Ja, ik weet ook niet waar die titel op slaat, hoor. Ik wilde in ieder geval iets van een English breakfast maken. Maar ook weer niet. Dus ik maakte er een soort mengelmoes-salade van. Ik had er zo mijn twijfels bij of het lekker zou worden, maar Steve zei dat het in zijn persoonlijke top 5 ging van lekkerste dingen die ik ooit had gemaakt. Dus blijkbaar is het best lekker. En dat vond ik zelf ook, al zou ik het niet zo snel in mijn top 5 zetten. (Mijn persoonlijke top 5 op dit moment: 1) risotto 2) quinoasalade 3) uiensoep 4) noodlesoep 5) guacamole)
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de salade:
Sla (bijvoorbeeld rucola, veldsla of spinazie)
1 kleine rode ui
3 tomaten
1 kopje witte bonen
1 kopje champignons
1 sneetje (droog) brood
Vega worstjes
Voor de dressing:
2 el olijfolie
1 el azijn
1 tl mosterd
2 el tomatensap
Knoflookpoeder
Peper en zout
Bereiding:
1) Verdeel de sla over twee diepe borden. Snipper de rode ui en verdeel dit er ook over.
2) Halveer de tomaten en snij de champignons grof (door de helft of in kwarten).
3) Zet een grillpan op middelhoog vuur en doe een beetje olie op de dingen die je gaat grillen: de tomaten, champignons, worstjes en het sneetje brood. Ik deed dat met een kwastje. Doe de olie niet rechtstreeks in de grillpan want dan gaat het in de geulen zitten en niet op de ribbels, dan heb je er niet zo veel aan. Grill al deze ingrediënten tot er mooie donkere grillstreepjes opstaan. (In mijn grillpan had ik geen plek voor de champignons dus die bakte ik een normale koekenpan)
4) Maak ondertussen de dressing: meng 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels tomatensap, 1 theelepel mosterd en 1 theelepel knoflookpoeder. Proef tussendoor of je het lekker vindt, want ik weet de verhoudingen niet precies omdat ik het altijd op gevoel doe. Breng op smaak met wat peper en zout.
5) Verdeel de gegrilde ingrediënten over de borden. Leg er wat witte bonen op. Snij het gegrilde brood in blokjes en verdeel over je salade. Verdeel er ook flink wat dressing over.
Eet smakelijk!
That looks very nice! Ik heb alleen geen grillpan. Ik zeg: kan ook best in de wok. Dan maar geen leuke zwarte streepjes 🙁 Bedankt voor het recept!
Ja inderdaad, kan prima! Ik heb ook nog niet zo lang een grillpan, daarvoor deed ik het ook gewoon in een normale pan 😀
Jummie! Ziet er goed uit.
Oh leuk, eindelijk een recept gevonden waar ik mijn grillpan voor kan gebruiken (Ooit eens gekocht onder het mom: dit heb ik ECHT nodig. Een keer gebruikt. ).
Oh het ziet er echt heerlijk uit! Kom maar op, ik moet nog ontbijten hihi
Haha, ik zag de foto en dacht, ze fopt ons, er zit worst in, maar ’t zijn natuurlijk vegetarische worstjes 😀 Zelf ben ik niet zo gek op bonen, maar zo ziet het er stiekem wel erg lekker uit!
Het ziet er lekker uit, maar mij maak je absoluut niet blij met die bonen!
Oh my jeetje. Dit ziet er zo lekker uit! Ik ga dit zeker maken, ik denk woensdag want dan kan ik het ook lekker warm opeten. Bedankt voor het recept!!!
Ik krijg het nooit binnen zo’n engels ontbijt 🙂 Toast met marmelade en ei is voor mij meer dan genoeg ^^
Dat is wel een heerlijke lunch!
Wat een goed idee, ziet er erg lekker uit!
Bij de titel dacht ik even ‘Iew bah, Engels ontbijt’ maar dit ziet er super lekker uit!
Volgens mij zou ik dit prima als ontbijt kunnen eten, hahaha. Ziet er lekker uit!
Oeeh dit lijkt me heerlijk! Maar wel een beetje heftig als ontbijt haha!
Lekker, ga ik proberen!
Oooomg, wat ziet dit er lekker uit zeg 😀 ik denk dat het ook erg lekker was!
Wat een leuk idee om er een soort van breakfast/lunch/brunch bowl van te maken! Naast de sushibowls, wrapbowls, nu de breakfastbowls: Eieren met vegaspek, wafels met yoghurt en fruit – Inspiratie te over door dit artikel, leuk!
ziet er super goed uit ik ben je gaan volgen via bloglovin! liefds en nog een fijne week x
ziet er echt ZO lekker uit 😀
Iris! Ziet er lekker uit zeg, maar waar zijn die worstjes van? Heb een keer in m’n leven een vegetarische rookworst gekocht maar het leek op een soort plastic estafettestokje dat zo bleef pingpongen in je mond bleh.
Ik vind je blog echt superleuk! Ben je gaan volgen, haha! Het eten ziet er lekker uit, krijg er gelijk honger van(:
Wat ziet het er lekker uit en niet al te ingewikkeld, dit sla ik op, een welkome afwisseling en bonen vind ik erg lekker.
Hmm Iris! Ik hou niet van salades, maar op deze manier natuurlijk weer wel;) Ga het zeker eens uitproberen want vooral die worstjes erdoor lijkt me een goed idee. En nog van harte gefeliciteerd!!
Net gemaakt, echt heerlijk! Ik heb deze worstjes ervoor gemaakt: http://veganchallenge.nl/vegan-english-breakfast/ Wat een goed idee zo voor lunch 🙂 Dit ga ik zeker vaker maken.
Jippie leuk om te horen! En dank voor de vega worstjes tip 😀