Review: Paula’s Choice Clear exfoliant

De Paula’s Choice Clear exfoliant heb ik al vaker in blogposts genoemd, ik vind het zulk fijn spul! Omdat ik er echt bij zwéér, verdient dit kleine blauwe flesje ook zeker zijn eigen review. Paula’s Choice heeft meerdere exfoliants in het assortiment. Die ik review in deze blogpost is de Clear Extra Strength anti-redness exfoliating solution met 2% salicylzuur (BHA) – een hele mond vol. Ik ken dit product via Sophie van Naoki.nl en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Ik merk dat het veel goeds doet voor mijn probleemhuid met hormonale acne.

paula's choice clear exfoliant

Wat is een exfoliant?

Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord voor ik dit product ging gebruiken. Deze informatie komt van de Paula’s Choice website:

“Exfolianten verwijderen op milde wijze dode huidcellen en zorgen zo voor een gezonde, nieuwe huid. Ze maken rimpels minder diep, vervagen huidverkleuringen door zonneschade en vlekjes na puistjes, laten een droge, doffe huid weer stralen en bestrijden en voorkomen verstopte poriën en puistjes. Gebruik je voor het eerst een exfoliant? Doe dat dan twee tot drie keer per week, één keer per dag en bouw het gebruik vervolgens geleidelijk op tot één of twee keer dagelijks. Breng daarna overdag altijd een product met minimaal SPF 25 aan.”

paula's choice clear exfoliant

Ingrediënten

De ingrediënten van de Paula’s Choice Clear exfoliant zijn: Aqua, Methylpropanediol (slip agent/penetration enhancer), Butylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (anti-irritant/antioxidant), Polysorbate 20 (solubilizing agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Tetrasodium EDTA (chelating agent).

Alle producten van Paula’s Choice zijn dierproefvrij, ze hebben het leaping bunny keurmerk op de verpakkingen staan.

paula's choice clear exfoliant

Gebruik

Ik begon met het exfoliëren in de ochtends en en voor het slapen. Dat was wel gelijk vrij heftig. Ik heb namelijk een redelijk droge huid en door het twee keer per dag te gebruiken, wordt mijn huid snel trekkerig. Met één keer per dag is het voor mij precies goed. Het kan ook zijn dat voor jouw huid maar een paar keer per week nodig is, dat zul je snel genoeg merken. Ik gebruik het in ieder geval het liefst elke avond op een schoon gezicht voor ik ga slapen. Als ik lang genoeg treuzel en wakker blijf, gooi ik er na vijf tot tien minuten ook een crème overheen. Maar in realiteit ga ik meestal slapen met alleen reinigen + exfolieren. Het werkt allemaal heel makkelijk en snel. Ik druppel wat op een wasbaar wattenschijfje of op de – ook herbruikbare – Human + Kind doekjes (die zijn zo lekker zacht!) en wrijf het zachtjes over mijn gezicht en hals.

paula's choice clear exfoliant paula's choice clear exfoliant

Ervaring

De vloeistof ruikt een beetje naar azijn, al is de geur niet heel sterk. Het ziet eruit als water en heeft ook een beetje die structuur. Zoals je op onderstaande foto kan zien waarbij ik een druppeltje ervan op mijn hand deed. Gewoon prima om een klein beetje van op een doekje te doen en dat te verdelen over je hele gezicht. Als ik mij netjes aan mijn verzorgingsroutine houd, merk ik echt dat mijn huid een stuk rustiger word. Door de maanden heen is mijn huid gelukkig al een stuk egaler geworden. Zoals je in deze blogpost over mijn hormonale acne al hebt kunnen zien. En ik dènk (maar ik weet het natuurlijk niet zeker, n=1 enzo) dat de Paula’s Choice Clear exfoliant hier zeker aan bijgedragen heeft.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is de naam van het merk. Paula’s Choice. Serieus? Wie bedenkt dat nu. Klinkt als een goedkope chickflick. Maar laat dat je dus vooral niet tegenhouden.

paula's choice clear exfoliant

Paula’s Choice Clear exfoliant bestellen

De producten van Paula’s Choice bestel ik bij Cosmania. Het fullsize product is behoorlijk aan de prijs (32 euro), maar vorige week was het de derde keer dat ik een nieuw flesje kocht. Ik merk het toch gelijk aan mijn huid als ik hier te lang mee wacht. Er is ook een flesje in travel size dat wat goedkoper is, mocht je het willen uitproberen (9 euro).

De blogpost bevat affiliatelinks, dankjewel voor je support!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

32 reacties op “Review: Paula’s Choice Clear exfoliant

 1. Romy

  Dat merk kende ik ook nog niet. De naam is inderdaad niet echt geweldig gekozen, haha. Maar ik ben nu wel erg benieuwd naar dit product. Jammer dat het zo duur is.

