Kookboek: Supersalades

Vorige week kreeg ik mijn eerste echte factuur betaald sinds ik zelfbenoemd fulltime blogger ben (als zelfbedachte vakantiebaan), ik vond daarom dat ik wel iets leuks mocht kopen en kwam thuis met Supersalades van David Bez. Een kookboek met, je raadt het al, alleen salades. Meer dan 250 gezonde en snelle salades zelfs. Wauw! Ik ben er heel blij mee en ik zal in deze review laten zien waarom.

supersalades kookboek review

“Dit is geen kookboek”

..is de eerste zin in het (kook)boek. “Ik ben geen kok. Ik ben grafisch ontwerper en foodie en groeide op in Milaan” schrijft David Bez. De salades maakte hij in zijn lunchpauzes op kantoor, en nam gewoon een foto voordat hij ze opat. Hij wilde vers en gezond eten en besloot daarom elke dag op kantoor zelf lunch te maken. Hij bracht verse ingrediënten mee, stopte ze daar in de koelkast en zijn bureaulade toverde hij om in een voorraadkast. Hij merkte dat er veel interesse voor zijn salades was van zijn collega’s en kwam daardoor op het idee om een kookboek te maken. Ik mag hem wel, want wat hij schrijft herken ik zo goed. “Voor veel mensen is de maaltijd gewoon het moment om iets te eten, maar genieten doen ze zelden. Voor mij ligt dat anders. Mijn Italiaanse genen schreeuwen het dan uit en weigeren zich neer te leggen bij ‘gewoon omdat het moet’.” Preach! Zou ik per ongeluk Italiaanse genen hebben?

supersalades kookboek review

Vlees / Vis / Vegetarisch / Veganistisch / Raw

Voor het maken van zijn salades probeerde hij een paar regels op te stellen, waaronder: veel bladgroenten, weinig vlees, veel groenten en fruit, weinig kaas. Hierdoor vind je dus heel wat vegetarische recepten in dit boek. De hoofdstukken zijn ingedeeld per seizoen en bij elk recept staat of het een recept met vlees of vis is, of dat het vegetarisch, veganistisch of raw is. Bij elk recept staat ook een alternatief genoemd, bijvoorbeeld het vervangen van de kaas voor avocado zodat het recept vegan wordt in plaats van vega. Of het vervangen van het vlees door bonen, zodat het recept vegetarisch wordt. Dus ondanks dat het geen volledig vegetarisch kookboek is, heb je er onwijs veel aan als vegetariër / flexitariër. Elk recept laat de hoeveelheden zien voor een éénpersoonssalade om mee te lunchen of gewoon voor tussendoor. Natuurlijk kan je ze ook gebruiken als lichte avondmaaltijd of als bijgerecht.

supersalades kookboek review supersalades kookboek review supersalades kookboek review

Snel, gezond en makkelijk

Wat ik zo fijn vind aan dit boek is dat het heel overzichtelijk is en dat alle recepten eenvoudig maar wel uniek zijn. Laatst vertelde ik dat ik het kookboek Veg! overweldigend vond en er daardoor nog maar weinig uit had gekookt. Bij dit kookboek is juist het tegenovergestelde het geval, ik heb het boek nog maar een paar dagen maar ik heb er nu al drie salades uit gemaakt. De simpele salades met korte ingrediëntenlijstjes nodigen direct uit om ermee aan de slag te gaan. Achterin het boek vind je een register met alle ingrediënten die in de salades gebruikt worden met de bijhorende paginanummers, superhandig! Zo had ik laatst een paar stengels bleekselderij over en zocht ik zo een salade waar ik deze in kon verwerken. Ik ben ook heel blij met de pagina’s waar je alle dressings kan vinden, deze zijn ingedeeld in drie categorieën: vinaigrettes, pesto’s en romige dressings. De laatste tijd maakte ik standaard dezelfde dressing met citroensap, olijfolie en knoflook, maar nu heb ik weer nieuwe inspiratie! Want wist je dat een hummusdressing ook heel lekker is? Je maak hem door 1 el hummus, 1 tl ciderazijn, 1 el olijfolie en wat peper en zout te mengen.

