Recept: Oven Baked Overnight Oats

The best of both worlds! Ik vind overnight oats driehonderd keer lekkerder dan de standaard gekookte havermout. Maar soms is een warm ontbijtje ook wel lekker. En toen zag ik daar het recept voor oven baked overnight oats op mijn lievelingsfoodblog Yellow Lemon Tree. Ik heb een nieuwe ontbijtfavoriet gevonden! Kijk ook even naar haar andere recepten trouwens, er staan zoveel goede dingen tussen. Laatst maakte ik nog de rode wijn risotto met porcini, oh em djie, zo lekker.

Overnight oats uit de oven

Gezond ontbijten

In het kader van mijn voornemen om gezond te ontbijten is dit recept een geschenk uit de hemel en daarom deel ik het graag met jullie. Zelf gebruik ik ongezoete amandelmelk en dan voeg ik er wat kokosbloesemsuiker aan toe zodat het toch lekker zoet wordt. Ik deed er ook nog wat kokosschaafsel door, want i love kokos. Op het laatst een flinke schep (soja)yoghurt en chiazaad erop. De volgende keer maak ik een soort van appeltaartversie met appel, kaneel en rozijnen, denk ik, lijkt me ook heel lekker. Het is zo handig dat je er mee kan variëren, dan gaat het nooit vervelen. Is het alweer tijd voor ontbijt? Ik kan hier echt naar uitkijken!

Recept voor één kom overnight oats

geel_hartje 200 ml amandelmelk
geel_hartje 40 gram havermout
geel_hartje snufje zout
geel_hartje 1 theelepel kaneel
geel_hartje 25 gram rozijnen
geel_hartje 1 banaan

De bereiding is heel simpel, het vergt alleen even wat voorbereiding. De avond van te voren doe je alle ingrediënten (behalve de banaan) in een kom die in de oven mag, even doorroeren en afdekken met een schoteltje en hop in de koelkast. De volgende ochtend hoef je er alleen nog de bananenplakjes op te leggen en het 10 minuten in de oven te doen op 200 graden.

Eet smakelijk!

Overnight oats Overnight oats Overnight oats

Echt, ga dit maken, lieve mensen. Zelfs als je een havermouthater bent, want dit smaakt naar gebakjes.

Bron: Ovenbaked overnight oats met banaan via Yellow Lemon Tree Blog

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

65 reacties op “Recept: Oven Baked Overnight Oats

  1. Dank je wel voor het recept en ik dit ook maken 😉
    Ik wist niet dat het zo een makkelijk recept is.

    Goed begin van deze nieuwe wk Xoxo

  2. Hahaha, ondanks dat ik een havermouthater ben vind ik het er echt heerlijk uitzien! Ingrediënten staan op het boodschappenlijstje! 😀 Ben benieuwd!

  3. Haaaaaa, zo leuk altijd jouw enthousiastheid. Zeker op de maandagochtend. Lief wat je schrijft, dankjewel. Het is ook een van mijn favorieten en lekker makkelijk omdat je het er zo in schuift ’s ochtends. Ik heb dus alweer een nieuwe variant (tegenwoordig doe ik er vaak ook bosbessen of ander gedroogd fruit door). Nou leuk dat je mijn recepten altijd zo graag maakt 😀

  4. Dina

    YLT, ook is ook absoluut mijn favoriet! Ik ben benieuwd of het echt naar gebakjes proeft (ik ben zo’n havermouthater).

    • iris

      Mijn vriend ook niet maar hij vind dit heeel lekker (hij doet er wel heel veel rozijnen en suiker in waardoor het zo zoet wordt dat je tanden bijna afbrokkelen, maar oké) 😀

  5. Manon

    Oeh, dit klinkt echt goed! Ik vind warme ontbijtjes ook altijd wel lekker, geeft een beetje een luxe-gevoel ofzo net zoals warme broodjes uit de oven haha.

  6. Lianne

    Jum, jum, jum, ik heb zin in gebakken havermout! Je maakt direct een hele voorraad, of deel je het nog met je huisgenoten? 😀

    • iris

      Haha nee, gisteren hadden we een logé dus die at ook mee 😀 En het was goedgekeurd, yes!

  7. Ik dacht even dat je bakje stuk was, maar die 2 kuiltjes horen er gewoon in.

    Recept ziet er goed uit, helaas heb ik nog geen versie van havermout gevonden die ik lekker vind. Maar ik kan me voorstellen dat dit een prima ontbijt is. 😀

    • iris

      Hahaha ja klopt! Het is eigenlijk een bakje voor sushi of noodlesoep, dan kan je de eetstokjes in die kuiltjes leggen 😀

  8. Amy

    Ik ben nu net “begonnen” met havermout eten, tot 2 weken terug had ik het nog nooit gegeten. Stiekem vind ik het best lekker, maar het moet wel goed klaar zijn, laatste keer dat ik het maakte had ik te veel melk gedaan en toen werd het heel vies lijm achtig, ugh.. Dit recept kan weer op mijn lijstje om uit te proberen!

  9. Maaike

    Overnight oats lijken me echt ontzettend vies, zelfs voor mij als havermoutliefhebber, maar gebakken zien ze er al stukken beter uit! Denk dat ik dit ook een keer ga proberen. 🙂 Ik maak trouwens regelmatig een baked oatmeal-appeltaart, die is inderdaad ook superlekker! (recept staat wel ergens op m’n blog)

  10. Dit ziet er superlekker uit! Ik ontbijt ’s ochtends meestal met een boterham en wat fruit, maar aangezien ik nu wat meer tijd heb (lang leve vakantie!) zou ik dit ook wel eens kunnen proberen 🙂

  11. Myra

    Ken je “The oatmeal artist”?
    Echt awesome, google maar eens 😀

  12. Leonie

    (Ik zag eerst de afbeelding en daarna pas de titel en was pas 2 minuten wakker en las toen ‘Baked Ovennijn oats’ hahaha). Het ziet er heerlijk uit! Je maakt ook zulke mooie foto’s dat ik niet anders kan dan er zin in krijgen. Het lijkt me een goeie om morgen te proberen. (En Maura d’r blog is zo fijn! Vooral de Nijmegen hotspots doen mijn hartje harder kloppen).

