Review: Seepje wasmiddel (+ winactie!)

Let op: deze winactie is gesloten! De winnaar heeft een mailtje gehad.

Het liefst wil ik alles zo natuurlijk mogelijk, maar wel op een makkelijke manier, want tja, ik heb ook niet alle tijd van de wereld. Seepje is daarmee echt een uitkomst om op de meest natuurlijke manier de was te kunnen doen zonder dat het veel gedoe is. In deze review lees je hoe deze natuurlijke wasschillen van Seepje werken. En als je net zo enthousiast bent als ik, word je vast blij van de winactie onderaan het artikel.
Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Seepje

De wasschillen van Seepje heten officieel Sapindus Mukorossi, dat is een vrucht uit het Himalaya gebergte. Wanneer de schil van de vrucht gedroogd is, bevat deze een natuurlijke stof die reinigend en antibacterieel is. Dat betekent dat als de schillen in contact komen met water, ze een soort van zeep afstaan waar we onze kleren mee kunnen wassen. Hoe cool is dat? Mensen in Nepal doen dat al járen. De schillen worden volledig organisch geteeld en zijn fair trade. De wasschillen kunnen gebruikt worden voor witte, zwarte en gekleurde was. Voor een lekkere geur heeft Seepje ook geurolie. Sinds kort zijn daar twee nieuwe geuren aan toegevoegd: lavendel en orchidee. En die mocht ik testen!

Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Inhoud

Eén verpakking van Seepje bevat wasschillen die goed zijn voor 30 wasbeurten, een flesje geurolie (met de natuurlijke geur van dennen, lavendel of orchidee), en twee stoffen zakjes waar de wasschillen in kunnen. Zo’n losse verpakking met een flesje geurolie erbij kost 9,95 euro, zonder geurolie is de prijs 7,95 euro. In de webshop kan je ze ook per drie kopen, dan ben je net iets goedkoper uit. Seepje is ook verkrijgbaar bij Marqt, WAAR en de Wereldwinkel. De lavendelgeur gebruik ik voor het beddengoed en orchidee voor mijn kleren. Beide vind ik ze heel lekker ruiken.

Zo werkt het:

Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 1: Doe 4 hele of 8 halve schillen in het zakje.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 2: Leg het zakje bij de was in.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 3: Doe 10 druppels geurolie in het wasverzachterbakje.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 4: De schillen kun je in totaal drie keer gebruiken.

En daarna kunnen ze in de groene container of op de composthoop. Zo makkelijk is het! En wat vind ik ervan? Ik heb er inmiddels zeven wasjes mee gedraaid en ik ben enorm tevreden! Ik zal eerlijk toegeven dat ik in het begin een beetje sceptisch was, want hoe kunnen zulke natuurlijke schilletjes genoeg zeep afstaan om alles schoon te wassen? Blijkbaar kunnen ze dat dus gewoon, want alles werd net zo schoon als normaal. Steve had de witte koordjes van zijn trui in de koffie gedoopt, het zou leuk zijn als hij dat speciaal voor deze review had gedaan, maar dat was helaas niet zo, en dat ging er gewoon uit. Een handdoek die in het reismandje van Bunny von D lag, was door haar onder geplast (ze is niet altijd zo schattig als dat ze lijkt) en zelfs dat ging er uit. De geurolie ruikt ook lekker, gewoon een subtiel natuurlijk luchtje. Het ruikt niet zo sterk als standaard wasverzachter, maar dat gebruikte ik sowieso toch al nauwelijks, dus ik vind dat juist erg fijn. Het grootste voordeel vind ik dat het helemaal natuurlijk is en dat je weet dat je geen chemische troep het afvoerputje in stuurt. En omdat het een Fair Trade product is, kan je het met een goed gevoel gebruiken. I love it! Hier kan je meer lezen over het wasmiddel.

Seepje wasmiddel

Win Seepje wasmiddel Lavendel & Orchidee

Enthousiast? You should be! In samenwerking met Seepje geef ik twee doosjes wasschillen in de nieuwe geuren lavendel en orchidee weg aan één lezer! Dit moet je doen om hierop kans te maken:

mint-hartje 1. Laat een comment achter onder deze blogpost en vertel wat jij van deze wasschillen vindt. Belangrijk: vink in het programmaatje hieronder aan dat je een comment hebt achter gelaten.

mint-hartje 2. Om extra kans te maken komen daarna nog een aantal opties open te staan, zoals het liken van de Facebookpagina van Seepje en de Facebookpagina van ikbenirisniet.nl. Deze opties zijn niet verplicht, je zorgt er alleen voor dat je naam dan vaker in de digitale grabbelton terecht komt.

mint-hartje 3. Houd je mail in de gaten, want binnen 2 dagen na sluiten van de winactie neem ik contact op met de winnaar, yay! Let op: reageer alsjeblieft binnen drie dagen op de mail, anders moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen.

a Rafflecopter giveaway

Succes!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top