OOTD: Birthday girl

Vandaag is het Earth Day. Én mijn verjaardag! Het leek mij daarom extra leuk om een mooie outfit, die ook mooi is voor de aarde, aan jullie te laten zien. Want deed jij, toen je nog klein was, ook altijd je allermooiste kleren aan op je verjaardag? En dan ’s avonds je lievelingseten op tafel? Ik moet zeggen dat ik mijn verjaardagen lang niet meer zo magisch vind als toen ik klein was, maar mooie kleren en mijn lievelingseten zijn altijd een onderdeel gebleven van mijn verjaardag. Ik zei het in mijn blogpost van gisteren al: GoodFibrations is een onwijs leuke webshop met een groot assortiment aan duurzame kleren. De outfit of the day komt dan ook uit hun webshop. En ik ben er superblij mee!

people tree outfit

GoodFibrations

“‘Fast fashion’ heeft zijn beste tijd gehad. De wereld is klaar voor iets nieuws. Goodfibrations zoekt over de hele wereld naar de mooiste en hipste ethical fashion merken. Alles wat je in onze shop aantreft is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. Daarom voel je je in onze kleding net een beetje lekkerder!” schrijft GoodFibrations, en daar kan ik mij helemaal in vinden! De webshop verkoopt mijn favoriete merk ARMEDANGELS, waar ik al eens vaker over heb geschreven, maar ook o.a. de mooie duurzame merken RAINS, Studio JUX, Alternative Apparel en mijn nieuwe lievelings People Tree. Ik word altijd zo vrolijk als ik kan samenwerken met een bedrijf dat écht bij mij en mijn blog past, en dat is bij GoodFibrations zeker het geval: de kleren zijn ethisch verantwoord, maar bovendien erg leuk en hip. Want hey, de wereld een beetje verbeteren is een goede hobby, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk.

people tree shirt and skirt

Outfit of the day

Mijn gehele outfit bestaat uit supertoffe items van het mooie merk People Tree. Op de foto hierboven zie je het vestje Grace en de kokerrok Magda (beide zijn op dit moment in de sale!). En ik draag het shirt Palm Tree Tee uit de nieuwe lente/zomercollectie. Het is iets wat ik normaal niet zo snel zou dragen, ik ben meer van de zwarte basics. Maar ik vond het wel weer eens tijd voor iets anders! Ik vind het persoonlijk superleuk staan en ik ben vooral erg blij met de rok. De kokerrok is voor mijn doen best chic, maar omdat de rok van stretchstof is (95% fair trade biokatoen en 5% elastan), zit het super comfy. Het tijdloze vestje is gewoon fijn voor erbij en kan je eigenlijk bij elke outfit wel aan doen, deze is gemaakt van 100% biokatoen. Het zomerse shirt is echt van mooie kwaliteitsstof. Ik vind het leuk dat de mouwen wat breder zijn en dat het model redelijk los zit. Ook dit shirt is van 100% biokatoen en is geproduceerd door Assisi Garments in India.

people tree palm tree tee

People Tree

People Tree is een Engels merk dat al zo’n twintig jaar samenwerkt met ambachtslieden en boeren in ontwikkelingslanden om duurzame mode te produceren. People Tree heeft het World Fair Trade Organization (WFTO) keurmerk en de kleding van biokatoen is gecertificeerd door Global Organic Textile Standard (GOTS). Alle kleding is geverfd met natuurlijke verf. En al het transport gaat via boot in plaats van vliegtuig, om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Een geweldig merk met principes dus. Én erg mooie kleding. Hier vind je alle People Tree kleding in de webshop van GoodFibrations. (En kijk ook even onder het kopje Armedangels in de webshop, want die kleding vind ik ook altijd zo leuk!)

people tree

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn nieuwe outfit vinden en ik wens jullie een hele fijne dag! Ik ga een lekkere worteltaart bakken, een vegan variant, het is tenslotte Earth Day. Hopelijk mislukt de taart niet en kan ik het opeten in een warm zonnetje buiten, maar dat is op het moment van schrijven nog maar de vraag, even duimen dus! En mocht je je afvragen wat ik vanavond op tafel ga zetten, dat wordt deze goddelijke groentepaella

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

119 reacties op “OOTD: Birthday girl

 1. Marloes schreef:

  Wat een toffe outfit! En natuurlijk van harte met je verjaardag! Maak er een mooie dag van! X

  | Reageer op deze reactie
 2. Michelle schreef:

