OOTD: Birthday girl

Vandaag is het Earth Day. Én mijn verjaardag! Het leek mij daarom extra leuk om een mooie outfit, die ook mooi is voor de aarde, aan jullie te laten zien. Want deed jij, toen je nog klein was, ook altijd je allermooiste kleren aan op je verjaardag? En dan ’s avonds je lievelingseten op tafel? Ik moet zeggen dat ik mijn verjaardagen lang niet meer zo magisch vind als toen ik klein was, maar mooie kleren en mijn lievelingseten zijn altijd een onderdeel gebleven van mijn verjaardag. Ik zei het in mijn blogpost van gisteren al: GoodFibrations is een onwijs leuke webshop met een groot assortiment aan duurzame kleren. De outfit of the day komt dan ook uit hun webshop. En ik ben er superblij mee!

people tree outfit

GoodFibrations

“‘Fast fashion’ heeft zijn beste tijd gehad. De wereld is klaar voor iets nieuws. Goodfibrations zoekt over de hele wereld naar de mooiste en hipste ethical fashion merken. Alles wat je in onze shop aantreft is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Daarom voel je je in onze kleding net een beetje lekkerder!” schrijft GoodFibrations, en daar kan ik mij helemaal in vinden! De webshop verkoopt mijn favoriete merk ARMEDANGELS, waar ik al eens vaker over heb geschreven, maar ook o.a. de mooie duurzame merken RAINS, Studio JUX, Alternative Apparel en mijn nieuwe lievelings People Tree. Ik word altijd zo vrolijk als ik kan samenwerken met een bedrijf dat écht bij mij en mijn blog past, en dat is bij GoodFibrations zeker het geval: de kleren zijn ethisch verantwoord, maar bovendien erg leuk en hip. Want hey, de wereld een beetje verbeteren is een goede hobby, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk.

people tree shirt and skirt

Outfit of the day

Mijn gehele outfit bestaat uit supertoffe items van het mooie merk People Tree. Op de foto hierboven zie je het vestje Grace en de kokerrok Magda (beide zijn op dit moment in de sale!). En ik draag het shirt Palm Tree Tee uit de nieuwe lente/zomercollectie. Het is iets wat ik normaal niet zo snel zou dragen, ik ben meer van de zwarte basics. Maar ik vond het wel weer eens tijd voor iets anders! Ik vind het persoonlijk superleuk staan en ik ben vooral erg blij met de rok. De kokerrok is voor mijn doen best chic, maar omdat de rok van stretchstof is (95% fair trade biokatoen en 5% elastan), zit het super comfy. Het tijdloze vestje is gewoon fijn voor erbij en kan je eigenlijk bij elke outfit wel aan doen, deze is gemaakt van 100% biokatoen. Het zomerse shirt is echt van mooie kwaliteitsstof. Ik vind het leuk dat de mouwen wat breder zijn en dat het model redelijk los zit. Ook dit shirt is van 100% biokatoen en is geproduceerd door Assisi Garments in India.

people tree palm tree tee

People Tree

People Tree is een Engels merk dat al zo’n twintig jaar samenwerkt met ambachtslieden en boeren in ontwikkelingslanden om duurzame mode te produceren. People Tree heeft het World Fair Trade Organization (WFTO) keurmerk en de kleding van biokatoen is gecertificeerd door Global Organic Textile Standard (GOTS). Alle kleding is geverfd met natuurlijke verf. En al het transport gaat via boot in plaats van vliegtuig, om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Een geweldig merk met principes dus. Én erg mooie kleding. Hier vind je alle People Tree kleding in de webshop van GoodFibrations. (En kijk ook even onder het kopje Armedangels in de webshop, want die kleding vind ik ook altijd zo leuk!)

people tree

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn nieuwe outfit vinden en ik wens jullie een hele fijne dag! Ik ga een lekkere worteltaart bakken, een vegan variant, het is tenslotte Earth Day. Hopelijk mislukt de taart niet en kan ik het opeten in een warm zonnetje buiten, maar dat is op het moment van schrijven nog maar de vraag, even duimen dus! En mocht je je afvragen wat ik vanavond op tafel ga zetten, dat wordt deze goddelijke groentepaella

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

119 reacties op “OOTD: Birthday girl

 1. Sas

  Ziet er erg tof uit en van harte gefeliciteerd Lieve Iris, dat je maar een hele fijne dag mag hebben<3

 2. Marte

  Gefeliciteerd met je verjaaaardaaaag!!!! Geniet ervan!!
  Prachtig outfitje; die kokerrok is super mooi en – saillant detail – je vriendje (en andere mannen) worden er vaak ook wild van 😉

 3. Mies

  Fijne verjaardag Iris! Je ziet er heel jarig uit. Ik zal duimen voor een goed taartje, maar jou kennende komt dat helemaal goed.

