De ‘Back in time’ tag

Door Marlous werd ik getagd om dit lijstje in te vullen. De vragen gaan over het begin van mijn fabulous blogcarrière. Misschien niet zo interessant voor de mensen die mij al vanaf het begin (2010!) volgen, maar voor de wat nieuwere lezers wel? Okay let’s do this!

back in time

1. Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?

Deze, alleen toen nog met een andere domeinnaam. Ik heb hiervoor geen andere blogs gehad, wel ‘gewone’ websites. In groep 8 kreeg ik een boek ‘Websites maken voor Dummies’ en daar ben ik toen heel intens mee aan de slag gegaan. Op mijn twaalfde maakte ik de mooiste HTML websites in Kladblok, met Comic Sans lettertype, felblauwe achtergronden en hippe clipart-afbeeldingen van Microsoft. Ik was constant achter de computer te vinden. In de loop der tijd is er vrij weinig veranderd wat dat betreft. Oja, en om de vraag te beantwoorden: de allereerste blogpost die ik schreef kan je dus ook op deze blog vinden als je heeel lang verder klikt. Maar doe maar niet, want als ik mijn oude blogposts lees krijg ik altijd plaatsvervangend schaamte.

2. Waarom begon je met bloggen?

Ik zat niet zo lekker in mijn vel, ik was gestopt met mijn HBO opleiding en ik nam ontslag bij mijn bijbaan. Ik had zeeën van tijd en ik wilde iets nuttigs doen, ik zag dat een paar mensen die ik op Twitter volgde (Iooon bijvoorbeeld) een blog hadden en toen wilde ik dat ook! Ik had sowieso al mijn eigen website waar foto’s opstonden (toen was ik nog helemaal in to fotografie), daar heb ik toen WordPress op geïnstalleerd. Ik had verwacht dat ik het na een week wel weer zat zou zijn, zoals met al mijn hobby’s, maar inmiddels zijn we bijna vijf jaar verder en vind ik het bloggen nog steeds súperleuk.

3. Welke layouts heb je gehad?

Het is doodzonde dat ik geen screenshots van al mijn layouts heb. Maar gelukkig heb ik de laatste paar layouts van deze blog terug kunnen vinden via Wayback Machine:

layout1
2012

layout2
2012

layout3
2013

layout4
2014

4. Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?

Een jurkje van Zalando in ruil voor een advertorial ergens in 2011. Mijn blog was toen nog heel ieniemini dus ik voelde me onwijs vereerd dat ik iets gratis kreeg, ik snapte er helemaal niets van. Al had ik later wel een beetje het gevoel dat ik mijn blog aan het uitprostitueren was, want de blogpost die ik erover schreef was enorm suf. Gelukkig ben ik er tegenwoordig wat handiger in geworden. Ik heb het jurkje nog steeds trouwens, echter krijg ik er nu alleen nog mijn rechterbeen in.

zalando-jurkje

5. Wat is je favoriete artikel van eigen hand?

Ik twijfel tussen Kerstmenu met konijn en Een dag uit het enerverende leven van een superkonijn. Al vond ik al mijn oude blogposts waarin ik al mijn irritaties en frustraties in beschreef ook wel wat hebben, maar daar heb ik de meeste van verwijderd toen ik meer bezoekers begon te krijgen, omdat ze wellicht wat ehm.. aanstootgevend zouden kunnen overkomen en ik had geen behoefte aan haatmail.

6. Welke blogger is je grote voorbeeld?

Hmm… Ik heb niet echt één voorbeeld. Ik ben sowieso de slechtste bloglezer ooit, hoor. Ik vind het heel leuk om te schrijven, maar ik houd niet zo van lezen. En ik ben vaak al zoveel tijd kwijt achter de computer aan mijn eigen blog en studiedingen dat ik er dan niet echt meer aan toe kom om andere blogs te lezen. Stom hè? Maar zo nu en dan open ik Bloglovin’ en dan lees ik een hele boel blogs achterelkaar.

7. Wanneer je alles over zou mogen doen: wat zou je anders doen?

Ik zou sowieso een andere blognaam hebben gekozen. Want ik ben Iris wèl, dus het slaat gewoon helemaal nergens op. Ik heb wel eens op het punt gestaan om een andere domeinnaam te registreren, maar iedereen kent mij onder de naam ikbenirisniet en vindt het nog een leuke naam ook blijkbaar, dus ik laat het gewoon zo. Ook ben ik onwijs jaloers op mooie blogs die perfect zijn vormgegeven. Dat alles mooi bij elkaar past, zoals A Beautiful Mess, Zilverblauw en Team Confetti hebben. Dat wil ik ook! Maar dat mijn blog een gezellig georganiseerd rommeltje is past misschien veel beter bij mij. Ooit wil ik nog wel een súpermooiedeluxe layout laten ontwerpen.

