Recept: Curry met zoete aardappel

Mmm.. Curry! Zo makkelijk en lekker. Ik wilde graag een curry met aardappel maken, maar dat wilde Steve niet. Dus uiteindelijk kwamen we tot de compromis om er zoete aardappel in te doen. Want dat is een beetje aardappel, maar ook weer niet. En het werd mega lekker! Op Instagram vroegen meteen een boel mensen om het recept. Dus tadaaaa, hier is ‘ie!

Recept: Zoete aardappel curry

Ingrediënten voor 2-3 personen:

geel_hartje 1 teentje knoflook
geel_hartje 1 heel klein stukje gember (als je dat toevallig in huis hebt)
geel_hartje (Kokos)olie
geel_hartje 1 courgette
geel_hartje 400 gram zoete aardappel / bataat, geschild
geel_hartje 2 eetlepels groene currypasta
geel_hartje 1 blik fair trade kokosmelk
geel_hartje Noodles
geel_hartje 1/2 citroen of 1 limoen
geel_hartje Verse kruiden (bijvoorbeeld koriander of platte peterselie)
geel_hartje Sojasaus
geel_hartje Extra: groenten die je nog over hebt, ik had bijvoorbeeld nog haricots verts, een halve gele paprika, wat tomaatjes en komkommer achter in de koelkast liggen.

Recept: Zoete aardappel curry

Bereiding (met plaatjes!)

1. Snij de knoflook en gember fijn. Snij de courgette en zoete aardappel in blokjes.

Recept: Zoete aardappel curry
Hakhakhakhak.

2. Verwarm (kokos)olie in een diepe pan en fruit de knoflook. Voeg daarna de rest van de groente toe en bak ook even mee.

Recept: Zoete aardappel curry
Deze kokosolie gebruik ik als ik curry maak, die is extra virgin dus smaakt nog naar kokos. Onder andere te koop bij Ekoplaza (of soortgelijke winkels) en De Tuinen.

3. Voeg twee eetlepels currypasta toe, bak even mee, en voeg een blik kokosmelk toe. Laat dit even 10 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Recept: Zoete aardappel curry
Deze kokosmelk en currypasta gebruik ik zelf meestal, beide zijn als het goed is bij elke supermarkt wel te koop.

4. Maak ondertussen de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel af met koud water en laat het uitlekken in een vergiet.

Recept: Zoete aardappel curry
Dit zijn de lekkerste noodles van de wereld. Ik koop deze altijd bij Ekoplaza.

5. Serveer de curry met de noodles. Serveer eventueel met een beetje sojasaus en vers citroen/limoensap. Gooi er flink wat verse kruiden overheen.

Recept: Zoete aardappel curry

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Recept: Curry met zoete aardappel

 1. Liliane schreef:

  Ik voeg eigenlijk nooit (zoete) aardappel toe aan mijn curry, maar hey, misschien moet ik dat maar eens proberen!
  Ik hartje curry

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik had het ook nog niet eerder geprobeerd, maar het is echt lekker, jummie 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. chucky1012 schreef:

  Zoete aardappel is zo heerlijk 😉
  In mijn cultuur eten we dat heel vaak! Ik zal dit recept een keer maken het ziet er op de foto goed uit.

  Mooie dag…..

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wat leuk zeg! Ik eet het zelf niet zo vaak eigenlijk, dus daarom vind ik het extra leuk om ergens in te verwerken. Lekker 😀 Jij ook een fijne dag gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 3. Chantal schreef:

  Curry is één van m’n favo gerechten, maar zoete aardappel ging er nog nooit in. Klinkt wel erg lekker!

  | Reageer op deze reactie
 4. Nanda schreef:

  Dar klinkt heel lekker! En wat is het verschil tussen gele en oranje zoete aardappel? Had laatst Perongeluk gele gekocht en die vind ik toch minder lekker..

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb geen idee eigenlijk, ik vroeg me al af waarom ik soms een oranje had en soms een gele, haha! Ik wist niet dat het twee verschillende soorten waren. Of misschien zijn die oranje rijper? Ik weet het niet, volgens mij proef ik ook niet zoveel verschil, maar ik vind die oranje er wel veel leuker uitzien 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. Maura - YLT schreef:

  Currrrrry! Lekker zeg. Mooi compromis, die zoete aardappel 😉 lijkt me ook lekkerder dan normale aardappel. En leuk die plaatjes haha vooral de laatste, bijna een filmpje. Nou ziet er goed uit en nu wil ik ook weer curry eten!

  | Reageer op deze reactie
 6. Michelle schreef:

  Ik heb echt nog nooit zoete aardappel gegeten maar ik zie het overal langskomen. Ik wil het snel eens uitproberen in een leuk recept en dit is een grote kanshebber! Zou het ook lekker zijn met rijst?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja hoor! Ik had toevallig noodles in huis maar in principe kan je er alles bij eten wat jij wilt 😀

