Bunny von D is feeling hot hot hot

Wat een warme dagen! Ik ben er wel weer klaar mee, is het al bijna herfst? Hier schreef ik vorig jaar al dat ik echt geen zomermeisje ben. Bunny von D is ook geen zomermeisje. De winter kan ze prima hebben met haar dikke bontjas, maar van hoge temperaturen wordt ze niet vrolijk. Hitte is dan ook helemaal niet goed voor konijnen, als de temperatuur boven de 27 graden stijgt kan dit levensgevaarlijk worden voor een konijn. Jaarlijks sterven daardoor veel konijntjes door oververhitting. Ik moet er niet aan denken, zo zielig. Gelukkig kan je veel doen om dit te voorkomen. Gisteren kreeg ik twee icepods binnen die ik had besteld via Marktplaats. Verkoeling!

icepod voor konijnen

Icepod

Een icepod is een koelelement speciaal voor konijnen en cavia’s. Het heeft een platte vorm zodat ze er gemakkelijk op kunnen liggen en hij kan niet kapot geknaagd worden. Hiervoor legde ik wel eens koelelementen bij haar in het hok, maar dit kan gevaarlijk zijn omdat de koelvloeistof giftig is. Gelukkig knaagt ze nooit aan dingen, maar het geeft toch niet zo’n lekker gevoel. Je kan ook plastic flessen met water invriezen en die in het hok leggen. Maar die gooide ze meestal aan de kant. Met de icepod is ze wel heel blij, want ze ging er al snel op liggen!

bunny von d en de icepod bunny von d op de icepod

Tips tegen de hitte

Dit doe ik nog meer zodat Bunny von D niet wegsmelt:

  • Het konijnenhok staat zo dat ze altijd schaduwplekken in haar hok heeft.
  • Als het bloedjeheet is hang ik een grote natte handdoek in een lichte kleur voor het hok, door het verdampen van het water wordt het koeler onderin het hok waar ze altijd ligt.
  • Ik zet het hok zoveel mogelijk open zodat ze zelf naar binnen en naar buiten kan lopen, in het zand kan ze dan graven zodat de grond wat koeler wordt en hier gaat ze dan in liggen. (De hele tuin is afgezet met kippengaas onder en boven de grond zodat ze niet per ongeluk kan weglopen van huis.)
  • Met dit warme weer heeft ze meer dorst, dus naast het flesje dat in haar hok hangt zet ik ook elke keer een bakje water in de buurt van haar favoriete chillplek in het hok.
  • Als het belachelijk warm is haal ik haar naar binnen omdat het daar vaak iets koeler is.

Op deze website vind je meer informatie over hoe je zonnesteek/hitteslag kan herkennen bij je konijn, wat je dan moet doen en hoe je dit kan voorkomen.

bunny von d in het gras
“Kunnen we het nu over iets leuks hebben please?”

Meest verwende konijn van de wereld

Had ik al gezegd dat Bunny von D het schattigste konijn van de wereld is? Als ik haar aai duwt ze haar hoofdje onder mijn hand. En als ze bij ons op de bank zit, hopt ze soms zo uit zichzelf op mijn schoot en dan gaat ze erbij liggen. Als ik dan stop met aaien duwt ze met haar neus tegen mijn hand. Een beetje verwend is ze wel mint-hartje

Konijn aaien Konijn aaien

Zo lief!

Back to Top