Supersalades Kookboek review

Supersalades

Dit zijn de salades die ik tot nu toe heb gemaakt:

Supersalades Kookboek review

geel_hartje Salade met bleekselderij, kikkererwten, pompoenpitten en munt – blz. 189Supersalades Kookboek review

geel_hartje Salade met buffelmozzarella, tomaat (uit eigen tuin!) en spinazie – blz. 34

Supersalades Kookboek review

geel_hartje Salade met cannelinibonen, cherrytomaten en hummus – blz. 107

Ziet er goed uit, toch?

Supersalades van David Bez is onder andere hier te koop voor 22,50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties op “Kookboek: Supersalades

 1. Dat ziet er uit als een fijn salade boek! Mijn salade assortiment is altijd nogal beperkt omdat ik nooit zo goed in salades verzinnen ben ;). En ook fijn dat het allemaal makkelijke ingrediënten zijn. Dit zou echt een handig boek voor mij zijn!

  | Reageer op deze reactie
 2. Ellen schreef:

  Ik zag het al op je Instagram voorbijkomen, wat een leuk boek lijkt me dat! Ben al aan het experimenteren geweest met salades, maar verder dan kikkererwten of linzen toevoegen kom ik nog niet echt.
  Heb ‘m direct besteld via je bol.com link 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Ruurdje schreef:

  Oeh die zag ik laatst ook al bij de boekhandel liggen! Was al erg in de verleiding om ‘m te kopen, had besloten ’t niet te doen maar nu twijfel ik weer! Leuke recensie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Andrea schreef:

  NEED THIS! Ik maak ook vaak salades voor naar werk, maar kik kan wel wat variatie gebruiken. Dit boek is perfect. De salades zien er echt heerlijk uit. Thanks for sharing! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Bente schreef:

  Ziet er zeker goed uit 🙂 Ik geloof alleen niet dat ie die foto’s op zijn werk heeft gemaakt gewoon even snel om bij te houden wat ie had gegeten (daar zien ze er veel te mooi voor uit!). Ziet er wel allemaal erg smakelijk uit 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Volgens mij was het zo dat hij elke keer voor de leuk een foto maakte van z’n salade en hier uiteindelijk een blog over begon ( http://saladpride.blogspot.nl/ ) en omdat z’n blog zo goed liep maakte hij hier weer een kookboek van. Denk ik! Maar voor het kookboek zullen ze de foto’s wel wat professioneler hebben aangepakt inderdaad!

   | Reageer op deze reactie
   1. Bente schreef:

    Dat klinkt inderdaad een stuk logischer 🙂 leuk dat ie ook een blog heeft! Daar ga ik ook gelijk even rond snuffelen!

    | Reageer op deze reactie
 6. Marjolein schreef:

  Dit ziet er super goed uit, zeg. Ik vind het boek ook erg leuk vormgegeven! En die dressingen, jum!

  | Reageer op deze reactie
 7. Manon schreef:

  Sinds ik in Italie ben geweest ben ik dol op salades, ze hadden zulke lekkere daar!

  | Reageer op deze reactie
 8. Anne schreef:

  Haha, supercool vakantiebaantje 😀 En dit boek lijkt me geweldig, ik eet het liefst elke dag wel een salade maar kom zo vaak op dezelfde soorten uit (behalve als ik er eentje maak met alles wat ik nog heb liggen, maar of-ie dan per se lekker is.. ;))

  | Reageer op deze reactie
 9. iooon schreef:

  Klinkt super goed! (Maar waarom moeten bijna overal paprika’s in???)
  Ik vind het altijd vervelend in restaurants als ik een salade bestel, en dat er dan meer vlees (en saus) bij zit dan sla. Dan is het toch geen salade meer. Ik gebruik ook altijd meer sla dan dat bij recepten voorgeschreven staat. Maar dat zou dus bij dit kookboek niet nodig zijn…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Haha het is mij echt nog nooit opgevallen dat overal paprika in moet, maar volgens mij valt dat pas op als je het niet lust. Ik lustte ‘vroeger’ nooit geitenkaas en ik vroeg me altijd af waarom in bijna alle vegetarische gerechten geitenkaas zit als je ergens uiteten gaat. Gelukkig hebben de meeste restaurants nu wel wat meer vegetarische gerechten op de kaart staan ipv alleen een wrap en een geitenkaas/honing/walnoot-salade, bleh.
   In z’n voorwoord had hij trouwens nog wel iets geschreven dat als hij vlees bij een salade deed, hij er maar een beetje van in deed, gewoon als extra, omdat hij niet wilde dat het een vleesgerecht werd met een beetje sla in plaats van een salade met een beetje vlees. Dus dat moet wel goed zitten dan 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Laura schreef:

