DIY: Coffee Scrub

Toen ik bij Suzanne een hippe coffee scrub tegenkwam, moest ik mij inhouden om het niet direct te bestellen. Ik ben daar nogal gevoelig voor; als ik iets tofs zie moet ik het, het liefst nog binnen vijf minuten, in mijn bezit hebben. Daarom is het ook maar goed dat ik nauwelijks televisie kijk, al die reclames, het zou mijn persoonlijk faillissement betekenen. Maar deze keer pakte ik het anders aan, want ook ik word steeds meer volwassen en verstandig (ieeeh!) dus zocht ik naar een receptje om zelf een koffiescrub te maken. Lekker budgetvriendelijk én ik had binnen vijf minuten een nieuwe scrub in mijn bezit. Win-win.

DIY: Coffee scrub

Koffie, Cacao & Kokos

Ik kwam verschillende recepten tegen en ik haalde eruit wat ik zelf nog in huis had en wat mij het fijnst leek. Ik ben heel tevreden met het resultaat, ik heb de scrub nu drie keer geprobeerd en mijn huid werd er elke keer lekker zacht van. Ze zijn vast niet zo goed als die hippe scrubs van Frank die alle modellen gebruiken, maar het is een mooie tijdelijke oplossing tot ik een rich bitch ben. Het ruikt in ieder geval heel lekker vind ik, al moet je er van houden hoor. Zelf houd ik wel van de geur van koffie, cacao en kokos, mm.. Vooral in de vroege ochtend. Ik krijg meteen zin in een kopje koffie!

DIY: coffee scrub

Recept coffee scrub

geel_hartje 1 cup gemalen koffie – bevat antioxidanten en cafeïne voor een mooie huid
geel_hartje 1/3 cup bruine suiker – om dode huidcellen weg te scrubben
geel_hartje 1/4 cup extra virgin kokosolie of amandelolie – lekker voedend
geel_hartje 1 el cacaopoeder – bevat ook veel antioxidanten en ruikt lekker
geel_hartje 1 el honing – antibacterieel en zorgt voor een zuivere huid

Zo maak je het: Verwarm de honing en kokosolie een paar seconden in de magnetron zodat ze makkelijker zijn om te mengen. Meng alles door elkaar in een kom. Doe in een diepvrieszakje of potje dat je kan afsluiten. Je kan ook koffie gebruiker waar je al koffie van hebt gezet, deze bevat dan alleen wel minder cafeïne.

DIY: Coffee scrub

On a side note

Bewaar de scrub in een schoon potje in de koelkast, zodat ‘ie lang meekan. Je kan de scrub gebruiken voor je gezicht en je lichaam, al zou ik hem niet op je gezicht gebruiken als je een hele gevoelige huid hebt. De verhoudingen zijn trouwens geen exacte wetenschap, ik probeerde gewoon wat, dus kijk zelf even wat je fijn vindt. Als je een vette huid hebt zou je citroensap in plaats van honing kunnen gebruiken. En als je een extra droge huid hebt, zou je er nog wat extra kokosolie, of een andere olie, kunnen toevoegen. De kokosolie wordt op kamertemperatuur weer hard, maar als je het op je warme huid na of tijdens het douchen smeert, smelt het wel weer. O ja, het wordt een rommeltje in je badkamer door dit spul. Al wordt het misschien minder vies als je de cacao weg laat. Ik heb je gewaarschuwd!

Laat me weten wat je er van vindt!

Back to Top