  • iris

   Oeh ik hoop het zo! Op de één of andere manier zijn vegan taartjes hier nooit zo’n succes, maar ik blijf proberen! (En anders ren ik gewoon even naar de supermarkt haha.) Dankjewel!

 4. Claire

  Gave outfit! En van harte gefeliciteerd! Ik duim voor heel veel zon voor jou! 🙂

 5. Wat een cool shirt! En de rok staat je heel goed.
  Gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van! (met veel taart enzo)

 6. Sophie

  Van harte gefeliciteerd lieve Iris! Maak er een geweldige dag van; je outfit is echt super leuk! Geniet van de paella, hihi!

 7. Bente

  Hieperdepiep, hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! 🙂

  Wat een leuk palmboomshirt! En de rok staat je ook erg mooi 🙂

 8. Marjon

  Happy birthday! fijne (earth) day!
  Ik heb dat ook nog steeds, leuke kleren aan en mijn favo maaltijd Pannenkoeken! voelt het toch net wat specialer 😀
  Hele leuke outfit!

 9. Linda

  Hoeraaaa! Gefeliciteerd! Maak er een hele leuke en gezellige dag van 😀
  Ik vind vooral het shirt heel tof, zo’n kokerrok zou ik zelf nóóit kopen haha (grappig dat ie comfortabel zit, zo oogt het voor mij nooit) maar hij (ik denk trouwens ‘zij’) staat je wel heel tof!

  • iris

   Ja leuk hè! Ik had het ook niet verwacht, maar het zit echt lekker omdat de stof zo stretchy is. Dus je hoeft ook niet kleine babystapjes te zetten als je deze rok aan hebt haha. Dankjewel! 😀

 10. Ik heb gisteren een heerlijk vestje binnen gekregen van de webshop :). En inderdaad: dit zijn de betere samenwerkingen! Ik vind het erg leuk staan, soms is uit je comfortzone (ik weet dat jij erg van dat woord houdt haha) kruipen helemaal geen slechte keuze. Gewoon, af en toe dan he (;. Oh en: mooie foto’s zijn het geworden!

  • Goodfibrations

   Dankjewel Michelle en Iris voor het betere netwerken, daarmee wordt alles een beetje beter en mooier!

 11. Lisa

  Gefeliciteerd Iris! 😀 Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt. Aan de outfit zal het niet liggen, die staat je fantastisch!

 12. Ariane

  Happy b’day! En je hebt een mooie outfit aan op je verjaardag. Ik deed dat vroeger ook altijd, maar nu is dat wel een beetje verwaterd.

 13. Nina

  Supermooi Iris! Ik ben verliefd op je outfit, die rok ziet er inderdaad ook fancy en comfortabel uit! score!

  Ennn supergefeliciteerd natuurlijk! Ik zocht naar een schattig konijnenplaatje maar duhh moeilijk om maar 1 leuke uit te kiezen… zoveel cuties

  • iris

   Haha lief! Dankjewel! En de rok is écht heel fijn inderdaad, ik had niet verwacht dat ik zo’n fan kon worden van een kokerrok. Zit veel lekkerder dan een broek 😀

   • Goodfibrations

    Omdat er door je #OOTD zoveel hernieuwde interesse is in de kokerrok hebben we er nog een paar gekregen van People Tree. Ze zijn dus – nog steeds voor de sale prijs – te bestellen. Je bezorgt velen een mooie (verjaar)dag zo! Fijne, bunny avond!

  • iris

   In het doucheputje geloof ik, ik was te laks om het weer opnieuw te verven toen de kleur de laatste keer weer was vervaagd 😉 En dankjewel!

 14. Geri

  Van harte gefeliciteerd. Je krijgt in ieder geval al een mooie zonnige lente dag als een cadeautje. De kokerrok vind ik prachtig.

 15. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Iris! 😀 *begint met zingen maar stopt maar weer voordat je oorpijn krijgt* Ik hoop dat je een hele mooie dag zult hebben met extra veel liefde en Bunny von D kusjes! Je outfit ziet er heel leuk uit, fijn dat de rok zo comfortabel zit. 🙂

 16. Ine

  Wat een leuke outfit!! Die t-shirt is echt prachtig 🙂
  Proficiat met je verjaardag! Geniet er maar van!

 17. Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een leuke dag van.
  Vooral nu het mooi weer is 🙂 Die rok staat je overigens super!

 18. Hedwig

  Wauw, wat staat die rok je goed!! Mooie kleur heeft ie ook. De hele outfit is leuk, vooral voor zo’n leuk iets als je verjaardag. Fijne dag vandaag en gefeliciteerd!

