3 x lunch ideeën (+ een kleine winactie!)

Nu ik weer wat vaker op de universiteit te vinden ben, moet ik ook zorgen dat ik genoeg eten meeneem om de colleges door te komen. Ik heb namelijk àltijd wel zin om te eten, en als ik een beetje hongerig wordt kan de hele collegezaal meegenieten van het gegrom uit mijn buik. Ik geef je lunch ideeën voor een gezonde, makkelijke of duurzame lunch. In realiteit is mijn lunch vaak een mix van deze drie thema’s. Vooral gezond, het liefst ook zo duurzaam mogelijk maar toch wel graag lekker makkelijk, als het even kan.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Lunchproducten

Voor de nieuwe lezers (of zij met een slecht geheugen, high five): in deze blogpost zie je een aantal producten terug waar ik al eens eerder over heb geschreven. Dan heb ik er een linkje naar het desbetreffende artikel aan toegevoegd voor extra info!

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Gezonde lunch ideeën

 1. Een salade in de U-konserve glazen schaal met deksel.
  In een perfecte wereld zou ik elke avond een lekkere, gezonde lunch voorbereiden zodat ik die de volgende dag mee kan nemen. Aantal keren dat deze situatie zich voor heeft gedaan dit collegejaar: 2 (bananenbrood en zuurkoolwraps). Op de foto zie je de bietensalade met geitenkaas en appel van Gordon Ramsay, het recept vind je hier. Leftovers van de bulgursalade zijn ook altijd een goede lunch om mee te nemen, want dan wordt ‘ie alleen maar lekkerder.
 2. Kruidenthee in de Made Sustained drinkfles.
  Ik was een beetje vergeten dat ik deze nog had, deze thermosfles gebruik ik namelijk vooral in de zomer om koud water mee te nemen. Maar je kan er natuurlijk ook warme thee in meenemen! (Met losse beker, anders verbrand je al snel je mond met de kleine flesopening.) Dat ga ik snel doen, want voor een zielig laagje warm water plus een sneu Pickwick-theezakje betaal je op de uni al snel 1 euro.
 3. Dadels in een snackbox (van HEMA) en een banaan.
  Dadels en bananen vind ik de ideale gezonde tussendoortjes voor op lange collegedagen. Je gooit ze zo in je tas en zijn je redders in nood tijdens hongerige, futloze momenten in een saai college.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Makkelijke lunch ideeën

 1. Brood met hummus of baba ganoush in de Abeego sandwichwrap.
  Dit neem ik het vaakst mee: gewoon een simpele boterham die ik in alle haast (elke ochtend weer..) heb besmeerd met hummus of baba ganoush. Of zuurkool als ik dat toevallig de dag ervoor heb gemaakt. Lekker makkelijk, niets bijzonders.
 2. Makkelijke snacks
  Deze zakjes met snacks kreeg ik van BitesWeLove, ze zijn ook handig om nog even snel in je tas te gooien tijdens je sprintje naar je fiets. Op de universiteit koop ik ook vaak tussendoor een zakje met nootjes of een andere snack als ik weer eens geen (of te weinig) eten mee heb genomen. Een prijzige bezigheid, maar ik móet altijd makkelijke tussendoortjes mee hebben voor in de colleges, als ik honger krijg kan ik me echt niet meer concentreren namelijk.
 3. Koffie van de campus in de KeepCup
  Whooeeehoeee binnenkort komt er een Starbucks bij mij op de campus en daar ben ik zo blij mee! Eindelijk soja latte’s! (Jep we lopen een béétje achter in Twente). En dan kan ik mijn XL-KeepCup gebruiken voor XL-koffie’s, die past nu nog niet onder de koffieapparaten dus gebruik ik hem vooral thuis.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Duurzame lunch ideeën

