen. Dus nou ja ik heb het beste met ze voor dus twee dagen later is ze op de operatietafel gegaan. Haar door deze zware operatie getrokken en gelukkig knapte ze snel op. Een maand later zat ik weer. Bij het voelen vonden ze iets wat waarschijnlijk nog een reactie was op de operatie, dit moesten we even aankijken en anders moest ze weer onder het mes. Met medicijnen hebben we haar er weer boven op gekregen.

    Toen is het 3 maand goed gegaan. Tot dat ik er weer zat, nu werd me gezegd dat ze een haarbal had. Elke maand die daar op volgende zat ik er weer met elke keer wat volgens hun een haarbal was. Bij de eerste constatering van haarbal, elke week de konijnen 2x maal geborsteld. Dus dat ze elke keer weer kwamen met een haarbal overtuigde me niet meer zo.

    Na 1 jaar tijd ruim 13x bij de dierenarts geweest te zijn, en ruim 900 euro kwijt was, was ik er wel een beetje klaar mee. Dus heb een second opinion gevraagd bij een andere dierenarts. Via internet bij Arts4Dieren in Haaksbergen uit gekomen. Toen de beruchte dag kwam in januari dat ze er weer last van had nu dus naar een andere dierenarts.

    Wat ik als eerste kreeg te horen kreeg was dat Pip absoluut geen haarbal had! De darm van Pip trekt op zulke momenten niet vaak genoeg samen zoals zou moeten horen. In Enschede hebben ze nooit naar haar darmen geluisterd!! Het is dus een soort spastische darm. Nu moesten we dus proberen te zoeken waar het weg kwam. In februari zijn we nog 1 keer geweest, toen per direct ander voer gaan voeren.

    Het bezoek aan de dierenarts in februari was tot nu toe de laatste.

    Yvonne is echt heel fijn, ze heeft ons ook met de pleegkonijntjes geholpen. Ik ben blij dat ze nog jong is en nog heel wat jaren mee kan! Ik vertrouw mijn konijnen en cavia alleen nog maar aan haar toe.

    | Reageer op deze reactie
 22. Michelle schreef:

  Voor konijnen is het niet echt nodig om ze te sterreliseren. De kans is helemaal niet zo heel groot, en konijnen van Bunny von D’s leeftijd doen ze eigenlijk nooit nee 😉
  Moet zeggen, je wordt ook wel snel bang gemaakt en aangepraat door het internet hoor, allemaal horrorverhalen enz. Fijn dat ze haar prikjes weer binnen heeft 😉
  Ik wens je alvast een heel fijn paasweekend.

  Liefs Michelle
  PS: Door een fout is de verlenging van mijn domeinnaam niet gelukt.
  Hierdoor blog ik tijdelijk weer verder op http://www.kersenbloesems.blogspot.nl

  | Reageer op deze reactie
 23. Sanne schreef:

  Wat een leuk konijnenverhaal weer! Ik ben helemaal konijn (en Bunny von D-) fan 🙂 Wel echt super fijn dat je een dierenarts hebt gevonden die zoveel uitleggen en weten wat ze met kleine knaagdieren aanmoeten. Ook daar zijn dit soort beestjes vaak ondergewaardeerd.

  Ook vissen trouwens. Ik kreeg het advies om mijn goudvis (van zestien jaar!) gewoon dood te maken door door te spoelen of kapot te slaan – terwijl dat onnodig veel pijn doet. Echt bizar, terwijl er humane manieren zijn om zieke vissen te helpen (kruidnagelolie o.a.).

  | Reageer op deze reactie
 24. Maartje schreef:

  Ik blijf lachen om de naam Bunny von D, hoe ben je daar in godsnaam op gekomen haha?
  wat een snoesje

  | Reageer op deze reactie
 25. Linda schreef:

  Fijn dat alles goed is met Bunny von D 🙂
  Het is een heel mooi konijntje 😀

  | Reageer op deze reactie
 26. Iris schreef:

  Ik ondek je blog nu pas, zelf ben ik ontzettend gek op konijnen (heb er zelf ook twee) en lees nu al je post met heel veel plezier!

  | Reageer op deze reactie
 27. Annika schreef:

  Mijn konijntje had vroeger ook altijd dat Hennep-zaagsel ipv normaal zaagsel, ze niest een stuk minder en leek er heel blij mee omdat t ook zachter is =)

  | Reageer op deze reactie
 28. Ongevera schreef:

  Ahhh wat een lieve en prachtige zwart wit foto op het einde! Ik heb een Teddy Dwerg konijn genaamnd Knijn. Echt superlief! Jouw andere konijn is toch ook langharig? Best een klusje he, om die vacht mooi te houden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 29. Pingback: Zo word je een goede konijnenmama | IKBENIRISNIET
Back to Top