5 lievelingsrecepten voor doordeweeks

Poeh, wat zijn er al een hoop vegetarische recepten op mijn blog verschenen! In de recepten index kan je ze allemaal terug vinden, want die heb ik net weer up to date gemaakt. Er staan zoveel lekkere dingen tussen, mm.. De meest populaire recepten vind je nu trouwens in de rechterbalk hier als je een beetje naar beneden scrolt (en je niet mijn blog bekijkt op je telefoon of tablet). Dit is mijn top 5 van mijn lievelingsrecepten, van die gerechten die ik het liefst elke week maak:

vegetarische recepten

recept spaghetti met knoflook

1. Spaghetti aglio e olio

Oeh wat is dit góéd! Elke week staat deze knoflookspaghetti bij ons op het lijstje. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig, het is snel klaar en het is zo belachelijk lekker. Ik maak het altijd met verse pasta van AH eigen merk. Het liefst eet ik er een half bolletje mozzarella van Buffalo Farm Twente bij.

quinoa-met-granaatappelpitjes

2. Quinoasalade

Ook deze salade eten we standaard elke week. De laatste paar maanden maak ik het met bulgur in plaats van quinoa en voeg ik er voor extra vitamientjes kort aangebakken spinazie aan toe. De granaatappelpitjes laat ik meestal achterwege omdat die best prijzig zijn. Ik vind het zo’n lekkere salade! Hij gaat me nooit vervelen. Ik kan er zo een hele schaal van leegeten (..en vaak doe ik dat dan ook). Hierrr zie je een filmpje hoe ik het maak. Update: het recept voor dè bulgursalade staat nu ook eindelijk op mijn blog.

tomatensoep met yoghurt

3. Tomatensoep met yoghurt

Zo makkelijk en low budget is deze tomatensoep! Dit is een favoriet wanneer ons geld langzaam opraakt en we niet meer helemaal los kunnen gaan in de supermarkt. De soep zelf is lekker kruidig door de komijn en kurkuma, de frisse yoghurt smaakt daar heel lekker bij. Deze tomatensoep met kokosmelk, kikkererwten en rijst is de ‘luxere’ versie als ik wat meer zin heb om te koken, ook erg lekker.

dhal recept

4. Dhal

Ook één van mijn lievelingsrecepten in tijden van armoe. Ik heb de meeste ingrediënten (gedroogde linzen, ui, knoflook, rijst, kruiden) vaak wel in huis wat het extra makkelijk maakt. Je kookt de rode linzen terwijl je het zo nu en dan roert en dan krijg je een soort puree, superlekker met gebakken ui en kruiden zoals komijnzaad. En het is ook nog eens hartstikke gezond en vullend.

Overnight oats

5. Overnight oats met banaan uit de oven

Dit recept van Yellow Lemon Tree is nog steeds mijn lievelingsontbijt. De laatste tijd heb ik het veeel te weinig gegeten, omdat je er toch even de tijd voor moet nemen. Maar dat is het echt waard, want het smaakt als een gebakje. Niet per se een typisch doordeweeks recept, maar ik vind wel dat ik veel vaker doordeweeks moet eten. Dan begint je dag direct goed.

Omdat ze vrij recent zijn en jullie ze vast nog wel kennen, heb ik ze er maar niet bijgezet, maar deze veggieburgers en de gevulde zoete aardappel zijn ook zeker favorieten hier. Oké nu heb ik honger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

41 reacties op “5 lievelingsrecepten voor doordeweeks

   1. iris schreef:

    Haha! Ik zat nog te twijfelen om hem op nummer 5 te zetten, maar ik dacht die risotto heb ik al zó vaak genoemd :p

    | Reageer op deze reactie
 1. chucky1012 schreef:

  Dat ziet er zo heerlijk uit!
  Dhal ken ik want in de Surinaamse keuken wordt dit vaak gegeten.
  De tomatensoep ziet er heerlijk uit 😉
  Fijn dat er rechts op je blog de populaire recepten gemakkelijk terug te vinden zijn.

  Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. Sylvia schreef:

  Van Dhal had ik eigenlijk nog nooit gehoord, ziet er wel goed uit 🙂 Oehh, die Spaghetti aglio e olio! Word ik blij van 😀

  | Reageer op deze reactie
 3. Anneleen schreef:

  Dit ziet er allemaal even lekker uit, Iris! Vooral die spaghetti lijkt me echt het proberen waard!

  | Reageer op deze reactie
 4. Stella schreef:

  Mmmmmm. Het ziet er allemaal zo lekker uit, en knap gemaakt, en dan ook nog eens mooi op de foto gezet. Die quinoa salade lijkt me echt heel erg lekker. En rete gezond natuurlijk! Liefs, Stella.

  | Reageer op deze reactie
 5. Dionne schreef:

  Lekkere gerechten, ik ga die spaghetti eens proberen. Ik kan wel wat variatie gebruiken.. :p

  | Reageer op deze reactie
 6. Maai schreef:

  Heel fijn jouw lijst, ik MOET echt meer veggie inspiratie want gaat verkeerde kant op. Zodra baby eruit is (mijn voornemens beginnen dan pas) moet het echt weer gezonder en gevarieerder. Thanx!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa echt doen hoor! Zó lekker! Ik heb nu alweer spijt dat ik gisteren te lui was om het klaar te maken en het in de koelkast te zetten, nu heb ik geen lekker ontbijtje hihi.

   | Reageer op deze reactie
   1. Veerlez schreef:

    Ik dacht altijd dat er dingen als noten in zouden zitten waardoor ik het weer niet mag (de reden waarom ik eigenlijk nooit recepten lees haha) Maar ik mag dit gewoon, yay!

    & hup aan de studie jij, niet aan je blog 😉

    | Reageer op deze reactie
 7. Babiche schreef:

  Oh Wow dat ziet er allemaal lekker uit! Net m’n ontbijt op en nu alweer trek. Tnx voor de inspiratie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Andrea schreef:

  Laat ik nou net bezig zijn met mijn boodschappenlijstje! Ik ga de spaghetti maken aankomende week!

  | Reageer op deze reactie
 9. Lauriëtte schreef:

  De gerechten die jij maakt zien er altijd zo lekker uit! Krijg er gelijk trek van. Fijne zondag Iris!

  | Reageer op deze reactie
 10. Saskia schreef:

  Ik mis inderdaad je Risotto met bietjes. Die is hemels <3! Stom dat je geliefde die niet lust.

  | Reageer op deze reactie
 11. Femke schreef:

  Oeh, die pasta ga ik zeker een keertje maken! En inderdaad: ik mis je bietenrisotto! Die is echt een standaard geworden hier, haha. 😉

  | Reageer op deze reactie
 12. Saske schreef:

  De tomatensoep met yoghurt heb ik een keer bij Alwin thuis gemaakt, was zo lekker! <3 En de knoflookspaghetti zou ik graag een keer proberen!

  | Reageer op deze reactie
 13. cheyenne schreef:

  heerlijk heerlijk heerlijk! ik denk dat ik deze gerechten allemaal ga maken komende week. 😀 beginnende bij de dahl, yum!
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 14. Saar schreef:

  Dhal, oh, zo lekker! Ik moet dat dringend nog eens maken! Die spaghetti lijkt me ook ongelofelijk lekker!

  | Reageer op deze reactie
 15. Zina schreef:

  Ik heb dus nu al twee keer die knoflookspaghetti gemaakt en ik ben twee keer vergeten om de rucola erbij te doen (terwijl ik het allebei de keren wel in huis had..)

  | Reageer op deze reactie
 16. lonneke schreef:

  Heerlijk allemaal zeg, dankjewel!
  Nummer 1 en 5 maak ik ook vaak, zo lekker.
  Liefs Lonneke

  | Reageer op deze reactie
 17. Sytske schreef:

  Ik vraag me iedere keer af waarom ik die pasta aglio e olio nog niet gemaakt heb. Binnenkort maar echt even op mijn to do lijstje zetten…..
  Allemaal lekkere recepten, top!

  | Reageer op deze reactie
 18. Priscilla schreef:

  Die tomatensoep en quinoa salade zien er heel erg lekker uit. Mijn favoriete maaltijden door de week zijn spaghetti met tomaten-pestosaus, stampot ijsbergsla met spekjes, flammkuchen met spekjes en ui, penne met zalm en taco’s… mmmmm! En door dit artikel heb ik zin gekregen in taco’s, dus ik denk dat we dat vanavond maar eten.

  | Reageer op deze reactie
 19. Maura - YLT schreef:

  Yessss, hij blijft favoriet he die banaan havermout 😀 zo’n fijn ontbijtje. Die dhal ziet er ook super uit en je soep, ohhhh.

  | Reageer op deze reactie
 20. Elise schreef:

  bedankt voor dit artikel 🙂 ik heb gelijk afgelopen zondag de quinoa gemaakt (maar dan met bulgur), was echt heerlijk! Ik hou niet van feta maar ook zonder feta voelde het als een complete maaltijd 🙂 ik ga binnenkort ook de spaghetti proberen!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top