Filmtips XIX

Bij deze de vijf leukste films die ik in april zag. Of nouja, leuk? Steengoed vooral! 

film the grand budapest hotel

The Grand Budapest Hotel (2014) – Wat keek ik lang uit naar deze film! Want ik heb alleen maar hartjes voor Wes Anderson. De verwachtingen waren dus ook hoog toen ik met Steve in de bioscoopzaal zat. Gelukkig werden ze meer dan waargemaakt. Typische Wes Anderson film, meer woorden wil ik er niet aan vuil maken, gewoon kijken. Doen doen doen! Kijk hier de trailer maar alvast, dan kan je alvast een beetje verliefd worden op deze film.

film 12 years a slave

12 Years a Slave (2013) – Oef, deze film keken we op mijn verjaardag, maar het is totaal geen feestelijke verjaardagsfilm. Heel heftig om te zien, ik vond het nog naarder om te kijken dan een horrorfilm. Maar daarom wel het kijken waard, geweldig goed. Steve McQueen’s film won hier niet voor niets drie Oscars mee (Best Motion Picture of the YearBest Performance by an Actress in a Supporting Role en Best Writing) De film gaat over Solomon die een ‘free man’ is in Amerika, maar gekidnapt en verkocht als slaaf wordt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

film dallas buyers club

Dallas Buyers Club (2013) – Ook deze film won dit jaar drie Oscars, heel terecht, want ook dit waargebeurde verhaal is goed verfilmd. Het is 1985 en elektriciën Ron Woodroof probeert medicijnen te regelen voor mensen met AIDS nadat deze ziekte bij hem werd gediagnosticeerd. Hij zou nog maar 30 dagen te leven hebben volgens de dokter. Hele heftige film, ik kan nooit zo goed tegen films over zieke mensen, dus hij bleef nog lang in mijn hoofd hangen.

film sunshine cleaning

Sunshine Cleaning (2008) – Little Miss Sunshine is één van mijn favoriete films, dezelfde makers maakten ook Sunshine Cleaning, net zo’n geweldige film met droge humor en een leuk verhaal. En ik ben een beetje verliefd op Emily Bunt, zo’n leuke actrice vind ik dat. Een moeder begint samen met haar zus een schoonmaakbedrijf die crime scenes schoon poetst nadat het lichaam is weggehaald. Ze hebben hier totaal geen ervaring mee, dus in het begin verloopt alles niet heel soepel.

film constantine

Constantine (2005) – Constantine valt in de genres fantasy en horror, niet iets waar ik direct warm voor loop, maar toch vind ik dit een leuke film om te kijken. De eerste keer dat ik hem zag was 9 jaar geleden, toen ik mij dat realiseerde voelde ik mij ineens heel oud. John Constantine is in de hel geweest en weer terug (letterlijk), hij is een soort van supernatural detective. Een vrouw komt voor hulp bij hem omdat haar zus zelfmoord heeft gepleegd, maar zij denkt dat er iets anders achter zit.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Filmtips XIX

 1. Suzanne schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar The Grand Budapest Hotel & 12 Years a Slave. Ik ben alleen nog steeds geen film kijker haha

  | Reageer op deze reactie
 2. Marah schreef:

  Leuke films! De laatste vier heb ik al gezien, maar die eerste ben ik heel erg benieuwd naar!

  | Reageer op deze reactie
 3. Lauriëtte schreef:

  The Grand Budapest Hotel spreekt me opzich niet zo aan, maar ik hoor er zoveel goede verhalen over dat ik hem toch heel graag wil kijken! 12 Years a Slave lijkt me heel heftig, hoor van iedereen dat het echt gruwelijk is 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Heel gruwelijk ja, heb vaak mijn telefoon erbij gepakt zodat ik even de film niet hoefde te kijken, omdat het zoooveel narigheid is. Maar ik ben wel blij dat ik hem uiteindelijk heb gezien, want hij is wel heel goed, mooi gefilmd ook. Dan is The Grand Budapest Hotel een stuk leuker om te kijken! Ik denk dat als je hem ziet dat je hem wel leuk vindt 😀 Tenminste, ik heb nog niets negatiefs over de film gehoord :p

   | Reageer op deze reactie
 4. Olga schreef:

