Jeugdsentiment

Door Hare Maristeit werd ik getagd om de Jeugdsentiment Tag van Team Confetti in te vullen. Leuk! Een tijdreis terug naar de jaren ’90 en begin 2000, want ik ben ter wereld gekomen in 1990. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om even terug de tijd in te gaan. Ik ben benieuwd of we vroeger dezelfde lievelingsseries en idolen hadden!

spicegirls
By Ray Johnson via Metro.co.uk

Favoriete kinderfilm:

Dat is sowieso Space Jam. Die hadden we op videoband en die heb ik ontelbaar vaak gezien. Maar ik vond Pippi Langkous ook helemaal geweldig, al is dat van voor mijn tijd.

Favoriete kinderserie:

Madelief! Ik vond Madelief altijd zo’n stoer meisje, ik was stiekem een beetje jaloers op haar omdat ik alles behalve stoer was. “Maaaadelief wat gaan we doen? Gaan we touwtje springen, vieze liedjes zingen?” Ik heb gisteren de film ‘Madelief, Krassen in het tafelblad‘ nog weer eens gekeken, zo onwijs leuk. Naakte vrouwen, roken, dat kon toen allemaal nog in kinderfilms zonder dat er massahysterie ontstond. Die goede oude tijd.

Favoriete boek:

Als kind las ik echt veel, zonde dat ik er nu zo weinig tijd voor vrij maak. Ik was he-le-maal gek van de Harry Potter reeks. Ik had ook die extra boekjes over Zwerkbal en Fabeldieren, en een plakboek! Tot en met deel vier of vijf heb ik meerdere keren gelezen, daarna vaagde mijn Harry Potter-hysterie een beetje weg.

Favoriete nummer van de Spice Girls:

Stop right now, thank you very much! Dit liedje heb ik in groep 7 geplaybackt met klasgenoten voor alle ouders. Met een zelfverzonnen dansje en alles erbij. En ik was met twee staartjes bovenop mijn hoofd natuurlijk Emma, mijn grote idool destijds. Van de Spice Girls hield ik een heel plakboek bij, elke keer als er iets in een tijdschrift over ze stond, knipte ik het uit en bewaarde ik het. Mijn kamer zat vol geplakt met posters en ik was fan van Spice World, de vreselijk slechte film van de Spice Girls. Tip: Die is tegenwoordig zelfs te zien op Netflix!

Favoriete fashion items:

Zo’n tattoobandje als ketting of armband! En als je er dan te hard aan trok waren ze verpest voor het leven omdat ze dan helemaal uitrekten. En op een gegeven moment kwam het in het nieuws dat die dingen hartstikke giftig waren als je er op kauwde, oeps.

tattoobandjes
via Whatthehellz.com

Favoriete snoep/snack:

Op zondag ging mijn vader altijd naar het voetbalveld en dan kocht hij daar twee zakjes snoep in de kantine voor mijn zusje en ik. Gewoon een boterhamzakje met een knoop erin. En daar zat dan zo’n snoepketting in, een vieze goedkope lolly (die roze/gele met zo’n wit plastic stokje, brr) en wat winegums. Dat was echt leuk.

Favoriete TV-reclame:

Ik was enorm gefascineerd door de Magic Twisty. Nadat ik de oren van mijn ouders’ hoofden af had gezeurd, mocht ik er ook één. Maar toen kwam ik er achter dat het gewoon een harige worm was met visdraad eraan. Wat een deceptie.

Favoriete nummer:

Ik weet het zo niet eigenlijk, maar Freestyler van Bomfunk MC’s kwam er vast in de buurt. Op mijn Nokia 3310 had ik hem zelf als ringtone ingevoerd. Dat moest je toen handmatig doen, weten jullie dat nog? Daar waren hele websites voor. Heel hip was dat toen.