 1. Vegan bananenbrood in de Boc’n’Roll
  De Boc’n’Roll is net als de Dopper één van mijn favoriete duurzame lunchproducten die ik veel gebruik. Het is zo handig dat je er van allerlei soorten/vormen/groottes brood in kan doen. En na gebruik neemt het nog maar weinig ruimte in je tas. Wat ik heeel lekker vind om mee te nemen als lunch zijn plakjes bananenbrood van de Groene Meisjes. Dit lukt helaas niet zo vaak omdat ik het de avond van te voren vaak al allemaal opeet met Steve..
 2. Wortel met hummus dip in een Mason Jar
  Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit zo mee heb genomen naar een collegedag, maar het ziet er superleuk uit toch? In het aparte bakje zit hummus om de wortels in te dippen. Hashtag healthy snack.
 3. Kraanwater in de Dopper
  Ik dacht dat het tegenwoordig wel algemeen bekend was dat het honderd keer navullen en vervolgens opnieuw kopen van een Spa Blauw flesje niet zo gezond/milieuvriendelijk is. Maar ik zie nog steeds meer plastic supermarktflesjes dan hervulbare flessen als ik in de collegezaal zit. Zo jammer! Ik heb de afgelopen jaren al meerdere drinkflessen gereviewd, maar de Dopper blijft mijn favoriet. Deze zit elke dag in mijn tas.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Winactie & Kortingscode BitesWeLove

Als klein extraatje vond ik het leuk om er een winactie aan vast te plakken. Van BitesWeLove mag ik namelijk één box met snacks weggeven aan jullie. Je mag zelf de snacks uitkiezen, dus je kan voor een vegan box gaan als dat je voorkeur heeft. BitesWeLove is een abonnementsservice waarbij je elke week 4 verschillende snacks krijgt toegestuurd via brievenbuspost. Lijkt het je leuk om deze voor één week te ontvangen? Laat dan een reactie achter waarin je vertelt dat je aan deze winactie meedoet. Dat is het! De winnaar wordt aan het eind van deze week (willekeurig) gekozen en krijgt z.s.m. een mailtje. Spreekt het idee van een abonnement op BitesWeLove je wel aan, dan heb ik ook nog deze kortingscode voor je:

“Iris50”

Met deze code krijg je 50% korting op je eerste BitesWeLove box. De code is geldig tot en met 7 november 2015.

BitesWeLove BitesWeLove BitesWeLove

Als jij je standaard boterham als lunch zat bent, hoop ik dat je weer wat frisse inspiratie hebt gekregen door deze blogpost! Wat neem jij graag mee naar werk of school?

Deze blogpost bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 reacties op “3 x lunch ideeën (+ een kleine winactie!)

 1. Ise schreef:

  Leuke ideetjes! Ik zou heel graag meedoen aan de winactie 😉 Mijn tentamenweek komt er namelijk aan en ik heb de slechte gewoonte om iets te moeten snacken tijdens het leren, anders kan ik me weer niet concentreren haha!

  | Reageer op deze reactie
 2. Kirsten schreef:

  Die wortels met humus zien er heel schattig uit, die bites overigens ook. Ik doe graag mee met de winactie.

  | Reageer op deze reactie
 3. nine|tree schreef:

  Wat een fijne inspiratie! Zeker nu ik echt alweer te lang in een lunchbox dip zit. Dus ja: ik doe graag mee!

  | Reageer op deze reactie
 4. Marloes schreef:

  Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om voor drie personen te koken in plaats van twee. Heb ik meteen een lekkere maaltijd voor de volgende dag als lunch. En laat ik dan ook maar gelijk meedoen aan je winactie

  | Reageer op deze reactie
 5. Paulien schreef:

  Goeie ideeën zeg :)!!!
  Ik werk niet dus kan altijd lekker uitgebreid thuis lunchen
  Maar vind dit toch heel handig als ik ergens heenga en een tussendoortje of lunch mee moet (eet vegan dus moet vaak goed voorbereid op pad :P)

  Enne ik doe uiteraars graag mee met de winactie!

  | Reageer op deze reactie
 6. Wendy schreef:

  Brood met hummus, mijn favo! Ik ben sinds deze week begonnen aan een nieuwe baan waar geen koelkast tot mijn beschikking is en ik geen salades meer kan meenemen :'(… Uiteraard doe ik ook graag mee aan de winactie!

  | Reageer op deze reactie
 7. Gianne schreef:

  Leuke post! Weer ideetjes opgedaan om inderdaad (hopelijk) ’s avonds al wat voor te bereiden! Thnx ☺️ ik doe graag mee met de winactie! Wilde het altijd al proberen maar dit is een goed moment om te proberen als ik win!

