Another Blogging Tag

Vandaag beantwoord ik 11 vragen over bloggen. Verdien ik geld met mijn blog? Wat vind ik een nadeel aan bloggen? Hieronder kan je de antwoorden lezen op deze prangende vragen, it’s amazing!

Another Blogging Tag

geel_hartje 1. Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Er is zoveel dat ik zou willen verbeteren, want ik ben een heuse perfectionist wanneer het op mijn blog aankomt. Helaas heb ik er vaak gewoonweg te weinig tijd voor omdat mijn studie natuurlijk prioriteit heeft. Ik zou graag regelmatiger willen schrijven, want ideeën heb ik genoeg, en dat alles wat beter georganiseerd is. Ik zou ook sneller willen reageren op mails van lezers en bedrijven (ik ben echt een ramp wat dat betreft) en beter gebruik maken van social media. Wat ik zo wil houden, zijn mijn schrijftstijl, de rommelige layout en de persoonlijke updates.

geel_hartje 2. Doe je alles voor je blog alleen?

Jep! Soms laat ik Steve wel eens foto’s maken als mij dat zelf niet lukt, bijvoorbeeld outfitfoto’s, maar verder doe ik alles zelf.

geel_hartje 3. Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Een 8. Of is dat narcistisch? Ik ben er best blij mee (en trots op!) dat het zo gegroeid is de afgelopen jaren.

'Let's be magnificent' by Marc Johns
‘Let’s be magnificent’ by Marc Johns

geel_hartje 4. Verdien je geld met bloggen?

Ja, maar niet zoveel omdat ik mailtjes van bedrijven altijd vergeet te beantwoorden. Ik heb een personal assistant nodig! Van wat ik er nu mee verdien kan ik misschien twee keer in de maand lunchen bij Bagels & Beans, maar dat vind ik prima, hoor.

geel_hartje 5. Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen?

Mensen met een mening. Ik ben ooit begonnen met bloggen omdat het zo’n individuele hobby is, een beetje over mijzelf schrijven, enzo. Alleen toen gingen steeds meer mensen het lezen en reageren, en dat vind ik soms nog wel eens vermoeiend bij bepaalde onderwerpen. Bijvoorbeeld reacties van ‘extreme’ veganisten (die dan boos worden dat ik een leren riempje om heb) of feministen en weet-ik-het. Buiten dat vind ik de comments, discussies en feedback juist het allerleukste aan het bloggen, zolang het op een positieve manier is natuurlijk.

'Do not disturb' by Marc Johns.
‘Do not disturb’ by Marc Johns

geel_hartje 6. Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Het belangrijkste vind ik de schrijfstijl en vormgeving. Maar ook de persoon achter de blog. Als die drie dingen goed zitten, maakt het mij niet uit wat het onderwerp van de blogpost is, of dat er spelfouten in zitten, dan blijf ik sowieso hangen. Als iemand zo schrijft: “Hallo vandaag heb ik een blogpost voor jullie over wat ik heb gekocht bij primark. Kijken jullie mee? Ik ging met mijn vriendin Henk winkelen en dat was leuk hahaha. Daarna ging we lunchen. Kijk dit at ik. En toen gingen we naar huis. P.S. Volg je mij op bloglovin’?” dan klik ik heel snel weg.

geel_hartje 7. Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ja! Ik had een ADHD-date met Suzanne, we zijn toen ook gelijk gaan meeten met Aline en haar boyfriend. Een tijdje terug had ik een groene blogdate met Merel en Sophie, wat superleuk was, want meestal ben ik de enige vegetariër die een sojalatte bestelt, maar toen niet!

geel_hartje 8. Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Als ik niet persoonlijk zou kunnen bloggen, dan zou de lol er voor mij al snel af zijn. Ik vind een persoonlijk tintje aan blogs ook wel belangrijk, ik volg de meeste blogs namelijk voor de persoon die erachter zit.

geel_hartje 9. Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik heb werkelijk geen idee, vooral omdat ik nog niet goed weet wat ik wil doen als ik ben afgestudeerd. Het liefst zou ik dan fulltime bloggen, een boek schrijven, misschien nog een tweede blog beginnen en een webshop. Maar ik weet niet hoe haalbaar dat is, want de huur moet natuurlijk ook gewoon betaald worden. Misschien word ik ook wel psycholoog, in dat geval zal ik mijn blog waarschijnlijk wel verwijderen en misschien overgaan op een anonieme blog. Ik weet het echt nog niet.

'Doubts and fears and hopes and dreams' by Marc Johns
‘Doubts and fears and hopes and dreams’ by Marc Johns

geel_hartje 10. Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Nee.

geel_hartje 11. Welke dingen gebruik jij om te bloggen?

Mijn prehistorische Macbook Pro die elke dag vijf keer uitvalt, een rood Moleskine notitieboekje voor lijstjes en ideeën, mijn geliefde compacte Nikon camera (Coolpix P310) en mijn iPhone om tussendoor comments te lezen, foto’s te maken, enzovoort.

Bloggen is sowieso mijn lievelingshobby, ik vond het dus ook een interessante tag om in te vullen! Wat vinden jullie?

Back to Top