  Leuke outfit en van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je toch nog een beetje zon gehad en geniet je van al je lekkere gerechtjes

  | Reageer op deze reactie
 3. Reny schreef:

  Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat het zonnetje nog even doorbreekt, want taart eten op je verjaardag, in het zonnetje, is toch wel het allerleukste! <3

  | Reageer op deze reactie
 4. Julia schreef:

  Gefeliciteerd!!! Ik hoop dat je een fijne dag hebt, met goed gelukte worteltjestaart 😉 En je outfit is heel mooi!

  | Reageer op deze reactie
 5. Marion schreef:

  Gefeliciteerd met je verjaardag, allerleuksteliefstebestekonijnenmamavandehelewereld! X

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Zeker dat shirt is erg leuk! Wel jammer inderdaad dat verjaardagen door de jaren heen minder speciaal zijn, maar ik denk dat iedereen zijn leukste kleding en lekkerste recepten opzoekt.

  | Reageer op deze reactie
 7. Laura schreef:

  Leuke outfit en van harte gefeliciteerd Iris!
  Ik vind je blogs echt superleuk! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Sas Sefras schreef:

  Lieve Iris, van ♡e gefeliciteerd! De outfit staat heel mooi! Die koker rok is echtfantastisch! Heel veel plezier vandaag!

  | Reageer op deze reactie
 9. Jelly schreef:

  Gefeliciteerd:D En dat setje kleding is zó leuk, staat je goed ook!!

  | Reageer op deze reactie
 10. Rianne schreef:

  Nogmaals gefeliciteeeeerd! Hoop dat je een fijne dag hebt, je outfit is in ieder geval supertof! Vooral de rok vind ik heul leuk! 😀

  | Reageer op deze reactie
 11. Eline schreef:

  Hey Iris, ten eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Hoewel ik zelf geen blogster ben (en waarschijnlijk ook niet in je doelgroep pas), lees ik jou blog altijd met veel plezier. Zelf ben ik niet genoeg bezig met groen en natuur maar supergoed dat jij dat wel doet! De jeugd heeft de toekomst zullen we maar zeggen ;). Enige wat ik een beetje erg jammer vind aan de blog van vandaag is dat het wel heel erg veel reclame-spot is. Ik vind het juist zo leuk om over je alledaagse leven te lezen….

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hoi Eline, dat vind ik erg jammer om te horen. Mijn blog staat er juist om bekend dat ik maar weinig reclame plaats. Ik vind het erg leuk om te laten zien dat een groene lifestyle hip en makkelijk kan zijn, waarbij ik kleinere groene webshops/merken graag in het zonnetje zet. Ik ben dan ook niet betaald voor deze blogpost (zoals je uit de onderste regel van de post + disclaimer kan opmaken), ik vind het gewoon leuk om met mijn lezers te delen. Maar bedankt voor je feedback, desondanks kan ik er niet zoveel mee, om alles zelf te kopen van mijn eigen geld (wat ik dus niet zoveel heb omdat ik maar weinig reclame plaats) is gewoonweg niet te doen. Hopelijk snap je dat! Fijne avond!

   | Reageer op deze reactie
 12. Maai schreef:

  Als eerst natuurlijk gefeliciteerd. Tweede, je ziet er super leuk uit! Ik ga zeker neuzen, en nog even terug lezen in je post van gisteren. Derde, iets heel anders, ik wilde je bulgur salade maken maar kon hem niet vinden :(. Wat zat er ook al weer in, het was niet die in je index staat toch? Zeg me niet dat ik heel kippig ben…..

  | Reageer op deze reactie
 13. Femke schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd! En wat een super mooie kleren zeg, de kokerrok vind ik prachtig.

  | Reageer op deze reactie
 14. Linda schreef:

  Gefeliciteerd!! Je ziet er leuk uit en wat goed dat de outfit ook helemaal “goed” is!

  | Reageer op deze reactie
 15. Priscilla schreef:

  Van harte gefeliciteeeeeerd! Je ziet er prachtig uit 🙂

  Je allermooiste nieuwe kleren aantrekken op je verjaardag, dat vond ik vroeger ook het allerallerleukste aan mijn verjaardag!

  | Reageer op deze reactie
 16. Naomi schreef:

  Liefde voor die rok! Hij staat je echt super!! En en en gefeliciteeeeeeeeeeeeerd. Dat je een hele fijne dag mag hebben gehad 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En ik ben echt verliefd op die groene kokerrok 😀

  | Reageer op deze reactie
 18. Simone schreef:

  Hiep hiep hoera!! Van harte gefeliciteerd. Ik hoop dat je, samen met Bunny von D, een geweldige dag hebt gehad 🙂

  | Reageer op deze reactie
 19. Nadia schreef:

  Ik vind je kleren heeel erg leuk staan! Welke maat draag je van het shirt en de rok? En op de website lijkt de rok veel blauwer dan op jouw foto’s, is hij in het echt ook zo blauwig?