  | Reageer op deze reactie
 8. Robin schreef:

  Jaaa, ben heel erg benieuwd naar die box, dus doe graag mee. Mocht het bevallen, neem ik daarna een abonnement 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Michelle schreef:

  Wowie! Ik doe mee! Die tip van hummus en wortels in een mason jar ga ik stelen! Ziet er ook nog eens super leuk uit.

  | Reageer op deze reactie
 10. Esther schreef:

  Nice! Het ziet er niet alleen tof uit, ik ben ook benieuwd naar de exotische smaken want dit is inderdaad anders dan mijn standaard boterham op het werk. Tijd voor nieuwe gewoontes! Ik doe mee 🙂 x

  | Reageer op deze reactie
 11. Romy schreef:

  Wat een leuk idee zeg! Ik zou hiermee graag wat meer afwisseling aanbrengen in mijn lunch en eens van iets bijzonders genieten als ik mijn lunchtrommel op school open.

  | Reageer op deze reactie
 12. Serina schreef:

  Wat een leuke win actie! Met 2 kleine kids kom ik vaak tijd tekort om een lekkere gezonde snack voor mezelf klaar te maken dus ik zou het graag eens proberen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Danique schreef:

  Je ziet zo dat er veel zorg en aandacht naar deze blogpost is uitgegaan. Echt leuk vormgegeven. Ik moet ook altijd genoeg eten bij mij hebben en vaak zijn dat gewoon boterhammen met hummus, pindakaas of appelstroop, iets van fruit, nootjes, een zonnatura reep. Saai he? Wel een Dopper fles trouwens. Jouw ideetjes zijn veel leuker 🙂

  Ik doe graag mee aan de winactie van Bites We Love. Lijkt mij heerlijk en makkelijk voor tussendoor.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah lief Danique, dat je dat opvalt en dat je het laat weten 😀 Ik heb er namelijk extra mijn best op gedaan haha <3

   | Reageer op deze reactie
 14. Mille Pagine schreef:

  Ohja, thnx voor de reminder, ik wil nog steeds die Boc’n’roll!
  Tip: die zakjes van bits we love zijn misschien handig, maar door dat plastic niet zo duurzaam. Je zou ook een grotere zak noten(mix) kunnen kopen bij de supermarkt (of verschillende losse noten en zelf mixen) en zelf elke dag een handje meenemen in een bakje of zakje. Scheelt ook héél veel geld denk ik!

  | Reageer op deze reactie
 15. Marielle schreef:

  Ziet er erg lekker uit en ook nog eens gezond! Ik doe mee met de winactie, klinkt namelijk erg lekker!

  | Reageer op deze reactie
 16. Daniëlle schreef:

  Leuke ideeën! Ik ben altijd op zoek naar lekkere lunch tips, dezelfde boterhammen iedere dag zijn zo saai. Ik wissel nu af tussen hummus met geraspte wortel en kaas met mosterd en sla.

  oh en zo’n doosje met bites wil ik wel winnen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 17. Chris schreef:

  Oh ja ik wil graag die bites we love! Ik sta nu zo vaak te klunzen met bakjes noten of fruit die ik vervolgens vergeet mee te nemen. Dit lijkt me top!

  | Reageer op deze reactie
 18. Maaike schreef:

  Ik doe graag mee met de Bites we love actie! 😀
  Die bietensalade klinkt ook als iets om uit te proberen!

  | Reageer op deze reactie
 19. chucky1012 schreef:

  Leuk en ik doe erg graag mee aan deze fijne winactie 😉
  The tickets to the tropics ziet er heerlijk uit.
  Ben er ontzettend benieuwd naar.

  | Reageer op deze reactie
 20. Lois schreef:

  Ik ben altijd dol op nieuwe ideeën voor lunch. De afgelopen twee dagen heb ik ook wraps meegenomen naar werk met zelfgemaakte rozemarijn hummus, gegrilde paprika uit zo’n pot, paprika, rood uitje en wat sla of rucola. Delish!

  Qua lunchbakje heb ik pas geleden bij de Sostrene Grenes een mintkleurige lunchbox gekocht met vijf vakjes. Ideaal voor verschillende tussendoortjes.

