5 lievelingsrecepten voor doordeweeks

Poeh, wat zijn er al een hoop vegetarische recepten op mijn blog verschenen! In de recepten index kan je ze allemaal terug vinden, want die heb ik net weer up to date gemaakt. Er staan zoveel lekkere dingen tussen, mm.. De meest populaire recepten vind je nu trouwens in de rechterbalk hier als je een beetje naar beneden scrolt (en je niet mijn blog bekijkt op je telefoon of tablet). Dit is mijn top 5 van mijn lievelingsrecepten, van die gerechten die ik het liefst elke week maak:

vegetarische recepten

recept spaghetti met knoflook

1. Spaghetti aglio e olio

Oeh wat is dit góéd! Elke week staat deze knoflookspaghetti bij ons op het lijstje. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig, het is snel klaar en het is zo belachelijk lekker. Ik maak het altijd met verse pasta van AH eigen merk. Het liefst eet ik er een half bolletje mozzarella van Buffalo Farm Twente bij.

quinoa-met-granaatappelpitjes

2. Quinoasalade

Ook deze salade eten we standaard elke week. De laatste paar maanden maak ik het met bulgur in plaats van quinoa en voeg ik er voor extra vitamientjes kort aangebakken spinazie aan toe. De granaatappelpitjes laat ik meestal achterwege omdat die best prijzig zijn. Ik vind het zo’n lekkere salade! Hij gaat me nooit vervelen. Ik kan er zo een hele schaal van leegeten (..en vaak doe ik dat dan ook). Hierrr zie je een filmpje hoe ik het maak. Update: het recept voor dè bulgursalade staat nu ook eindelijk op mijn blog.

tomatensoep met yoghurt

3. Tomatensoep met yoghurt

Zo makkelijk en low budget is deze tomatensoep! Dit is een favoriet wanneer ons geld langzaam opraakt en we niet meer helemaal los kunnen gaan in de supermarkt. De soep zelf is lekker kruidig door de komijn en kurkuma, de frisse yoghurt smaakt daar heel lekker bij. Deze tomatensoep met kokosmelk, kikkererwten en rijst is de ‘luxere’ versie als ik wat meer zin heb om te koken, ook erg lekker.

dhal recept

4. Dhal

Ook één van mijn lievelingsrecepten in tijden van armoe. Ik heb de meeste ingrediënten (gedroogde linzen, ui, knoflook, rijst, kruiden) vaak wel in huis wat het extra makkelijk maakt. Je kookt de rode linzen terwijl je het zo nu en dan roert en dan krijg je een soort puree, superlekker met gebakken ui en kruiden zoals komijnzaad. En het is ook nog eens hartstikke gezond en vullend.

Overnight oats

5. Overnight oats met banaan uit de oven

Dit recept van Yellow Lemon Tree is nog steeds mijn lievelingsontbijt. De laatste tijd heb ik het veeel te weinig gegeten, omdat je er toch even de tijd voor moet nemen. Maar dat is het echt waard, want het smaakt als een gebakje. Niet per se een typisch doordeweeks recept, maar ik vind wel dat ik veel vaker doordeweeks moet eten. Dan begint je dag direct goed.

Omdat ze vrij recent zijn en jullie ze vast nog wel kennen, heb ik ze er maar niet bijgezet, maar deze veggieburgers en de gevulde zoete aardappel zijn ook zeker favorieten hier. Oké nu heb ik honger.

Back to Top