Recept: Oven Baked Overnight Oats

The best of both worlds! Ik vind overnight oats driehonderd keer lekkerder dan de standaard gekookte havermout. Maar soms is een warm ontbijtje ook wel lekker. En toen zag ik daar het recept voor oven baked overnight oats op mijn lievelingsfoodblog Yellow Lemon Tree. Ik heb een nieuwe ontbijtfavoriet gevonden! Kijk ook even naar haar andere recepten trouwens, er staan zoveel goede dingen tussen. Laatst maakte ik nog de rode wijn risotto met porcini, oh em djie, zo lekker.

Overnight oats uit de oven

Gezond ontbijten

In het kader van mijn voornemen om gezond te ontbijten is dit recept een geschenk uit de hemel en daarom deel ik het graag met jullie. Zelf gebruik ik ongezoete amandelmelk en dan voeg ik er wat kokosbloesemsuiker aan toe zodat het toch lekker zoet wordt. Ik deed er ook nog wat kokosschaafsel door, want i love kokos. Op het laatst een flinke schep (soja)yoghurt en chiazaad erop. De volgende keer maak ik een soort van appeltaartversie met appel, kaneel en rozijnen, denk ik, lijkt me ook heel lekker. Het is zo handig dat je er mee kan variëren, dan gaat het nooit vervelen. Is het alweer tijd voor ontbijt? Ik kan hier echt naar uitkijken!

Recept voor één kom overnight oats

geel_hartje 200 ml amandelmelk
geel_hartje 40 gram havermout
geel_hartje snufje zout
geel_hartje 1 theelepel kaneel
geel_hartje 25 gram rozijnen
geel_hartje 1 banaan

De bereiding is heel simpel, het vergt alleen even wat voorbereiding. De avond van te voren doe je alle ingrediënten (behalve de banaan) in een kom die in de oven mag, even doorroeren en afdekken met een schoteltje en hop in de koelkast. De volgende ochtend hoef je er alleen nog de bananenplakjes op te leggen en het 10 minuten in de oven te doen op 200 graden.

Eet smakelijk!

Overnight oats Overnight oats Overnight oats

Echt, ga dit maken, lieve mensen. Zelfs als je een havermouthater bent, want dit smaakt naar gebakjes.

Bron: Ovenbaked overnight oats met banaan via Yellow Lemon Tree Blog

Back to Top