Review: Seepje wasmiddel (+ winactie!)

Let op: deze winactie is gesloten! De winnaar heeft een mailtje gehad.

Het liefst wil ik alles zo natuurlijk mogelijk, maar wel op een makkelijke manier, want tja, ik heb ook niet alle tijd van de wereld. Seepje is daarmee echt een uitkomst om op de meest natuurlijke manier de was te kunnen doen zonder dat het veel gedoe is. In deze review lees je hoe deze natuurlijke wasschillen van Seepje werken. En als je net zo enthousiast bent als ik, word je vast blij van de winactie onderaan het artikel.
Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Seepje

De wasschillen van Seepje heten officieel Sapindus Mukorossi, dat is een vrucht uit het Himalaya gebergte. Wanneer de schil van de vrucht gedroogd is, bevat deze een natuurlijke stof die reinigend en antibacterieel is. Dat betekent dat als de schillen in contact komen met water, ze een soort van zeep afstaan waar we onze kleren mee kunnen wassen. Hoe cool is dat? Mensen in Nepal doen dat al járen. De schillen worden volledig organisch geteeld en zijn fair trade. De wasschillen kunnen gebruikt worden voor witte, zwarte en gekleurde was. Voor een lekkere geur heeft Seepje ook geurolie. Sinds kort zijn daar twee nieuwe geuren aan toegevoegd: lavendel en orchidee. En die mocht ik testen!

Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Inhoud

Eén verpakking van Seepje bevat wasschillen die goed zijn voor 30 wasbeurten, een flesje geurolie (met de natuurlijke geur van dennen, lavendel of orchidee), en twee stoffen zakjes waar de wasschillen in kunnen. Zo’n losse verpakking met een flesje geurolie erbij kost 9,95 euro, zonder geurolie is de prijs 7,95 euro. In de webshop kan je ze ook per drie kopen, dan ben je net iets goedkoper uit. Seepje is ook verkrijgbaar bij Marqt, WAAR en de Wereldwinkel. De lavendelgeur gebruik ik voor het beddengoed en orchidee voor mijn kleren. Beide vind ik ze heel lekker ruiken.

Zo werkt het:

Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 1: Doe 4 hele of 8 halve schillen in het zakje.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 2: Leg het zakje bij de was in.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 3: Doe 10 druppels geurolie in het wasverzachterbakje.Review: Seepje plantaardig wasmiddel

Stap 4: De schillen kun je in totaal drie keer gebruiken.

En daarna kunnen ze in de groene container of op de composthoop. Zo makkelijk is het! En wat vind ik ervan? Ik heb er inmiddels zeven wasjes mee gedraaid en ik ben enorm tevreden! Ik zal eerlijk toegeven dat ik in het begin een beetje sceptisch was, want hoe kunnen zulke natuurlijke schilletjes genoeg zeep afstaan om alles schoon te wassen? Blijkbaar kunnen ze dat dus gewoon, want alles werd net zo schoon als normaal. Steve had de witte koordjes van zijn trui in de koffie gedoopt, het zou leuk zijn als hij dat speciaal voor deze review had gedaan, maar dat was helaas niet zo, en dat ging er gewoon uit. Een handdoek die in het reismandje van Bunny von D lag, was door haar onder geplast (ze is niet altijd zo schattig als dat ze lijkt) en zelfs dat ging er uit. De geurolie ruikt ook lekker, gewoon een subtiel natuurlijk luchtje. Het ruikt niet zo sterk als standaard wasverzachter, maar dat gebruikte ik sowieso toch al nauwelijks, dus ik vind dat juist erg fijn. Het grootste voordeel vind ik dat het helemaal natuurlijk is en dat je weet dat je geen chemische troep het afvoerputje in stuurt. En omdat het een Fair Trade product is, kan je het met een goed gevoel gebruiken. I love it! Hier kan je meer lezen over het wasmiddel.

