Hotspot: TANKSTATION in Enschede

Pas stond ik nog naar kruidenplantjes te kijken terwijl ik twee vrouwen van middelbare leeftijd hoorde praten: “Munt? Daar had ik laatst ook iets over gelezen, dat mot ik ook hebb’n. Daar maken ze in Marokko thee van o’nie?” en ik wilde direct verhuizen naar een stad waar mensen niet tien jaar achterlopen. Maar het valt allemaal wel mee, want Enschede wordt steeds hipper, bleek gisteren. Een paar jaar geleden had je in de meeste restaurants hier maar weinig vega-gerechten op de kaart, maar gisteren at ik bij Tankstation cultureel vulpunt waar elke dinsdag een vegetarisch groepsdiner plaatsvindt. Er worden ook nog een hoop andere leuke dingen georganiseerd; zoals yogalessen, kruidenworkshops en jamsessies. Gisteren was er een ruil/rommelmarkt waar we ook nog even hebben gekeken. Ik vind het echt een leuke plek om hier in de buurt te hebben!

Tankstation in Enschede

Ruil/rommelmarkt

In het Tankstation in Enschede vond gisteren een (ruil)markt plaats. Een markt waar je je oude nog bruikbare of zelfgemaakte spulletjes maar ook skills kunt ruilen, weggeven of voor kleine prijsjes verkopen. Superleuk bedacht! Al was het meer een rommelmarkt dan een ruilmarkt, want niemand wilde met onze spulletjes ruilen (of onze spullen waren gewoon niet leuk genoeg). Maar dat maakt niet uit, want ik kwam alsnog met hele leuke dingen thuis. Een zelfgemaakt tweedehands jurkje voor 3 euro, een klein doosje met konijntjes erop (die mocht ik gratis meenemen, superlief!) en een biologisch rode paprika stekje voor 2 euro. 

paprikaplantje

Rommelmarkt goodies

Lekker Eetcafé

Ik kende de kookkkunsten van Tankstation in Enschede al doordat ze met hun Bakblik ook op evenementen stonden als de Proef Eet en Green Vibrations. Ik had daarom ook veel zin om hier te eten, want het moest wel gewoon lekker zijn. Elke dinsdag ben je tussen 18 en 20 uur welkom om te komen eten, je geeft aan of je het hele menu wil of alleen één van de drie gangen en betaalt direct. Als je van plan bent om hier te gaan eten (ik zeg: doen!) is het handig om van te voren te reserveren. Je zoekt een plaatsje uit en rond 19 uur krijgt iedereen het eten tegelijk opgediend. Ik vind zo’n groepsdiner wel iets gezelligs hebben, alsof je weer op kamp bent en met z’n allen lekker gaat eten. Al vond ik het eten op kamp nooit lekker, dat was hier gelukkig niet het geval. Vooraf kregen we een brandnetelsoepje met geitenkaas, ik had nog nooit eerder brandnetelsoep gehad maar ik wil het zeker zelf nog eens maken. Het hoofdgerecht bestond uit het lievelingseten van Steve: pasta met paddestoelen en roomsaus met daarbij een broodje met tapenade en tomaatjes met mozzarella. Het nagerecht was een rabarbertaartje met een klein ijsje in de vorm van een hartje. En aan het eind van de avond zat ik bom- en bomvol. En dat voor 10 euro! Het is natuurlijk alles behalve een drie-sterren-restaurant, maar dat heeft juist zijn charme. Mensen op blote voeten, hippie-meisjes met bloemen in hun haar maar ook een schattige opa en kindjes zaten in het eetcafé. Het heeft een rommelige, gezellige festival vibe. Even iets anders. Ik vond het superleuk en ik ga hier zeker nog vaker eten!

Tankstation in Enschede
Lekker groen allemaal!
Tankstation in Enschede
Double eet-date
Tankstation in Enschede
Hmm.. Lekker!!

Tankstation in Enschede

Tankstation in Enschede

Tankstation is te bezoeken aan de Deurningerstraat 28 in Enschede. Check de agenda op de website voor evenementen die binnenkort plaats vinden. Tip: 3 juni is er een vegan eetavond! Hier kan je een folder downloaden voor meer algemene info.

Back to Top