Als je deze tag wil overnemen check dan even de originele tag op Last Days of Spring

En en en, stond er nog iets vernieuwends tussen? Of wisten jullie dit allemaal al laaang?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “De ‘Back in time’ tag

 1. Dagmar schreef:

  Wauw wat leuk om je antwoorden te lezen! En super om je lay-outs te zien, echt heel erg leuk gedaan. En ik hoop dat je de komende jaren minstens zoveel plezier hebt in je blog, want ik zou niet zonder willen én kunnen! Fijne zondag X

  | Reageer op deze reactie
 2. Ester schreef:

  Oh, maar al je vorige layouts waren ook super leuk! De leukste vind ik waar ikbenirisniet in een wolkje staat. En ik denk inderdaad dat je blog anders over komt dan je denkt, haha, ik vind het helemaal geen rommeltje!

  | Reageer op deze reactie
 3. Sophie schreef:

  Het blijft echt een geweldig leuke tag; ook leuk om oude layouts te zien! Ik weet nog wel de eerste keren dat ik op je blog kwam; ik snapte de naam van je blog echt niet :’) Hihi! Maar inmiddels weet ik niet beter!

  | Reageer op deze reactie
 4. Ik vind jouw layout echt niet rommelig! Wayback Machine is geweldig, zo vond ik ook eens mijn 1e comic sans ms site terug waarop het leek alsof je een kleurenblindtest deed ^-^

  | Reageer op deze reactie
 5. Sofie schreef:

  ik vind het superfijn om te lezen, want ik hoor bij die nieuwe lezers 😉

  Ik heb mijn blog ook al uit 2010, maar ik was toen op een of andere manier nog totaaaaaal niet bezig met social media. Dat heb ik nu pas allemaal erbij genomen, met de vernieuwing van m’n blog, en zo voelt het alsof ik nog maar pas begonnen ben, haha.

  Leuke tag!

  | Reageer op deze reactie
 6. Olga schreef:

  Ik vind ikbenirisniet een supertoffe naam! Heel origineel en een beetje mysterieus. En ik vind mijn layout helemaal niet perfect, hahaha, kan altijd beter. 😉 Maar ik ben nog altijd tevreden met mijn logo en dat had ik niet verwacht. Ik vond je vogeltjesachtergrond ook erg leuk trouwens!

  | Reageer op deze reactie
 7. annouska schreef:

  Wat leuk om te lezen. Al wist ik veel feitjes wel omdat ik je vanaf het begin dat je op ikbenirisniet.nl gewoon volg. Maar ehm als je echt je naam zat bent is verhuizen niet zo moeilijk, je kan met 1 mailtje/contactformulier al je volgers over zetten 😉

  | Reageer op deze reactie
 8. Veerlez schreef:

  Wooow ik volg je ook alweer zo lang, bizar!
  Ik vind je leukste artikelen toch wel je artikelen over je ADD diagnose! Of stoppen met roken! heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 9. Kim schreef:

  Oeh ik heb ook echt nooit mijn lay out opgeslagen. Terwijl het best leuk is om af en toe terug te kijken 🙂
  I k vind zelf jouw lay out juist zo goed passen bij een persoonlijke blog. Maar het ligt er natuurlijk net aan wat je mooi vindt 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Hannah schreef:

  Wat leuk om dit te zien dit. Ook dat je vorige lay-outs allemaal zo leuk waren, zeker die waar je naam in het ruitje staat. Ik vind je naam overigens juist heel leuk, zeker in combinatie met de “ik ben iris wel” bij je foto.

  | Reageer op deze reactie
 11. Liliane schreef:

  Je oude layouts herken ik nog allemaal :d en ik weet nog dat je een filmpje had opgenomen. Als ik het me goed herinner vond je dat niet heel erg leuk maar ik vond het wel leuk om de ‘ik ben Iris wel’ te zien achter het blog.
  Ik kwam gisteren nog een prehistorische comment van je tegen op mijn blog haha Time flies when you’re having fun!

  | Reageer op deze reactie
 12. Lauriëtte schreef:

  Leuke tag! Ik vind je blog juist geen rommeltje hoor! Vind dat je een prachtige en overzichtelijke layout hebt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Hesteranne schreef:

  Leuk om wat over je bloggeschiedenis te lezen. Ik volg je nog niet zo lang maar ik lees je blog met plezier. En je naam vind ik juist zo leuk aan je blog. Is juist een hele goede keuze geweest 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Deisy schreef:

  Wat leuk om zo op jouw blog terug te kijken. En rommelig is het niet hoor: ik vind jouw plog echt prachtig en juist helemaal “jij” uitstralen. En de naam is gewoon ontzettend origineel haha, ook al slaat hij in jouw ogen nergens op haha 😉 In ieder geval leuk dat je ons hebt meegenomen en hoop dat jij nog veel plezier mag blijven beleven aan bloggen: is voor ons ook leuk 😉 X