Neem deze tag van Team Confetti vooral over als dat je leuk lijkt! Ik vond het in ieder geval erg leuk om terug te denken aan alles dat ik leuk vond toen ik nog een mini-Iris was. Herkennen jullie hier wat dingen van die ik noemde? Waren jullie ook zo teleurgesteld over de Magic Twisty? En wie was jouw favoriete Spice Girl?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 reacties op “Jeugdsentiment

 1. Eva schreef:

  Hahahaha oooh dit is zo herkenbaar! Zo leuk ook om weer te zien, vooral die Magic Twist, stom beestslangding echt.. ik kon er ook níks mee dus na een middagje lag hij onder mn bed te versloffen.

  | Reageer op deze reactie
 2. Explorista schreef:

  Hahah wat geweldig. En ooooh die Magic Twist: wat een teleurstelling was dat. Werd ook helemaal viezig na een tijdje. Ik voel me trouwens echt een sul, maar ik heb die hele Spice Girls hype niet zo meegekregen. Had nog een heel trauma, omdat ik een dansje met klasgenoten deed op hetzelfde dansje, en ik was Ginger Spice, en naderhand vroeg de lerares mij een vraag over de Spice Girls en die wist ik niet en OH DE SCHAAMTE.

  | Reageer op deze reactie
 3. Zoveel ojaaaaaaa’s hiero! De magic twisty! Ik was zo gefascineerd door dat ding. Gelukkig heb ik er nooit eentje gekregen, dan was de magie meteen voorbij geweest. Wel uren in de Bart Smit naar de reclame op zo’n klein tv-tje staan kijken… O, en Madelief, ook helemaal vergeten. Geweldige boeken ook! Op je kop in de prullenbak 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Frederique schreef:

  Hehehehehe, sorry, ik kan niet stoppen met lachen 😀 Is het niet tijd voor een filmpje waarin je opnieuw met twee staartjes babyspice nadoet? 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Saskia schreef:

  Allemaal heel erg herkenbaar. Haha. Ik was ook altijd Emma van the spice girls en had mijn kamer vol hangen met posters. Tot dat mijn broer een keer een vriendje te logeren kreeg en die moesten op mijn kamer slapen omdat op de kamer van mijn broer toen de lego trein stond (hahaha). ’s Avonds laat hoorde ik allemaal mensen lachen op mijn kamer (inclusief mijn ouders…). Hadden die jongens allemaal snorren en baarden op mijn spice girls geplakt! Boos dat ik was! Moet er nu onwijs om lachen.

  | Reageer op deze reactie
 6. Anne schreef:

  Aah wat leuk dit! Meteen jeugdsentiment hier ook. Madelief werd opgenomen in de buurt waar ik woonde, dus ik heb dat weleens zien gebeuren + vond het daarom extra leuk om te kijken, haha!
  En de magic twist. Deceptie van mijn leven, nog steeds een jeugdtrauma aan. Hadden ze dat nou niet iets spannender kunnen maken?!

  | Reageer op deze reactie
 7. Nikki schreef:

  Hahaha, zo leuk om te lezen! Ik zag die tattookettingen afgelopen weekend voor 9 euro bij Urban Outfitters liggen, ze worden blijkbaar weer hip!

  | Reageer op deze reactie
 8. Daniëlle schreef:

  Hihi, dat stomme Twisty-dier inderdaad. Ik weigerde min moeder te geloven, toen ze me vertelde dat hij niet uit zichzelf bewoog. Toen kreeg ik er één en was, net als iedereen, diep teleurgesteld.

  | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  Jeugdsentiment 🙂 Zo leuk is dat. Chips met flippo’s, de Spice Girls en Madelief. Ik had het grote boek van Madelief en heb hem nog steeds in de kast staan 🙂 Haha, de magic twisty. Nooit gehad maar ik herken hem wel. Of wat dacht je van die plakhandjes. Die moest je dan tegen het raam gooien. Die kettingen wilde ik niet om, dan was ik bang dat ik stikte 🙂 (ha, kinderlogica) X

  | Reageer op deze reactie
  1. Frederique schreef:

   Ja Flippo’s! Of de opkomst van het internet, waardoor een hele wk-actie van Lays (toen nog Smiths) in het water viel omdat de antwoorden van de krasdingen op internet terug te vinden waren. Die goede oude tijd 😉 Wie kan zich het geluid van een modem nog herinneren 😉

   | Reageer op deze reactie
 10. chucky1012 schreef:

  Heel leuk 😉
  Zo herkenbaar mijn kids hebben de tatoo ketting nog en dragen het ook! De spice girls waren hip en alles wat ze aan hadden moest mijn oudste dochter hebben.
  Die shoes die Mel aan had.

  | Reageer op deze reactie
 11. Marion schreef:

  Wauw, wat een geweldige tag! Deze ga ik wel onthouden. Die Magic Twisty! Ongelooflijk! Ik denk dat zo’n misleidende reclame tegenwoordig helemaal niet meer mag 😀

  | Reageer op deze reactie
 12. Simone schreef:

  Wat een super leuke tag! Ooh, Madelief heb ik ook echt vaak gekeken. Super leuk om weer die intro enzo te zien!

  | Reageer op deze reactie
 13. Mille Pagine schreef:

  Hihi, jeugdsentiment is duidelijk gerelateerd aan leeftijdsgroepen, want ik herken bijna alles! Dat tattoo-kettinkje was wel echt het hipste in die tijd… :’)

  Mijn pianoleraar zei trouwens, nadat ik hem Magic Twisty had laten zien: “misschien moet je dat de volgende keer niet op een witte tafel doen”. Ik helemaal teleurgesteld, hij had het dus door!!!111 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Angélica schreef:

  Haha ik had echt EXACT hetzelfde met die Magic Twisty! Het leek me zo’n fantastisch ding, zo’n levend wormpje en ik zat er dagen over te dromen, bleek het inderdaad gewoon een suf wollig touwtje te zijn -_- Trauma! 😉

  | Reageer op deze reactie
 15. Sebas schreef:

  Hahaha, Madelief is zoo leuheuk! Ik keek het laatst ook nog met mijn oppaskindjes.

  | Reageer op deze reactie
 16. Audrey schreef:

  Ooo, hoe fout waren die tattoobandjes? En dan combineerde ik ze ook nog eens met zo’n best friends-kettinkje (die met halve hartjes).

  Emma was ook mijn favoriet, maar ik mocht haar heel vaak niet zijn bij het spelen omdat ik niet blond was 🙁

  | Reageer op deze reactie
 17. Carmen schreef:

  Hahahaha zooo herkenbaar! Ik was ook zwaar gefascineerd door de Magic Twisty. Mijn buurmeisje kreeg hem op een gegeven moment, toen kwamen we erachter dat hij dus gewoon met zo’n stom touwtje werkt…ik was meteen genezen en hoefde er geen meer.
  En Madelief vond ik ook super cool, zij was een beetje een voorbeeld voor me. Als ik dan ging buiten spelen en ‘wilde’ dingen deed (die eigenlijk super braaf waren, belletje trekken bijvoorbeeld of in een boom klimmen) dan voelde ik me ook heel rebels hahahaha.
  Ik zette me altijd af tegen de hele Spice Girls hype, volgens mij omdat ieder meisje daar fan van ‘hoorde’ te zijn en ik dat maar stom vond. Haha kleine rebel was ik 😛
  Kan me trouwens nog herinneren dat er op een gegeven moment zelfs deodorant van de Spice Girls bestond. Ik had hem zelf niet maar meisjes uit mijn klas wel en kan me nog precies herinneren hoe hij rook! Met zo’n knaloranje dop.

  Die tattookettingen waren echt gaaf idd haha! Wat ook een heel hip fashion item was waren van die ‘harige’ truitjes. Die zie ik nu ook overal in de winkels! Oja en haarmascara. Werd je haar heel vies en stug van en de kleur zag je bijna niet (iig niet op mijn bruine haar).

