Filmtips XX

Ik kon haast niet kiezen, want ik keek aardig wat leuke films afgelopen maand! Dus deze keer zes in plaats van vijf filmtips. Wat een luxe. Dit zijn de zes leukste films die ik in mei zag. En handig om te weten: de laatste 3 films kan je op Netflix kijken.

Filmtip

The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (2013) – Het boek vond ik al zó leuk. Althans, de helft ervan, want veel verder kwam ik niet. Ik vond het te vermoeiend om te lezen omdat er steeds tussen vroeger en heden werd gewisseld. Dus ik maakte een vreugdedansje toen ik zag dat er een film van kwam. Toen hij hier in de bioscoop draaide zijn we hem dan ook zo snel mogelijk gaan zien. Wat een leuke film! Ik ga hem snel nog eens in alle rust thuis kijken. Want in bioscopen kan ik nooit lekker ontspannen een film kijken, jullie wel? Hier kan je de trailer bekijken als je het verhaal nog niet kent. Ik vond de film in ieder geval een leuke aanvulling op het boek.

Filmtip

The Secret Life of Walter Mitty (2013) – Ah geweldig! Een feel good film met een leuk verhaal. Ik vond hem vooral ook leuk omdat het over een man (Ben Stiller) gaat die vaak dagdroomt over de avontuurlijkste situaties, mijn ADD-brein kon dat wel waarderen. Iemand gaf deze tip op Twitter en ik vond het vreemd dat ik deze film nog niet eerder had gezien. Misschien omdat ik onbewust films met Ben Stiller vermijd. Maar ik beloof dat hij in deze film helemaal niet zo irritant is als normaal. Voor de hipsters: de originele film, waar deze film dus op is gebaseerd komt uit 1947.

Filmtip

Short Term 12 (2013) – Wauw. Wauw! Deze film gaat over Grace, medewerkster in de pleegzorg. In de instelling wonen jongeren met allemaal hun eigen problemen. Heftige situaties komen voorbij. Maar niet op een dramatische Hollywood-manier. Het laat het alledaagse leven zien, op een simpele manier gefilmd, en dat vond ik zo geweldig aan de film. Want ondanks dat (of dankzij?) blijft het ontzettend boeiend om te kijken. Het enige minpuntje is dat de film wel wat voorspelbaar is, maar dat vond ik niet heel vervelend. Ga deze zien!

Filmtip

A Single Man (2009) – Ik was onder de indruk van deze mooie film. Enigszins door het verhaal, maar vooral door de fantastische beelden. Het ziet er allemaal zo mooi uit. En dat is ook niet zo gek, want deze film is van Tom Ford, een bekende fashion designer. A Single Man vertelt het verhaal van een Engelse professor, zijn partner Jim is verongelukt en hij kan hier niet goed mee omgaan. Dat hij niet eens op de begrafenis mag komen, helpt natuurlijk ook niet mee. Ik had deze film al enkele jaren op mijn watchlist staan, maar het kwam er maar niet van omdat hij mij stiekem best saai leek. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem toch keek.

Filmtip

Sling Blade (1996) – Door de titel dacht ik dat het een nare horrorfilm zou zijn, maar op de één of andere manier is het toch best een feel good film. Nouja, soort van, maar ik zal niet te veel verklappen. De film gaat over Karl Childers, een simpele man die van kinds af aan in een inrichting zit wegens moord. Nu is hij eindelijk weer een vrij mens. Geweldig geacteerd door Billy Bob Thornton (hij speelt ook Malvo in de TV-serie Fargo!) die trouwens ook de film schreef én regisseerde.

Filmtip

The NeverEnding Story (1984) – Ge-wel-dig! Het voelde als jeugdsentiment om deze te kijken, al was het volgens mij de eerste keer dat ik hem zag. Ik kan mij wel herinneren dat hier vroeger een tekenfilm van was. Maar in deze film is alles ‘echt’, dat vind ik ook zo gaaf aan de oude Star Wars films, de gekke wezens zijn geen animatie maar kan je echt aanraken. Snap je wat ik bedoel? Ze zouden weer meer van dat soort films moeten maken! #omairis

