Cadeautip: GreenBook Limited Edition

Hiep hiep hoera, gisteren was ik jarig en dat vier ik met een mooi cadeau! Van GreenStory mag ik namelijk een duurzaam pakket weggeven aan één van jullie. Maar lees eerst even mee welke nieuwe producten je sinds kort in hun shop kan vinden!

limited edition greenbook

 De blogpost heb ik in samenwerking met GreenStory geschreven 

Moederdagcadeau: GreenBook Twins

In mijn vorige blogpost over GreenStory kon je al alles lezen over hun fantastische uitwisbare notitieboek en op welke manier ik die van mij gebruik voor meer overzicht. Ik geloof niet dat lezers ooit zó enthousiast waren over iets dat ik op mijn blog liet zien. Ik krijg nog steeds foto’s toegestuurd van blije mensen met hun GreenBook! Heel tof. Ik gun dat Yagmur en Kaim, de eigenaren van GreenStory, ook zo want ze hebben echt liefde voor hun producten en besteden veel aandacht aan duurzaamheid.

En zo bedenken ze ook steeds weer wat nieuws om nog meer mensen enthousiast te maken over duurzaam werken zónder papier te verspillen. Zoals de vrolijke GreenBook Twins ontworpen door Sanny van Loon. Zijn ze niet mooi? Het is een limited edition set van twee A5 GreenBooks met ringen van een materiaal dat composteerbaar is. Bijvoorbeeld om er één zelf te houden en één weg te geven als cadeau. Leuk voor moederdag! Elk boekje heeft tien uitwisbare gelineerde pagina’s. Een pen, doekje en spray krijg je er ook per boekje bij. Eventueel kan je de GreenBooks aanvullen met de speciale pagina’s van GreenStory, zoals de verschillende planners en todo’s.

De GreenBook Twins hebben ringen die (industrieel) composteerbaar zijn, ze mogen in de GFT-bak aan het eind van hun gebruik!

Nieuwe pennen & accessoires

Sinds kort vind je ook nieuwe kleuren pennen in de webshop. Sinds ik ze in huis heb gebruik ik ze bijna elke dag wel, ze zorgen namelijk voor nóg meer overzicht. En nou ja, ik vind kleuren gewoon leuk. Ik maak graag mind maps en lijstjes voor meer overzicht; met de gekleurde pennen wordt het resultaat nog beter zoals je op de foto’s wat verderop in deze blogpost kan zien.

De standaard zwarte pen voor de uitwisbare pagina’s is van het type ‘dry erase’. Dat betekent dat je de geschreven tekst op de uitwisbare pagina’s kan wegvegen met een droge doek. Ook de groene, rode en blauwe pen, die je al langere tijd in de webshop kon vinden, zijn van dit type. Je herkent ze aan de vilten gummetjes achterop de pen. De nieuwe kleuren (geel, oranje en paars) zijn van het type ‘wet erase’, dat betekent dat je het doekje iets vochtig moet maken om je tekst of tekening uit te wissen. Omdat deze nieuwe kleuren gevoeliger zijn voor vocht, moet je wel uitkijken dat je handen niet vochtig zijn tijdens het schrijven omdat het dan kan vlekken. Maar tot nu toe ben ik nog niet tegen problemen aangelopen in het gebruik van de pennen.

Mocht je graag met een dikkere pen willen schrijven, dan kan dat nu óók. Er is een zwarte pen aan de webshop toegevoegd met een lijndikte 1.0, de standaard zwarte pen heeft een lijndikte van 0.6.

greenstory gekleurde pennen
Alle kleuren op een rij!
GreenBook - Insteekhoes
Ook nieuw: een handige insteekhoes die je aan de binnenkant van je GreenBook kan plakken.
GreenBook - Insteekhoes
Handig om bijvoorbeeld visitekaartjes of belangrijke info in te bewaren.