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja hoor! 😀 Hm.. dat klinkt echt goed. Bedankt voor de tip, ga ik zeker eens proberen!

   | Reageer op deze reactie
 7. Samantha schreef:

  Ik ken de zoete aardappel en curry combinatie niet, maar het klinkt wel heel lekker! Binnenkort maar een keer proberen. Ik hou wel van wat nieuws. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Nina schreef:

  Lekker!
  Mijn favoriete zoete aardappel curry is met de oranje zoete aardappel in blokjes, blokjes aubergine, in kokosmelk en beetje groentebouillon met limoen, eventueel een klein beetje palmsuiker/kokosbloesemsuiker en wat kaffir-limoen blaadjes of wat je zelf maar als garnering wil gebruiken. Heel erg lekker met wat bruine rijst.
  Curry is sowieso echt fantastisch om overgebleven zielige groentjes op een heerlijke manier te verwerken 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Nina schreef:

   Oh en natuurlijk genoeg groene currypasta 😉 Redelijk essentieel.
   En cheapeau voor de mensen die het zonder de currypasta doen maar zelf alle kruiden bij elkaar weten te vissen!

   | Reageer op deze reactie
   1. iris schreef:

    Haha yeah, bedankt voor het mini-recept, klinkt goed! En inderdaad, ik zeg altijd maar, het leven is te kort om zelf currypasta te maken :’)

    | Reageer op deze reactie
    1. Nina schreef:

     Graag gedaan! Uitgebreide recepten vind ik lastig, aangezien ik altijd eigenlijk alles op de gok doe.. en redelijk slecht ben met hoeveelheden inschatten ^^.
     Maar ik zal deze binnenkort ook eens uitproberen!
     *muziekje* STOP! Curry-tijd!

     | Reageer op deze reactie
 9. Bente schreef:

  Bij bijna al jouw gerechten denk ik: oh dat moet ik weer eens een keer eten! Zo nu ook weer, ik moet binnenkort echt weer eens curry eten! Wellicht met zoete aardappel 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Suzanne schreef:

  Dit klinkt weer heerlijk iris, ik ben erg benieuwd hoe het smaakt! Ik ben dol op zoete aardappel.

  | Reageer op deze reactie
 11. Joy schreef:

  Oh nom ik ben gek op curry en zoete aardappel dus zal dit receptje zeker eens uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 12. Lies schreef:

  Ziet er goed uit! Heel leuk met dat gifje er ook bij 😉
  En over de kleur van de aardappel: zoete aardappelen komen in allerlei kleuren voor (zegt mijn groentenwoordenboek). Ik weet niet of het toeval is, maar altijd als ik de mijne op de markt of bio koop zijn ze oranje. Als ik ze in een supermarkt (niet bio) haal zijn ze witter.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aha! Daar zit wel wat in inderdaad. Ik haal ze soms bij Ekoplaza en soms bij de AH, en volgens mij heb ik bij de Ekoplaza altijd die oranje gehad, maar ik weet het niet zeker. Ik ga er in het vervolg op letten 😀

   | Reageer op deze reactie
 13. Amy schreef:

  Hmmmmm, ziet er heerlijk uit zeg! Is Eko plaza nou prijziger dan een gewone winkel? Wij halen onze kokos olie altijd bij een plaatselijke groene winkel of drogist waar ze deze nu ook verkopen (: Vroeg me af of dit verschilt in prijs?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik denk niet dat het heel erg verschilt qua prijs, volgens mij ligt de adviesprijs van dat kokosolie best wel vast. Ekoplaza heeft sinds kort wel kokosolie van eigen merk, misschien dat je dan net iets goedkoper uit bent. Ik weet het niet! Ekoplaza heeft een webshop en daar kan je alle prijzen in vinden, zijn dezelfde prijzen als in de winkel 🙂

   | Reageer op deze reactie
 14. Jill schreef:

  Wat een heerlijke recepten zet je toch ook altijd online Iris! Ik word er blij van!

  | Reageer op deze reactie
 15. Esther schreef:

  Dit klinkt als een hele lekkere combinatie van ingrediënten. Geeft net weer een twist aan de standaard curry. Zeker het proberen waard voor mij, terwijl ik toch echt geen keukenprinses ben…

  | Reageer op deze reactie
 16. Suzanne schreef:

  Goddelijk!
  Als ik even niet weet wat ik moet eten, ga ik altijd naar jouw site en zoek ik iets uit. Jouw recepten zijn echt ideaal voor mij, meestal makkelijk te maken, geen moeilijke ingredienten, vaak snel te bereiden en het resultaat is heerlijk. Dus bedankt!
  Dit recept is (tot nu toe) m’n favoriet! (En ik scoor er ook goed mee bij vrienden.)

  | Reageer op deze reactie
Back to Top