Frisse blik

Bij het Flow vakantie doeboek zit een schrijfschriftje met de titel Frisse Blik. De invulpagina’s helpen je te mijmeren, verbeterpunten te ontdekken en je zegeningen te tellen.

Flow Schrijfschriftje

Vandaag laat ik zien hoe ik enkele pagina’s inmiddels heb ingevuld. Nog lang niet alles hoor, want er zitten best lastige vragen tussen. ‘Op dit punt ben ik van mening veranderd’ of ‘Dit ontroert me’ bijvoorbeeld. Het schriftje begint met deze quote:

“There comes a time when you realize that everything is a dream, and only those things preserved in writing have any possibility of being real.”
– James Salter

Een mooie quote vind ik, want van kinds af aan voelde ik altijd al de intense behoefte om alles vast te leggen. Dagboeken, vakantieboeken. En alles moest bewaard blijven zodat ik het bij mijn schrijfsels (met de nodige spelfouten) kon plakken, treinkaartjes, strippenkaarten, entreekaartjes van pretparken, folders van vakantiehuisjes. Ik ben blij dat ik dat altijd heb gedaan, want zo kan ik nog steeds terug bladeren in schriftjes en lezen hoe blij ik was om in het Land van Ooit te zijn, of hoe lief ik de poes vond die steeds bij ons vakantiehuisje kwam. En ik ben dit altijd blijven doen, alleen de laatste jaren in digitale vorm: mijn blog!

Dit zou ik vaker moeten doen:

Er zijn wel 100 dingen die ik vaker zou moeten doen, maar dit zijn de belangrijkste.

Flow Schrijfschriftje

Zo wil ik graag zijn op mijn oude dag:

Nog steeds verliefd en het liefst met paars of roze suikerspinhaar.

Flow Schrijfschriftje

Deze films* kan ik niet vaak genoeg zien:

*Eigenlijk stond er ‘film’, maar als filmmeisje kon ik er onmogelijk maar één kiezen.

Flow Schrijfschriftje

Dit vind ik het leukst aan mijn werk:

Easy!

Flow Schrijfschriftje

Hier kijk ik naar uit:

Flow Schrijfschriftje

De volgende vraag die ik in ga vullen is ‘Het gelukkigst ben ik als..’. Dat is denk ik als ik geen verplichtingen heb voor mijn studie (deadline hier, tentamen daar, blehh) zoals in de zomervakantie, en als ik thuis ben met Steve en Bunny von D. Zoals nu op dit moment dus! mint-hartje

Back to Top