Mindmaps, lijstjes & meer

Mijn bullet journal (van echt papier) gebruik ik als agenda, mijn GreenBook is hier een goede aanvulling op. In mijn bullet journal kan ik namelijk nogal perfectionistisch zijn. In mijn GreenBook hoef ik hier niet bang voor te zijn, want ik kan toch alles weer uitwissen! Ideaal dus om ideeën uit te werken en aantekeningen te maken:

GreenBook - Year Planner
De speciale ‘year planner‘ gebruik ik graag in combinatie met mijn bullet journal. Hier kan ik belangrijke data maanden van te voren alvast in schrijven.
GreenBook - Year Planner
Met de gekleurde pennen geef ik de verschillende categorieën aan (oranje = verjaardag, paars = werk, geel = speciale dag).
GreenBook- Project Planner
De ‘project planner‘ is mijn redder in nood wanneer een project overweldigend lijkt, zoals het netjes maken van onze tuin.
GreenBook - Mindmap
Ik houd van de gekleurde pennen! Ze maken de mind maps, die ik regelmatig maak voor meer overzicht in mijn hoofd, nog overzichtelijker. Voor deze mind map gebruikte ik de ‘dot grid‘ pagina.
GreenBook - Mindmap
En mocht je het zijn vergeten van mijn vorige post over GreenBook: de pagina’s kan je makkelijk in en uit de ringen klikken.

Win: GreenBook All-in-one met veel extra’s! [Gesloten]

Gisteren was ik jarig en dat moet gevierd worden met een cadeau! Van GreenStory mag ik een ge-wel-dig pakket vol fijne goodies weggeven aan één van jullie, yes!

Het te winnen pakket heeft een waarde van 65 euro en bestaat uit: de GreenBook All-in-one set met o.a. verschillende soorten planners en todo’s, een set ‘dry erase’ pennen (zwart, groen, blauw, rood), een set ‘wet erase’ pennen (geel, oranje, paars) en een insteekhoesje. Om je GreenBook helemaal compleet te maken, krijg je er deze extra pagina’s ook bij: de maaltijdplanner, die je al in mijn vorige blogpost zag, en pagina’s met stippen, waar ik hierboven de mindmap op tekende.

Je kan meedoen door onder deze blogpost een reactie achter te laten. Vertel, waar wil jij je GreenBook voor gebruiken? Let erop dat je een geldig e-mailadres invult in het daarvoor bestemde hokje en houd je inbox deze week in de gaten.

Deze winactie staat slechts drie dagen open, dus vergeet niet om gelijk mee te doen! Je kan reageren tot en met 25 april. Iedereen met een postadres in Nederland of België mag meedoen. Op 26 april zal ik een winnaar (willekeurig) selecteren. Succes!

Update 26 april: Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft mail gehad! Bedankt voor het meedoen 🙂

GreenBook - Winactie
Het te winnen pakket! De winnaar mag zelf kiezen welke kaft (grijs, groen of camo) je wil, hier zie je de camo kaft.

Alle producten uit deze blogpost vind je in de webshop van GreenStory!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

227 reacties op “Cadeautip: GreenBook Limited Edition

 1. Loes van Bijsteren schreef:

  Van harte! Wat een geweldig product zeg! Ik was al super enthousiast over je vorige blog. Ik zou heeeeel graag een notitieboek willen winnen. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en zie zoveel mogelijkheden. Voor in de groep, tijdens overleggen, gesprekken, vergaderingen noem maar op! Echt een toevoeging aan mijn werk. Het zal niet alleen een ‘groene’besparing zijn maar ook een tijdsbesparing in mijn werk. Ik denk dat ik met dit product ook veel andere leerkrachten enthousiast zou kunnen maken! Tot ziens!

  | Reageer op deze reactie
 2. michelle schreef:

  wat een geweldige vondst een uitwisbare kalender en notitieboek. heerlijk om je hoogd opnieuw fe programeren

  | Reageer op deze reactie
  1. michelle schreef:

   en dan dus schrijffouten meteen te kunnen verbeteren(hoogd=hoofd) (fe=te)

   | Reageer op deze reactie
 3. Lizzy schreef:

  Wat een supercool en duurzaam boekje! ♡
  Hier hou ik van. Ik ben nogal eens chaotisch en schrijf daarom veel op. Deels omdat ik het anders vergeet, deels om overzicht te creëeren. Daar zou dit boek goed mee van pas komen. Scheelt bergen papier!
  Ook op het werk ben ik op zoek naar duurzamere alternatieven, dus als het zou bevallen zou ik zeker pleiten om ze daar ook te gaan gebruiken. Ik werk in de kinderopvang op een babygroep. Daar gaat nogal wat papier op aan voedingschema’s. Scheelt zoveel papier met zo’n boekje!