  Ik heb alleen Constantine niet gezien, de rest von ik ook geweldig! En little Miss sunshine is ook een van mijn favo films ooit!

  | Reageer op deze reactie
 5. Joyce schreef:

  Cool! De ‘oscars’ films moet ik ook nog gaan kijken, maar ik ben eigenlijk nog wel het meest benieuwd naar Sunshine Cleaning! Ik kende deze nog helemaal niet en inderdaad wat is Little Miss Sunshine een geweldige film!

  | Reageer op deze reactie
 6. Femke schreef:

  Ik vind jouw filmsmaak altijd zo leuk hè, je vindt echt een beetje dezelfde films leuk als ik (vandaar dat je smaak goed is!) en daardoor heb ik veel aan je tips. Alleen kijk ik ongeveer 1 film per maand en jij 300 ofzo. Alsog, bedankt voor de nieuwe fijne tips :)!

  | Reageer op deze reactie
 7. Anouck Plume schreef:

  aaaah heel veel liefde voor The Grand Budapest Hotel. Mijn vriend en ik zaten al weken het bioscoop schema te checken zo van “wanneer komtie nou wanneer wanneer?!” In Tilburg zit een heel klein filmhuis-bioscoopje en daar keken we hem. Mini zaaltje, met mega stoelen (die ook nog kunnen ronddraaien, superfancy!) De vorige keer zagen we Moonrise Kingdom daar, dus ik kon niet wachten om The Grand Budapest Hotel te gaan zien. Hij voldeed aan alle verwachtingen en meer, zoooo geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 8. Karlijn schreef:

  Emily Blunt is een heerlijk actrice. Zo lekker zichzelf (tenminste dat denk ik) en Sunshine Cleaning heb ik denk ik al een keer of vijf gezien. Dat moment dat haar zus op dat ranzige matras valt, hahaha ik lig nu weer in een deuk. The Grand Budapest Hotel vond ik weer geniaal (net als zijn andere films) en ik wil zo graag Dallas Buyers Club kijken, zo benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat idee heb ik ook bij haar! Ohhh en die scene inderdaad! Ik keek hem voor de tweede keer dus ik begon al te lachen toen ze met die matras liepen, hahaha 😀 Geweldig!

   | Reageer op deze reactie
 9. Dina schreef:

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar nu heb ik weer wat films voor op mijn kijk-lijstje. 😀

  | Reageer op deze reactie
 10. Kimberley schreef:

  ’12 years a slave’ staat hier op de te-kijken-lijst.
  Ik ga de trailer van ‘The Grand Budapest Hotel’ even kijken.
  ‘Constantine’ is overigens de lievelingsfilm van mijn vriend 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. mamoesjka schreef:

  Leuk lijstje, ik heb nog zoveel films die ik graag wil gaan kijken…kan gewoon de rust in mezelf niet vinden om te zitten en te kijken.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh heel herkenbaar! Ik heb altijd het gevoel dat ik nog 300 dingen moet doen en dat ik geen film ‘mag’ kijken dus dan word ik helemaal onrustig als ik toch wel een film kijk en zet ik hem na 5 minuten weer af :’) Maar dat heb ik vooral als ik in mijn eentje een film kijk. Hoop dat het je gaat lukken, als je er eenmaal een beetje in zit is films kijken zo fijn <3

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Sterkte alvast, brr echt geen vrolijke film. Maar wel echt heel goed hoor! 🙂

   | Reageer op deze reactie
 12. Natasja schreef:

  Op Dallas Buyers Club na, heb ik ze allemaal gezien. Top films, wel heftig soms ja. Zag 12 Years in de bios, dat was echt niet fijn. DBC wil ik heel graag nog kijken, toch maar ergens op zien te snorren 😉

  | Reageer op deze reactie
 13. Eva Leek schreef:

  Ik ben afgelopen maand naar de film ‘the other woman’ geweest. Geweldige comedie. Natuurlijk wel veel cliché’s maar ik vond ‘m leuk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 14. Malou schreef:

