Filmtips XX

Ik kon haast niet kiezen, want ik keek aardig wat leuke films afgelopen maand! Dus deze keer zes in plaats van vijf filmtips. Wat een luxe. Dit zijn de zes leukste films die ik in mei zag. En handig om te weten: de laatste 3 films kan je op Netflix kijken.

Filmtip

The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared (2013) – Het boek vond ik al zó leuk. Althans, de helft ervan, want veel verder kwam ik niet. Ik vond het te vermoeiend om te lezen omdat er steeds tussen vroeger en heden werd gewisseld. Dus ik maakte een vreugdedansje toen ik zag dat er een film van kwam. Toen hij hier in de bioscoop draaide zijn we hem dan ook zo snel mogelijk gaan zien. Wat een leuke film! Ik ga hem snel nog eens in alle rust thuis kijken. Want in bioscopen kan ik nooit lekker ontspannen een film kijken, jullie wel? Hier kan je de trailer bekijken als je het verhaal nog niet kent. Ik vond de film in ieder geval een leuke aanvulling op het boek.

Filmtip

The Secret Life of Walter Mitty (2013) – Ah geweldig! Een feel good film met een leuk verhaal. Ik vond hem vooral ook leuk omdat het over een man (Ben Stiller) gaat die vaak dagdroomt over de avontuurlijkste situaties, mijn ADD-brein kon dat wel waarderen. Iemand gaf deze tip op Twitter en ik vond het vreemd dat ik deze film nog niet eerder had gezien. Misschien omdat ik onbewust films met Ben Stiller vermijd. Maar ik beloof dat hij in deze film helemaal niet zo irritant is als normaal. Voor de hipsters: de originele film, waar deze film dus op is gebaseerd komt uit 1947.

Filmtip

Short Term 12 (2013) – Wauw. Wauw! Deze film gaat over Grace, medewerkster in de pleegzorg. In de instelling wonen jongeren met allemaal hun eigen problemen. Heftige situaties komen voorbij. Maar niet op een dramatische Hollywood-manier. Het laat het alledaagse leven zien, op een simpele manier gefilmd, en dat vond ik zo geweldig aan de film. Want ondanks dat (of dankzij?) blijft het ontzettend boeiend om te kijken. Het enige minpuntje is dat de film wel wat voorspelbaar is, maar dat vond ik niet heel vervelend. Ga deze zien!

Filmtip

A Single Man (2009) – Ik was onder de indruk van deze mooie film. Enigszins door het verhaal, maar vooral door de fantastische beelden. Het ziet er allemaal zo mooi uit. En dat is ook niet zo gek, want deze film is van Tom Ford, een bekende fashion designer. A Single Man vertelt het verhaal van een Engelse professor, zijn partner Jim is verongelukt en hij kan hier niet goed mee omgaan. Dat hij niet eens op de begrafenis mag komen, helpt natuurlijk ook niet mee. Ik had deze film al enkele jaren op mijn watchlist staan, maar het kwam er maar niet van omdat hij mij stiekem best saai leek. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem toch keek.

Filmtip

Sling Blade (1996) – Door de titel dacht ik dat het een nare horrorfilm zou zijn, maar op de één of andere manier is het toch best een feel good film. Nouja, soort van, maar ik zal niet te veel verklappen. De film gaat over Karl Childers, een simpele man die van kinds af aan in een inrichting zit wegens moord. Nu is hij eindelijk weer een vrij mens. Geweldig geacteerd door Billy Bob Thornton (hij speelt ook Malvo in de TV-serie Fargo!) die trouwens ook de film schreef én regisseerde.

Filmtip

The NeverEnding Story (1984) – Ge-wel-dig! Het voelde als jeugdsentiment om deze te kijken, al was het volgens mij de eerste keer dat ik hem zag. Ik kan mij wel herinneren dat hier vroeger een tekenfilm van was. Maar in deze film is alles ‘echt’, dat vind ik ook zo gaaf aan de oude Star Wars films, de gekke wezens zijn geen animatie maar kan je echt aanraken. Snap je wat ik bedoel? Ze zouden weer meer van dat soort films moeten maken! #omairis

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top