  En uiteraard van harte gefeliciteerd! Wat een leuke manier om je verjaardag te vieren. Hopelijk haal je veel energie en positieve dingen uit deze verjaardagsactie. ♡

  | Reageer op deze reactie
 4. Saar schreef:

  Wauw, Iris, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik had in een vorige blogpost die boekjes al voorbij zien komen en had ze al op een verlanglijstje geschreven (maar voorlopig mag ik van mezelf even niets nieuws kopen, dus dan mag dit ook niet 😝)
  Zo leuk dus dat je ze weggeeft als cadeautje voor je verjaardag. Voorlopig heb ik op mijn werk, voor het huishouden, voor mijn blog, … allemaal post-its en notitieblaadjes met lijstjes. Ik schrijf er mijn to-do’s op, mijn boodschappenlijstje, nieuwe ideetjes om uit te werken en net zoals jij ook mindmaps. Met zo’n Greenbook zou ik natuurlijk veel papier besparen als ik het allemaal daarin zou schrijven. Het lijkt me dus helemaal top om deze te gaan gebruiken als een opstapje naar weer een beetje extra duurzaamheid in mijn leven.

  | Reageer op deze reactie
 5. Louisette schreef:

  Nou ik hoef je geloof ik niet uit te leggen waarom ik een GreenBook nodig zou hebben, maar ik zou heel graag een apart boekje willen voor zakelijk dingen. Nu gaan al mijn dingen die ik wil doen ter ontspanning en zakelijk in een notitieboekje. Zou fijn zijn als ik dat van elkaar los kan halen. En dat geeft dan hopelijk ook wat meer rust in mijn hoofd als ik wil ontspannen!

  | Reageer op deze reactie
 6. Leonie Simon schreef:

  Oh al zo lang op mijn wishlist. Ideaal voor het werk, blog, verhuisplannen en vele andere to do lijstjes. Scheelt ook nog eens papier. Jeeeeeej voor duurzame oplossingen! 🎉😍

  | Reageer op deze reactie
 7. Lisa schreef:

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag! 😀
  Wat ziet dat er handig uit! ik gebruik zoveel lijstjes & papiertjes en baal als iets er niet meer overzichtelijk uitziet. Dat is mooi op te lossen op deze manier!

  | Reageer op deze reactie
 8. Marjolein schreef:

  Net op tijd aah!! Ik zou het boekje als combinatie van bullet journal/agenda gebruiken door de handige ringen.

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Nog van harte gefeliciteerd en wat heb je een leuke naam! 😜 Ik zou heel graag willen winnen omdat ik nog altijd niet zonder notitieboekjes kan, een bullet journal heb ik niet omdat ik daar te chaotisch voor ben. Dit is een super oplossing, overal waar ik naartoe ga (school, stage en scouting) neem ik een notitieboekje mee en omdat ie ook nog eens uitwisbaar is, is het helemaal ideaal lijkt mij!

  | Reageer op deze reactie
 10. Elo schreef:

  Wat lijkt me zo’n boekje fijn! Kan ik heerlijk mijn duizenden lijstjes en gedachtes in kwijt zonder papier te verspillen. Zo handig!

  | Reageer op deze reactie
 11. Laure D'Aes schreef:

  Wauw!! Zo’n leuke actie! Ik zou echt heel graag meedoen. Ben net begonnen met een leuke maar chaotische stage waarbij er de hele dag veel taken gegeven worden en waarbij ik het moeilijk heb om ze te onthouden. Dit zou dus veel orde scheppen in alle chaos!
  En de maaltijdplanner zou ik cadeau doen aan mijn lieve mama die elke dag weer een maaltijd heeft klaarstaan wanneer ik thuis kom van de stage! 🎉 Maar ik gun het natuurlijk iedereen om te winnen!

