De ‘Back in time’ tag

Door Marlous werd ik getagd om dit lijstje in te vullen. De vragen gaan over het begin van mijn fabulous blogcarrière. Misschien niet zo interessant voor de mensen die mij al vanaf het begin (2010!) volgen, maar voor de wat nieuwere lezers wel? Okay let’s do this!

back in time

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Deze, alleen toen nog met een andere domeinnaam. Ik heb hiervoor geen andere blogs gehad, wel ‘gewone’ websites. In groep 8 kreeg ik een boek ‘Websites maken voor Dummies’ en daar ben ik toen heel intens mee aan de slag gegaan. Op mijn twaalfde maakte ik de mooiste HTML websites in Kladblok, met Comic Sans lettertype, felblauwe achtergronden en hippe clipart-afbeeldingen van Microsoft. Ik was constant achter de computer te vinden. In de loop der tijd is er vrij weinig veranderd wat dat betreft. Oja, en om de vraag te beantwoorden: de allereerste blogpost die ik schreef kan je dus ook op deze blog vinden als je heeel lang verder klikt. Maar doe maar niet, want als ik mijn oude blogposts lees krijg ik altijd plaatsvervangend schaamte.

2. Waarom begon je met bloggen?

Ik zat niet zo lekker in mijn vel, ik was gestopt met mijn HBO opleiding en ik nam ontslag bij mijn bijbaan. Ik had zeeën van tijd en ik wilde iets nuttigs doen, ik zag dat een paar mensen die ik op Twitter volgde (Iooon bijvoorbeeld) een blog hadden en toen wilde ik dat ook! Ik had sowieso al mijn eigen website waar foto’s opstonden (toen was ik nog helemaal in to fotografie), daar heb ik toen WordPress op geïnstalleerd. Ik had verwacht dat ik het na een week wel weer zat zou zijn, zoals met al mijn hobby’s, maar inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en vind ik het bloggen nog steeds súperleuk.

3. Welke layouts heb je gehad?

Het is doodzonde dat ik geen screenshots van al mijn layouts heb. Maar gelukkig heb ik de laatste paar layouts van deze blog terug kunnen vinden via Wayback Machine:

layout1
2012

layout2
2012

layout3
2013

layout4
2014

4. Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Een jurkje van Zalando in ruil voor een advertorial ergens in 2011. Mijn blog was toen nog heel ieniemini dus ik voelde me onwijs vereerd dat ik iets gratis kreeg, ik snapte er helemaal niets van. Al had ik later wel een beetje het gevoel dat ik mijn blog aan het uitprostitueren was, want de blogpost die ik erover schreef was enorm suf. Gelukkig ben ik er tegenwoordig wat handiger in geworden. Ik heb het jurkje nog steeds trouwens, echter krijg ik er nu alleen nog mijn rechterbeen in.

zalando-jurkje

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Ik twijfel tussen Kerstmenu met konijn en Een dag uit het enerverende leven van een superkonijn. Al vond ik al mijn oude blogposts waarin ik al mijn irritaties en frustraties in beschreef ook wel wat hebben, maar daar heb ik de meeste van verwijderd toen ik meer bezoekers begon te krijgen, omdat ze wellicht wat ehm.. aanstootgevend zouden kunnen overkomen en ik had geen behoefte aan haatmail.

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Hmm… Ik heb niet echt één voorbeeld. Ik ben sowieso de slechtste bloglezer ooit, hoor. Ik vind het heel leuk om te schrijven, maar ik houd niet zo van lezen. En ik ben vaak al zoveel tijd kwijt achter de computer aan mijn eigen blog en studiedingen dat ik er dan niet echt meer aan toe kom om andere blogs te lezen. Stom hè? Maar zo nu en dan open ik Bloglovin’ en dan lees ik een hele boel blogs achterelkaar.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Ik zou sowieso een andere blognaam hebben gekozen. Want ik ben Iris wèl, dus het slaat gewoon helemaal nergens op. Ik heb wel eens op het punt gestaan om een andere domeinnaam te registreren, maar iedereen kent mij onder de naam ikbenirisniet en vindt het nog een leuke naam ook blijkbaar, dus ik laat het gewoon zo. Ook ben ik onwijs jaloers op mooie blogs die perfect zijn vormgegeven. Dat alles mooi bij elkaar past, zoals A Beautiful Mess, Zilverblauw en Team Confetti hebben. Dat wil ik ook! Maar dat mijn blog een gezellig georganiseerd rommeltje is past misschien veel beter bij mij. Ooit wil ik nog wel een súpermooiedeluxe layout laten ontwerpen.

Als je deze tag wil overnemen check dan even de originele tag op Last Days of Spring

En en en, stond er nog iets vernieuwends tussen? Of wisten jullie dit allemaal al laaang?

Back to Top