Mini-theetuin

Ik vind het zo fijn dat mensen op Twitter en hier op mijn blog zulke goede tips hebben. Wist ik veel dat muntplantjes enorm gaan woekeren. Ik had het dus vrolijk in mijn moestuintje gezet, maar blijkbaar is dat helemaal niet handig. Nieuw plan! Ik heb nu een mini-theetuin met dank aan oerman Steve die even een voerbak van een paar honderd kilo aan de andere kant van de tuin heeft gezet. Die stond nog in onze tuin van de vorige bewoners. Nu hebben we onze eigen theetuin:

Mijn eigen theetuin

Alles kwam goed

Gisteren maakte ik mijn theetuintje mooi terwijl een meneer van een sleepwagen bij ons achter het huis een kopje koffie dronk. De middag liep iets anders dan verwacht. Ik wilde grond en zaadjes voor komkommer kopen en daarna de Flair bij de AH XL. Daar zit deze week een Happy Green bijlage in waar mijn blog ook in wordt genoemd, dus die wilde ik graag hebben. So far so good. Maar op de terugweg naar huis remde een auto ineens heel hard. En de auto daarna ook. En de auto daarna waren wij. Boem! Het was maar een zacht tikje, dus niemand raakte gewond of kreeg last van zijn nek, alleen het tikje was wel hard genoeg om een hele diepe deuk in de voorkant van Steve’s auto aan te richten waardoor er ineens van alles uitlekte, ik heb geen verstand van auto’s, maar daar kon ik wel redelijk zeker van zijn dat het er niet goed uit zag. Politie en alles erbij. Spanning en sensatie. De auto werd weggesleept en de wegsleepmeneer was zo lief om ons thuis af te zetten. We mochten de grond ook nog even uit de auto halen, want ik wilde natuurlijk beginnen aan mijn theetuin. En toen wilde de vrachtwagen niet meer open dus moest de wegsleepmeneer een collega bellen die een reservesleutel kwam brengen. (Ik hoopte stiekem dat hij met zijn sleepwagen zelf weggesleept moest worden, ik zag het al helemaal voor me.) En zo maakte ik mijn theetuintje mooi terwijl een meneer van een sleepwagen bij ons achter het huis een kopje koffie dronk. Alles kwam goed! Hopelijk met de auto ook.

Mijn eigen theetuin

Theetuin

Maar hier wilde ik eigenlijk helemaal niet over schrijven, want deze blogpost gaat over mijn theetuin en niet over auto’s. Van links naar rechts zitten deze kruiden er nu in. Van de laatste weet ik niet wat het is, misschien dat jullie het weten?

Pepermunt plant

1. Gewone good ol’ pepermunt, lieve kleine blaadjes!Citroenmelisse

2. Hmm.. Ruikt zo lekker, citroenmelisse is dit. Houdt ook muggen op afstand en trekt bijen aan, win-win! Google zegt ook dat het tegen herpes helpt. Oh oké.Appelmunt Plant

3. Dit is appelmunt, munt met een subtiel appelsmaakje. Er is ook chocolademunt en ananasmunt! Die wil ik ook nog wel in mijn theetuin, maar ik weet niet of dat te krap wordt.Munt plant

4. Op Instagram vroeg ik of iemand mijn courgettestekjes wilde, ik ruilde mijn courgettestekje tegen een muntplant uit de tuin van Keos in Wonderland. Ze wist alleen niet zeker wat voor een muntsoort het was, en ik heb er helemaal geen verstand van, weten jullie het?

Fijne dag vandaag! P.S. Niet vergeten te stemmen voor het Europees Parlement vandaag he? Hier vind je 100 redenen om te stemmen op de Partij voor de Dieren. 

Back to Top