  • Iris

   Ja poeh, echt duur. Elke keer als mijn flesje op is, baal ik dat ik het weer moet bestellen. Doet toch telkens weer een beetje pijn haha. Maar gelukkig werkt het wel goed!

   • Sanne

    Ik heb het gisteren besteld, ook door jouw acne blogpost. ECHT IK HOOP DAT DIT HELPT HAHA

    • Iris

     Ik hoop het ook voor je! Kan wel even duren voordat je resultaat ziet hoor, duurde bij mij zeker 1,5 tot 2 maand. Ik ga voor je duimen in ieder geval!

 2. Ik heb ook nog nooit een exfoliant gebruikt, goed dat je het even uitlegt. 🙂 Geweldig dat het zo goed werkt voor jou!

 3. Ik heb de travel size en ik denk dat mijn huid er ook veel baat bij heeft. Dat wordt een grote bestellen!

  • Iris

   Wat fijn dat het voor jou ook goed werkt! Ik dacht echt dat niks meer zou gaan helpen bij mij, dus ben zo blij, voelt echt als een wondermiddeltje 😀

 4. Maartje

  Grappig, het lijkt wel alsof ik de laatste tijd steeds meer mensen over dit product hoor! Ik ben nu wel benieuwd geworden, ik denk dat ik het ook maar ga proberen.

 5. Anna

  Oei, wat kan het vreselijk zijn hè, om met een droge huid wat nieuws te proberen. Dat trekken, naar! Maar wat fijn dat je hier enthousiast over bent. Fijn dat het zo goed werkt! Haha yup, die naam inderdaad…

 6. Bente

  Ah ik zweer bij de producten van Paula’s Choice! Ik gebruik zelf een of andere gel en voor 1 keer in de week een echte exfoliant (maar een andere dan deze, mijnes zit in een donker blauw flesje). Sinds ik het ben gebruiken (zo’n twee jaar geleden) bijna nooit meer pukkels! 🙂

  • Iris

   Oeh ja die ken ik, dat is de weekly treatment toch? Van de Resist-lijn, geloof ik? Daar had ik een paar samples van, vond het heel fijn spul!

 7. Roos

  Leuk dat je hier een review over gemaakt hebt! Ik gebruik de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant van Paula’s Choice, deze is precies hetzelfde als die blauwe anti-acné versie die jij gebruikt (staat ook beschreven op de website van Paula’s Choice). Alleen de verpakking en naam zijn anders i.v.m. marketingdoeleinden. Misschien wel handig als tip, deze is vaker in de aanbieding in de webshop van Paula’s Choice. Scheelt weer een paar euro’s… tja student hè 😉

  Ik gebruik het nu anderhalve maand en begin nu wel wat te merken aan mijn huid. De onzuiverheden op mijn wangen en kin lijken sneller weg te gaan en minder rood en ontstoken te zijn. Ik verdeel het zelf met mijn vingertoppen i.p.v. een wattenschijfje omdat mijn huid hier nogal gevoelig op reageerde en veel van de vloeistof in het watje trok en ik dus meer moest gebruiken. Dit voelt beter voor mijn huid. Ik blijf het zeker gebruiken. Ik ben nu een half jaar gestopt met de hormonale anticonceptiepil en ik kreeg daar een zeer onrustige huid van. Dit product sleept me er stukken beter doorheen. 🙂

  • Iris

   Wat goed om te weten, dat wist ik niet! Dankjewel voor de tip 😀 En fijn dat het voor jou ook zo goed helpt.

 8. Louisette

  Ik gebruik ook al een hele tijd een exfoliant (van Uncover) en soms zijn er periodes dat ik het gewoon weg vergeet.. en ik merk dan inderdaad dat mijn huid onrustiger wordt. Zelf breng ik het aan met mijn vingers, ik vraag me af of daar verschil in zit qua werking. Misschien ook een tijdje proberen het aan te brengen met een wattenschijfje!

  • Iris

   Dan ga ik het eens proberen met mijn vingers! Ik dacht dat het met een wattenschijfje/doekje makkelijker en hygiënischer zou zijn, maar vind het wel jammer dat veel van het product opgezogen wordt door het doekje, zeg maar. Als je het met je vingers aanbrengt is het misschien nog zuiniger qua gebruik ook?

   • Louisette

    Dat is ook de reden dat ik denk dat het misschien verschil maakt, vanwege de hygiene. Maar met je vingers (eerst even wassen en als je klaar bent ook 😉 ) is het denk een heel stuk zuiniger. Ik doe al een eeuwigheid met mijn pompje, komt geen einde aan!

