Mason Jars van Mason Madness (+ winactie!)

De enige échte Mason Jars! Is het raar als mijn hart hier sneller van gaat kloppen? Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor weckpotten, blikken en opbergboxen. Het staat zo gezellig! Ik had dan ook al een paar Mason ‘nepperds’ van de Xenos, maar dat is toch niet hetzelfde. Gelukkig zijn de echte Mason Jars inmiddels ook in Nederland te koop via de webshop Mason Madness.

Mason Jars van Mason Madness

Ball Mason Jars

Mason jars zijn glazen bewaarpotten met een schroefdop. De naam Mason komt van de uitvinder: John Landis Mason. De Ball Mason Jars hebben een vintage uitstraling (i like!) en hebben een tweedelige deksel, zoals je op de foto hieronder kan zien. De potten zijn luchtdicht en vuurvast, sommigen kunnen ook in de vriezer. Ideaal dus voor smoothies en juices. Of salades. Het bewaren van rijst en peulvruchten. Maar je kan er nog veel meer in bewaren of zelfs mee knutselen, zie deze ideeën op Pinterest bijvoorbeeld. Leuk!

Mason Jars van Mason Madness

Turn a canning jar into a lunchbox/travel mug

Naast de glazen potten verkoopt Mason Madness ook leuke accessoires. Zie deze metalen rietjes met mini rager bijvoorbeeld, dan kan je toch uit rietjes blijven drinken, zonder dat je elke keer je rietje na gebruik hoeft weg te gooien! Ik ging voor twee producten van CupPow, een dressingbakje om je Mason Jar om te toveren naar een lunchbox en een drinkdeksel. Beide producten zijn gemaakt in Amerika van gerecycled plastic en zijn BPA-vrij. Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal. Ook fijn: 5% van de opbrengst van de CupPow producten gaat naar een goed doel. En ik ben verliefd op de leuke kleurtjes! Het werkt ook nog eens heel handig, ik maakte een smoothie met amandelmelk en aardbeien om uit de mason jar te drinken, en ik maakte een ‘salad in a jar’. Mason Jars van Mason Madness Mason Jars van Mason Madness

Mason Jar smoothie

Salad in a jar

Het allerleukste vind ik het dressingbakje. Ik maakte een salade met rucola en radijsjes uit mijn eigen tuin. De dressing maak ik meestal door vers citroensap met goede olijfolie te mengen en daar knoflookpoeder, munt, peper en zout aan toe te voegen. Je kan de salade de dag van te voren maken, misschien zelfs meerdere dagen van te voren, in de koelkast blijft het lang goed omdat je de pot luchtdicht kan afsluiten. Doordat de dressing in een apart bakje zit, wordt de salade niet slap. Ideaal! Ik heb de pot met het dressingbakje de hele nacht op de zijkant in de koelkast laten liggen om te kijken of hij echt lekdicht is, en dat is hij inderdaad, dus ook handig om mee te nemen als lunch. In plaats van salade zou je er ook muesli en (amandel)melk apart van elkaar in kunnen doen, of stukjes groente en een hummusdip. Bunny von D snapt het allemaal niet zo goed; ‘waarom zou je eten in een glazen potje doen als je het ook gewoon op kan eten?’

salad in a jar

Winactie

Omdat ik zo’n fan ben van de salad in a jar, geef ik in samenwerking met Mason Madness een grote Mason Jar en een Cuppow dressingbakje weg aan een lezer. Yay! Wil je hierop kans maken? Laat een comment achter, en voor extra winkans like de pagina van Mason Madness en/of ikbenirisniet. Per stap die je doorloopt gaat je naam een extra keer in de virtuele grabbelton, dus vergeet het niet aan te vinken in het programma hieronder, want hiermee zal ik één winnaar random selecteren.

Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft een mailtje gehad!

a Rafflecopter giveaway

Good luck!

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top