3x Healthy Snacks: dip, auberginerolletjes & dadelballetjes

Als je mij een beetje kent, dan weet je hoeveel ik van eten houd. En wellicht weet je dan ook hoeveel ik al ben aangekomen de afgelopen drie jaar (veel!!) en dat ik niet meer in mijn favoriete zomerbroek pas. Nu is dat allemaal niet zo’n probleem, want ik vind mijzelf veel leuker nu. Gelukkige mensen eten beter, zeg ik altijd maar. Maar het loopt nu toch wel een beetje de spuigaten uit. No way dat ik ooit ga dieeten of minder ga eten, dat is totaal tegen mijn principes in, maar ik kan best een paar slechte eetgewoontes veranderen naar iets gezonds. Gezond eten vind ik vaak ook veel lekkerder. Het enige probleem is dat een zak chips opentrekken makkelijker is dan even in de keuken staan om iets lekkers te bereiden. Dat laatste wat vaker doen is mijn nieuwe voornemen geworden. En daar ontstonden deze drie healthy snacks uit. Enjoy!

healthy snacks

1. Guacamole dip met groente of fruit

Ik houd van guacamole, je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. Ik eet er zo een bak van op. Maar ik vind het toch wel lekker om het te dippen, dus dan koop ik er een zak naturel nachos bij, maar dat is dan weer wat minder gezond en ik vind het ook niet eens zo lekker. Het gaat mij toch vooral om de guacamole, dus waarom niet dippen met iets gezonds? Ik koos voor slablaadjes, en op Instagram kreeg ik de tip om te dippen met appel. Beide erg lekker!

guacamole met sla

geel_hartje Minirecept: Prak met een vork in een kommetje: 2 avocado‘s, sap van 1 limoen, 1/2 rode peper, 1/2 rode ui, 1 knoflookteentje, 1/2 rijpe tomaat. Serveer met baby romaine sla en/of partjes appel.

2. Gegrilde auberginerolletjes

Aubergine, ook zo’n groente waar ik helemaal gek van ben. Vooral wanneer het gegrild is, hmm.. Beetje zout, peper en tijm erbij en ik ben helemaal gelukkig, hoor. Ik maakte er rolletjes van en gebruikte feta als vulling omdat ik daar nog een stukje van in de koelkast had liggen. Natuurlijk kan je ook iets anders gebruiken als vulling (tomatenblokjes, spinazie..) of gewoon zo opeten. Jum!

auberginerolletjes recept

geel_hartje Minirecept: Snij de aubergine in dunne plakken (ongeveer 5-6 plakken per aubergine), strijk er een dun laagje olie op met een kwastje, grill in een hete grillpan, breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat even afkoelen op een bordje en maak er rolletjes van (met welke vulling dan ook) en zet vast met een prikkertje.

3. Dadelballetjes met kokos, cacao nibs en sesam

Ik verkies bijna altijd hartig boven zoet, maar soms is het toch wel lekker om iets te zoets te snoepen te hebben voor bij een kopje thee of koffie. Deze dadelballetjes zijn ideaal en niet zo moeilijk om te maken. Als je een goede keukenmachine hebt in ieder geval. Wij maakten alles met zo’n klein koffiemolentje van 10 euro, dat is alles behalve handig.

Recept Dadelballetjes

geel_hartje Minirecept: Maal noten fijn en doe daar dadels bij. Gebruik als verhouding ongeveer 55% dadels/rozijnen met 45% droge ingredienten zoals noten, kokos, superfoods; wat jij wilt. Mix de hele boel, rol er één sliert van en verdeel in gelijke stukken, rol er balletjes van. Daarna rol je ze door gehakte noten, kokos, sesamzaadjes of cacao nibs en zet ze een paar uur in de koelkast zodat ze stevig worden. Kan niet mis gaan.

Wat is jouw ultieme healthy snack? 

Back to Top