Recept: Spaghetti aglio e olio

Toen ik de fotoshoot in Harderwijk had, tipte iemand op Twitter ons over een leuk Italiaans restaurant genaamd Da Gabriele dat daar zit. Voor ons doen best chique, maar jeetje wat hebben we lekker gegeten. Mag best voor een keertje, want zo vaak gaan we niet uiteten. Als bijgerecht kreeg Steve de lekkerste knoflookspaghetti ooit. Ik probeerde het na te maken, hij werd niet zo lekker als in het restaurant, maar hij kwam er aardig in de buurt. Deze spaghetti aglio e olio, Italiaans voor spaghetti met knoflook en olie, is een nieuwe favoriet hier!

spaghetti met knoflookolie

Kies ingrediënten van goede kwaliteit

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit recept, daarom is het belangrijk om producten te gebruiken van extra goede kwaliteit. Met standaard eigen merk pasta en goedkope olie wordt dit ‘mwoah’. Met goede kwaliteitsproducten verandert dat naar een ‘wow’!

Ingrediënten voor 2 personen:

geel_hartje 250 gram spaghetti
geel_hartje 5 teentjes knoflook
geel_hartje 1 rode peper
geel_hartje 100 ml. olijfolie
geel_hartje 1 handvol verse peterselie
geel_hartje 1 handvol rucola
geel_hartje versgemalen peper & zout

Eventueel om erbij te serveren: geraspte (Parmezaanse) kaas en/of mozzarella. Voor een vegan pasta check dit recept voor vegan parmezaan, erg lekker!

Bereiding:

1. Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij de teentjes knoflook in flinterdunne plakjes en snij de rode peper en peterselie fijn.

3. Verwarm in een wat diepere pan (bijvoorbeeld een wokpan of hapjespan) de olie en voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe. Belangrijk: doe dit allemaal op laag vuur, anders wordt de knoflook bruin en dan krijg je een vieze, bittere smaak. Bak dit voor zo’n 2 tot 5 minuten terwijl je het een beetje doorroert zodat alle smaken goed in de olie trekken.

4. Voeg op het laatst de peterselie en wat peper en zout toe. Giet de spaghetti af als deze klaar is en voeg deze ook toe aan de olie. Laat op laag vuur nog 1 minuutje staan.

5. Leg op diepe borden wat rucola en schep de spaghetti erop.

recept spaghetti met knoflook

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

39 reacties op “Recept: Spaghetti aglio e olio

  1. Marjolijn

    Ziet er goed uit! Ik maakte het ook al eens maar het resultaat was mwoah…. Mag ik vragen welke merken jij gebruikt qua pasta en olie? Dank u 🙂

  2. Eva

    Ik was nog steeds op zoek naar een goed recept hiervoor, zal deze snel eens proberen 😀

  3. Evi

    Ziet er lekker uit! En de ingrediënten zijn eigenlijk heel simpel. Ben wel benieuwd naar hoe dat smaakt.

  4. Danielle

    jaa dit ga ik een keer maken, heb het wel eens op in een restaurant en dat was heerlijk!

  5. Ja, dit wil ik dus meteen eten he! Ik gooi er zelf vaak nog rode peper bij, zonder eigenlijk nog nooit geprobeerd :’)

  6. Daniëlle

    Oee ga ik (als m’n griep weg is) maken! Ziet er lekker uit 🙂

  7. Janine

    Oeh, klinkt lekker!
    Ik ben alleen wel heel benieuwd naar wat voor producten je precies hebt gebruikt (de merken dus, zeg maar). Ik ben zo gewend aan goedkope ingrediënten dat ik bijvoorbeeld niet weet wat nou écht kwalitatief goede knoflook of pasta is, haha #studentlife

  8. Saskia

    Jaaa daar heb ik ook gegeten in Harderwijk. Super Nice was dat. En nu heb ik zin in je pasta…

  9. Ilse

    Ik heb ooit uit Italië een gedroogde kruidenmix meegenomen die speciaal voor dit gerecht was! Maakt het heel makkelijk om die speciale smaak te krijgen maar eigenlijk bij heel veel dingen lekker. Ik ben weer geïnspireerd in ieder geval, tijd om dit binnenkort weer eens een keertje te maken!

  10. Zina

    Oooooh dit ziet er zó lekker uit! En volgens mij helemaal niet moeilijk om te maken. Even opschrijven hoor, haha. Ik had laatst ook zoiets besteld via Thuisbezorgd (oeps) en toen vond ik het ook super lekker, nom nom.

  11. Oeeeh, deze lijkt op de pasta die ik ooit in Venetië at. Zo lekker met zo weinig ingredienten, maar daardoor juist echt perfect. Ik heb al lang geen pasta meer gegeten maar als ik dit zo zie wordt dat weer eens tijd.

  12. Anne

    Ohhh mijn oude huisgenoot maakte dit altijd en het was wel zoo lekker! Heb op dit moment überhaupt alleen maar knoflook en pasta in huis dus haal morgen een zakje rucola en dan heb ik lekker avond eten haha 😉

    • Angela

      Ik heb hem gemaakt 🙂 maar t resultaat viel nogal tegen.
      Ben blij dat ik er parmezaan bij had gedaan.
      Waarschijnlijk komt t door de olijfolie die ik gebruikt heb.
      Heb deze pasta vaker in restaurants gegeten dus heb vergelijkings materiaal.
      Kun je mij vertellen welke olie je gebruikt hebt?

  13. Pingback: Recept: Linzensoep met zoete aardappel | IKBENIRISNIET

  14. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 3 | IKBENIRISNIET

  15. Pingback: 5 lievelingsrecepten voor doordeweeks | IKBENIRISNIET

  16. Elise

    Dit ziet er heerlijk uit! Wat voor olie gebruik jij? De enige hoge kwaliteit olie die ik in huis heb is een extra vierge, maar daar maak ik eigenlijk nooit warme bereidingen mee. En is de rode peper echt nodig? Ik ben niet zo van het pittig (A) doe bij de meeste recepten een heel klein beetje gedroogde chilivlokken ipv verse rode peper 🙂

  17. Pingback: Recept: Simpele pasta met tomaat, spinazie en ricotta | IKBENIRISNIET

  18. Pingback: Weekoverzicht: #miniviking, tentamens & fotoshoot | IKBENIRISNIET

  19. Pingback: Inspiratie: ik las eens een paar blogs |

  20. Pingback: Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen | IKBENIRISNIET

  21. Pingback: Weekoverzicht: Stoet (alweer) & gezellige afspraken | IKBENIRISNIET

  22. Pingback: Cheesy AF: 26 lessons at 26 (#2) | "Antiyano mi ta."