A Happy Earth / Birthday

Ik was gisteren jarig. Op Earth Day. Hiep hippie hoera! Wat wil een ecofabulous lifestyle blogger nog meer? Niets. Naast verjaardagscadeaus dan hè. Ik hoor de kritische lezer al denken “Ik dacht dat Earth Day juist was om de massaconsumptie tegen te gaan en de aarde te redden..” Ja, dat klopt natuurlijk ook wel. Maar ik kreeg hele Earth-friendly cadeaus, maakt u zich vooral geen zorgen. 

jarig

Cadeaus voor mijn groene kookkunsten

Ik vier mijn verjaardag nooit heel uitbundig. Ik vier het helemaal niet, eigenlijk. Ik houd daar allemaal niet zo van. Ik heb nog trauma’s van alle kinderfeestjes op de basisschool waar je niet onderuit kon komen. Waterige appelsap uit een pakje drinken (bah), pannenkoeken of knakworsten eten (bah) en sociaal contact (ieh). Overigens vind ik cadeaus wel leuk, zo hypocriet ben ik dan wel weer. Gelukkig heb ik een lief vriendje die dat weet. Ik kreeg een vleestang. Nee, nou, kijk. Dat lijkt helemaal geen leuk cadeau, maar elke keer als ik 24Kitchen kijk, en ze draaien groente om op de grillplaat met zo’n tang, dan zeg ik dat ik ook heel-heel graag zo’n tang wil. Dus ik vind het lief dat hij dat had onthouden. Zo zie je maar weer dat zelfs een vleestang een romantisch cadeau kan zijn voor mijn vegetarische zelf. En ik kreeg een peper en zout molen, van die houten, want die wilde ik ook heel-heel graag.

risotto venkel
Omdat je op je verjaardag altijd je lievelingseten moet eten. Mijn verjaardagseten is natuurlijk risotto!

Groene TOMS

Gisteren was ook de dag dat ik mijn Toms kapot liep. Een gat bij mijn grote teen. Dus als verjaardagscadeau voor mijzelf bestelde ik een nieuw paar. Want ze lopen zo fijn, zijn geweldig voor in de zomer, staan overal bij (vind ik zelf, maar ik ben niet zo fashion expert), en goed voor een kindje aan de andere kant van de wereld. Want als je een paar Toms koopt, wordt er ook een paar schoenen aan een schoenloos kindje gegeven. Ik koos voor groene Earthwise vegan Toms. Die zijn gemaakt van een mengsel van hennep en gerecycled polyster. De gewatteerde binnenzool ook, de doorsnee Toms hebben een binnenzool van leer maar deze schoenen zijn vrij van dierproducten. O ja, en ook niet geheel onbelangrijk, ze zijn heel mooi:

toms
Tadaa! Ik vind ze zo mooi, ik hoop dat de postbode er snel mee voor mijn deur staat!

Groene vingers

Vandaag mocht ik een verjaardagscadeau uitzoeken met mijn lieve mama. Ik dacht dat ik alles al had en ik kon haar dus ook geen verlanglijstje geven. Maar ze zei dat ze wel wat voor mij wist. Spannend! We reden naar de Welkoop. Daar hadden ze precies de moestuinbakken die ik wilde hebben. Ik was het al bijna vergeten. Dus mijn eigen moestuin komt al steeds dichterbij. Ik zag op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer, maar na wat googelen kwam ik op de Makkelijke Moestuin uit, dus op die manier ga ik straks mijn moestuin indelen.

metermoestuin
Een heel moestuin/verjaardagspakket. Awesome!
moestuin in elkaar zetten
Steve zet het ding in elkaar en Bunny en ik kijken toe.
moestuin
Tadaa! Nu moet ik mij alleen nog even inlezen over welke zaadjes in welke vakjes moeten en dan kan ik straks groentesoep maken van mijn eigen geteelde groenten. Hoe gaaf is dat?
bunny geeft een kusje
Konijnenkusje voor jullie!

Ik ben helemaal gelukkig met mijn cadeautjes! Dankjewel voor alle verjaardagsfelicitaties via Instagram en Twitter trouwens, ik probeerde iedereen een berichtje terug te sturen maar volgens mij ben ik hier en daar wat mensen per ongeluk vergeten. Jullie zijn de beste liefste bloglezers ooit.

Back to Top