Bunny von D ging op reis

Naar de nieuwe dierenarts! No worries, niet omdat er iets mis met haar is maar vooral zodat ik er voor kan zorgen dat dat ook zo blijft. Ze had weer een prikje nodig en ik dacht dat ze ook wel een manicure kon gebruiken.  Konijn op reis

Health check

Ik moest dus op zoek naar een nieuwe dierenarts hier in de buurt, ik vroeg een beetje rond op Twitter welke goed was en kreeg een fijne tip: Dierenkliniek Enschede. Afgelopen dinsdag hadden ze een konijnenspreekuur, dan zijn de prikjes goedkoper. Ze kreeg meteen een algehele health check: oortjes zijn prima, tandjes zijn prachtig, buikje is lekker zacht, vacht is fabulous en haar gewicht van 1,7 kilo perfect! Komt natuurlijk door haar raw vegan lifestyle. Ik dacht dat haar nageltjes veel te lang waren, maar ze waren alleen een beetje puntig, omdat ze tijdelijk niet uit het hok mocht en dus ook niet de tegels als nagelvijl kan gebruiken. Haar ogen waar de laatste week een beetje viezig, dus daar kreeg ze een zalfje voor. Maar verder was alles goed, pfiew, konijnenmama Iris kan weer opgelucht ademhalen. Ik was ook blij dat ik voor deze dierenarts had gekozen, want ze waren allemaal heel aardig en de dierenarts legde alles heel goed uit wat ik fijn vond. Ik zei nog dat ik het zo moeilijk vond om te beslissen of ik haar zou laten steriliseren in verband met de hoge kans op baarmoederkanker bij nijnies (dat is nogal prijzig maar wat mij bovenal tegenhoudt is dat het een hele zware ingreep is voor zo’n klein snoezig konijntje). Maar ze kon mij direct geruststellen dat ze de ingreep niet aanraadde omdat ze al vijf jaar is en dat ze elk jaar zou controleren hoe het met haar baarmoeder gaat.

Vaccinatieboekje konijn Vaccinatieboekje konijn

Prikje

Het leven van een konijn is niet altijd pracht en praal, want er liggen enge konijnenziektes op de loer. Daarom is het handig om nijnies elk jaar (vroeger was dat twee keer per jaar) een prikje te geven zodat ze oude opa’s en oma’s kunnen worden. Gelukkig heeft Bunny von D een losse huid (zoals alle konijntjes) dus doet zo’n prikje helemaal geen pijn. En Bunny von D is sowieso een powerwoman natuurlijk. Dus alles kwam goed! In de auto vond ze het wel een beetje eng, maar eenmaal thuis kon ze een beetje hoppen op de bank in de woonkamer terwijl ik ervoor zorgde dat ze weer een mooie schone konijnenvilla kreeg.

Bunny von D en Steve
Steve paste even op Bunny terwijl ik het hok een grondige schoonmaakbeurt gaf, mijn hart smelt.
Konijnenhok
Weer een mooi schoon hok! Ik wil ook een konijn zijn in mijn volgende leven, lijkt me fijn om een persoonlijke schoonmaakster te hebben.
Hennep bodembedekking konijn
Ik heb meteen een nieuw soort bodembedekking uitgeprobeerd. Ze kreeg eerst altijd zaagsel in haar hok, maar dat is blijkbaar niet zo goed dus ga ik nu voor hennep. Dat is ook meteen een stuk milieuvriendelijker.
Konijnenhok
Ik vind het zo grappig om te zien hoe konijnen drinken, dat bekje, hihi.

Bunny von D

Konijnenkusje voor jullie!

Back to Top