3x Healthy Snacks: dip, auberginerolletjes & dadelballetjes

Als je mij een beetje kent, dan weet je hoeveel ik van eten houd. En wellicht weet je dan ook hoeveel ik al ben aangekomen de afgelopen drie jaar (veel!!) en dat ik niet meer in mijn favoriete zomerbroek pas. Nu is dat allemaal niet zo’n probleem, want ik vind mijzelf veel leuker nu. Gelukkige mensen eten beter, zeg ik altijd maar. Maar het loopt nu toch wel een beetje de spuigaten uit. No way dat ik ooit ga dieeten of minder ga eten, dat is totaal tegen mijn principes in, maar ik kan best een paar slechte eetgewoontes veranderen naar iets gezonds. Gezond eten vind ik vaak ook veel lekkerder. Het enige probleem is dat een zak chips opentrekken makkelijker is dan even in de keuken staan om iets lekkers te bereiden. Dat laatste wat vaker doen is mijn nieuwe voornemen geworden. En daar ontstonden deze drie healthy snacks uit. Enjoy!

healthy snacks

1. Guacamole dip met groente of fruit

Ik houd van guacamole, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Ik eet er zo een bak van op. Maar ik vind het toch wel lekker om het te dippen, dus dan koop ik er een zak naturel nachos bij, maar dat is dan weer wat minder gezond en ik vind het ook niet eens zo lekker. Het gaat mij toch vooral om de guacamole, dus waarom niet dippen met iets gezonds? Ik koos voor slablaadjes, en op Instagram kreeg ik de tip om te dippen met appel. Beide erg lekker!

guacamole met sla

geel_hartje Minirecept: Prak met een vork in een kommetje: 2 avocado‘s, sap van 1 limoen, 1/2 rode peper, 1/2 rode ui, 1 knoflookteentje, 1/2 rijpe tomaat. Serveer met baby romaine sla en/of partjes appel.

2. Gegrilde auberginerolletjes

Aubergine, ook zo’n groente waar ik helemaal gek van ben. Vooral wanneer het gegrild is, hmm.. Beetje zout, peper en tijm erbij en ik ben helemaal gelukkig, hoor. Ik maakte er rolletjes van en gebruikte feta als vulling omdat ik daar nog een stukje van in de koelkast had liggen. Natuurlijk kan je ook iets anders gebruiken als vulling (tomatenblokjes, spinazie..) of gewoon zo opeten. Jum!

auberginerolletjes recept

geel_hartje Minirecept: Snij de aubergine in dunne plakken (ongeveer 5-6 plakken per aubergine), strijk er een dun laagje olie op met een kwastje, grill in een hete grillpan, breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat even afkoelen op een bordje en maak er rolletjes van (met welke vulling dan ook) en zet vast met een prikkertje.

3. Dadelballetjes met kokos, cacao nibs en sesam

Ik verkies bijna altijd hartig boven zoet, maar soms is het toch wel lekker om iets te zoets te snoepen te hebben voor bij een kopje thee of koffie. Deze dadelballetjes zijn ideaal en niet zo moeilijk om te maken. Als je een goede keukenmachine hebt in ieder geval. Wij maakten alles met zo’n klein koffiemolentje van 10 euro, dat is alles behalve handig.

Recept Dadelballetjes

geel_hartje Minirecept: Maal noten fijn en doe daar dadels bij. Gebruik als verhouding ongeveer 55% dadels/rozijnen met 45% droge ingredienten zoals noten, kokos, superfoods; wat jij wilt. Mix de hele boel, rol er één sliert van en verdeel in gelijke stukken, rol er balletjes van. Daarna rol je ze door gehakte noten, kokos, sesamzaadjes of cacao nibs en zet ze een paar uur in de koelkast zodat ze stevig worden. Kan niet mis gaan.

Wat is jouw ultieme healthy snack? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “3x Healthy Snacks: dip, auberginerolletjes & dadelballetjes

 1. Suzanne schreef:

  Oeh de laatste snack is zo lekker! Die maak ik echt regelmatig, jummie! De andere twee ga ik zeker proberen!

  | Reageer op deze reactie
 2. Olga schreef:

  Mmmm, je dadelbonbons zien er zoooo mooi uit! Toevallig afgelopen weekend ontdekt dat guacamole helemaal niet zo lastig is om te maken, ik maakte de mijne met citroen, peper en zout. In die van jou zitten iets meer ingrediënten en ga ik ook eens proberen. Mijn healthy snack ontdekking nummer twee is humus (of houmous of hummus, hoe schrijf je het nou?!) met gegrilde paprika. En ik kan wel heel erg genieten van de wat ongezondere snacks op zijn tijd, daarom heten het ook snacks 😉 Beetje guilty pleasure moet ook kunnen.

  | Reageer op deze reactie
 3. Amy schreef:

  Ah, aubergine is echt mijn favoriet, ik vind dat zo lekker! Bij de lunch, tussendoor en zelfs als avond eten.. :’)

  | Reageer op deze reactie
 4. Helena schreef:

  Oh wat een leuke recepten! Ik geef binnenkort een feestje en ga deze zeker proberen!! Thanks 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Chantal schreef:

  Klinkt allemaal erg goed! Ik maak zelf wel eens (als ze er zijn) artisjokken met een gezond dipsausje.

  | Reageer op deze reactie
 6. Nienke schreef:

  Mmm, die aubergine ziet er echt heel lekker uit! Leuke minireceptjes hoor 🙂 altijd fijn om wat vervanging voor mijn standaard zak chips te hebben.

  | Reageer op deze reactie
 7. Jamilla schreef:

  Oh die eerste twee! Nooit over nagedacht om met iets gezonds te dippen! Maar wat ook lekker is, is guacamole op knäckebröd <3

  | Reageer op deze reactie
 8. cheyenne schreef:

  ohhh wat heerlijk allemaal! ik hang meestal vast bij een stukje fruit of simpele stukjes groente, maar dit ziet er allemaal zo lekker uit. vooral die balletjes, die ga ik snel proberen te maken!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 9. Maura - YLT schreef:

  Oeeh healthy dit allemaal. Van die balletjes moet ik ook echt eens maken. Heb ze wel in reepformaat gegeten, maar zo’n bal werkt denk ik wel lekker weg. Grappig om avocado met fruit te dippen, dat ga ik onthouden.

  Mijn favoriet is bleekselderij (of wortel in reepjes) in hummus dippen en dan in de geroosterde sesamzaadjes. Heul lekker en gezond, behalve als je dan weer een heel bakje hummus leeg eet.

  | Reageer op deze reactie
 10. Malou schreef:

  Nomnom ziet er lekker uit allemaal! Bedankt voor de inspiratie ;D

  | Reageer op deze reactie
 11. lieske schreef:

  Hoe lang blijft zo’n zelfgemaakte guacamole eigenlijk goed, ik zou het graag maken, maar ik ben thuis de enige die ervan eet, en ik wil mezelf ook niet zo vol eten met guacamole dat het ook niet meer gezond is. Dus hoeveel dagen zou ik hiervan kunnen snacken, dat het nog goed en eetbaar is.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Guacamole moet je eigenlijk meteen opeten, de avocado wordt snel bruin. Maar als je de avocadopit erbij in doet en dan afgedekt in de koelkast bewaard kan je er de volgende dag ook nog wel van eten, misschien dat de bovenste laag heel iets verkleurd maar dat kan geen kwaad 🙂

   | Reageer op deze reactie
 12. Suuz schreef:

  Oooh wat lekker allemaal! Ik ben ook helemaal gek op Guacemole.. YUM YUM!!!!

  | Reageer op deze reactie
 13. Ina schreef:

  Wat ziet het er allemaal gezellig en heerlijk uit, vooral die rolletjes en balletjes! En dat dippen met appel, wat een goed idee! 🙂 Bedankt voor de inspiratie!
  Tussen haakjes, bij 1. schrijf je dat naturel nachos wat minder ongezond zijn. Bedoelde je niet wat minder gezond?

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Klopt! Ik heb het meteen aangepast, bedankt voor het opmerken 😀

   | Reageer op deze reactie
 14. Yummie ! leuke tips! Vooral die dadelballetjes wil ik wel eens probeen.
  Ik eet vaak gedroogd fruit als snack. Voor mij werkt het goed want zo heb ik toch een snoepgevoel. Ook minibabyvijgen vind ik super lekker om tussendoor te snacken! Sowieso echt veel beter en gezonder dan snoep, koek of gebak.
  gr Julie

  | Reageer op deze reactie
 15. Margot schreef:

  Aah heerlijk, goede recepten. Ga ik zeker uitproberen. Ik ben zelf ook ontzettend gek op guacamole, maar inderdaad wat je zegt een zak chips erbij is gelijk zo ongezond. Ik ga zeker de appel en de blaadjes sla uitproberen, dan kan ik toch lekker guacamole eten maar dan een stuk gezonder. Dankje voor de tips!

  | Reageer op deze reactie
 16. Nina schreef:

  Yummehhhh

  Groot fan van #1 en #3, maar de aubergine rolletjes lijken me ook heerlijk!!

  Ik maak vaak een variant van 3… pleur vanalles in de keukenmachine (ook nogal een challenge met die van mij) en rol er balletjes van of maak er repen van.. lekker als tussendoortje of als lunch! Dadels, vijgen, rozijnen, walnoten/pecannoten, moerbeien, gojibessen, cocao nibs, chia zaad, beetje kokosolie…. wat je er maar bij wil doen eigenlijk. Water loopt me nu alweer in de mond.

  | Reageer op deze reactie
 17. Merel schreef:

  Ik MOET nu toch echt guacemole met appel proberen hoor! nog nooit zo gegeten en geen idee wat ik me erbij voor moet stellen.. maar must try!

  | Reageer op deze reactie
 18. Pingback: Appel met guacamole | 'Hare Maristeit''Hare Maristeit'
 19. wendy schreef:

  Ah ik ben net als jou gek op guacamole, vooral met risotto of in wraps mhh

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: 3x Studentproof Food: soep, shakshuka & pasta | IKBENIRISNIET
 21. Pingback: Lezenswaardig | de beste blogposts van juni 2014 | ..::Horstinkistan::..
Back to Top