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 reacties op “Filmtips XX

 1. Wendy schreef:

  Ik lees momenteel ook De 100-jarige Man Die Uit Het Raam Klom en Verdween. Blugh. De stukken in het heden zijn echt veel leuker dan die van het verleden, die zijn zo over the top en onrealistisch dat ik ze zonder grappen gewoon oversla. Ik was wel blij te zien in de trailer dat het in ieder geval nog wel Zweeds is, en niet een zoveelste Amerikaans aftreksel ergens van.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Nee, precies, soms zie je een verfilming van een boek en dan is het zo zonde dat het verhaal niet goed tot uiting komt. Maar dat vond ik bij deze film totaal niet. Ik vond het juist erg leuk en het was ook wel voor een groot gedeelte hoe ik het mij had voorgesteld toen ik het boek (voor de helft) las 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Hanneke schreef:

  Tip: “lees” de 100-jarige man etc….als luisterboek. Het boek was prima ingesproken, ik vond het leuk en had geen last van heden/verleden wisselingen. Het andere boek van deze schrijver (iets met een geniaal bommenmeisje etc….) heb ik als boek gelezen en daar stoorde ik me soms ook aan al die wisselingen. Uiteindelijk zijn beide boeken toch wel erg grappig. Ben benieuwd naar de film.
  Ook je andere tips trouwens Iris. Nou maar hopen op slecht weer (dat is immers goed filmweer)….;-)

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat is inderdaad een goede tip! Ik zou sowieso eens luisterboeken moeten proberen, vaak kan ik de concentratie niet opbrengen om lang aan één stuk door te lezen. Want ik heb al zoveel studieboeken om door te ploeteren. In de zomervakantie lukt lezen wel altijd heel goed, nog eventjes! 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Swaen schreef:

  De 100 jarige man! Daar wil ik zooooo graag heen, maar het komt er steeds niet van :'( Ik wilde hem in zweden al zien maar omdat mijn lief geen zweeds praat was dat niet zo handig toen.

  | Reageer op deze reactie
 4. Evi schreef:

  The Secret Life of Walter Mitty vond ik ook echt een hele mooie film, vooral omdat ik zelf ook zo’n dagdromer ben en af en toe was hij best grappig. The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared moet ik echt gaan kijken! Ik heb het boek gelezen en ik vond het geweldig en grappig. Ik snap wel dat het heen en weer gespring tussen heden en verleden vermoeiend is, dat gebeurde echt heel veel. Ik moest zelf soms ook even terug kijken waar hij zich ook alweer bevond.

  Liefs,

  | Reageer op deze reactie
 5. Joy schreef:

  Wat grappig, ik heb laatst ook de Neverending Story weer opnieuw gekeken. Dat is echt zo’n fijne film <3

  | Reageer op deze reactie
 6. cheyenne schreef:

  the 100 year old man moet ik ook nog dringend gaan lezen/kijken!
  leuke lijst weer, de filmtips die je geeft zijn altijd zo fijn!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 7. Ik wil de 100-jarige man heel graag zien. Was het echt dol op het boek, dus hoop dat de film net zo leuk is!

  A single man lijkt me ook een mooie film en die van Ben Stiller op zich ook. Maar ik vind Ben Stiller dus echt niet leuk :P.

  | Reageer op deze reactie
 8. Kimberley schreef:

  Van deze films heb ik alleen nog ‘The Secret Life of Walter Mitty’ en natuurlijk ‘The Neverending Story’ gezien. De eerste film wil ik ook graag nog zien!

  | Reageer op deze reactie
 9. Eva schreef:

  Omygosh, never ending story. Ik vond het fantastisch, man man wat heb ik die film vaak gezien. Er is ook nog een 2e van, wist je dat? Met echt aanraakbare wezens! 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wauw, nee dat wist ik niet! Is die ook net zo leuk? Die moet ik maar eens op gaan zoeken. I love films met echt aanraakbare wezens, haha! 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Eva schreef:

    Ik vond hem nogal verwarrend geloof ik. Maar de draak zit er wel weer in! Oeh, en iets met een zoutzure zee.. Ik weet niet meer of hij leuk is of niet.. Dus, kun je daar iets mee haha? :p

    | Reageer op deze reactie
 10. Olga schreef:

  O, de neverending story! Die hadden wij vroeger opgenomen op videoband, zoooo vaak gekeken. Ik zat jankend achter de bank toen Artex (zoiets, de witte pony) een ongeluk kreeg. O en die wolf, zo eng! (Ik kon erg weinig hebben als kind). Er is ook een deel twee! Minder goed dan de eerste, maar Falcor zit erin 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Manon schreef:

  Ah, the never ending story <3 dat boek heb ik wel 100x gelezen als kind haha, zo leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Voor mij wordt het ook steeds lastiger, ik heb steeds het gevoel dat ik alle leuke films op Netflix al heb gezien. Ze moeten er snel weer eens nieuwe films opzetten! Maar soms kom ik per ongeluk toch nog weer wat tegen dat eigenlijk heel leuk is 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Rianne schreef:

    Ja ik ook! Laatst stonden er heel wat nieuwe op, ik zag The Vow en de hele serie Friends! Maar ik kon ze niet streamen, en even later stonden ze helemaal niet meer op Netflix. Stom 🙁 Zaten echt leuke nieuwe films bij, dus ik hoop dat ze die er snel bij zetten!

    | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Ja, The Neverending Story… Vroeger vond ik die film ontzettend eng en ik moest altijd huilen als Atreyu’s paard in het moeras wegzonk, maar eigenlijk was het best een gave film.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaaaa, dat vond ik echt een heel zielig stukje! Ik vond het ook wel een beetje sneu voor dat paard in het echt, want ik vroeg me af hoe ze het hadden gefilmd, het zag er zo zielig uit. Ik snap dat enge wel hoor, als ik deze als kind had gezien moest ik er ook vast van huilen. Sommige wezens zien er ook best eng uit!

   | Reageer op deze reactie
 13. Saskia schreef:

  Liefde voor de honderd jarige man. In boek als in film. In de film vond ik het jammer dat er stukken weg waren en/of anders waren. Maar dat blijf je houden met de film. Het tweede boek van die schrijven (het geniale bommenmeisje…) was (wederom) geniaal maar er kwamen erg veel namen in voor. Dit vind ik altijd erg storend in een boek want dan weet ik niet meer wie wie is.

  EN een weeffout in onze sterren draait binnenkort ook in de bios. Vorige week het boek in één keer uitgelezen…Liefde!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oef ja, boeken met veel namen zijn ook niet voor mij weggelegd. Ik vergeet ook altijd wie wie is en hoe de relaties tussen iedereen zijn, dan moet ik steeds weer teruglezen. Ik had dat met Bonita Avenue zo erg, ik bleef netjes doorlezen omdat iedereen het zo’n geweldig boek vond, maar ik vond het echt ploeteren.

   Dat de film niet exact hetzelfde als het boek was, vond ik juist wel leuk eigenlijk! Dan is het een leuke aanvulling op het boek, vind ik altijd leuker dan dat je alles al weet. Maar dat heb je inderdaad altijd met films. Ik ben ook heeeel erg benieuwd naar Een weeffout in onze sterren, dat boek is fan-tas-tisch, kijk er erg naar uit 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Natasja schreef:

  Goede tips! Short Term gaat zeker op mijn to watch list. Ik hoop dat je me niet haat, maar Single Man is uit 2009 (i.p.v. 2013). Ik heb de film inmiddels 2 keer bekeken en hij blijft mooi ^_^.
  p.s. ik weet niet of je de Straight Story al kent, dat is misschien ook iets voor jou.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh oeps! Goed dat je het zegt, ik heb de laatste tijd heel veel slordige foutjes in mijn blogposts, ik weet ook niet waar het door komt, hihi. Ik ga het snel aanpassen. The Straight Story keek ik vorig jaar, vond ik een geweldige film inderdaad! Heel mooi verhaal, en zo simpel gefilmd, maar daardoor juist zo sterk.

   | Reageer op deze reactie
 15. Jenny schreef:

  Geweldig he de 100 jarige man! En die Walter Mitty vond ik niks aan. Ben benieuwd naar de rest.

  | Reageer op deze reactie
 16. Jamilla schreef:

  Yay mijn favoriete blogpost haha! The neverending story blijft mijn lievelingsfilm van vroeger! En looove Short Term 12. Ik vond Walter Mitty ook heel leuk. De rest ken ik niet, behalve A Single Man dan die staat al eeuwen op mijn watchlist haha. Vooral The 100-Year-Old Man lijkt me leuk!

  | Reageer op deze reactie
 17. Anouck Plume schreef:

  The secret life of Walter mitty vond ik zooooo tof! Echt zo’n film waarvan ik dacht, maak hier alsjeblieft meer van! De rest van de films ken ik niet, ga ze snel aan m’n lijstje toevoegen! ( ja neverending story ken ik wel, maar dat is al zoo lang geleden! Haha)

  | Reageer op deze reactie
 18. Michelle schreef:

  Woah, wat kijk je veel films! Dat van de bioscoop herken ik wel. Thuis, als ik alleen ben, huil ik bijvoorbeeld supersnel bij films, maar in de bios is dat veel minder. Maar dan nog vind ik de beleving ook wel weer heel gaaf in de bios!

