Met z’n tweeën 1 week eten voor 25 euro

Yes, we did it! Steve en ik houden van lekker eten. Van lekker eten worden wij gelukkig. We geven dan over het algemeen ook een fortuin aan boodschappen uit. Ik vind dat niet zo erg, op lekker eten moet je niet besparen. We gaan ook niet op vakantie. Maar ik probeer de laatste tijd wat beter met mijn financiën om te gaan, iew volwassen hè? Dus ook de boodschappen moesten er aan geloven. In ieder geval voor deze week, gewoon als test of het zou lukken.

Budget Weekmenu | ikbenirisniet.nl

25 euro?

De 25 euro moet je niet al te letterlijk nemen, want ik had geen zin om alles nauwkeurig uit te rekenen. Ook heb ik alle dingen die ik standaard in huis heb niet meegeteld bij die 25 euro, dat zijn: uien, knoflook, kruiden, paneermeel, olie en bouillonblokjes. De boodschappen kocht ik bij de Albert Heijn, van de meeste producten ging ik voor de goedkoopste variant die ik kon vinden, en enkele producten kocht ik biologisch (aardappelen en rijst bijvoorbeeld). De boodschappen die we maandag voor de hele week deden kostten 20,40 euro in totaal. Sommige dingen had ik nog in huis (een zakje zuurkool, een halve zak spinazie, brood, beleg) dus maakte ik er voor het gemak 25 euro van. Als je op de markt al je verse producten koopt, ben je waarschijnlijk nog goedkoper uit. Maar voor mijn ADD-brein is de markt de hel op aarde, dus ik kom daar niet zo vaak. Tot zover mijn berekening, die dus eigenlijk gewoon een ruwe schatting is.

Budget eetdagboek

Nu zijn jullie natuurlijk reuze benieuwd wat we hebben gegeten deze week. Toch toch toch?Hieronder zie je wat we elke avond aten met links naar de recepten. Ontbijt, lunch en tussendoortjes vond ik niet noemenswaardig, denk aan brood, mandarijntjes en leftovers van het eten van de vorige avond.

budget soep

Maandag: Courgettesoep met spinazie en yoghurt en getoast brood

Recept: Deze soep lijkt op de zen-soep die ik al eens eerder maakte. Ik kookte met de soep twee aardappels mee om het wat voller te maken. Op het getoaste brood smeerde ik een laagje extra vierge kokosolie, want dat had ik nog in huis. Dat smaakt best lekker!

vegaburgers

Dinsdag: Vegaburgers van zwarte bonen op bruine broodjes

Recept: Een populair recept op mijn blog zijn deze vegaburgers van zwarte bonen. Ze zijn hier ook populair trouwens, we eten ze standaard elke dinsdag. Deze keer aten we ze zonder de avocado en met plakjes komkommer, een laagje crème fraîche en BBQ-saus.

zuurkool

Woensdag: Stamppot zuurkool met vegetarische rookworst en jus

Recept: De stamppot bestond uit geprakte aardappelen, een scheutje ongezoete sojamelk, zuurkool (op deze manier bereid met gerookt paprikapoeder en zongedroogde tomaat) en met een rookworst uit een pakje en jus uit een zakje. Lekker makkelijk, maar zó lekker als je veel honger hebt. Ik zou hier zo een hele pan van kunnen leegeten. En meestal doe ik dat ook.

spaghetti aglio e olio

Donderdag: Spaghetti aglio e olio

Recept: Zó simpel maar zó lekker. Het enige dat je nog hebt is: pasta, olie, knoflook en peterselie. Hier vind je het recept. Het liefst eet ik er mozzarella bij, maar dat paste nu niet echt in het budget. Dus het was nog hartstikke vegan-verantwoord ook.

eenpansgerecht met rijst

Vrijdag: Eenpansgerecht met rijst en groenten

Recept: Iets minder culinair, maar wel lekker ondanks dat het zo simpel is. Het recept verscheen gisteren online. Het lijkt een beetje karig als avondmaaltijd maar we hadden die dag al allemaal taartjes gegeten. Voordat jullie denken dat we hier aan het verhongeren zijn, want dat is zeker niet het geval uchekuch want we eten eerder te veel.

linzensoep met kokosmelk

Weekend: Linzensoep met kokosmelk

Recept: Het low-budget recept van deze súperlekkere soep is van De Groene Meisjes en vind je hier. Door de linzen vult ‘ie enorm. Na één flinke kop soep heb ik die avond geen trek meer gekregen en dat is echt heel knap voor mijn doen.

Tips & Tricks

  • De Allerhande van deze maand (januari 2015) heeft als thema budgetgerechten. Deze kan je gratis meenemen bij een Albert Heijn winkel. Er staan veel goedkope recepten in.
  • Gedroogde linzen kosten geen drol, zijn onwijs voedzaam en je kan er de lekkerste dingen meemaken. Denk aan de linzensoep die ik dit weekend at of deze dhal.
  • Doe wekelijks boodschappen in plaats van dagelijks. Misschien heel logisch, maar dat was echt een dingetje voor ons. Tegenwoordig lukt het wekelijks boodschappen doen goed en kopen we minder onzin en verspillen we minder eten. Het is ook gewoon fijner als je niet elke avond nog hoeft na te denken wat je nu weer in vredesnaam op tafel moet zetten.
  • Het kookboek ‘Lekker & Simpel’ bevat allemaal makkelijke recepten die vaak niet zo duur zijn omdat het geen lange ingrediëntenlijsten bevat. Mijn review lees je hier.

Wat zijn jouw tips voor goedkope boodschappen? Want ik kan mijzelf nog geen ervaringsdeskundige noemen na één week goedkoop (voor ons doen) boodschappen doen natuurlijk. Let me know!

Back to Top