DIY: Coffee Scrub

Toen ik bij Suzanne een hippe coffee scrub tegenkwam, moest ik mij inhouden om het niet direct te bestellen. Ik ben daar nogal gevoelig voor; als ik iets tofs zie moet ik het, het liefst nog binnen vijf minuten, in mijn bezit hebben. Daarom is het ook maar goed dat ik nauwelijks televisie kijk, al die reclames, het zou mijn persoonlijk faillissement betekenen. Maar deze keer pakte ik het anders aan, want ook ik word steeds meer volwassen en verstandig (ieeeh!) dus zocht ik naar een receptje om zelf een koffiescrub te maken. Lekker budgetvriendelijk én ik had binnen vijf minuten een nieuwe scrub in mijn bezit. Win-win.

DIY: Coffee scrub

Koffie, Cacao & Kokos

Ik kwam verschillende recepten tegen en ik haalde eruit wat ik zelf nog in huis had en wat mij het fijnst leek. Ik ben heel tevreden met het resultaat, ik heb de scrub nu drie keer geprobeerd en mijn huid werd er elke keer lekker zacht van. Ze zijn vast niet zo goed als die hippe scrubs van Frank die alle modellen gebruiken, maar het is een mooie tijdelijke oplossing tot ik een rich bitch ben. Het ruikt in ieder geval heel lekker vind ik, al moet je er van houden hoor. Zelf houd ik wel van de geur van koffie, cacao en kokos, mm.. Vooral in de vroege ochtend. Ik krijg meteen zin in een kopje koffie!

DIY: coffee scrub

Recept coffee scrub

geel_hartje 1 cup gemalen koffie – bevat antioxidanten en cafeïne voor een mooie huid
geel_hartje 1/3 cup bruine suiker – om dode huidcellen weg te scrubben
geel_hartje 1/4 cup extra virgin kokosolie of amandelolie – lekker voedend
geel_hartje 1 el cacaopoeder – bevat ook veel antioxidanten en ruikt lekker
geel_hartje 1 el honing – antibacterieel en zorgt voor een zuivere huid

Zo maak je het: Verwarm de honing en kokosolie een paar seconden in de magnetron zodat ze makkelijker zijn om te mengen. Meng alles door elkaar in een kom. Doe in een diepvrieszakje of potje dat je kan afsluiten. Je kan ook koffie gebruiker waar je al koffie van hebt gezet, deze bevat dan alleen wel minder cafeïne.

DIY: Coffee scrub

On a side note

Bewaar de scrub in een schoon potje in de koelkast, zodat ‘ie lang meekan. Je kan de scrub gebruiken voor je gezicht en je lichaam, al zou ik hem niet op je gezicht gebruiken als je een hele gevoelige huid hebt. De verhoudingen zijn trouwens geen exacte wetenschap, ik probeerde gewoon wat, dus kijk zelf even wat je fijn vindt. Als je een vette huid hebt zou je citroensap in plaats van honing kunnen gebruiken. En als je een extra droge huid hebt, zou je er nog wat extra kokosolie, of een andere olie, kunnen toevoegen. De kokosolie wordt op kamertemperatuur weer hard, maar als je het op je warme huid na of tijdens het douchen smeert, smelt het wel weer. O ja, het wordt een rommeltje in je badkamer door dit spul. Al wordt het misschien minder vies als je de cacao weg laat. Ik heb je gewaarschuwd!

Laat me weten wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 reacties op “DIY: Coffee Scrub

 1. Michelle schreef:

  Ik weet al hoe dit gaat als ik het maak en daarna gebruik: eerst de hele keuken ondersmeren met koffie en cacao, en daarna de douche. Nope, deze moet ik uit eigenbelang en die van m’n huisgenootjes even laten zitten :P.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha begrijp ik! Bij mij viel het op zich mee, maar ik heb het geluk dat de vloer in de badkamer uit zwarte tegels bestaat (ideaal!!)

   | Reageer op deze reactie
 2. Saskia schreef:

  Ik gebruik koffie dik altijd als ik hele vieze handen heb (tuin aarde, verf, smeersel van de fiets etc op mijn handen) met een beetje afwasmiddel werkt dit perfect!

  | Reageer op deze reactie
 3. Suzanne schreef:

  Jaaaa, can you read my mind? Haha ik ben ook aan het proberen geweest! Ik ben erg benieuwd of mijn eigen gemaakte scrub net zo fijn zal zijn 😉 hihi

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Jij kan goed vergelijken natuurlijk, dus ik ben heel benieuwd of de Frank scrub echt veel beter is, want waarschijnlijk bestel ik hem dan alsnog, haha!

   | Reageer op deze reactie
 4. Maai schreef:

  Hoppatee, op mijn to do list! Ga ik zeker proberen. Ik was al op zoek naar een leuke diy srub! Thanx!

  | Reageer op deze reactie
 5. blauwesokken schreef:

  Dit klinkt goehoed! Ik hou wel van een beetje knoeien en proberen. De geur van koffie en cacao is inderdaad heerlijk. Ben benieuwd naar deze scrub!

  | Reageer op deze reactie
 6. Ingrid schreef:

  Goed tip, zeker met al die natuurlijke ingredienten. Ik ben alleen doodsbang voor mijn eigen laksheid, haha. Als ik dit ga doen gaat het zo’n rotzooi worden in zowel keuken als badkamer. Arme huisgenoten!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Niet? Wow! Volgens mij ben je de eerste die dat heb horen zeggen. Wat grappig 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Bente schreef:

  Wat een leuk idee om het zelf te gaan maken, zou niet snel in mij opkomen 😛 Nu heb ik ook nooit koffie in huis omdat ik het niet lust, maar ik zou eerder op een bestel knop drukken dan zelf iets maken…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Echt? Het kocht 17 euro ofzo he, en je hebt het met 5 minuten zelf gemaakt voor misschien 1 euro :p

   | Reageer op deze reactie
 8. Marieke schreef:

  Klinkt erg goed! Maar doordat het zo’n rommel wordt probeer ik het toch maar niet want ik denk niet dat mijn moeder het kan waarderen als de keuken/badkamer weer onder de troep zit door een diy-project 😉

  | Reageer op deze reactie
 9. Marion schreef:

  Deze laat ik toch maar even aan mijn neus voorbij gaan…. Manlief gaat hier echt NIET mee akkoord. En aangezien hij de huisman is heeft hij in dit geval wel een beetje inspraak!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Zonder het cacaopoeder valt de rommel wel mee hoor, je spoelt het zo weg! 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Pauline schreef:

  Dit ga ik zeker een keertje proberen! Heb alles al in huis,
  dus komt goed uit!

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 11. Fatima schreef:

  Lekker he!

  Ik heb nog een potje staan waar: koffie, kokos, havermout, kokosolie, beetje amandelolie, beetje arganolie en rietsuiker.

  Heerlijk, heb er alleen teveel van gemaakt. Koffie scheen goed te zijn tegen cellulite op je benen ofzo

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja klopt zoiets las ik ook! Door de cafeïne wordt de huid strakker (ofzo?). Of het in praktijk ook werkt, moet ik eerst zien hoor. Goed idee om er ook arganolie en havermout doorheen te doen, dat heb ik ook nog in mijn kastjes staan 😀

   | Reageer op deze reactie
 12. Lotte schreef:

  Vanmorgen werd ik door de post van Suzanne wel erg nieuwsgierig naar koffiescrubs en heb ik er gelijk zelf een gemaakt, en getest! Zelf heb ik er alleen bruine suiker en zout aan toegevoegd, maar honing en olie zijn eigenlijk ook wel een goeie. Volgende keer dat maar eens proberen. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Leuk! Ik zat ook nog te denken aan zout, maar ik was bang dat dat iets te heftig zou worden omdat ik hem ook al face scrub wilde gebruiken. Werkte die goed?

   | Reageer op deze reactie
   1. Lotte schreef:

    Grof zeezout zal wel te heftig zijn, maar ik heb fijn zeezout gebruikt en dat werkte prima voor zowel mijn gezicht als de rest van mijn lichaam. Mijn huid werd er heerlijk zacht van en ondanks mijn droge huid had ik een stuk minder last van schilfertjes. 🙂

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     O ja goed idee! Dan doe ik er de volgende keer ook zout bij in, eens kijken wat voor een effect dat heeft. Thanks voor je reactie! 😀

     | Reageer op deze reactie
 13. Myrthe schreef:

  Haha, ik had ooit een variant gemaakt op dit (met kaneel en nootmuskaat, ook heel lekker) en toen was heel de douche bruin. M’n ouders vroegen wat ik had gedaan. In de douche, ja #awkward

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha ojee met kaneel en nootmuskaat wordt het helemaal bruine troep kan ik mij voorstellen. Ik ben heel dankbaar voor de zwarte tegels in de vloer van mijn badkamer 😉

   | Reageer op deze reactie
 14. Laura schreef:

  Ik zag vandaag een man in de Aldi die koffie, honing en bier haalde. Ik dacht: huh wat een gekke combi. Maar misschien had hij jouw blogpost wel gelezen (of misschien hielt hij gewoon van koffie, honing en bier). Anyway, leuk idee!

  | Reageer op deze reactie
 15. Karima schreef:

  Wat een leuk idee! Zal wel lekker ruiken ook gok ik. Alleen.. Mijn badkamer is spierwit. Nog even dubben of dit dus een goed idee is voor mij om te testen haha!

  | Reageer op deze reactie
 16. Hannah Aletta schreef:

  Ohh, ik lust geen koffie, maar ben gek op de koffiegeur. Dit klinkt dan ook als muziek in mijn oren. Ga ik zeker uitproberen!

  | Reageer op deze reactie
 17. Sheila schreef:

  Ik ga morgen gelijk proberen,
  En na het douchen gewoon effe wegspoelen….😉

  | Reageer op deze reactie
 18. Ilse schreef:

  Ik weet niet meer zo goed hoe ik hier nu terechtkom, maar één ding is zeker: dit ga ik vandaag proberen! Mijn huid is zo droog nu door de zon 🙁 En ik denk dat ik ook volwassen aan het worden ben (bekend ieeh-gevoel): ik lust tegenwoordig koffie. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit gaat ruiken! Oh, en nog gefeliciteerd met het behalen van je Master! 😀

  | Reageer op deze reactie
Back to Top