Recept: English Breakfast Lunch Salade

Ja, ik weet ook niet waar die titel op slaat, hoor. Ik wilde in ieder geval iets van een English breakfast maken. Maar ook weer niet. Dus ik maakte er een soort mengelmoes-salade van. Ik had er zo mijn twijfels bij of het lekker zou worden, maar Steve zei dat het in zijn persoonlijke top 5 ging van lekkerste dingen die ik ooit had gemaakt. Dus blijkbaar is het best lekker. En dat vond ik zelf ook, al zou ik het niet zo snel in mijn top 5 zetten. (Mijn persoonlijke top 5 op dit moment: 1) risotto 2) quinoasalade 3) uiensoep 4) noodlesoep 5) guacamole)

Recept: English Breakfast Salade

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de salade:
mint-hartje Sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla of spinazie)
mint-hartje 1 kleine rode ui
mint-hartje 3 tomaten
mint-hartje 1 kopje witte bonen
mint-hartje 1 kopje champignons
mint-hartje 1 sneetje (droog) brood
mint-hartje Vega worstjes

Voor de dressing:
geel_hartje 2 el olijfolie
geel_hartje 1 el azijn
geel_hartje 1 tl mosterd
geel_hartje 2 el tomatensap
geel_hartje Knoflookpoeder
geel_hartje Peper en zout

Recept: English Breakfast Salade

Bereiding:

1) Verdeel de sla over twee diepe borden. Snipper de rode ui en verdeel dit er ook over.

2) Halveer de tomaten en snij de champignons grof (door de helft of in kwarten).

3) Zet een grillpan op middelhoog vuur en doe een beetje olie op de dingen die je gaat grillen: de tomaten, champignons, worstjes en het sneetje brood. Ik deed dat met een kwastje. Doe de olie niet rechtstreeks in de grillpan want dan gaat het in de geulen zitten en niet op de ribbels, dan heb je er niet zo veel aan. Grill al deze ingrediënten tot er mooie donkere grillstreepjes opstaan. (In mijn grillpan had ik geen plek voor de champignons dus die bakte ik een normale koekenpan)

4) Maak ondertussen de dressing: meng 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels tomatensap, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel knoflookpoeder. Proef tussendoor of je het lekker vindt, want ik weet de verhoudingen niet precies omdat ik het altijd op gevoel doe. Breng op smaak met wat peper en zout.

5) Verdeel de gegrilde ingrediënten over de borden. Leg er wat witte bonen op. Snij het gegrilde brood in blokjes en verdeel over je salade. Verdeel er ook flink wat dressing over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Recept: English Breakfast Lunch Salade

 1. Marion schreef:

  That looks very nice! Ik heb alleen geen grillpan. Ik zeg: kan ook best in de wok. Dan maar geen leuke zwarte streepjes 🙁 Bedankt voor het recept!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja inderdaad, kan prima! Ik heb ook nog niet zo lang een grillpan, daarvoor deed ik het ook gewoon in een normale pan 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Dina schreef:

  Oh leuk, eindelijk een recept gevonden waar ik mijn grillpan voor kan gebruiken (Ooit eens gekocht onder het mom: dit heb ik ECHT nodig. Een keer gebruikt. ).

  | Reageer op deze reactie
 3. Frederique schreef:

  Haha, ik zag de foto en dacht, ze fopt ons, er zit worst in, maar ’t zijn natuurlijk vegetarische worstjes 😀 Zelf ben ik niet zo gek op bonen, maar zo ziet het er stiekem wel erg lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
 4. daisy schreef:

  Oh my jeetje. Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga dit zeker maken, ik denk woensdag want dan kan ik het ook lekker warm opeten. Bedankt voor het recept!!!

  | Reageer op deze reactie
 5. nenacecilia schreef:

  Ik krijg het nooit binnen zo’n engels ontbijt 🙂 Toast met marmelade en ei is voor mij meer dan genoeg ^^

  | Reageer op deze reactie
 6. Ise schreef:

  Bij de titel dacht ik even ‘Iew bah, Engels ontbijt’ maar dit ziet er super lekker uit!

  | Reageer op deze reactie
 7. Sanne schreef:

  Wat een leuk idee om er een soort van breakfast/lunch/brunch bowl van te maken! Naast de sushibowls, wrapbowls, nu de breakfastbowls: Eieren met vegaspek, wafels met yoghurt en fruit – Inspiratie te over door dit artikel, leuk!

  | Reageer op deze reactie
 8. Nathalie schreef:

  Iris! Ziet er lekker uit zeg, maar waar zijn die worstjes van? Heb een keer in m’n leven een vegetarische rookworst gekocht maar het leek op een soort plastic estafettestokje dat zo bleef pingpongen in je mond bleh.

  | Reageer op deze reactie
 9. Isabelle schreef:

  Ik vind je blog echt superleuk! Ben je gaan volgen, haha! Het eten ziet er lekker uit, krijg er gelijk honger van(:

  | Reageer op deze reactie
 10. Linda schreef:

  Wat ziet het er lekker uit en niet al te ingewikkeld, dit sla ik op, een welkome afwisseling en bonen vind ik erg lekker.

  | Reageer op deze reactie
 11. Yvonne schreef:

  Hmm Iris! Ik hou niet van salades, maar op deze manier natuurlijk weer wel;) Ga het zeker eens uitproberen want vooral die worstjes erdoor lijkt me een goed idee. En nog van harte gefeliciteerd!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jippie leuk om te horen! En dank voor de vega worstjes tip 😀

   | Reageer op deze reactie
Back to Top