Recept: Spaghetti aglio e olio

Toen ik de fotoshoot in Harderwijk had, tipte iemand op Twitter ons over een leuk Italiaans restaurant genaamd Da Gabriele dat daar zit. Voor ons doen best chique, maar jeetje wat hebben we lekker gegeten. Mag best voor een keertje, want zo vaak gaan we niet uiteten. Als bijgerecht kreeg Steve de lekkerste knoflookspaghetti ooit. Ik probeerde het na te maken, hij werd niet zo lekker als in het restaurant, maar hij kwam er aardig in de buurt. Deze spaghetti aglio e olio, Italiaans voor spaghetti met knoflook en olie, is een nieuwe favoriet hier!

spaghetti met knoflookolie

Kies ingrediënten van goede kwaliteit

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit recept, daarom is het belangrijk om producten te gebruiken van extra goede kwaliteit. Met standaard eigen merk pasta en goedkope olie wordt dit ‘mwoah’. Met goede kwaliteitsproducten verandert dat naar een ‘wow’!

Ingrediënten voor 2 personen:

geel_hartje 250 gram spaghetti
geel_hartje 5 teentjes knoflook
geel_hartje 1 rode peper
geel_hartje 100 ml. olijfolie
geel_hartje 1 handvol verse peterselie
geel_hartje 1 handvol rucola
geel_hartje versgemalen peper & zout

Eventueel om erbij te serveren: geraspte (Parmezaanse) kaas en/of mozzarella. Voor een vegan pasta check dit recept voor vegan parmezaan, erg lekker!

Bereiding:

1. Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij de teentjes knoflook in flinterdunne plakjes en snij de rode peper en peterselie fijn.

3. Verwarm in een wat diepere pan (bijvoorbeeld een wokpan of hapjespan) de olie en voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe. Belangrijk: doe dit allemaal op laag vuur, anders wordt de knoflook bruin en dan krijg je een vieze, bittere smaak. Bak dit voor zo’n 2 tot 5 minuten terwijl je het een beetje doorroert zodat alle smaken goed in de olie trekken.

4. Voeg op het laatst de peterselie en wat peper en zout toe. Giet de spaghetti af als deze klaar is en voeg deze ook toe aan de olie. Laat op laag vuur nog 1 minuutje staan.

5. Leg op diepe borden wat rucola en schep de spaghetti erop.

recept spaghetti met knoflook

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Recept: Spaghetti aglio e olio

  1. Marjolijn schreef:

    Ziet er goed uit! Ik maakte het ook al eens maar het resultaat was mwoah…. Mag ik vragen welke merken jij gebruikt qua pasta en olie? Dank u 🙂

    | Reageer op deze reactie
  2. Eva schreef:

    Ik was nog steeds op zoek naar een goed recept hiervoor, zal deze snel eens proberen 😀

    | Reageer op deze reactie
  3. Evi schreef:

    Ziet er lekker uit! En de ingrediënten zijn eigenlijk heel simpel. Ben wel benieuwd naar hoe dat smaakt.

    | Reageer op deze reactie
  4. Danielle schreef:

    jaa dit ga ik een keer maken, heb het wel eens op in een restaurant en dat was heerlijk!

    | Reageer op deze reactie
  5. Natasja schreef:

    Ja, dit wil ik dus meteen eten he! Ik gooi er zelf vaak nog rode peper bij, zonder eigenlijk nog nooit geprobeerd :’)

    | Reageer op deze reactie
  6. Daniëlle schreef:

    Oee ga ik (als m’n griep weg is) maken! Ziet er lekker uit 🙂

    | Reageer op deze reactie
  7. Janine schreef:

    Oeh, klinkt lekker!
    Ik ben alleen wel heel benieuwd naar wat voor producten je precies hebt gebruikt (de merken dus, zeg maar). Ik ben zo gewend aan goedkope ingrediënten dat ik bijvoorbeeld niet weet wat nou écht kwalitatief goede knoflook of pasta is, haha #studentlife

    | Reageer op deze reactie
  8. Saskia schreef:

