Filmtips XVIII

Daar zijn ze weer, vijf nieuwe filmtips! Deze keer licht ik de vijf leukste films uit die ik in maart zag. Zoals elke keer probeer ik er een gevarieerd lijstje van te maken zodat er vast wel iets tussen zit dat je leuk vindt.

film what dreams may come

What Dreams May Come (1998) – Deze film maakte veel indruk op mij, vooral de visual effects vond ik tof wanneer je er rekening mee houdt dat het een film uit 1998 is. Hier heeft de film destijds dan ook een Oscar voor gewonnen. De film begint nogal sneu. En dan overlijdt Chris (gespeeld door Robin Williams) ook nog een in auto-ongeluk. Ik werd er een beetje verdrietig van. Maar daarna focust de film op Chris zijn zoektocht in het hiernamaals. En alles ziet er mooi uit. Bijzonder verhaal ook. Ja, aanrader. Zet de tissues maar klaar.

film her

Her (2013) – Ik hoorde veel goede dingen over deze film, dus ik kon niet wachten om hem te zien. Gelukkig maakte de film mijn hoge verwachtingen waar. De film speelt zich af in de toekomst, maar ik vond het verhaal heel toepasselijk voor de tijd waar wij nu in leven. Theodore, een eenzame schrijver, ontwikkelt een (iets te) hechte band met zijn nieuwe Operating System. Deze film van Spike Jonze won dit jaar een Oscar voor ‘best screenplay’.

film fargo

Fargo (1996) – Ge-wel-dig! Ik scrolde al een paar keer langs deze film op Netflix omdat ik bij het lezen van de samenvatting niet dacht dat ik hem leuk zou vinden. Niets is minder waar, i loved it. Jerry werkt voor zijn schoonvader en heeft zich in financiële problemen gewerkt. Dus wil hij zijn vrouw laten kidnappen. Alles verloopt alleen niet helemaal zoals hij het wil. Lekker droge humor ook. En ik vind de zwangere politieagente die op de zaak wordt gezet fantastisch. Er is trouwens ook net een TV-serie met dezelfde naam van start gegaan die gebaseerd is op hetzelfde verhaal, hoe tof! Deze is ook te zien op Netflix.

film flakes

Flakes (2007) – Zooey Deschanel, wat een heldin. Ik vind haar zo leuk, vooral in de TV-serie New Girl. Ze is zo knap en grappig en mooi en leuk en een beetje raar. Mijn rolmodel. En dat is ook het leukste aan deze film; dat Zooey Deschanel erin zit. Ze speelt Miss Pussy Katz, de vriendin van Neal die door wil breken met zijn muziek maar tot nu toe meer werkt in een cornflakes-bar dan dat hij met zijn muziek bezig is.

film as good as it gets

As Good as It Gets (1997) – Jack Nicholson is niet mijn kopje thee en het kijken van deze film stelde ik dan ook lang uit. Maar soms heb ik het gevoel dat ik álle leuke Netflix films al heb gezien, dus daarom keek ik hem toch maar. En ik ben blij dat ik dat deed, want As Good as It Gets is echt wel een leuke film! Jack Nicholson speelt Melvin, een verbitterde auteur, die een dingetje heeft voor single moeder Carol die werkt in het restaurant waar hij altijd eet (en dan neemt hij zijn eigen bestek mee, want hij is een beetje vreemd).

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top