Kookboek: Ms. Cupcake: Vegan Cakes

Donderdagavond vierde ik een mini-house warming voor VIP’s. Want ik vind een klein feestje met maar een paar mensen veel leuker dan een heel groots gebeuren. Ik maakte wraps en cupcakes en ik kreeg superleuke cadeaus die ik zo zelf uitgezocht had kunnen hebben. Ik vond het echt heel leuk, dankjewel Sebas, Jeffrey en Annemiek! Eén van die cadeaus was het kookboek ‘Ms. Cupcake: The Naughtiest Vegan Cakes in Town’. Zó leuk! Ik maakte de dag erna (toen het zo regende en stormde) meteen een taartje uit het boek. 

ms cupcake vegan kookboek

 

Vegan kookboek

Nu ik eindelijk een goede oven heb, lukken baksels (iew vies woord) veel beter. Gelukkig, het lag dus niet aan mij! Ik maakte vorige week ook al een taart en die lukte heel goed voor de verandering. Maar die kwam uit een pakje dus dat telt niet helemaal, ik wil heel graag alles from scratch kunnen maken. En daarom ben ik ook zo blij met dit kookboek! De vormgeving vind ik ook zo tof, leuke kleurtjes, mooie foto’s en nog mooiere lettertypes:

ms cupcake vegan kookboek

ms cupcake kookboek3 ms cupcake kookboek2 ms cupcake kookboek4

Er staan allerlei soorten lekkers in, cupcakes, cakes, taarten, no-bakes en mini-recepten voor toppings op cupcakes, ooooh het ziet er allemaal zo lekker uit! Ik liet mij vertellen dat het kookboek te koop is bij Urban Outfitters maar bol.com heeft hem ook.

taartje bakken

Het taartje

Het taartje dat ik maakte liet ik al vol trots op Instagram en Twitter zien. Het is de ‘Blueberry lemon loaf cake’ op bladzijde 71 uit het kookboek. Ik kwam er later pas achter dat ‘loaf tin’ een vierkant cakeblik is, maar toen had ik het beslag al in een grote taartvorm gegoten. Uiteindelijk werd het dus een plat taartje maar dat vond ik helemaal niet erg. De smaak was er geloof ik niet minder om! Omdat zoveel mensen ernaar vroegen is hier de Nederlandse versie van hoe ik de cake maakte:

Ingrediënten voor de cake

geel_hartje 250 gram zelfrijzend bakmeel
geel_hartje 150 gram suiker
geel_hartje 1/2 theelepel bakpoeder
geel_hartje 1/2 theelepel baking soda (o.a. te koop in Aziatische supermarkten)
geel_hartje 220 ml. sojamelk
geel_hartje 120 ml. raapzaadolie
geel_hartje 1 citroen (geraspte schil + sap)
geel_hartje 1 theelepel vanille extract of aroma
geel_hartje 100 gram blauwe bessen (een paar achterhouden voor de decoratie)

Ingrediënten voor het glazuur

rood_hartje 120 gram poedersuiker
rood_hartje 1 eetlepel sojamelk
rood_hartje 2 eetlepels citroensap
rood_hartje geraspte schil van een halve citroen

Bereiding

1. Vet een cakevorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Mix het meel, suiker, bakpoeder, en baking soda in een grote kom. Voeg daarna de sojamelk, olie, citroenschil en sap en vanille toe en mix tot het een mooi glad beslag is. Roer de blauwe bessen er met een lepel door.

2. Mix de poedersuiker, sojamelk, citroensap en schil voor het glazuur. Als het te dun wordt: meer poedersuiker toevoegen. Als het te dik wordt: meer sojamelk toevoegen.

3. Zet de cake voor 30-35 min. in de oven of tot wanneer je er met een tandenstoker in kan prikken en deze er schoon uitkomt. Als de cake klaar is, eerst nog even laten rusten in het blik, dan op een rekje zetten en laten afkoelen. Smeer daarna het glazuur erover en decoreer met de blauwe bessen. En eet tot je misselijk wordt, want zo lekker is ‘ie.

Taart

En nu moet ik echt minder taartjes gaan eten want de helft van m’n kleding is zo ineens te klein geworden, héél gek, ik snap er zelf ook niets van. Maar mij hoor je niet klagen want ik heb er gratis een natuurlijke boobjob bij gekregen. (Begin nooit met roken lieve mensen, dan moet je uiteindelijk stoppen omdat je lang wilt leven en heb je voor de rest van je leven een vreetkick.)

Back to Top