    Jaaa daar heb ik ook gegeten in Harderwijk. Super Nice was dat. En nu heb ik zin in je pasta…

    | Reageer op deze reactie
  9. Ilse schreef:

    Ik heb ooit uit Italië een gedroogde kruidenmix meegenomen die speciaal voor dit gerecht was! Maakt het heel makkelijk om die speciale smaak te krijgen maar eigenlijk bij heel veel dingen lekker. Ik ben weer geïnspireerd in ieder geval, tijd om dit binnenkort weer eens een keertje te maken!

    | Reageer op deze reactie
  10. Zina schreef:

    Oooooh dit ziet er zó lekker uit! En volgens mij helemaal niet moeilijk om te maken. Even opschrijven hoor, haha. Ik had laatst ook zoiets besteld via Thuisbezorgd (oeps) en toen vond ik het ook super lekker, nom nom.

    | Reageer op deze reactie
  11. Maura - YLT schreef:

    Oeeeh, deze lijkt op de pasta die ik ooit in Venetië at. Zo lekker met zo weinig ingredienten, maar daardoor juist echt perfect. Ik heb al lang geen pasta meer gegeten maar als ik dit zo zie wordt dat weer eens tijd.

    | Reageer op deze reactie
  12. Anne schreef:

    Ohhh mijn oude huisgenoot maakte dit altijd en het was wel zoo lekker! Heb op dit moment überhaupt alleen maar knoflook en pasta in huis dus haal morgen een zakje rucola en dan heb ik lekker avond eten haha 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. Angela schreef:

      Ik heb hem gemaakt 🙂 maar t resultaat viel nogal tegen.
      Ben blij dat ik er parmezaan bij had gedaan.
      Waarschijnlijk komt t door de olijfolie die ik gebruikt heb.
      Heb deze pasta vaker in restaurants gegeten dus heb vergelijkings materiaal.
      Kun je mij vertellen welke olie je gebruikt hebt?

      | Reageer op deze reactie
        1. Angela schreef:

          Super! Dan ga ik daar voor een volgende keer voor kijken.
          (Btw, de 2de dag is de pasta net iets lekkerder ;))

          | Reageer op deze reactie
  13. Pingback: Recept: Linzensoep met zoete aardappel | IKBENIRISNIET
  14. Pingback: Vegan Challenge eetdagboek: week 3 | IKBENIRISNIET
  15. Pingback: 5 lievelingsrecepten voor doordeweeks | IKBENIRISNIET
  16. Elise schreef:

    Dit ziet er heerlijk uit! Wat voor olie gebruik jij? De enige hoge kwaliteit olie die ik in huis heb is een extra vierge, maar daar maak ik eigenlijk nooit warme bereidingen mee. En is de rode peper echt nodig? Ik ben niet zo van het pittig (A) doe bij de meeste recepten een heel klein beetje gedroogde chilivlokken ipv verse rode peper 🙂

    | Reageer op deze reactie
  17. Pingback: Recept: Simpele pasta met tomaat, spinazie en ricotta | IKBENIRISNIET
  18. Pingback: Weekoverzicht: #miniviking, tentamens & fotoshoot | IKBENIRISNIET
  19. Pingback: Inspiratie: ik las eens een paar blogs |
  20. Pingback: Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen | IKBENIRISNIET
  21. Pingback: Weekoverzicht: Stoet (alweer) & gezellige afspraken | IKBENIRISNIET
  22. Pingback: Cheesy AF: 26 lessons at 26 (#2) | "Antiyano mi ta."
  23. Pingback: Weekoverzicht: officiele hondenmoeder, bagels & spannende thrillers | IKBENIRISNIET
  24. Pingback: Weekoverzicht: financiële detox, lekker eten & nieuw logo! | IKBENIRISNIET
  25. Pingback: Weekoverzicht: stormschade & een weggelopen Ollie | IKBENIRISNIET
  26. Pingback: Weekoverzicht: lege accu & nieuwe inzichten | IKBENIRISNIET
Back to Top