De tomatenplant

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Ik heb eindelijk van mijn eerste salade met tomaat uit eigen tuin kunnen genieten. Hoe gaaf is dat?

tomatenplant

Babyplant

Ik heb de tomatenplant al een tijdje, ik kocht hem als baby een paar maanden geleden. Nu is hij uitgegroeid tot een ware tomatenjungle. Ik wist nog niet zo goed hoe het zat met het ‘dieven’ en ’toppen’, maar volgens mij heb ik het nu aardig onder de knie. Mocht je je afvragen hoe je een tomatenplant goed verzorgt, dan is deze pagina superhandig, ik heb er veel van opgestoken in ieder geval.

Van bloem tot tomaat

Tomatenplant Tomatenplant Tomatenplant Tomatenplant Tomatenplant tomaten uit eigen tuin Tomatenplant

Salade van tomaat, mozzarella en spinazie

Ik heb laatst een fantastisch kookboek gekocht, het heet Supersalades, gisteren kwam hier een review over online. Ik zocht hier een recept uit om de eerste rode tomaat van mijn tomatenplant in te verwerken. Het werd de salade van tomaat, mozzarella en spinazie, blz. 34.

tomatensalade

Recept: De dressing bestaat uit 1 el extra vergine olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, zout en peper, gedroogde oregano. De salade bestaat uit 50 g jonge spinazie, 200 g tomaat, 100 g mozzarella en basilicum.

Vol enthousiasme nam ik de eerste hap. Hoe zou mijn eerste rode tomaat smaken? Nou, gewoon naar tomaat dus. Ik was een klein beetje teleurgesteld. Steve riep: “duh!”. Ja oké, ik weet ook niet wat ik dan had verwacht. Maar lekker was de tomaat in ieder geval wel! Nu hopen dat de rest van de groene tomaten ook snel rood kleuren rood_hartje

Back to Top