Serie tips I

Naast mijn maandelijkse filmtips, ga ik ook zo nu en dan tips voor leuke series delen hier. Hoewel ik een echt filmmeisje blijf, is het volgen van een serie ook best leuk. Onderstaande drie series zijn redelijk bekend, dus misschien kennen jullie ze al lang. Maar ik vond ze toch het delen waard omdat ze mijn favorieten zijn qua series. En dan vooral Orange is the New Black, als je aan deze serie begint ga je gegarandeerd binge-watchen.

Serie tips: Orange is the new black

Orange is the New Black (2 seizoenen) – Deze serie vind ik zo leuk dat ik nog steeds de allerlaatste aflevering van seizoen twee nog niet heb gezien. Ik kan het namelijk niet over mijn hart verkrijgen dat ik straks weer een jaar moet wachten op het nieuwe seizoen. Piper Chapman is veroordeelt tot een gevangenisstraf van 15 maanden door medeplichtig te zijn aan de drugshandel van Alex, haar ex-vriendin. Haar verloofde Larry laat ze thuis achter terwijl zij zich in een oranje overal hijst. De laatste 10 jaar had ze een lekker comfy leventje opgebouwd, dus in de vrouwengevangenis is het wennen voor haar. Ze ontmoet exentrieke mede-gevangenen en hé, daar is Alex ook ineens! OITNB is een geweldige serie als je van drama, comedy en powervrouwen houdt. Beide seizoenen staan op Netflix, volgend jaar komt seizoen 3 uit in juni.

Serie tips: Derek

Derek (2 seizoenen) – Tranen van het lachen en tranen van ontroering, deze serie brengt dat teweeg. Net als OITNB een Netflix Originals serie. Ik moest er even in komen, de eerste paar minuten dacht ik ‘waar kijk ik nu in vredesnaam naar?’ maar daarna was ik hooked. We hebben beide seizoenen in drie avonden uitgekeken. Deze serie is gefilmd als documentaire, maar dat is het natuurlijk niet echt, wat het juist zo grappig maakt. Derek werkt in een klein bejaardentehuis, hij is excentriek en komt wat naïef over. Ik houd van zijn enthousiasme en gekke trekjes, hij deed mij soms wel een beetje aan mijzelf denken, ha! Vooral wanneer hij dierenfilmpjes kijkt op Youtube. Hij is zo aandoenlijk! Ik wou dat ik nog afleveringen over had. Beide seizoenen staan op Netflix.

Serie tips: Sherlock (BBC)

Sherlock (3 seizoenen) – Steve wilde deze serie graag kijken, ik twijfelde na de eerste aflevering nog een beetje. Maar daarna kon ook ik niet stoppen met kijken. Helaas bestaat elk seizoen maar uit drie afleveringen, maar elke aflevering duurt maar liefst anderhalf uur, dat maakt een hoop goed! In elke aflevering is er een mysterieuze crime situatie aan de hand die de politie niet alleen op kan lossen. Sherlock Holmes, ingenieuze maar ietwat antisociale man, helpt ze dan, op onconventionele wijze. Op tentamens vergeet ik altijd het verschil tussen ‘inductie’ en ‘deductie’ maar door deze serie kan ik het eindelijk goed onthouden. Sherlock komt namelijk aan zijn informatie via ’the science of deduction’ (tevens de naam van zijn website in de serie, en hé die website bestaat ook echt! Net als John’s blog). De eerste twee seizoenen staan op Netflix, de laatste kan je downl, kuch, kopen natuurlijk.

Meer kijktips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top