Jeugdsentiment

Door Hare Maristeit werd ik getagd om de Jeugdsentiment Tag van Team Confetti in te vullen. Leuk! Een tijdreis terug naar de jaren ’90 en begin 2000, want ik ben ter wereld gekomen in 1990. Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om even terug de tijd in te gaan. Ik ben benieuwd of we vroeger dezelfde lievelingsseries en idolen hadden!

spicegirls
By Ray Johnson via Metro.co.uk

Favoriete kinderfilm:

Dat is sowieso Space Jam. Die hadden we op videoband en die heb ik ontelbaar vaak gezien. Maar ik vond Pippi Langkous ook helemaal geweldig, al is dat van voor mijn tijd.

Favoriete kinderserie:

Madelief! Ik vond Madelief altijd zo’n stoer meisje, ik was stiekem een beetje jaloers op haar omdat ik alles behalve stoer was. “Maaaadelief wat gaan we doen? Gaan we touwtje springen, vieze liedjes zingen?” Ik heb gisteren de film ‘Madelief, Krassen in het tafelblad‘ nog weer eens gekeken, zo onwijs leuk. Naakte vrouwen, roken, dat kon toen allemaal nog in kinderfilms zonder dat er massahysterie ontstond. Die goede oude tijd.

Favoriete boek:

Als kind las ik echt veel, zonde dat ik er nu zo weinig tijd voor vrij maak. Ik was he-le-maal gek van de Harry Potter reeks. Ik had ook die extra boekjes over Zwerkbal en Fabeldieren, en een plakboek! Tot en met deel vier of vijf heb ik meerdere keren gelezen, daarna vaagde mijn Harry Potter-hysterie een beetje weg.

Favoriete nummer van de Spice Girls:

Stop right now, thank you very much! Dit liedje heb ik in groep 7 geplaybackt met klasgenoten voor alle ouders. Met een zelfverzonnen dansje en alles erbij. En ik was met twee staartjes bovenop mijn hoofd natuurlijk Emma, mijn grote idool destijds. Van de Spice Girls hield ik een heel plakboek bij, elke keer als er iets in een tijdschrift over ze stond, knipte ik het uit en bewaarde ik het. Mijn kamer zat vol geplakt met posters en ik was fan van Spice World, de vreselijk slechte film van de Spice Girls. Tip: Die is tegenwoordig zelfs te zien op Netflix!

Favoriete fashion items:

Zo’n tattoobandje als ketting of armband! En als je er dan te hard aan trok waren ze verpest voor het leven omdat ze dan helemaal uitrekten. En op een gegeven moment kwam het in het nieuws dat die dingen hartstikke giftig waren als je er op kauwde, oeps.

tattoobandjes
via Whatthehellz.com

Favoriete snoep/snack:

Op zondag ging mijn vader altijd naar het voetbalveld en dan kocht hij daar twee zakjes snoep in de kantine voor mijn zusje en ik. Gewoon een boterhamzakje met een knoop erin. En daar zat dan zo’n snoepketting in, een vieze goedkope lolly (die roze/gele met zo’n wit plastic stokje, brr) en wat winegums. Dat was echt leuk.

Favoriete TV-reclame:

Ik was enorm gefascineerd door de Magic Twisty. Nadat ik de oren van mijn ouders’ hoofden af had gezeurd, mocht ik er ook één. Maar toen kwam ik er achter dat het gewoon een harige worm was met visdraad eraan. Wat een deceptie.

Favoriete nummer:

Ik weet het zo niet eigenlijk, maar Freestyler van Bomfunk MC’s kwam er vast in de buurt. Op mijn Nokia 3310 had ik hem zelf als ringtone ingevoerd. Dat moest je toen handmatig doen, weten jullie dat nog? Daar waren hele websites voor. Heel hip was dat toen.

Neem deze tag van Team Confetti vooral over als dat je leuk lijkt! Ik vond het in ieder geval erg leuk om terug te denken aan alles dat ik leuk vond toen ik nog een mini-Iris was. Herkennen jullie hier wat dingen van die ik noemde? Waren jullie ook zo teleurgesteld over de Magic Twisty? En wie was jouw favoriete Spice Girl?

Back to Top