    • Loui

     Ik heb een travelsize exfoliant gekocht bij Paula’s Choice. Kreeg hem net binnen en wilde even kijken naar de textuur. Dit is veeeeel vloeibaarder dan de ander die ik heb. Ik zou dit dus ook eerder met een wattenschijfje aanbrengen denk ik 😉

     • Iris

      Ahhh vandaar. Ik probeer het de laatste dagen met m’n vingers en het lukt opzich wel! Je kan het best makkelijk verdelen. Maar denk dat ik het inderdaad ook makkelijker/fijner vind met een wattenschijfje anders loopt het zo langs je vingers en ben ik bang dat ik mors (want het is zo duur haha).

 9. Ik ken Paula’s Choice enkel van hun producten tegen keratosis pilaris. Misschien moet ik eens een exfoliant beginnen gebruiken, mijn huid is zo onrustig de laatste tijd.

 10. Ik moet bekennen dat ik niet de hele blogpost heb gelezen (want mijn huid doet het best wel prima), maar om een of andere reden leest mijn hoofd het woord ‘exfoliant’ elke keer als ‘exolifant’… dan wordt het ineens een heel grappig artikel. 😂🙈

  • Iris

   Hahaha ik moest hardop lachen door jouw reactie. Nu zal ik nooit meer het woord normaal kunnen lezen :p

 11. Claire

  Oooh klinkt goed! Iedereen is volgens mij enthousiast over dit merk. Ik ga die travel size eens proberen because studentbudget haha.

 12. avc

  PC exfolianten waren voor mijn huid echt een game changer! Het is idd best prijzig, maar uiteindelijk doe ik wel enorm lang met een flesje. Een tip is ook om het gewoon op je handen te doen en zo aan te brengen ipv op een wattenschijfje, dan wordt er minder product verspild. Oh en de officiële webshop in de gate houden, want ze doen nog vrij dikwijls kortingen : )

 13. Ineke

  En helpt deze ook dan echt bij redness of? Want helaas heb ik last van couperose in mijn gezicht..

  • Iris

   Ik heb alleen rode vlekjes in mijn gezicht door acne, soort van vage vlekjes die dan achterblijven, ik merk wel dat die minder worden hierdoor. Couperose heb ik geen ervaring mee, dus durf ik zo niet te zeggen! Misschien dat één van de lezers je reactie leest en hier het antwoord op weet, dat zou fijn zijn 🙂

 14. Sanne

  Ik had dit artikel al gelezen toen het online kwam, maar door de prijs heb ik er toen niets mee gedaan. Nu, 1.5 maand na het stoppen met de pil en een dramatische huid verder, dacht ik er ineens weer aan. Net via jouw linkje zo’n startset besteld. Enorm benieuwd en hoopvol!

 15. R.

  Hi! Ik gebruik ook deze exfoliant, maar vroeg me af welke dag- en nachtcreme jij erbij gebruikt? Ik had het testsetje van de Clear Extra Strengh lijn besteld en vind de dagcreme heel waterig en niet zo fijn. Ik heb nog genoeg creme staan van The Body Shop, maar dat was vóór ik stopte met de pil en dus nog geen last had van hormonale acne. Ik weet dus niet zo goed of dat goed erbij past of te vettig is, heb er weinig verstand van 😉

  • Iris

   Ik denk dat dat heel erg aan jouw huidtype ligt. Dit exfoliant maakt je huid wel wat droger, dus juist een wat vettere creme kan dan wel fijn zijn. Ik heb zelf een vrij droge huid dus ik heb wel een rijke/voedende creme nodig, maar mijn T-zone is juist weer wat vetter. Van Paula’s Choice heb ik meerdere cremes geprobeerd en die mij daarvan het beste beviel was die uit de Skin Recovery lijn, die zou ook voor een zeer droge huid geschikt moeten zijn, maar ik moest er behoorlijk wat van smeren, wat wel zonde was omdat ‘ie behoorlijk aan de prijs is.

   Ik gebruik de laatste maanden de crèmes van SantaVerde en die bevallen mij in ieder geval héél goed. Ik heb de ‘rich’-versie voor op mijn wangen en de ‘medium’-versie voor op mijn T-zone. Die zijn erg zuinig in gebruik ook. Ik heb er een hele tijd geleden deze blogpost over geschreven in samenwerking met een webshop die deze crèmes verkoopt: https://ikbenirisniet.nl/2017/07/11/natuurlijke-huidverzorging/

   En een andere crème die ik fijn vind is die van Lush: Celestial is wat vetter en vond ik extra fijn in de winter, als die te vet is dat kan Vanishing Cream meer geschikt zijn. Hoop dat hier iets voor je tussen zit!