OOTD: Birthday girl

Vandaag is het Earth Day. Én mijn verjaardag! Het leek mij daarom extra leuk om een mooie outfit, die ook mooi is voor de aarde, aan jullie te laten zien. Want deed jij, toen je nog klein was, ook altijd je allermooiste kleren aan op je verjaardag? En dan ’s avonds je lievelingseten op tafel? Ik moet zeggen dat ik mijn verjaardagen lang niet meer zo magisch vind als toen ik klein was, maar mooie kleren en mijn lievelingseten zijn altijd een onderdeel gebleven van mijn verjaardag. Ik zei het in mijn blogpost van gisteren al: GoodFibrations is een onwijs leuke webshop met een groot assortiment aan duurzame kleren. De outfit of the day komt dan ook uit hun webshop. En ik ben er superblij mee!

people tree outfit

GoodFibrations

“‘Fast fashion’ heeft zijn beste tijd gehad. De wereld is klaar voor iets nieuws. Goodfibrations zoekt over de hele wereld naar de mooiste en hipste ethical fashion merken. Alles wat je in onze shop aantreft is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Daarom voel je je in onze kleding net een beetje lekkerder!” schrijft GoodFibrations, en daar kan ik mij helemaal in vinden! De webshop verkoopt mijn favoriete merk ARMEDANGELS, waar ik al eens vaker over heb geschreven, maar ook o.a. de mooie duurzame merken RAINS, Studio JUX, Alternative Apparel en mijn nieuwe lievelings People Tree. Ik word altijd zo vrolijk als ik kan samenwerken met een bedrijf dat écht bij mij en mijn blog past, en dat is bij GoodFibrations zeker het geval: de kleren zijn ethisch verantwoord, maar bovendien erg leuk en hip. Want hey, de wereld een beetje verbeteren is een goede hobby, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk.

people tree shirt and skirt

Outfit of the day

Mijn gehele outfit bestaat uit supertoffe items van het mooie merk People Tree. Op de foto hierboven zie je het vestje Grace en de kokerrok Magda (beide zijn op dit moment in de sale!). En ik draag het shirt Palm Tree Tee uit de nieuwe lente/zomercollectie. Het is iets wat ik normaal niet zo snel zou dragen, ik ben meer van de zwarte basics. Maar ik vond het wel weer eens tijd voor iets anders! Ik vind het persoonlijk superleuk staan en ik ben vooral erg blij met de rok. De kokerrok is voor mijn doen best chic, maar omdat de rok van stretchstof is (95% fair trade biokatoen en 5% elastan), zit het super comfy. Het tijdloze vestje is gewoon fijn voor erbij en kan je eigenlijk bij elke outfit wel aan doen, deze is gemaakt van 100% biokatoen. Het zomerse shirt is echt van mooie kwaliteitsstof. Ik vind het leuk dat de mouwen wat breder zijn en dat het model redelijk los zit. Ook dit shirt is van 100% biokatoen en is geproduceerd door Assisi Garments in India.

people tree palm tree tee

People Tree

People Tree is een Engels merk dat al zo’n twintig jaar samenwerkt met ambachtslieden en boeren in ontwikkelingslanden om duurzame mode te produceren. People Tree heeft het World Fair Trade Organization (WFTO) keurmerk en de kleding van biokatoen is gecertificeerd door Global Organic Textile Standard (GOTS). Alle kleding is geverfd met natuurlijke verf. En al het transport gaat via boot in plaats van vliegtuig, om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Een geweldig merk met principes dus. Én erg mooie kleding. Hier vind je alle People Tree kleding in de webshop van GoodFibrations. (En kijk ook even onder het kopje Armedangels in de webshop, want die kleding vind ik ook altijd zo leuk!)

people tree

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn nieuwe outfit vinden en ik wens jullie een hele fijne dag! Ik ga een lekkere worteltaart bakken, een vegan variant, het is tenslotte Earth Day. Hopelijk mislukt de taart niet en kan ik het opeten in een warm zonnetje buiten, maar dat is op het moment van schrijven nog maar de vraag, even duimen dus! En mocht je je afvragen wat ik vanavond op tafel ga zetten, dat wordt deze goddelijke groentepaella

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top