Seepje wasmiddel

Win Seepje wasmiddel Lavendel & Orchidee

Enthousiast? You should be! In samenwerking met Seepje geef ik twee doosjes wasschillen in de nieuwe geuren lavendel en orchidee weg aan één lezer! Dit moet je doen om hierop kans te maken:

mint-hartje 1. Laat een comment achter onder deze blogpost en vertel wat jij van deze wasschillen vindt. Belangrijk: vink in het programmaatje hieronder aan dat je een comment hebt achter gelaten.

mint-hartje 2. Om extra kans te maken komen daarna nog een aantal opties open te staan, zoals het liken van de Facebookpagina van Seepje en de Facebookpagina van ikbenirisniet.nl. Deze opties zijn niet verplicht, je zorgt er alleen voor dat je naam dan vaker in de digitale grabbelton terecht komt.

mint-hartje 3. Houd je mail in de gaten, want binnen 2 dagen na sluiten van de winactie neem ik contact op met de winnaar, yay! Let op: reageer alsjeblieft binnen drie dagen op de mail, anders moet ik helaas een nieuwe winnaar kiezen.

a Rafflecopter giveaway

Succes!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

112 reacties op “Review: Seepje wasmiddel (+ winactie!)

 1. Henderica schreef:

  Wat leuk, ik ben/was nog niet bekend met Seepje, maar ben na het lezen van je review wel erg nieuwsgierig geworden.

  | Reageer op deze reactie
 2. Linda schreef:

  Van de week las ik hierover een artikel op TypischTam (blog van Tamarah) en ik vond het heel leuk! Het concept is zó tof! De prijs houdt mij wel tegen en het feit dat ik het ook bijna niet kan geloven dat het werkt haha, dus leuke manier om er kennis mee te maken door zo’n actie! 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Elise schreef:

  ohhh, hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik had ze al op wat blogs voorbij zien komen, wat leuk dat jij ze mag testen en weggeven 🙂 waar ik vooral benieuwd naar ben is hoe je was dan ruikt en hoe schoon het is. Het lijkt me namelijk echt ideaal, ik gebruik op dit moment biologisch wasmiddel van ecover maar ik heb het idee dat dit nog beter is voor het milieu! Weet jij of dat klopt?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik gebruikte hiervoor ook eco wasmiddel, van een ander merk, maar volgens mij is dat nooit 100% natuurlijk. En daarnaast zit het in plastic flessen en waarschijnlijk is het ook niet Fair Trade. Niet dat het slecht spul is hoor! Maar als je het vergelijkt zijn wasschillen nóg beter, gewoon omdat ze echt 100% natuurlijk zijn 😀 Seepje gaat trouwens ook een lijn met vloeibaar wasmiddel lanceren als ze genoeg geld ophalen, dus daar ben ik ook erg benieuwd naar.

   | Reageer op deze reactie
 4. Irene schreef:

  Helemaal leuk dit!
  Ik heb er ook wel eens van gehoord. Ben een aantal jaren geleden in Nepal geweest en toen hoorde ik er ook over, maar heb het nooit kunnen vinden. Wist niet dat het ook bij de wereldwinkel te koop is. Vier morgen mijn verjaardag, dus kan het niet meer als cadeautje vragen, maar als cadeautje van jou kan het nog wel 🙂 Zou gaaf zijn!

  | Reageer op deze reactie
 5. Marloes schreef:

  Dit vind ik echt heel gaaf. Echt benieuwd of het werkt! Leuke review 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Sander schreef:

  Wij zijn al een tijdje verschillende soorten van zelfgemaakt wasmiddel e.d. aan het uitproberen om te kijken wat nu eigenlijk het beste werkt. Azijn als wasverzachter bv werkt heel goed. Met marseille zeep en soda gemaakte wasmiddel werkt een keer of 3 goed. Daarna gaat het alsnog ruiken. Het antibacteriële van deze soort spreekt me erg aan.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hiervoor gebruikte ik ook altijd azijn als wasverzachter, werkt supergoed en houdt de wasmachine ook mooi schoon. Zelf schoonmaakmiddelen maken staat hoog op mijn to do list na het zien van No Impact Man. De marseillezeep heb ik al in huis, ik ben benieuwd 🙂

   | Reageer op deze reactie
 7. Melanie schreef:

  Leuk, mijn moeder gebruikt(e) ze ook.. alleen dan via shop.wasnoot.nl voor 11 euro per kilo (ECO)! (van Seepje zijn 150 gram..?) scheelt aardig veel geld zo te zien. Beetje jammer! Al geven ze wel beiden een hele andere hoeveelheid wasbeurten aan per zoveel gram.. raar! Enig idee hoe dit komt?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Tja, Seepje heeft een mooie verpakking, is toegankelijker voor een breed publiek, het is echt een bedrijfje, dus niet zo gek dat het duurder is. En het belangrijkste is dat het Fair Trade is, waardoor de prijs sowieso al hoger ligt. Kan mij niet voorstellen dat de mensen voor 11 euro per kilo een eerlijk loon krijgen. Maar goed, het is maar wat je zelf belangrijk vindt natuurlijk. Geen idee hoe het zit met het aantal wasbeurten!

   | Reageer op deze reactie
   1. Melanie schreef:

    Ik ben uiteraard helemaal voor fairtrade/bio etc.. alleen allergisch voor extra veel voor iets betalen omdat het ‘hip’ gepresenteerd wordt. Het belangrijkste is in iedere geval dat het bij mensen onder de aandacht komt en dat doen ze goed!

    | Reageer op deze reactie
    1. Nina schreef:

     Hee Melanie!

     Bedankt voor je link. Op de site staan verklaringen, dat het fairtrade & bio is. Dus dat is mooi. En ook fijn om te lezen dat wasnoten aandacht krijgen op je blog Iris. Dat Seepje daarbij veel geld uitgeeft aan imago, en het hypen van wasnoten snap ik wel, anders word het volgens mij nooit echt aangenomen als alternatief voor chemisch wasmiddel. Volgens mij betaal je dan ook vooral meer voor de marketing

     | Reageer op deze reactie
     1. MS schreef:

      Oh super! Fairtrade had ik zelf nog niet gezien. Maar idd, als het maar flink onder de aandacht komt, is toch ook erg positief. En het oog wil ook wat 😉

      | Reageer op deze reactie
 8. Nadia schreef:

  Ik heb het nu al een paar keer voorbij zien komen.
  Ben stiekem wel benieuwd!
  Zat zelf te denken om het eens met azijn en eterische druppels te proberen.
  Maar dit klinkt natuurlijk lekkerder!!

  | Reageer op deze reactie
 9. Kimberley schreef:

  Ik doe mee. Ik vind het een unieke methode om je was te wassen. Lijkt me zoveel beter dan wassen met het eeuwige wasmiddel van de AH. Ben er erg benieuwd naar geworden!

  | Reageer op deze reactie
 10. Cecily schreef:

  Het lijkt mij heel leuk om het wasmiddel te winnen, ookal woon ik nog bij mijn ouders. Dan moet ik hen maar overtuigen om dit te gebruiken. 😉

  | Reageer op deze reactie
 11. JokeG. schreef:

  Geweldige winactie! ‘k Was er al over aan het denken om ze te bestellen, maar winnen zou zoveel leuker zijn! ‘k Ben sowieso overtuigd dat dit even goed wast dan gewoon wasmiddel. Stiekem hoop ik dat dit ook beter is voor de wasmachine zelf…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Als het goed is wel! Omdat het geen zeepresten achterlaat. Sowieso ook beter voor je kleding omdat er geen gekke chemische stofjes inzitten 🙂

   | Reageer op deze reactie
 12. Sabine schreef:

  Heb hier wel eens eerder wat over gelezen. Echt een awesome product (: Vind het altijd best vervelend om van dat chemische wasmiddel in de machine te stoppen, en dus ook weg te spoelen.. En dit klinkt beter dan van die wasbollen (:

  | Reageer op deze reactie
 13. Véronique schreef:

  Als studente industriele wetenschappen en pro-groen mens ben ik steeds op zoek naar manieren om deze aardbol toch wat langer aangenaam te maken voor iedereen. Dit product lijkt me daarin perfect te passen. Ik vind het altijd goed als het kostbare water gespaard wordt van allerlei chemicalien, hoe minder brol er in het water terecht komt hoe minder energie er nodig is om het water weer schoon te krijgen.

  | Reageer op deze reactie
 14. Maartje schreef:

  Dat klinkt goed! Ik was hier altijd een beetje sceptisch over, ik dacht het nooit zou werken. Nadat ik dit gelezen heb ben ik overtuigd! Ik zou het graag ook een keer uitproberen.