  En nog gefeliciteerd! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dankjewel! Alle kledingstukken die ik hier aan heb zijn in maat M. Door de ondergaande zon zit er een zonnige gele ‘waas’ over de foto’s, dus de kleur van de rok komt meer overeen met de productfoto uit de webshop. Op mijn foto’s lijkt de kleur inderdaad wat groener, maar hij is in het echt meer blauw/azuur.

   | Reageer op deze reactie
 20. Anna schreef:

  Ik had je al op Twitter gefeliciteerd en ben nu te laat om dat hier nog eens te doen, maar ik hoop dat je een super toffe dag gehad hebt! Hihi, mooie kleren en mijn lievelingseten zijn voor mij ook altijd nog belangrijk op mijn verjaardag! Super leuke outfit, prachtige rok! Is de worteltaart nog gelukt :)?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa het was zeker een leuke dag! De worteltaart was echt perfect gelukt (hij is nu al helemaal op zelfs, oeps). Bedankt voor je lieve reactie 😀

   | Reageer op deze reactie
 21. Lineke schreef:

  Gefeliciteerd mooie dame! Hele fijne dag gewenst. En je outfit staat je prachtig!

  | Reageer op deze reactie
 22. iooon schreef:

  Zoooooo Iris, fashionchickie met poses en al! 😉
  Ik had je al gefeliciteerd 😀 hoop dat je een leuke dag gehad hebt.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat dacht ik toch ook! (Nee maar serieus, je moet de honderd mislukte foto’s zien van deze ‘shoot’, je lacht je kapot hahaha) Ik heb een superleuke dag gehad! 😀

   | Reageer op deze reactie
 23. Lianne schreef:

  Oh zo’n toffe outfit, ik wilde hem bestellen, maar helaas is het t-shirt niet meer in mijn maat :(. Dus ik heb gemaild naar Goodfibrations, hopelijk komt hij nog in voorraad! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ah jammer! Dat hoop ik ook voor je, want het is een fijn shirt!

   | Reageer op deze reactie
 24. Sonja schreef:

  Nogmaals gefeliciteerd! (Ookal is deze te laat, I’m sorry..) Wat super leuk dat je nog altijd je allermooiste kleren aan doet op je verjaardag, wil ik ook weer gaan doen! Weer een klein beetje die dag tot iets speciaals maken. En mooi zijn ze, en mega tof ook dat merk.
  Hoop dat je een fijne dag hebt gehad!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat is niet erg! (Ik ben zelf 9 van de 10 keer te laat met het feliciteren van mensen haha.) Dankjewel 😀

   | Reageer op deze reactie
 25. Paul schreef:

  Van harte gefeliciteerd, Iris. En de kleren staan je prachtig, dus je moet vaker voor kleur kiezen!

  | Reageer op deze reactie
 26. Tamarah schreef:

  Ai, een dag te laat maar als nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je een fijne en zonnige dag hebt gehad!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Helemaal niet erg hoor, alsnog bedankt! 😀 Ik heb zeker een leuke dag gehad!

   | Reageer op deze reactie
 27. Anneleen schreef:

  Wat een mooie outfit! Staat je prachtig! Hopelijk heb je lekker genoten van je verjaardag! 🙂 alsnog gefeliciteerd!

  | Reageer op deze reactie
 28. Pingback: De ‘Fashion Revolution Day’ Tag | IKBENIRISNIET
 29. Daisy schreef:

  Wauw Iris, de groene rok staat je kei mooi!!
  Ik ben sowieso fan van groene kleding (letterlijk).
  Ik wil me ook nog meer in de figuurlijk groene kleding verdiepen.
  Enne….alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Toch nog heerlijk weer geweest die dag.

  | Reageer op deze reactie
 30. Pingback: OOTD: Windward Made tas (met 25% kortingscode!) | IKBENIRISNIET
 31. Pingback: 10 x favoriete outfits uit mijn zomer capsule wardrobe | IKBENIRISNIET
Back to Top