Bunny von D is feeling hot hot hot

Wat een warme dagen! Ik ben er wel weer klaar mee, is het al bijna herfst? Hier schreef ik vorig jaar al dat ik echt geen zomermeisje ben. Bunny von D is ook geen zomermeisje. De winter kan ze prima hebben met haar dikke bontjas, maar van hoge temperaturen wordt ze niet vrolijk. Hitte is dan ook helemaal niet goed voor konijnen, als de temperatuur boven de 27 graden stijgt kan dit levensgevaarlijk worden voor een konijn. Jaarlijks sterven daardoor veel konijntjes door oververhitting. Ik moet er niet aan denken, zo zielig. Gelukkig kan je veel doen om dit te voorkomen. Gisteren kreeg ik twee icepods binnen die ik had besteld via Marktplaats. Verkoeling!

icepod voor konijnen

Icepod

Een icepod is een koelelement speciaal voor konijnen en cavia’s. Het heeft een platte vorm zodat ze er gemakkelijk op kunnen liggen en hij kan niet kapot geknaagd worden. Hiervoor legde ik wel eens koelelementen bij haar in het hok, maar dit kan gevaarlijk zijn omdat de koelvloeistof giftig is. Gelukkig knaagt ze nooit aan dingen, maar het geeft toch niet zo’n lekker gevoel. Je kan ook plastic flessen met water invriezen en die in het hok leggen. Maar die gooide ze meestal aan de kant. Met de icepod is ze wel heel blij, want ze ging er al snel op liggen!

bunny von d en de icepod bunny von d op de icepod

Tips tegen de hitte

Dit doe ik nog meer zodat Bunny von D niet wegsmelt:

 • Het konijnenhok staat zo dat ze altijd schaduwplekken in haar hok heeft.
 • Als het bloedjeheet is hang ik een grote natte handdoek in een lichte kleur voor het hok, door het verdampen van het water wordt het koeler onderin het hok waar ze altijd ligt.
 • Ik zet het hok zoveel mogelijk open zodat ze zelf naar binnen en naar buiten kan lopen, in het zand kan ze dan graven zodat de grond wat koeler wordt en hier gaat ze dan in liggen. (De hele tuin is afgezet met kippengaas onder en boven de grond zodat ze niet per ongeluk kan weglopen van huis.)
 • Met dit warme weer heeft ze meer dorst, dus naast het flesje dat in haar hok hangt zet ik ook elke keer een bakje water in de buurt van haar favoriete chillplek in het hok.
 • Als het belachelijk warm is haal ik haar naar binnen omdat het daar vaak iets koeler is.

Op deze website vind je meer informatie over hoe je zonnesteek/hitteslag kan herkennen bij je konijn, wat je dan moet doen en hoe je dit kan voorkomen.

bunny von d in het gras
“Kunnen we het nu over iets leuks hebben please?”

Meest verwende konijn van de wereld

Had ik al gezegd dat Bunny von D het schattigste konijn van de wereld is? Als ik haar aai duwt ze haar hoofdje onder mijn hand. En als ze bij ons op de bank zit, hopt ze soms zo uit zichzelf op mijn schoot en dan gaat ze erbij liggen. Als ik dan stop met aaien duwt ze met haar neus tegen mijn hand. Een beetje verwend is ze wel mint-hartje

Konijn aaien Konijn aaien

Zo lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Bunny von D is feeling hot hot hot

 1. Veel huisdieren hebben het moeilijk met te warm weer en helaas staat niet iedereen daar bij stil.

  Fijn die icepod speciaal voor konijntjes. Ze geniet er zichtbaar van. Wat is het toch een schatje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Miranda schreef:

  aah wat een lieve foto’s. Wat een mooi konijntje. Handig die icepods, goed dat je er bij stil staat. Ik zorg met dit weer ook voor extra verkoeling voor onze bulldog, zo zielig als die beestjes het zo warm hebben.

  | Reageer op deze reactie
 3. Janneke schreef:

  wat een leuk ding is bunny von d toch! en die icepods zijn een hele goede tip zeg!

  mijn konijntje vind het met dit weer heerlijk om te spelen met dekseltjes met een laagje water erin. hij heeft er de grootste lol in. de afgelopen dagen liep hij ook vaak naar binnen om lekker onder de tafel op de koude plavuizen liggen. arm ding!