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   N’aww wat een lief berichtje, zo leuk om te horen 😀 Misschien dat het voor mij gewoon heel rommelig voelt omdat ik mijn blog vergelijk met van die perfect vormgegeven layouts haha. Dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha ik weet nog wel dat ik tegen jou zei dat ik een blog wilde beginnen maar dat ik dan niet wist wat ik er in vredesnaam allemaal op moest zetten. Blijkbaar kwam dat vanzelf wel goed. En mommyblogs zijn helemaal hot dus misschien halen jij en mini-vinking mij wel weer in!

   | Reageer op deze reactie
 15. Madeline schreef:

  Haha, super leuk artikel om te lezen. Vooral omdat ik zelf net (weer) begonnen met een blog en nu al weet dat áls ik dit al jaren vol ga houden, ik vast ook overal spijt van heb, haha. Vond dit echt hilarisch: “Ik zou sowieso een andere blognaam hebben gekozen. Want ik ben Iris wèl, dus het slaat gewoon helemaal nergens op”, want sinds ik je blog gevonden heb vroeg ik me al af waar de naam vandaan komt, haha!

  | Reageer op deze reactie
 16. Kimberley schreef:

  Wat schrijf je het weer leuk! Leest zo lekker door. Moest ik even kwijt. Haha. En wat leuk ook om je oude lay-outs te zien. En wie weet, ooit, komt die superdeluxe lay-out er. Maar dit is juist ook zo leuk! En wat grappig dat je wel eens gedacht hebt over je blognaam, ik moest daar (toen ik je blog net ontdekte) vaak om lachen. Denk: Het is Iris toch gewoon wel? Haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aaah wat lief, dankjewel 😀 Haha ja die reactie krijg ik wel vaker. “Huh wie ben je dan?” “Ehm ja wel gewoon Iris” “Oh oke…” hahaha :’)

   | Reageer op deze reactie
 17. Marte schreef:

  ZEKER niet balen van je url, die vind ik zo leuk! Je moet eens aankomen met Moderne Hippies… Holy shit, na 4 jaar ook niet zo modern meer.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vind jouw blognaam juist zó leuk! Je weet door de naam direct wat je kan verwachten 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Linda schreef:

  Grappig, ik vind jouw blognaam inderdaad juist superleuk, heel erg origineel!
  Jij bent de eerste blog(ger) die ik ooit ging volgen trouwens, ik kwam op je blog via een andere blog van een toenmalig studiegenootje van mij (Louise van ‘in de ogen van’) en die volgde jou en toen ging ik jou volgen en nu heb ik sinds 2013 zelf een blog en volg ik er véél te veel haha. Maar jij nog steeds 🙂 Sinds je tweede lay-out zie ik!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wow wat tof om te horen 😀 Superleuk! En ik ben blij dat ik zoveel positieve reacties over de naam krijg, want dat vond ik toch altijd wel een twijfelgeval of ik die nog zou moeten veranderen haha. Maar die blijft gewoon lekker dus 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Simone schreef:

  Wat een leuke tag! Leuk om te lezen. En je moet de naam van je blog zeker niet veranderen, hij is leuk 😀

  | Reageer op deze reactie
 20. Xaviera schreef:

  Wat leuk om te lezen hoe het allemaal is begonnen en dat je al zo jong bezig wat met html! Heel fijn dat je nog steeds met zoveel plezier blogt. Ik vind je blog trouwens helemaal niet rommelig!

  | Reageer op deze reactie
 21. Maurits schreef:

  Tof, al die oude layouts! Volg je inmiddels al een hele tijd en kan de meeste layouts nog wel heugen

  | Reageer op deze reactie
 22. Anneleen schreef:

  Leuk om te lezen! Ik vind alle lay-outs die je al hebt gehad heel leuk en mooi gemaakt! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 23. Paul schreef:

  Leuke tag! En ik kende de oude layouts eigenlijk helemaal niet, dus ik lees nog maar kort mee….

  | Reageer op deze reactie
 24. Mylène schreef:

  Toch leuk om te lezen hoor! Ik ben altijd wel benieuwd naar het verhaal erachter. En stiekem wil ik nu ook wel al die oude Posts van jou lezen 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha ojeee. Soms kom ik toevallig een blogpost tegen die ik 3 jaar geleden schreef en dan snap ik echt niet hoe ik dat online heb kunnen gooien, haha! Maar het is wel heel leuk om te zien hoe mijn blog dan vooruit is gegaan 😀

   | Reageer op deze reactie
 25. Jenn schreef:

  Erg leuk om te lezen, sommige layouts herken ik nog wel ja. En ik vind je naam ook erg leuk en origineel 🙂 (Maar ben stiekem wel benieuwd hoe je daar ooit op gekomen bent)

  | Reageer op deze reactie
 26. Anna schreef:

  Wat is het leuk om dit te zien! Ik vind dat je alle tijden super mooie lay-outs gehad hebt, wauw!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top