Review: Burt’s Bees Essential Collection

Burt’s Bees bestaat deze maand 30 jaar! Ter gelegenheid van dit feestelijke gebeuren kreeg ik de Essential Collection cadeau. Hartstikke leuk, want 1) ik had nog nooit eerder een product van Burt’s Bees geprobeerd en 2) ik voelde mij net een succesvolle beautyblogger want ik kreeg een pakketje met verzorgingsproducten. Burt’s Bees staat bekend als een goed dierproefvrij merk, ik was er dus erg benieuwd naar. De producten die ik vandaag laat zien zijn de lipbalsem van bijenwas, de citroenboter voor mooie nagelriemen en een handcrème met sheaboter.

burts bees essential collection

Burt’s Bees

Burt begon als imker en maakte van de bijenwas kaarsen (kijk, dit is Burt). Later word ik ook imker, heb ik ooit eens impulsief besloten na het zien van een docu over bijen, dus dat vond ik leuk om te lezen. Als experiment heeft hij van de bijenwas een lipbalsem ontwikkeld en op de markt gebracht. Dit was zo’n succes dat hij nog meer natuurlijke producten ging ontwikkelen. En nu, 30 jaar later, heeft Burt’s Bees veel verschillende producten in zijn assortiment. Alle producten zijn vrij van parabenen en glycol en ze zijn niet getest op dieren. De producten die ik nu laat zien bevatten alle drie bijenwas en zijn daarom niet geschikt voor veganisten die liever geen producten gebruiken met dierlijke ingrediënten.

burts bees lip balm

Beeswax Lip Balm with vitamin E & Peppermint

We beginnen meteen met mijn favoriete product uit het rijtje, de lippenbalsem van bijenwas. Er zit pepermunt aan toegevoegd, dus als je hem aanbrengt beginnen je lippen te tintelen. Daar moest ik even aan wennen, maar ik vind het wel fijn. Voelt lekker fris! Hij voedt mijn lippen goed en hij laat geen extreem vettig laagje achter, maar gewoon zoals je van een lipbalsem gewend bent. En hij ruikt ook lekker, geloof ik, ik ben een beetje verkouden de afgelopen dagen.

Burt’s Bees lipbalsem is o.a. hier te koop voor 4,49 euro (5 ml.)

burts bees nagelriemcreme

Lemon butter cuticle cream

En dan de nagelriemcrème, die komt als geroepen. Ik zou graag een foto willen maken zodat je kan zien hoe goed deze mijn nagelriemen verzorgd, maar dan schrikt iedereen van mijn nagel-ravage. Ik ben nogal neurotisch aangelegd en bijt nagels als mijn leven zenuwslopend is (elke dag dus) en dat ziet er allemaal niet zo mooi uit natuurlijk. Maar deze créme helpt daar echt bij. Hij is heel vettig, de hoofdingrediënten zijn amandelolie, bijenwas, citroenolie en cocoaboter. Ideaal om je nagels mee in te wrijven als je een film aan het kijken bent of voordat je naar bed gaat.

Burt’s Bees nagelriemcreme is o.a. hier te koop voor 8,49 euro (15 g.)

burts bees handcreme

Shea butter hand repair cream

Dit is een zeer voedende handcrème die, denk ik, ideaal is als je hele droge handen hebt. Ik vind hem voor mij iets te vettig, maar ik heb ook geen last van droge plekjes. Ik kan mij voorstellen dat dat vettige dan juist erg fijn is. De crème ruikt niet heel bijzonder, gewoon een natuurlijke geur, en is aardig dik. Als je hem uitwrijft wordt het echt een goed uitsmeerbare crème. Er blijft nog wel even een vettig laagje op je handen zitten, dus het is niet zo handig om dit te gebruiken vlak voordat je iets gaat doen. Zoals koken in mijn geval. Probeer dan maar een flesje sojasaus open te draaien.

Burt’s Bees handcrème is o.a. hier te koop voor 15,99 euro (90 g., die op mijn foto is 50 g.)

Ik ben er echt blij mee! Als ik later imker ben, kan ik hopelijk ook zulke mooie producten maken. Voor meer informatie over de producten en de ingrediënten, zie burtsbees.com

Deze blogpost bevat producten die door een bedrijf zijn opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top