  | Reageer op deze reactie
 4. Linda schreef:

  Wat een uitkomst zo’n IcePod! Ziet er leuk uit en fijn dat Bunny van D er ook echt gebruik van maakt 🙂 Ik schrik er wel van hoeveel lieve nijntjes bezwijken met deze hitte.. dan maar zo’n hippe pod in je hok!

  | Reageer op deze reactie
 5. Kimberley schreef:

  Hele slimme tips!
  Ik merkte vorige week al dat ons konijntje last had van de hitte.
  We hebben haar lekker vers water gegeven en een paar ijsblokjes in een bakje gelegd, zodat ze daar tegenaan kon liggen.
  Dat idee van de handdoek vind ik wel erg slim!
  Ons konijn zegt bedankt, haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. xSharonVictoria schreef:

  Wat een uitvinding! Goeie tips.
  Vroeger had ik een konijntje maar die woonde binnen en ging alleen naar buiten om te spelen.
  Het lijkt me vreselijk voor zo’n beestjes met het weer dat we de afgelopen tijd gehad hebben. Gelukkig zijn er oplossingen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Con leche schreef:

  Ideaal deze dingen en wat fijn dat ze er ook gebruik van maakt. Onze kat negeert alle natte handdoeken of coldpacks (met theedoek uiteraard) die ik neerleg… eigenwijs beest! Fijn dat Bunny von D. nu wat verkoeling heeft! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Mique schreef:

  Als dierenarts ben ik het helemaal eens met je tips. Een kleine aanvulling voor de mensen die toch koelelementen of flessen met bevroren water gebruiken. Doe er voor de zekerheid even een handdoek of iets anders beschermends omheen. Anders kan dat door de kou soms toch de huid of slijmvliezen beschadigen.

  | Reageer op deze reactie
 9. Oh, wat handig! Ik had wel een fles uit de vriezer bij Puk in het hok gelegd, maar hij ging er inderdaad gewoon maar wat mee rollen 😛 Gelukkig heeft Puk ook een megagroot hol waarin hij verkoeling kan opzoeken, maar ik denk dat ik mijn ouders ook eens zal tippen voor zo’n pod! (Puk is van mijn ouders)

  | Reageer op deze reactie
 10. Anna Naomi schreef:

  Bunny von D is vast een heel gelukkig konijntje. Leuk om te zien hoe goed je voor haar zorgt. En erg handig zo’n icepod!

  | Reageer op deze reactie
 11. Sas schreef:

  Wat een handig ding voor dieren tijdens de hitte! En die foto’s, awwww *hartjes*

  | Reageer op deze reactie
 12. Isabelle schreef:

  Aww wat een lief konijn! En zo’n icepod is wel ideaal, misschien moet ik ook maar zoiets bestellen voor mijn konijn..

  | Reageer op deze reactie
 13. klaartje schreef:

  Wat briljant zo ’n icepad! Altijd fijn om te zien dat er mensen zijn die veel van hun dier houden en er veel voor doen! x

  | Reageer op deze reactie
 14. Anne-Marieke schreef:

  Oh, ik wist helemaal niet dat konijntjes zo slecht tegen warmte kunnen. Weer wat geleerd! 😮
  Nog elke keer als ik op je site kom, geef ik de visjes even te eten trouwens. Ik kan het gewoon niet laten. 😆 Ik vind het zo’n leuk sidebar-ding!

  | Reageer op deze reactie
 15. Laura schreef:

  Ik probeer het altijd met plastic flessen, maar die vinden ze vooral heel leuk om mee te spelen! Verder maken mijn twee jonge konijntjes altijd een soort netjes van hooi, waar ze dan in gaan liggen. Of het echt helpt? Geen idee!

  | Reageer op deze reactie
 16. Mariëlle schreef:

  Ik heb gewoon een liefde ontwikkelt voor jouw konijn haha! Ik volg je op Instagram, vind het helemaal geweldig!

  | Reageer op deze reactie
 17. Rianne schreef:

  Ze is prachtig, die konijnendame van je…

  Ik doe enorm mijn best de temperatuur in huis niet te hoog op te laten lopen omdat de stoere Gremlin wanneer er niemand thuis is binnen woont… Alleen wanneer wij er zijn mag hij ook het balkon op. Daar maakt hij regelmatig dankbaar gebruikt van.

  | Reageer op deze reactie
 18. Soraya schreef:

  Wat ben je lief voor je konijn ♡
  Volgens mij komt ze niets tekort.

