Recept: English Breakfast Lunch Salade

Ja, ik weet ook niet waar die titel op slaat, hoor. Ik wilde in ieder geval iets van een English breakfast maken. Maar ook weer niet. Dus ik maakte er een soort mengelmoes-salade van. Ik had er zo mijn twijfels bij of het lekker zou worden, maar Steve zei dat het in zijn persoonlijke top 5 ging van lekkerste dingen die ik ooit had gemaakt. Dus blijkbaar is het best lekker. En dat vond ik zelf ook, al zou ik het niet zo snel in mijn top 5 zetten. (Mijn persoonlijke top 5 op dit moment: 1) risotto 2) quinoasalade 3) uiensoep 4) noodlesoep 5) guacamole)

Recept: English Breakfast Salade

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de salade:
mint-hartje Sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla of spinazie)
mint-hartje 1 kleine rode ui
mint-hartje 3 tomaten
mint-hartje 1 kopje witte bonen
mint-hartje 1 kopje champignons
mint-hartje 1 sneetje (droog) brood
mint-hartje Vega worstjes

Voor de dressing:
geel_hartje 2 el olijfolie
geel_hartje 1 el azijn
geel_hartje 1 tl mosterd
geel_hartje 2 el tomatensap
geel_hartje Knoflookpoeder
geel_hartje Peper en zout

Recept: English Breakfast Salade

Bereiding:

1) Verdeel de sla over twee diepe borden. Snipper de rode ui en verdeel dit er ook over.

2) Halveer de tomaten en snij de champignons grof (door de helft of in kwarten).

3) Zet een grillpan op middelhoog vuur en doe een beetje olie op de dingen die je gaat grillen: de tomaten, champignons, worstjes en het sneetje brood. Ik deed dat met een kwastje. Doe de olie niet rechtstreeks in de grillpan want dan gaat het in de geulen zitten en niet op de ribbels, dan heb je er niet zo veel aan. Grill al deze ingrediënten tot er mooie donkere grillstreepjes opstaan. (In mijn grillpan had ik geen plek voor de champignons dus die bakte ik een normale koekenpan)

4) Maak ondertussen de dressing: meng 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels tomatensap, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel knoflookpoeder. Proef tussendoor of je het lekker vindt, want ik weet de verhoudingen niet precies omdat ik het altijd op gevoel doe. Breng op smaak met wat peper en zout.

5) Verdeel de gegrilde ingrediënten over de borden. Leg er wat witte bonen op. Snij het gegrilde brood in blokjes en verdeel over je salade. Verdeel er ook flink wat dressing over.

Eet smakelijk!

Back to Top