  Leuke tag 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaaa haarmascara! Die had ik in het blauw en met glitters! En dan maakte ik allemaal blauwe plukjes, maar dat zag er natuurlijk niet uit want het werd er inderdaad heel stug van haha.

   | Reageer op deze reactie
 18. Lieke schreef:

  Nou Madelief!! Mijn favoriet ook! Maar als ik leeftijdgenoten er naar vraag, kennen ze het niet. Zelfs dat dikke boek van Guus kuijer is ze onbekend. Die aflevering dat Jan Willem naar de supermarkt moest en te weinig (of geen?) geld had, was mijn favoriet. Ik dacht vroeger ook dat mij dat zou overkomen als ik voor een kleine boodschap even naar de supermarkt moest :’)

  | Reageer op deze reactie
 19. Pauline schreef:

  Hahaha wauw! ZO herkenbaar allemaal. Hoewel ik madelief wel een klein beetje was vergeten, maar nu ik dit zo terug zie heb ik zoiets van OH JA! Dat keek ik ook!

  Liefs,
  Pauline

  | Reageer op deze reactie
 20. Annouska schreef:

  Och wat een top tag. Lekker oude herinneringen ophalen!! Zoals die bandjes om je nek idd, damn daar was ik fan van haha. En spice girls ook, maar ik ging toch liever voor 5ive haha

  | Reageer op deze reactie
 21. Margriet schreef:

  Oh zo herkenbaar! Ik ben net een paar jaar ouder dan jij, maar ook ik was helemaal fan van de Spice Girls. Inclusief de playbackshows, plakboeken en posters op de muur. Ik mocht ook met mijn vriendin naar een concert, maar alleen als haar oudere broer met ons mee ging.
  De magic twisty was ook voor mij een enorme teleurstelling. Zelfs al had mijn moeder me gewaarschuwd dat ik er waarschijnlijk zo op uitgekeken was. Om haar ongelijk te bewijzen speelde ik er heel veel mee, zelfs al vond ik er eigenlijk niets aan, maar ik wilde haar niet haar gelijk geven. De rainbow spring, dat ding dat je van de trap kon laten stuiteren was ook zo’n ding.

  | Reageer op deze reactie
 22. Paul schreef:

  Wow, 1990…. Snotneus! Freestyler van de Bombfunk MC’s dat was echt een verschrikking (toen begon ik ouderdomsverschijnselen te vertonen). Pipi Langkous, da’s ook uit mijn jeugd.

  | Reageer op deze reactie
 23. Oh, zo herkenbaar allemaal! Ik voelde me vroeger zo stoer toen ik eindelijk zo’n tattooketting had! En die meidenbladen ja! Voor mij niet de Tina, maar de Fancy en dat ene paardenblad, want in de nineties zat ik helemaal in een paardenfase. En de Freestylers en ook Eminem: herinneringen aan playbackshows en de bonte avonden met schoolkamp. Fijn om even zo herinneringen op te halen!

  | Reageer op deze reactie
 24. Bente schreef:

  Hahaha nee ik was niet zo teleurgesteld in de Magic Twisty! Ik vond het wel leuk, een harige worm aan een visdraad 😉

  Veel herkenbare dingen, maar ik kom zelf ook uit 1990. Alleen die serie, Madelief. en film (ik ben nu alweer vergeten welke dat was) keek ik niet.

  | Reageer op deze reactie
 25. Jill schreef:

  Hahaha oh die kettinkjes ken ik ook nog wel! Mijn favoriete kinderfilm van Kloontje het reuzenkind, ik vond hem schijnbaar zo leuk dat ik de hele papieren videoband-hoes eromheen heb opgegeten.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahahahahaha ik moet zo hard lachen! Geweldig :’) Ben je ook naar Het Land van Ooit geweest? Dat vond ik zo leuk! Ook al was het eigenlijk een heel suf pretpark zonder echte attracties haha.

   | Reageer op deze reactie
 26. Nanda schreef:

  Oh ja, spice girls. Die hype heb ik ook meegemaakt, inclusief chupachup hoofdset (zo’n microfoon voor op je hoofd zeg maar, maar dan met een lolly ipv microfoon) spice girls behang en natuurlijk de schoenen met plateau zolen!
  En wat leuk om Madelief weer eens te kijken, daar was ik vroeger ook wel fan van ja. En dino babies.

  | Reageer op deze reactie
 27. Hesteranne schreef:

  Zo herkenbaar maar ik ben nooit over mijn liefde voor Harry Potter heen gegroeid 😀 Madelief was inderdaad fantastisch. Zou ik nog wel eens willen terugzien.