  Grappig dat ze je eigenlijk een soort van kopjes geeft!

  | Reageer op deze reactie
 19. Olga schreef:

  Bunny von D op haar vliegende schotel is echt een van de schattigste dingen die ik in tijden heb gezien, haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. ENJOY! schreef:

  Nog nooit van gehoord…. ICEPODS…. Lijkt mij zelf ook wel fijn om op te liggen. Je hebt een verwend konijn haha…. maar hij is dan ook wel heel schattig en beroemd. Sterallures?

  | Reageer op deze reactie
 21. Birte schreef:

  Bunny Van D is écht een schattigerd. En wat handig, dat koelelement voor in z’n hokje. Mijn katten liggen al de hele week te luieren onder de struiken.

  | Reageer op deze reactie
 22. Goede tips! Ik vrees alleen dat onze flufferts zo’n icepod binnen no-time ook gesloopt hebben. Ze zijn behoorlijk knaaglustig en sinds een jaar minder gezellig (mogen ook niet meer los in de tuin). Vind het zielig, maar ze verzetten zich tegen alles. Ik overweeg zelfs om deze zomer met ze op konijnentraining te gaan (zucht: geen grap….)

  | Reageer op deze reactie
  1. Annemarie schreef:

   Heb je ze laten steriliseren? dat wil echt nog wel eens helpen met dat soot gedrag.

   | Reageer op deze reactie
   1. Nee, goede tip, thanks! Ik ga eens informeren bij een dierenarts. Heb deze week nieuw (duur…) voer voor ze gekocht (in de hoop dat ze meer/betere vitaminen binnenkrijgen) en speelgoed (tegen de verveling).

    | Reageer op deze reactie
 23. Nina schreef:

  Ik denk dat zo’n icepod ook ideaal is voor mij. Ik smelt weg. Het is bíjna grappig.

  Fijn dat Bunny vond D zo’n lieve konijnenmama heeft 😉 Schandalig verwend, en dat mag ook wel eens ^^

  | Reageer op deze reactie
 24. Shanti schreef:

  Wat een handige tips 🙂 Bij ons thuis liepen de konijnen (inmiddels zijn ze helaas overleden) ook altijd los door de tuin en als het erg warm was zag je inderdaad dat ze echt de koele plekjes opzochten. Wij deden het trouwens vaak met een flesje, dat werkte voor hun prima.

  | Reageer op deze reactie
 25. Marcella schreef:

  Gaaf, zo’n Icepod. Goeie uitvinding voor je lieve beestje. Ik denk dat m’n katten er te eigenwijs voor zijn. Die zoeken liever zelf (zonder bemoeienis) rustig een plekje wat beschut is. Met heel warme dagen zie ik ze overdag amper 😉

  | Reageer op deze reactie
 26. Pingback: Zo word je een goede konijnenmama | IKBENIRISNIET
 27. Femke schreef:

  Ik heb zelf niet zoveel met knaagdieren (sorry :$) maar ik vind het echt heel erg leuk om te zien hoeveel plezier jij hebt aan je konijntje! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 28. Nina schreef:

  Wat een schatje! Ik heb ook een konijn en als het weer warm wordt koop ik denk ik ook zo een icepad.
  Nu werk ik nog met idd flesjes bevroren water en ook koelelementen met een doek er om heen haha.

  | Reageer op deze reactie
 29. Helena schreef:

  Mijn konijn (een Vlaamse reus van 10+ kilo die luisterde naar de naam Hannibal) is een paar jaar geleden gestorven aan oververhitting. Hij had schaduw, maar de temperaturen waren gewoon te hoog en wij wisten helemaal niet dat konijnen extreem gevoelig waren voor hitte, dus we dachten dat water en schaduw genoeg waren. Nu voel ik me superschuldig doordat ik mezelf niet beter had geïnformeerd.

  | Reageer op deze reactie
Back to Top