  Leuk! Ik wil nog steeds naar The Grand Budapest hotel, ben erg benieuwd! Ik vond 12 years a slave, Dallas Buyers Club en Sunshine Cleaning alle drie erg goede/mooie/leuke films, ieder op hun eigen mainer. Constantine zegt me helemaal niets, ben benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
 15. Anne schreef:

  Oeioei ik zeg al heel lang dat ik bijna alle films in dit lijstje wil zien maar heb tot nu to alleen nog maar nummer 1 gezien! Vond hem wel echt heel erg leuk, Wes Anderson stelt nooit teleur.
  Ben nu vooral benieuwd naar Sunshine Cleaning!
  xxx

  | Reageer op deze reactie
 16. Mevrouw Mus schreef:

  Ik heb de “The Grand Budapest Hotel & 12 Years a Slave”opgeschreven om eens te gaan kijken. ben benieuwt of ik ze uit zit. Ben niet zo’n film kijker 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Angélica schreef:

  Jahaaaa The Grand Budapest Hotel! <3 Vind ik zijn leukste film denk ik! (Maar ik vind niet al zijn films leuk, zijn stijl is echt fantastisch, maar de verhalen soms een beetje.. te saai vind ik ;)) 12 Years A Slave was erg mooi en heftig inderdaad, al die nare martelscenes, maar vond ik wel 'nodig' om gezien te hebben ja…

  | Reageer op deze reactie
 18. Louise schreef:

  Oeh de eerste vier staan ook heel hoog op mijn to-watch lijstje 😀 En Constantine zag ik indertijd in de bioscoop, maar vond hem een beetje te eng :$

  | Reageer op deze reactie
 19. Leen Philips schreef:

  12 years a slave is echt een geweldig goeie film! De rest heb ik nog nooit gezien dus da’s weer wat voor op mijn lijstje! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 20. Ooooh dank je wel voor de tips alweer! Deze keer staat er geen enkele bij die ik ken, ik ben dus heel erg benieuwd naar de meeste 🙂 Dankdankdank!

  | Reageer op deze reactie
 21. Elise schreef:

  ik vind het echt leuk dat je die filmtips plaats 🙂 vriendje en ik kijken bijna nooit films (we kijken vooral veel tvseries samen) en een film uitzoeken is altijd superlastig, maar laatst hadden we via jouw filmtips Ruby Sparks gekeken en dat was echt leuk! Dus tnx daarvoor ^^

  | Reageer op deze reactie
 22. Jamilla schreef:

  Ah ja love de eerste drie! Over sunshine cleaning twijfel ik altijd omdat ik niet van bloederige dingen hou haha. Maar goed, ik keek ook Breaking Bad dus volgens mij stel ik me gewoon aan.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh zo bloederig is het niet hoor! Houd ik zelf namelijk ook niet van, haha! Je hebt alleen een paar scenes dat ergens een bloedvlek zit, maar verder geen hele ranzige dingen gelukkig :p Als je Breaking Bad aan kan, kan je Sunshine Cleaning ook aan 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Jamilla schreef:

    Ik heb hem net gekeken, je had gelijk haha helemaal niet ranzig ofzo! En er zat meer diepgang in dan ik had verwacht, thanks voor de aanrader!

    | Reageer op deze reactie
 23. Evelien schreef:

  12 Years a slave lijkt me zo’n mooie, heftige, indrukwekkende film. Die wil ik graag eens zien

  | Reageer op deze reactie
 24. Marcella schreef:

  Sunshine clearing is toffff! Naar de andere films ben ik vooral heel benieuwd, maar es kijken dus!

  | Reageer op deze reactie
 25. Eva schreef:

  De eerste drie heb ik in de bioscoop gezien. Stuk voor stuk fantastisch mooie films inderdaad! Ik begin Matthew McConaughey een steeds betere acteur te vinden. Hij is echt geweldig in Dallas Buyers Club. Ik denk dat die en Twelve Years A Slave allebei als blu-ray in de kast komen te staan. Die wil ik nog wel vaker kijken.

  | Reageer op deze reactie
 26. Marleen schreef:

  Hele goede films inderdaad, de eerste moet ik nog steeds zien! Wij gaan nu een andere van Wes zien. <3
  En Dallas was echt amazing. Jij hebt zo'n toffe filmsmaak 🙂

  | Reageer op deze reactie
Back to Top