  | Reageer op deze reactie
 19. Karlijn schreef:

  Oh het boek van de 100-jarige man heeft me zó laten lachen. Ik ben echt superbenieuwd naar de film. Sowieso ben ik fan van jouw filmtips, mijn lijstje blijft maar groeien (oneindig lang). Je wordt bedankt 😉

  | Reageer op deze reactie
 20. Ilse schreef:

  Oe, de Honderdjarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween! Ik heb dat boek laatst gekocht. Heb het alleen nog niet gelezen. Ik hoorde wel van Leonie dat het een beetje taai was om er doorheen te komen. Maar ik ben wel erg benieuwd naar het verhaal, want het lijkt me zo mooi. Daarna wil ik de film dan ook zien. =3

  En Short Term 12 lijkt me ook mooi! Binnenkort maar ‘ns opzoeken. =3

  | Reageer op deze reactie
 21. Chantal schreef:

  Op The Never Ending story na heb ik ze allemaal nog niet gezien. Van de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween wil ik eerst het boek nog lezen.

  | Reageer op deze reactie
 22. Daniëlle schreef:

  Gesprek tussen mijn vriendje en mij
  Ik: he, heb je zin om vanavond The Neverending story te kijken?…hij is wel een beetje oud
  Hij: mwuah
  Ik: Iris vond hem ook heel leuk!
  Hij: ja maar ikbenirisniet

  xD

  | Reageer op deze reactie
 23. Sanne schreef:

  Yes! Leuke filmtips!
  Ik ben vooral heel benieuwd naar Sling Blade en Short Term 12. Lijken me heel gaaf!

  | Reageer op deze reactie
 24. ENJOY! schreef:

  Leuke filmtips! Naar die 100-jarige man ga ik snel een keer kijken. Tip op Netflix: de serie Modern Family. Ik lig geregeld in een deuk. Wat een maffe familie.

  | Reageer op deze reactie
 25. Dionne schreef:

  Jeeeej filmtips! Die van de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween lijkt me ook fantastisch. Boek vond ik ook fantastisch en het was een van de weinige boeken die zelfs Marijn in één ruk uitlas.
  Secret Life of Walter Mitty vond ik ook leuk, maar wel een beetje wazig. Maar wel lekker wegkijken dus.

  Short term, sling blade en a single man gaan op mijn watchlist 🙂

  | Reageer op deze reactie
 26. Paul schreef:

  De 100-jarige man heb ik in Cinestar in Enschede gekeken. Mooie film. Meestal valt een boekverfilming tegen als je het boek kent en dat had ik bij deze film bij hoge uitzondering niet. Mooi.

  | Reageer op deze reactie
 27. Mille Pagine schreef:

  I am the Gmork…

  Daar heb ik als kind nog wel een paar nachtmerries over gehad.
  Dat boek is trouwens ook prachtig, heb je dat wel eens gelezen?

  | Reageer op deze reactie
 28. Eva schreef:

  Aaah Never Ending Story! Ik heb ‘m laatst weer gezien (want vroeger echt de videoband – opgenomen van tv – grijsgedraaid) en ik kon er helemaal niks meer mee :p Veel van die jeugdfilms (Charlie & the chocolate factory, the secret garden) zijn nu nog steeds favoriet maar het wederom kijken van Never Ending Story heeft voor mij de hele magie weggehaald 🙁 Sad!

  | Reageer op deze reactie
 29. Nicky schreef:

  Bij The Secret Life of Walter Mitty dacht ik meteen “oh Ben Stiller.. meh” maar als hij in die film niet zo irritant is geef ik het een kans, het verhaal klinkt tof!
  The NeverEnding Story is zo leuk!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja, vond ik wel in ieder geval! Normaal vind ik hem een hele vervelende acteur maar bij deze film voelde ik geen ergernis of irritatie 😉

   | Reageer op deze reactie
 30. annouska schreef:

  Oeh The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared wil ik zeker thuis kijken, ik wacht al een tijdje tot ik hem kan gaan kijken. Short term 12 ziet er ook wel interessant uit.

  | Reageer op deze reactie
 31. Cindy schreef:

  Ik heb laatst ook weer the Neverending Story gekeken. Ik was weer helemaal een klein meisje totdat gay best friend zei dat het wel een beetje een pedo film was met zo’n klein in het leer gestoken jongetje met blote borst die wijdbeens op een groot wit harig beest zat. Daarna was de film helaas neit meer hetzelfde 🙁

  | Reageer op deze reactie
Back to Top