Review: Paula’s Choice Clear exfoliant

De Paula’s Choice Clear exfoliant heb ik al vaker in blogposts genoemd, ik vind het zulk fijn spul! Omdat ik er echt bij zwéér, verdient dit kleine blauwe flesje ook zeker zijn eigen review. Paula’s Choice heeft meerdere exfoliants in het assortiment. Die ik review in deze blogpost is de Clear Extra Strength anti-redness exfoliating solution met 2% salicylzuur (BHA) – een hele mond vol. Ik ken dit product via Sophie van Naoki.nl en daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Ik merk dat het veel goeds doet voor mijn probleemhuid met hormonale acne.

paula's choice clear exfoliant

Wat is een exfoliant?

Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord voor ik dit product ging gebruiken. Deze informatie komt van de Paula’s Choice website:

“Exfolianten verwijderen op milde wijze dode huidcellen en zorgen zo voor een gezonde, nieuwe huid. Ze maken rimpels minder diep, vervagen huidverkleuringen door zonneschade en vlekjes na puistjes, laten een droge, doffe huid weer stralen en bestrijden en voorkomen verstopte poriën en puistjes. Gebruik je voor het eerst een exfoliant? Doe dat dan twee tot drie keer per week, één keer per dag en bouw het gebruik vervolgens geleidelijk op tot één of twee keer dagelijks. Breng daarna overdag altijd een product met minimaal SPF 25 aan.”

paula's choice clear exfoliant

Ingrediënten

De ingrediënten van de Paula’s Choice Clear exfoliant zijn: Aqua, Methylpropanediol (slip agent/penetration enhancer), Butylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (anti-irritant/antioxidant), Polysorbate 20 (solubilizing agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Tetrasodium EDTA (chelating agent).

Alle producten van Paula’s Choice zijn dierproefvrij, ze hebben het leaping bunny keurmerk op de verpakkingen staan.

paula's choice clear exfoliant

Gebruik

Ik begon met het exfoliëren in de ochtends en en voor het slapen. Dat was wel gelijk vrij heftig. Ik heb namelijk een redelijk droge huid en door het twee keer per dag te gebruiken, wordt mijn huid snel trekkerig. Met één keer per dag is het voor mij precies goed. Het kan ook zijn dat voor jouw huid maar een paar keer per week nodig is, dat zul je snel genoeg merken. Ik gebruik het in ieder geval het liefst elke avond op een schoon gezicht voor ik ga slapen. Als ik lang genoeg treuzel en wakker blijf, gooi ik er na vijf tot tien minuten ook een crème overheen. Maar in realiteit ga ik meestal slapen met alleen reinigen + exfolieren. Het werkt allemaal heel makkelijk en snel. Ik druppel wat op een wasbaar wattenschijfje of op de – ook herbruikbare – Human + Kind doekjes (die zijn zo lekker zacht!) en wrijf het zachtjes over mijn gezicht en hals.

paula's choice clear exfoliant paula's choice clear exfoliant

Ervaring

De vloeistof ruikt een beetje naar azijn, al is de geur niet heel sterk. Het ziet eruit als water en heeft ook een beetje die structuur. Zoals je op onderstaande foto kan zien waarbij ik een druppeltje ervan op mijn hand deed. Gewoon prima om een klein beetje van op een doekje te doen en dat te verdelen over je hele gezicht. Als ik mij netjes aan mijn verzorgingsroutine houd, merk ik echt dat mijn huid een stuk rustiger word. Door de maanden heen is mijn huid gelukkig al een stuk egaler geworden. Zoals je in deze blogpost over mijn hormonale acne al hebt kunnen zien. En ik dènk (maar ik weet het natuurlijk niet zeker, n=1 enzo) dat de Paula’s Choice Clear exfoliant hier zeker aan bijgedragen heeft.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is de naam van het merk. Paula’s Choice. Serieus? Wie bedenkt dat nu. Klinkt als een goedkope chickflick. Maar laat dat je dus vooral niet tegenhouden.

paula's choice clear exfoliant

Paula’s Choice Clear exfoliant bestellen

De producten van Paula’s Choice bestel ik bij Cosmania. Het fullsize product is behoorlijk aan de prijs (32 euro), maar vorige week was het de derde keer dat ik een nieuw flesje kocht. Ik merk het toch gelijk aan mijn huid als ik hier te lang mee wacht. Er is ook een flesje in travel size dat wat goedkoper is, mocht je het willen uitproberen (9 euro).

De blogpost bevat affiliatelinks, dankjewel voor je support!

Back to Top