Let’s go to the movies

Ik wilde over iets bloggen waar ik niet al te veel bij na hoef te denken (vanmiddag heb ik een SPSS tentamen en ik ben hartstikke slecht voorbereid, stress, paniek, ieh) dus ik zocht naar een tag om in te vullen, het werd the movie tag. Ik weet dat ingevulde vragenlijstjes niet ontzettend spannend zijn om te lezen, maar hier kan je meteen weer wat filmtips uithalen!

camera
A possum and a movie camera (1943)

Favoriete film allertijden?
Melancholia van Lars von Trier. Zo intens. Eigenlijk moet je hem op een groot scherm in een klein zaaltje met heel hard volume kijken, zo keek ik hem de eerste keer en dat maakte echt veel indruk. Steve vindt het trouwens een vreselijke film, ik ben nog steeds bang dat dit meningsverschil ons ooit een relatiecrisis gaat opleveren.

Favoriete scène van die film?
De eindscène, kippenvel! Die kan ik niet beschrijven, want dat is natuurlijk nogal een grote spoiler. De film is het kijken echt waard in ieder geval. Hier alvast de trailer:

Favoriete acteurs en actrices?
Zooey Dechanel, Ellen Page, James Franco, Audrey Tautou, Marion Cotillard, Mia Wasikowska, Natalie Portman, Kristen Stewart, Ryan Gosling, Julianne Moore en Elle Fanning.

Meest irritante acteur of actrice?
Matt Damon, vooral door zijn Amerikaanse hoofd, yuk. Oh, en dat jongetje uit de Sixth Sense, in die film is hij nog leuk en schattig, in latere films vind ik hem vooral een vervelende verschijning. Tobey Maguire vind ik ook mwoah. De meest irritante actrice vind ik met stip op nummer één Miley Cyrus, door haar stem. Of mocht ik er maar één noemen?

Favoriete regisseur?
Wes Anderson. Ik ben verliefd op al zijn films.

Favoriete guilty pleasure film?
Mean Girls. “If you’re from Africa, why are you white?”

Favoriete film waar je bij moest huilen?
Lastig. Ik denk What’s Eating Gilbert Grape. Maar ik heb The Fault in Our Stars nog niet gezien, waarschijnlijk heeft die ook veel huil-potentie.

Personage van een film die jou het meest bang heeft gemaakt?
Ik weet van mijzelf dat ik enge en spannende films heel slecht trek dus die probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Maar omdat ik Lars van Trier zo awesome vind, wilde ik toch graag Antichrist kijken. Wat een vreselijk nare film, ik heb nog zo lang nachtmerries van gehad door die vrouw die niet helemaal honderd was.

Film die jij leuk vindt en anderen haten?
Hm, moeilijk. Ik denk dat Spring Breakers het dichtst in de buurt komt.

Film die jij haat en anderen leuk vinden?
Eat Pray Love vond ik zo verschrikkelijk dat er bijna bloed uit mijn ogen kwam.

star wars

Favoriete filmduo?
R2D2 & C3PO (dat zijn robotjes uit Star Wars).

Favoriete geanimeerde film?
Pooh’s Heffalump Movie. Zo lief. Kijk nou:

Favoriete slechterik uit een film?
Darth Vader (dat is die dude met dat zwarte masker en die met een rare stem ‘Luke, I am your father’ zegt).

Welke film heeft jou het meest verbaast?
The Holy Mountain uit 1973. Meest bizarre film. Ooit. Zie de trailer bijvoorbeeld, je weet niet wat je overkomt. Er zitten wel vieze en nare scenes in, niet voor tere zieltjes.

Als je één film zou kunnen houden, welke zou het zijn?
Melancholia.

Welke film zou jij aanbevelen?
Feel good: The Boat That Rocked
Om te lachen: Napoleon Dynamite
Lekker kneuterig: Julie & Julia
Tearjerker: Prayers for Bobby

Als je terug kon gaan in de tijd en kon trouwen met een acteur/actrice (die nu oud is), wie zou het zijn?
Als ik terug kon gaan in de tijd zou ik een feministisch hippiemeisje zijn met bloemen in mijn haar, ik zou het veel te druk hebben met protesteren tegen dingen. Geen tijd om te trouwen.

new girl

Op welke acteur heb jij een crush?
Ik heb nooit echt een crush op acteurs (wel op Zooey Dechanel, beetje seksistisch deze vraag hoor). Alleen soms als Steve over een bepaalde acteur begint en vraagt of ik hem knap vindt, dan ga ik er even over nadenken en dan denk ik ‘goh, ja, nu je het zegt!’. Ik heb mijn eerdere Ryan Gosling crush en James Franco crush daaraan te danken. Nu begint hij vaak over Jason Statham dus waarschijnlijk wordt dat mijn volgende crush, zonder dat ik het wil, want die dude is bijna kaal. Ik vind het trouwens heel ongemakkelijk om het woord crush te typen, het voelt alsof ik terug ben op Tina kamp.

Favoriete filmgenre en favoriete films uit dat genre?
Akward artsy hipster feel good arthouse films. Films zoals Moonrise Kingdom, The Budapest Hotel, Ruby Sparks, Scott Pilgrim vs. The World, Garden State en Safety Not Guaranteed, The Virgin Suicides.

Wat is de eerste film waarvan je herinnert dat je hem in de bios hebt gezien?
Abeltje, die film met de vliegende lift, toen was ik 8! Ik kan me nog herinneren dat ik het een onwijs spannende film vond. Ik had altijd al een teer zieltje blijkbaar. O jee, nu heb ik de soundtrack van Trijntje Oosterhuis in mijn hoofd. ‘Kom vlieg met me meeeeee, over land over zeeeeee, want het avontuurrr ligt ginds achter de de horizohohohon’.

Mijn vraag aan jou: wat is jouw favoriete film op dit moment?

Back to Top