 19. Laura

  Gefeliciteeeeeeeeerd! Veel taart eten vandaag (heeeel veel) en vooral gewoon genieten van je verjaardag! 🙂
  Ik vind je outfit trouwens heel erg tof. De kleur van de rok staat je supermooi! XXX

 20. Saar

  Ik ben helemaal weg van de combinatie van die kokerrok met dat shirt! Geweldig mooi! En fijn om die webshop te ontdekken, want ik ben op zoek naar nieuwe duurzame kleren. Ik ga eens rondsnuisteren!

 21. Jelyn

  Gefeliciteerd Iris! Heel fijne dag vandaag met veel taart en cadeautjes! 🙂

 22. Nancy

  Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear Iris, happy birthday to youuuuu!

  Hele fijn verjaardag, dat je er maar lekker van mag genieten met je vegan taartje, mooie kokerrok en groentepaella, hoera!

 23. paulien

  Gefeliciteerd! En wat een onwijs leuke outfit 🙂 geniet van je worteltaart 😉 (ik heb er alle vertrouwen in dat die gaat lukken)

 24. Laura

  GELUKKIGE VERJAARDAG!! Ik ga zeker eens rondneuzen op de webshop, echt een leuke outfit! Ik heb ook een kokerrok, maar dat is een nogal strakke en chique variant. Mmmm, een worteltaart, klinkt me lekker in de oren! Geniet nog van je dag 🙂 .

 25. Nene

  Gefeliciteerd! Je ziet er stralend uit!
  Mooie kleren en lievelingseten doe ik ook altijd op mn verjaardag, veel bezoek en telefoon hoeft allemaal niet, maar das soort kleine dingen maken die dag speciaal.

 26. Wat een toffe outfit! En natuurlijk van harte met je verjaardag! Maak er een mooie dag van! X

 27. Leuke outfit en van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je toch nog een beetje zon gehad en geniet je van al je lekkere gerechtjes

 28. Reny

  Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat het zonnetje nog even doorbreekt, want taart eten op je verjaardag, in het zonnetje, is toch wel het allerleukste! <3

 29. Julia

  Gefeliciteerd!!! Ik hoop dat je een fijne dag hebt, met goed gelukte worteltjestaart 😉 En je outfit is heel mooi!

 30. Iris

  Zeker dat shirt is erg leuk! Wel jammer inderdaad dat verjaardagen door de jaren heen minder speciaal zijn, maar ik denk dat iedereen zijn leukste kleding en lekkerste recepten opzoekt.

 31. Laura

  Leuke outfit en van harte gefeliciteerd Iris!
  Ik vind je blogs echt superleuk! 🙂

 32. Sas Sefras

  Lieve Iris, van ♡e gefeliciteerd! De outfit staat heel mooi! Die koker rok is echtfantastisch! Heel veel plezier vandaag!

 33. Jelly

  Gefeliciteerd:D En dat setje kleding is zó leuk, staat je goed ook!!

 34. Rianne

  Nogmaals gefeliciteeeeerd! Hoop dat je een fijne dag hebt, je outfit is in ieder geval supertof! Vooral de rok vind ik heul leuk! 😀

 35. Eline

  Hey Iris, ten eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Hoewel ik zelf geen blogster ben (en waarschijnlijk ook niet in je doelgroep pas), lees ik jou blog altijd met veel plezier. Zelf ben ik niet genoeg bezig met groen en natuur maar supergoed dat jij dat wel doet! De jeugd heeft de toekomst zullen we maar zeggen ;). Enige wat ik een beetje erg jammer vind aan de blog van vandaag is dat het wel heel erg veel reclame-spot is. Ik vind het juist zo leuk om over je alledaagse leven te lezen….

  • iris

   Hoi Eline, dat vind ik erg jammer om te horen. Mijn blog staat er juist om bekend dat ik maar weinig reclame plaats. Ik vind het erg leuk om te laten zien dat een groene lifestyle hip en makkelijk kan zijn, waarbij ik kleinere groene webshops/merken graag in het zonnetje zet. Ik ben dan ook niet betaald voor deze blogpost (zoals je uit de onderste regel van de post + disclaimer kan opmaken), ik vind het gewoon leuk om met mijn lezers te delen. Maar bedankt voor je feedback, desondanks kan ik er niet zoveel mee, om alles zelf te kopen van mijn eigen geld (wat ik dus niet zoveel heb omdat ik maar weinig reclame plaats) is gewoonweg niet te doen. Hopelijk snap je dat! Fijne avond!

 36. Maai

  Als eerst natuurlijk gefeliciteerd. Tweede, je ziet er super leuk uit! Ik ga zeker neuzen, en nog even terug lezen in je post van gisteren. Derde, iets heel anders, ik wilde je bulgur salade maken maar kon hem niet vinden :(. Wat zat er ook al weer in, het was niet die in je index staat toch? Zeg me niet dat ik heel kippig ben…..