  | Reageer op deze reactie
 28. Danielle schreef:

  Haha herkenbaar! Ook mijn kamer hing vol met Spice Girls posters en ik had zelfs de giga hoge schoenen 😀 Wel grappig om te zien dat (bijna) alle blonde meisjes Emma waren 😉

  | Reageer op deze reactie
 29. Nicky schreef:

  Magic Twisty.. wat een teleurstelling was dat, ik heb er nog net geen jeugdtrauma aan overgehouden.
  Die tattoobandjes droeg ik ook en Freestyler van Bomfunk MC’s luister ik nog steeds wel eens! Door die clip ben ik verliefd geworden op dreads 😉
  Op tv keek ik altijd naar die programma’s van Het Land van Ooit zoals Kloontje het reuzenkind en Jean d’Orange, die had een koe in de badkamer 😀

  | Reageer op deze reactie
 30. Ingrid schreef:

  Haha uren kon ik in de Bart Smit gefascineerd naar het reclame-tv’tje kijken waarop die magische rups zich zo vloeiend voortbewoog.
  Ik wilde hem zó graag maar achteraf ben ik mijn ouders dankbaar dat ze me de teleurstelling bespaard hebben.

  | Reageer op deze reactie
 31. Pingback: De Jeugdsentiment Tag | Mijn Kladblog
 32. Nancy schreef:

  Oh my… die tatoeage bandjes voor om je nek. Ja die herinner ik me nog wel (ik had er natuurlijk ook een en een om mijn pols enzo) maar ik zal je gekker vertellen dat ik vorige week maandag een meisje ermee zag rondlopen. Ik kreeg een flashback naar de nineties en dacht meteen bij mijzelf: Huh, heb ik wat gemist? Zijn die dingen weer in?
  Dus geen idee hoor, maar is dat ook zo? Of komt het toevallig omdat ze dankzij deze tag oppoppen ineens achter uit de kasten vandaan? Als in: “Ja, lekker terug naar die goede oude tijd!” Hahaha!

  | Reageer op deze reactie
  1. Nancy schreef:

   OMG ik moest dit met je delen! http://youtu.be/uavunfbTiFQ?list=UUuYx81nzzz4OFQrhbKDzTng
   Zo te zien zijn de tattoobandjes weer terug!
   http://www.claires.co.uk/pws/ProductDetails.ice?ProductID=21694&you-love-black-choker-necklace
   ASOS heeft ze tegenwoordig ook weer in het assortiment.

   Nou, als ik dus weer helemaal up to date wil rondlopen, dan moet ik mijn flanellen overhemd opzoeken en mijn tattoo choker tevoorschijn halen 😉
   Ik kon het niet laten om dit nog even aan je te laten zien! 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. iris schreef:

    Wow!! Haha geweldig! Meteen zin om het te dragen terwijl ik naar de Spice Girls luister.

    | Reageer op deze reactie
 33. Magali schreef:

  HAHA ik was ook zo massively teleurgesteld door Twisty :’)

  | Reageer op deze reactie
 34. Marieke schreef:

  Ohh wat een leuke tag! Die ga ik zeker bewaren en ook overnemen. Ik was vroeger enorm fan van de Spice Girls, ik had ALLES van ze. Al mijn zakgeld ging eraan op. 🙂 Verder heeft deze blog een hoog oh ja-gehalte, al ben ik volgens mij iets ouder dan jij. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 35. Stephanie schreef:

  Ha ha herkenbaar, heerlijk :3.
  Ik was trouwens teams Backstreet Boys, ha ha! Ben er in 1999 zelfs naartoe geweest :P. Madelief ken ik dan weer niet trouwens! En jaa Harry Potterrrrr

  | Reageer op deze reactie
 36. Esther schreef:

  ohh ik vond Madelief heel leuk maar ook heel eng. Vooral die waar ze met haar hoofd in de wasmachine ging en ze een nieuw hoofd uit moesten zoeken.

  | Reageer op deze reactie
 37. Pingback: Nineties Request | Epsiej
Back to Top