  | Reageer op deze reactie
 12. Margot schreef:

  Wauw, dit ziet er zo mooi en handig uit! Ik ben een sucker voor mooie stationery, maar vind het stiekem wel zonde om dingen als boodschappenlijstjes steeds weer weg te gooien (hallo papierverspilling…). Geldt ook voor van die losse to do-lijstjes of planningen. Ik zou graag een notitieboekje van deze serie proberen!

  | Reageer op deze reactie
 13. Leonie schreef:

  Omg Iris ik ben heel erg blij met je reminder op Twitter, want hoe kan ik dit nou nog niet gezien hebben?! Wat een fantastische winactie. Ik zou het super vinden om dit a-ma-zing GreenBook te winnen voor mijn allereerste en meteen allerlaatste onderwijsstage volgend jaar. Ik denk dat weken plannen en lessen bijhouden ideaal is in een uitwisbaar notitieboek en het scheelt vast zoveel papier! Ik wil het. Ik ga de site ook meteen opslaan.

  Heb je een fijne verjaardag gehad? 😊

  | Reageer op deze reactie
 14. Jill schreef:

  Goeie
  Recycle
  Evolutie
  En
  Nog
  Stijlvol
  Type
  Ook!
  Reorganiseren. .
  Yes

  | Reageer op deze reactie
 15. Laura schreef:

  Allereerst nog van harte! Wat een supermooie en handige boekjes zijn dit. Ik zou er heel graag een willen hebben om to do lijstje bij te houden. Ik ben echt een warhoofd en moet dingen opschrijven om het niet te vergeten. Dit zou me erg helpen zonder dat het stapels met papier kost 😊

  | Reageer op deze reactie
 16. Anne schreef:

  Gefeliciteerd!! Ik zou de greenbook graag willen gebruiken als planner om projecten te plannen voor de lange termijn. Mijn zwangerschapsverlof zit er bijna op, en met alle nieuwe verantwoordelijkheden kan ik wel wat plan hulp gebruiken 😉

  Liefs!

  | Reageer op deze reactie
 17. Kira schreef:

  Wat een leuke en handige witactie!! Ik zou het pakket graag willen winnen voor school. Ik hou er heel erg van om te plannen en de pagina’s met stippen lijkt me geweldig voor doodles :D.

  | Reageer op deze reactie
 18. Ivon schreef:

  Ziet er uit als een fijn notebook! Ik gebruik momenteel de Purpuz Planner, ook een erg fijne!
  Jammer dat ik winactie te laat zie 😉 Volgende keer beter.

  | Reageer op deze reactie
 19. Ina schreef:

  Lieve Iris,
  Ik hoop dat alles goed met je gaat, maar ik maak me erg bezorgd over je. En ik zal de enige niet zijn. Je had al heel lang niets over Ollie geschreven of een foto van hem geplaatst, dus daar maakte ik me ook ongerust over…
  Ik hoop dat we gauw weer een leuke blog van je te zien krijgen!
  Ik wens je het aller, allerbeste!
  Ina.

  | Reageer op deze reactie
   1. Ina schreef:

    Wat ben ik blij dat alles goed gaat bij jullie. Ik zit niet op Instagram, zie je, en Bloglovin’ vertelde me dat “This blog hasn’t published anything recently”, dus ik was bang dat er iets mis was. Wat een opluchting!
    Ik lees je blog altijd met veel plezier, en mis het echt.
    Mijn beste wensen voor een fijne zomer, zodat je veel mouwloze bloesjes kunt dragen om iedereen van je prachtige tattoo mee te laten genieten!
    Ina.

    | Reageer op deze reactie
 20. Daisy schreef:

  Nog gefeliciteerd! 🙂 wauw wat een super goed concept, ga dit zeker even opschrijven. Denk wel dat ik wat mensen ken die hier heel blij mee zouden zijn :).

  | Reageer op deze reactie
Back to Top