 37. Femke

  Nogmaals gefeliciteerd! En wat een super mooie kleren zeg, de kokerrok vind ik prachtig.

 38. Linda

  Gefeliciteerd!! Je ziet er leuk uit en wat goed dat de outfit ook helemaal “goed” is!

 39. Van harte gefeliciteeeeeerd! Je ziet er prachtig uit 🙂

  Je allermooiste nieuwe kleren aantrekken op je verjaardag, dat vond ik vroeger ook het allerallerleukste aan mijn verjaardag!

 40. Naomi

  Liefde voor die rok! Hij staat je echt super!! En en en gefeliciteeeeeeeeeeeeerd. Dat je een hele fijne dag mag hebben gehad 😀

 41. Iris

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En ik ben echt verliefd op die groene kokerrok 😀

 42. Simone

  Hiep hiep hoera!! Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je, samen met Bunny von D, een geweldige dag hebt gehad 🙂

 43. Nadia

  Ik vind je kleren heeel erg leuk staan! Welke maat draag je van het shirt en de rok? En op de website lijkt de rok veel blauwer dan op jouw foto’s, is hij in het echt ook zo blauwig?

  En nog gefeliciteerd! 🙂

  • iris

   Dankjewel! Alle kledingstukken die ik hier aan heb zijn in maat M. Door de ondergaande zon zit er een zonnige gele ‘waas’ over de foto’s, dus de kleur van de rok komt meer overeen met de productfoto uit de webshop. Op mijn foto’s lijkt de kleur inderdaad wat groener, maar hij is in het echt meer blauw/azuur.

 44. Anna

  Ik had je al op Twitter gefeliciteerd en ben nu te laat om dat hier nog eens te doen, maar ik hoop dat je een super toffe dag gehad hebt! Hihi, mooie kleren en mijn lievelingseten zijn voor mij ook altijd nog belangrijk op mijn verjaardag! Super leuke outfit, prachtige rok! Is de worteltaart nog gelukt :)?

  • iris

   Jaaa het was zeker een leuke dag! De worteltaart was echt perfect gelukt (hij is nu al helemaal op zelfs, oeps). Bedankt voor je lieve reactie 😀

 45. Lineke

  Gefeliciteerd mooie dame! Hele fijne dag gewenst. En je outfit staat je prachtig!

 46. iooon

  Zoooooo Iris, fashionchickie met poses en al! 😉
  Ik had je al gefeliciteerd 😀 hoop dat je een leuke dag gehad hebt.

  • iris

   Dat dacht ik toch ook! (Nee maar serieus, je moet de honderd mislukte foto’s zien van deze ‘shoot’, je lacht je kapot hahaha) Ik heb een superleuke dag gehad! 😀

 47. Lianne

  Oh zo’n toffe outfit, ik wilde hem bestellen, maar helaas is het t-shirt niet meer in mijn maat :(. Dus ik heb gemaild naar Goodfibrations, hopelijk komt hij nog in voorraad! 🙂

  • iris

   Ah jammer! Dat hoop ik ook voor je, want het is een fijn shirt!

 48. Sonja

  Nogmaals gefeliciteerd! (Ookal is deze te laat, I’m sorry..) Wat super leuk dat je nog altijd je allermooiste kleren aan doet op je verjaardag, wil ik ook weer gaan doen! Weer een klein beetje die dag tot iets speciaals maken. En mooi zijn ze, en mega tof ook dat merk.
  Hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

  • iris

   Dat is niet erg! (Ik ben zelf 9 van de 10 keer te laat met het feliciteren van mensen haha.) Dankjewel 😀

 49. Paul

  Van harte gefeliciteerd, Iris. En de kleren staan je prachtig, dus je moet vaker voor kleur kiezen!

 50. Ai, een dag te laat maar als nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je een fijne en zonnige dag hebt gehad!

  • iris

   Helemaal niet erg hoor, alsnog bedankt! 😀 Ik heb zeker een leuke dag gehad!

 51. Wat een mooie outfit! Staat je prachtig! Hopelijk heb je lekker genoten van je verjaardag! 🙂 alsnog gefeliciteerd!

 52. Pingback: De ‘Fashion Revolution Day’ Tag | IKBENIRISNIET

 53. Daisy

  Wauw Iris, de groene rok staat je kei mooi!!
  Ik ben sowieso fan van groene kleding (letterlijk).
  Ik wil me ook nog meer in de figuurlijk groene kleding verdiepen.
  Enne….alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Toch nog heerlijk weer geweest die dag.

 54. Pingback: OOTD: Windward Made tas (met 25% kortingscode!) | IKBENIRISNIET

 55. Pingback: 10 x favoriete outfits uit mijn zomer capsule wardrobe | IKBENIRISNIET