  Ik hield helemaal niet van salades, maar deze zomer ben ik helemaal omgedraaid: ik vind het heerlijk. Fantastisch boek lijkt me dit!

  | Reageer op deze reactie
 11. Dit lijkt me echt een tof kookboek, ik houd niet van ingewikkelde recepten met 20 ingrediënten en wat me vooral zo handig lijkt is dat het voor 1 persoons porties is geschreven. Vind het altijd zo’n gedoe om alles om te rekenen naar 1 persoon

  | Reageer op deze reactie
 12. Miranda schreef:

  Oh dit lijkt me een fijn boek.
  Ik ben meestal niet zo van de kookboeken, de meest recepten vind ik wel op internet denk ik dan.
  Maar deze ziet er wel heel tof uit. Precies wat je zegt, kun je direct mee aan de slag.
  Straks maar eens even op bol.com neuzen dan!

  | Reageer op deze reactie
 13. Yvette schreef:

  Dat ziet er fijn uit zeg, heerlijk zo’n boek met alleen maar salades. En super voor je dat je je eerste factuur betaald hebt gekregen, hopelijk volgen er meer en ga je nog meer kookboeken aanschaffen en reviewen :-).

  Liefs,
  Yvette

  | Reageer op deze reactie
 14. Rianca schreef:

  Wauw ziet er goed uit. Vorige maand ook al het Forest Feast kookboek gekocht na je review, maar deze beland ook zeker op het lijstje.

  | Reageer op deze reactie
 15. Michelle schreef:

  Oh wauw! Ik wil misschien maar eens een (vega/vegan) kookboek kopen, maar dan wel eentje met makkelijke recepten met korte (!) lijstjes. Dit is een kanshebber!

  | Reageer op deze reactie
 16. Paul schreef:

  Zucht. Nu heb je alweer zo’n geweldig kookboek…. en laatst heb ik na een review ook al een kookboek gekocht (waar ik nog steeds op zit te wachten want die is in herdruk)…. En deze wil ik dus ook. Het lezen van dit blog kost mij handenvol geld…. 🙁

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik mag van mijzelf de aankomende tijd even geen kookboeken kopen en ik heb geen geweldige kookboeken meer die ik nog moet reviewen, dus als het goed is is het de aankomende tijd hier veilig voor je portemonnee, haha! :p Wat was dat andere boek? Het Forest Feast kookboek?

   | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Gaaf he? 😀 Ik ben er zo trots op! Morgen komt er een hele blogpost over mijn tomatenplant online, haha <3

   | Reageer op deze reactie
 17. Daphne schreef:

  Nomnomnom. Het water loopt me in de mond! Tijd voor een lunchsalade. Ga deze denk ik maar lenen uit de bieb (en dan kijken hoe fijn het boek werkt; om het uiteindelijk waarschijnlijk wel aan te schaffen 🙂 )

  | Reageer op deze reactie
 18. cheyenne schreef:

  oh, wat tof! ik wil altijd meer salades maken, maar soms voel ik me toch een beetje inspiratieloos er iets echt lekkers van te maken.. deze ga ik onthouden, thanks!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 19. Suzanne schreef:

  Ik heb dit boek laatst gewonnen via Instagram, wat een geweldig boek is dit met oneindig veel variaties. Die je hebt gemaakt zien er erg goed uit, vooral die laatste! <3 Ik heb er ook een paar op mijn blog geplaatst. Kookboek van het jaar wat mij betreft!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   I enjoy it a lot! It’s one of my favorite cookbooks right now. I’ve already made a few salads from the book and they were all delicious. Especially the salad with celery, chickpeas and pumpkin seeds. Thank you so much for making this awesome and beautiful book 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. David Bez schreef:

    I’m so happy you like it! keep trying it and sharing it.
    hopefully healthy eating will become more and more popular.
    😀

    | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Shoplog: Dit koop ik als ik ga winkelen | IKBENIRISNIET
 21. Pingback: Recept: Salade met groene groenten en hüttenkäse | IKBENIRISNIET
 22. Pingback: Recept: Herfstsalade met rode biet, geitenkaas en bessen | IKBENIRISNIET
 23. Pingback: Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing | IKBENIRISNIET
Back to Top