Recept: Spaghetti aglio e olio

Toen ik de fotoshoot in Harderwijk had, tipte iemand op Twitter ons over een leuk Italiaans restaurant genaamd Da Gabriele dat daar zit. Voor ons doen best chique, maar jeetje wat hebben we lekker gegeten. Mag best voor een keertje, want zo vaak gaan we niet uiteten. Als bijgerecht kreeg Steve de lekkerste knoflookspaghetti ooit. Ik probeerde het na te maken, hij werd niet zo lekker als in het restaurant, maar hij kwam er aardig in de buurt. Deze spaghetti aglio e olio, Italiaans voor spaghetti met knoflook en olie, is een nieuwe favoriet hier!

spaghetti met knoflookolie

Kies ingrediënten van goede kwaliteit

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit recept, daarom is het belangrijk om producten te gebruiken van extra goede kwaliteit. Met standaard eigen merk pasta en goedkope olie wordt dit ‘mwoah’. Met goede kwaliteitsproducten verandert dat naar een ‘wow’!

Ingrediënten voor 2 personen:

geel_hartje 250 gram spaghetti
geel_hartje 5 teentjes knoflook
geel_hartje 1 rode peper
geel_hartje 100 ml. olijfolie
geel_hartje 1 handvol verse peterselie
geel_hartje 1 handvol rucola
geel_hartje versgemalen peper & zout

Eventueel om erbij te serveren: geraspte (Parmezaanse) kaas en/of mozzarella. Voor een vegan pasta check dit recept voor vegan parmezaan, erg lekker!

Bereiding:

1. Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2. Snij de teentjes knoflook in flinterdunne plakjes en snij de rode peper en peterselie fijn.

3. Verwarm in een wat diepere pan (bijvoorbeeld een wokpan of hapjespan) de olie en voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe. Belangrijk: doe dit allemaal op laag vuur, anders wordt de knoflook bruin en dan krijg je een vieze, bittere smaak. Bak dit voor zo’n 2 tot 5 minuten terwijl je het een beetje doorroert zodat alle smaken goed in de olie trekken.

4. Voeg op het laatst de peterselie en wat peper en zout toe. Giet de spaghetti af als deze klaar is en voeg deze ook toe aan de olie. Laat op laag vuur nog 1 minuutje staan.

5. Leg op diepe borden wat rucola en schep de spaghetti erop.

recept spaghetti met knoflook

Eet smakelijk!

Back to Top