  Alleen het nadeel is wel dat je de lunchboxen allemaal weer in je tas terug moet nemen, haha. Dag ruimte in tas, hallo puist op je rug!

  Ohja, ik doe ook graag mee aan de kleine, maar superfijne, winactie!

  Groetjes,
  Loïs

  | Reageer op deze reactie
 21. Joyce schreef:

  Ik zou graag meedoen met de winactie! Heel handig want de keren dat mijn maag ongegeneerd aan het grommen was tijdens college (weer eens een snack vergeten) zijn niet meer op twee handen te tellen!

  | Reageer op deze reactie
 22. Leuke ideeën!
  Ik neem vaak doosjes met lunch mee naar het werk 🙂
  Bites We Love zijn ideale snack porties eh. Als je nog zoek bent naar gezonde, gemakkelijke snacks raad ik Boxbites aan. (Ik heb een kortingscode op mijn blog staan! Je mag me ook altijd mailen als je er eentje wil ;)).

  | Reageer op deze reactie
 23. elien schreef:

  hmmmm jamie, ik doe graag mee. goede blog, mijn voornemen om 1keer in de week iets gezonder naar het werk mee te nemen voor tijdens de middag was alweer wat verwaterd. fijn om nieuwe input te hebben😊.

  | Reageer op deze reactie
 24. Harmke schreef:

  Lekker! Ik heb momenteel zo weinig lunch inspiratie 🙁 Volgende week wil ik de bietjessalade proberen <3

  | Reageer op deze reactie
 25. Sofie schreef:

  Erg leuk artikel, veel originele ideeën ! Ik doe graag mee aan de winactie 🙂

  | Reageer op deze reactie
 26. Jonne schreef:

  oeh wat een leuke ideeën. Ik wil ook echt leukere lunches (klopt dit meervoud?) maken.
  O en ik doe natuurlijk graag mee aan je winactie!
  liefs. Jonne

  | Reageer op deze reactie
 27. avc schreef:

  Heb enkele dagen geleden nog zitten klagen dat ik de belegde broodjes op de uni zo zo zo zo zo beu ben, dus dit artikel zorgt alweer voor wat inspiratie 🙂 Ik doe ook graag mee aan de winactie (als Belgjes ook mogen meedoen tenminste)!

  | Reageer op deze reactie
 28. Jana schreef:

  Wat een leuke lunch ideeën, ik zou ze meteen allemaal uitproberen als ik niet zo’n enorme kluns was in de keuken!! En ik doe heel heel heel graag mee met de winactie! (:

  | Reageer op deze reactie
 29. Annelies schreef:

  Hier krijg ik honger van! Ik heb ook al een hele tijd de Boc’n’roll en vind hem helemaal geweldig. Vooral omdat hij veel minder plaats inneemt in je tas dan een brooddoos. En hij dient gelijk als onderlegger. Topding! Ik doe trouwen ook heel graag mee aan je winactie Iris!

  | Reageer op deze reactie
 30. Anita te Gussinklo schreef:

  Wat een leuke lunch ideeen.
  Ik doe graag mee aan de actie want dat zijn wel bites i love!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het kan nog! Maandag (morgen) wordt er een winnaar geselecteerd 🙂

   | Reageer op deze reactie
 31. Eva schreef:

  Ik doe ook graag mee met de winactie!! En ik ben dol op lunchideeen!

  | Reageer op deze reactie
 32. Joy schreef:

  Yay, nog een Dopper fan! En starbucks op je campus, te chill gewoon <3
  Ik koop zelf nog wel eens nak'd bars, die zijn ook erg lekker en erg vullend trouwens (ze zien er namelijk erg mini uit). Ik maak zo'n dadel-noten bar ook wel eens zelf omdat het toch wel duur wordt op den duur (haha). Echt heel makkelijk en ze blijven heel lang goed in de koeling!

  -X-

  | Reageer op deze reactie
 33. Maaike schreef:

  Oeh, leuk artikel! Ik vind brood met houmous heel lekker, maar het wordt wel saai na een tijdje.. Dus fijn! Ik wil ook wel meedoen met de winactie, lekker snacken hihi!! Liefs, Maaike

  | Reageer op deze reactie
Back to Top