  | Reageer op deze reactie
 15. Daisy schreef:

  Jaaaaaa, ik wil het ook graag proberen! Gebruik nu regulier wasmiddel. Bij zwarte was azijn en zout. Ik vind dit laatste al veel fijner dan de chemische middelen. Tevens gebruik ik de eco wasbal, maar heb geen idee of het werkt. Deze bal gebruik je nl. in combi met wasmiddel. Het idee hier achter is dat je minder wasmiddel nodig hebt. Het is bijna niet te geloven dat de schilletjes d’r werk doen. Mooi…..

  | Reageer op deze reactie
 16. Lieke schreef:

  Ik doe mee! Ik kan het goed gebruiken, want ik ben heel onhandig en knoei vaak..

  | Reageer op deze reactie
 17. Malou schreef:

  Leuk zeg! Ik zou ze graag uit proberen want ik heb nu heel stom wasmiddel van de Lidl =( hihi.

  | Reageer op deze reactie
 18. Daniella schreef:

  Ik vind ze echt ideaal. Geen chemisch troep en geen afval. Ik hoop alleen dat ze echt long term duurzaam geproduceerd kunnen worden en niet als het quinoa verhaal eindigt 🙁

  | Reageer op deze reactie
 19. Anita H. schreef:

  Ik kan, voor zover ik weet, gewoon wasmiddelen verdragen (denk niet dat mijn chronische eczeem daarmee maken heeft), maar als iets op natuurlijke wijze ook effectief is dan ben ik daar groot voorstander van. Ik doe dus graag mee.

  | Reageer op deze reactie
 20. Janne schreef:

  Jaaa deze wil ik zo graag! Ik ga ze binnekort echt kopen, ik ben wel klaar met alle chemische troep.
  Leuke winactie!

  | Reageer op deze reactie
 21. Cindy schreef:

  Dit lijkt me heel erg leuk. Maar omdat ik ik moet eerst mijn niet zo natuurlijke wasmiddel opmaken………. die in een mega box van 5 kilo zit. Ik las ook dat je de gebruikte wasnoten in de tuin kunt leggen. De wasnoten zouden dan ongedierte en slakken weg houden. Misschien helpt een randje wasnoten je slabar slakvrij te houden?

  | Reageer op deze reactie
 22. Lonneke schreef:

  Wat leuk zeg, dit. Ik ben ook wel een beetje sceptisch, maar mijn nieuwsgierigheid wint het! Ga ik zeker eens uitproberen binnenkort.

  | Reageer op deze reactie
 23. Manon schreef:

  Wat een leuke actie en een super tof product. Hier wil ik zeker aan mee doen. Ik zoek al jaren naar een goed wasmiddel en misschien heb ik hem nu wel gevonden. 😉

  | Reageer op deze reactie
 24. Lana schreef:

  De wasschillen zijn natuurlijk en zien er ook gemakkelijk uit in gebruik! Ik doe graag mee =)

  | Reageer op deze reactie
 25. Lynn Vrenken schreef:

  Super gaaf, ik ben al een tijdje aan het denken natuurlijk wasmiddel te gebruiken en ik zou deze dan ook heel graag winnen! Ik ben echt benieuwd naar de lavendel geur, lijkt mij heerlijk. Goede revieuw geschreven Iris! 😉

  | Reageer op deze reactie
 26. Tisha schreef:

  hahaha, ik kreeg een beetje een Hungergames-gevoel van het hele ‘digitale grabbelton’-gedoe, maar goed, we doen gewoon lekker mee. mijn was gaat komt nooit zo lekker ruikend uit de machine als dat ik zou willen, maar misschien met dit wel!

  | Reageer op deze reactie
 27. Nancy schreef:

  Ik ben ons hele huis aan het verduurzamen. Nu de ouderwetse allesreiniger op is, ben ik overgegaan op Ecover. Nadat de shampoos op zijn wil ik ook daarvoor goede keuzes maken en natuurlijk wil ik ook gaan wassen met deze Seepje schillen. Seepje lijkt mij echt een oplossing voor het wasmiddel probleem. Als je wilt verduurzamen kan je het het beste op deze manier doen denk ik. Fairtrade wasschillen en dan ook nog eens schillen die supergoed werken. Wat ik trouwens nog niet wist en nog leuker vind, is dat je de schillen erna dus op de compost kunt gooien. Jahaa mijn hippiehart gaat sneller kloppen! Ik vind het een topidee en ik ben enorm benieuwd of Seepje echt doet wat het belooft. (Maar goed, jij zegt van wel, maar ik wil het toch zelf aan den lijve ondervinden)

  | Reageer op deze reactie
 28. Yvette schreef:

  Ik was al tijden met ecologische wasmiddel, maar gebruik nog steeds wasverzachter voor de geur. Het voelt daarom nog steeds een beetje slecht om chemisch spul in de machine te stoppen, dus ik zou heel graag proberen of deze gekke schilletjes een fijn alternatief zijn! Ook ben ik benieuwd hoe dit bevalt voor het overgevoelige huidje van mijn vriend 😉 Groetjes Yvette

  | Reageer op deze reactie
 29. Marloes schreef:

  Ik ben hier heel benieuwd naar! Ik gebruik nu wel al ecologisch wasmiddel, maar dit is nog beter.

  | Reageer op deze reactie
 30. Bianca schreef:

  Ik ben zo mogelijk nog sceptischer en een enorme pietlut waar het de was betreft… Lachen om dit te testen met 3 voetballende puberzonen (ergo alles lijkt vies, vuil en stinkend) als het zelfs voor ons goed werkt, dan ga ik de wereld ook een tikkie beter maken!

  Trouwens, wat schrijf je heerlijk.

  | Reageer op deze reactie
 31. Eva Leek schreef:

  Heel apart, weer eens wat anders. Lijkt me leuk om een keer uit te proberen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 32. Kim Rhijnsburger schreef:

  Sinds kort heb ik steeds rode vlekken op mijn huid. Ik heb al andere zeep enzo geprobeerd dus ik denk toch dat ik niet zo goed tegen het wasmiddel dat wij gebruiken kan. Het lijkt mij dus super om dit wasmiddel een keer te proberen om te bekijken of ik hier wel tegen kan!

  Ik maak dus kraag kans het seepje wasmiddel.

  | Reageer op deze reactie
 33. Johanneke schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar dit product en zou het graag uit willen proberen. Ik ben een voorstander van natuurlijke middelen, maar zou uit mezelf dit misschien niet zo snel gaan kopen, dus als ik het mag uit proberen raak ik misschien wel helemaal overtuigd!

  | Reageer op deze reactie
 34. Esther K. schreef:

  Jaaa dit klinkt helemaal geweldig! Ik heb er al eerder reviews over gelezen en ben er heel erg nieuwsgierig naar geworden! Deze week verhuis ik naar m’n nieuwe paleisje en ben ik van plan alles qua hygiëne/sanitair volledig natuurlijk te doen. Dit zou een geweldige oplossing zijn voor de was! Leuke winactie <3

  | Reageer op deze reactie
 35. Anne-fleur schreef:

  Wow, dit klinkt echt ideaal. Ik wil graag wat meer bewuster leven, maar ik weet nooit zo goed waar te beginnen (shame on me), dus dit lijkt me leuk om mee te beginnen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar hoe dit werkt, ruikt etc. maar ik vind het er heel erg tof uit zien.

  | Reageer op deze reactie
 36. Anne Marie schreef:

  Na aanleiding van je review heb ik zojuist een bestelling gedaan bij Seepje. Ik heb al verschillende dingen verandert in mijn gebruiken dus dan hoort dit er ook bij 😀 ik ben benieuwd of ik er ook blij mee ga zijn.

  | Reageer op deze reactie
 37. Ianth schreef:

  Oehhh ik heb het vandaag gekocht en de eerste was (mijn beddengoed) zit er nu mee in de was 🙂 Ik ben benieuwd! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 38. Pingback: Seepje; Natuurlijk en fair trade wassen | TijgertjeRawr
 39. Pingback: Groene tip #7: Schoonmaakmiddel maken | IKBENIRISNIET
 40. Pingback: Groen: De was doen | Dinastie
 41. Pingback: Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo! | IKBENIRISNIET
Back to Top