  13. Nienke

    Vanochtend toch maar weer eens havermout geprobeerd, omdat het zo gezond is. Zoals altijd viel het me een beetje tegen. Ik had natuurlijk ook dit recept moeten volgen! Hopelijk bevalt het me op deze manier wel, ik ga het snel uitproberen!

  14. Joy

    Ik heb baked overnight oats ook eens ergens voorbij zien komen! Thanks for the reminder! Ik ga het zeker snel eens maken.

    -X-

  15. Havermout vind ik heerlijk. Dit ziet er inderdaad uit als een gebakje. Als ik de suiker weglaat kan ik het eten. Morgen wordt dit mijn ontbijt. Bedankt voor dit recept 🙂

  16. Ik ben vast de enige die NIET gaat zeggen: yumyum, lekker lekker, wilikook, ziet er super uit….
    hahah….
    Ik ben dus zo’n havermout hater. Ik heb het echt geprobeerd en volgehouden maar ik lust het echt niet!
    Maar hé, ik wil dit best een keer proberen als jij zegt dat het naar gebak smaakt! 🙂

  17. Con leche

    Ik eet echt bijna elke ochtend overnight oats met appel, kaneel en rozijnen (yum!), met vaak nog wat lijnzaad en macapoeder erdoor. Maar ik ben nu toch wel erg benieuwd naar deze versie, snel eens maken!

  18. Evi

    Hmm, dit ga ik wel eens een keer proberen ja! Ik eet elke ochtend een bakje ‘normale’ havermout met wat bosvruchten. Ik vind het heerlijk om een warm ontbijtje te hebben. Steeds als mijn havermout op is en ik weer yoghurt of boterhammen moet eten kijk ik daar echt tegen op. Vooral yoghurt voelt nu als een ijsblok in mijn maag

  19. Bente

    Oh dit ga ik op een vrije dag zeker een keer proberen! Ontbijt dat naar gebakjes smaakt? You’ve got me!

  20. Shanti

    Oooooh dit lijkt me heerlijk! Ik houd totaal niet van overnight oats omdat ze koud zijn, dus dit is echt perfect voor mij!

  21. Ilona

    Ben gek op overnight oats dus dat ga ik zeker een keer proberen!

  22. Oeh dat lijkt me heerlijk!
    En het is hier altijd zo gezellig wat reacties betreft! Ik probeer soms om naast het maken van filmpjes en animaties af en toe een verhaaltje op mijn website te zetten en ik ben eigenlijk benieuwd of jullie het wat vinden. Als je het leuk vindt, kom eens kijken 🙂

  23. Saskia

    Beetje energieverspilling om voor 10 minuten je oven aan te hebben en ook nog eerst voorverwarmen. Zonde van de energie!!!

      • Saskia

        Ja, serieus! Ik zet nooit voor 10 minuten de oven aan. Het kost veel energie om dat ding voor te verwarmen. En ik zou dan iets hebben van: de oven staat nu toch aan en is op temperatuur, kan ik net zo goed een taart bakken. Maar misschien heb ik dat vanuit thuis thuis mee gekregen.

        (Ik heb trouwens ook weer een fluitketel aangeschaft omdat dit sneller is dan een waterkoker en energiezuiniger…)

        • Saskia

          Sorry voor alle ophef. Maar dit kleine dingetje is voor mij iets om de wereld een beetje groener/mooier te houden. Ik heb veel respect voor de manier waarop jij de wereld een beetje mooier wilt maken en ik kan hier nog veel van leren.

          En nu ga ik havermout klaarmaken ;).

  24. Carmen

    Mmm dat klinkt als een heel goed idee, thnx voor het delen! Ga het morgen meteen uitproberen (en dan eet ik ’s avonds wel een salade om te compenseren voor die energieverspilling :’) )

  25. Roxanne van Gulik

    Ahhh jammie! Ik vind overnight oats ook zooo veel lekkerder dan normale havermout, deze staat op mn to-do-list voor vandaag!:)

  26. vnnb

    Yeeh alles staat in de koelkast 😉 Morgenochtend gaat het in de oven holadijee 😀 #benzobenieuwd :p

  27. Pingback: Recept: Ovenbaked overnight oats

  28. Pingback: STREETS AHEAD | Gezonde recepten #2

  29. Pingback: Ovenbaked Overnights Oats

  30. Joey

    Moet je hem persee een nacht in de koelkast zetten? Ik had hem vandaag geprobeerd te maken maar helaas mislukt (Niet een nacht in de koelkast gehad) en dan ipv een banaan een appel. Is dit waarom het mislukt is bij mijn? (Havermout is totaal niet bruin! De melk zie je nog gewoon, heb btw wel normale halve volle melk gebruikt.)

    • iris

      Ja, het moet wel een hele nacht in de koelkast staan. Dan wordt de melk opgenomen door de havermout.

  31. Pingback: M(u)y diary: Week 27 en 28 | Muy Maaike

  32. lizzy

    Ik heb dit net gemaakt maar het is nog steeds heel slijmerig, is dat de bedoeling?

  33. Pingback: Ontplofte, not oven baked, overnight oats

  34. Pingback: Alles over Overnight Oats | Laurien is