3 x lunch ideeën (+ een kleine winactie!)

Nu ik weer wat vaker op de universiteit te vinden ben, moet ik ook zorgen dat ik genoeg eten meeneem om de colleges door te komen. Ik heb namelijk àltijd wel zin om te eten, en als ik een beetje hongerig wordt kan de hele collegezaal meegenieten van het gegrom uit mijn buik. Ik geef je lunch ideeën voor een gezonde, makkelijke of duurzame lunch. In realiteit is mijn lunch vaak een mix van deze drie thema’s. Vooral gezond, het liefst ook zo duurzaam mogelijk maar toch wel graag lekker makkelijk, als het even kan.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Lunchproducten

Voor de nieuwe lezers (of zij met een slecht geheugen, high five): in deze blogpost zie je een aantal producten terug waar ik al eens eerder over heb geschreven. Dan heb ik er een linkje naar het desbetreffende artikel aan toegevoegd voor extra info!

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Gezonde lunch ideeën

 1. Een salade in de U-konserve glazen schaal met deksel.
  In een perfecte wereld zou ik elke avond een lekkere, gezonde lunch voorbereiden zodat ik die de volgende dag mee kan nemen. Aantal keren dat deze situatie zich voor heeft gedaan dit collegejaar: 2 (bananenbrood en zuurkoolwraps). Op de foto zie je de bietensalade met geitenkaas en appel van Gordon Ramsay, het recept vind je hier. Leftovers van de bulgursalade zijn ook altijd een goede lunch om mee te nemen, want dan wordt ‘ie alleen maar lekkerder.
 2. Kruidenthee in de Made Sustained drinkfles.
  Ik was een beetje vergeten dat ik deze nog had, deze thermosfles gebruik ik namelijk vooral in de zomer om koud water mee te nemen. Maar je kan er natuurlijk ook warme thee in meenemen! (Met losse beker, anders verbrand je al snel je mond met de kleine flesopening.) Dat ga ik snel doen, want voor een zielig laagje warm water plus een sneu Pickwick-theezakje betaal je op de uni al snel 1 euro.
 3. Dadels in een snackbox (van HEMA) en een banaan.
  Dadels en bananen vind ik de ideale gezonde tussendoortjes voor op lange collegedagen. Je gooit ze zo in je tas en zijn je redders in nood tijdens hongerige, futloze momenten in een saai college.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Makkelijke lunch ideeën

 1. Brood met hummus of baba ganoush in de Abeego sandwichwrap.
  Dit neem ik het vaakst mee: gewoon een simpele boterham die ik in alle haast (elke ochtend weer..) heb besmeerd met hummus of baba ganoush. Of zuurkool als ik dat toevallig de dag ervoor heb gemaakt. Lekker makkelijk, niets bijzonders.
 2. Makkelijke snacks
  Deze zakjes met snacks kreeg ik van BitesWeLove, ze zijn ook handig om nog even snel in je tas te gooien tijdens je sprintje naar je fiets. Op de universiteit koop ik ook vaak tussendoor een zakje met nootjes of een andere snack als ik weer eens geen (of te weinig) eten mee heb genomen. Een prijzige bezigheid, maar ik móet altijd makkelijke tussendoortjes mee hebben voor in de colleges, als ik honger krijg kan ik me echt niet meer concentreren namelijk.
 3. Koffie van de campus in de KeepCup
  Whooeeehoeee binnenkort komt er een Starbucks bij mij op de campus en daar ben ik zo blij mee! Eindelijk soja latte’s! (Jep we lopen een béétje achter in Twente). En dan kan ik mijn XL-KeepCup gebruiken voor XL-koffie’s, die past nu nog niet onder de koffieapparaten dus gebruik ik hem vooral thuis.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Duurzame lunch ideeën

 1. Vegan bananenbrood in de Boc’n’Roll
  De Boc’n’Roll is net als de Dopper één van mijn favoriete duurzame lunchproducten die ik veel gebruik. Het is zo handig dat je er van allerlei soorten/vormen/groottes brood in kan doen. En na gebruik neemt het nog maar weinig ruimte in je tas. Wat ik heeel lekker vind om mee te nemen als lunch zijn plakjes bananenbrood van de Groene Meisjes. Dit lukt helaas niet zo vaak omdat ik het de avond van te voren vaak al allemaal opeet met Steve..
 2. Wortel met hummus dip in een Mason Jar
  Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit zo mee heb genomen naar een collegedag, maar het ziet er superleuk uit toch? In het aparte bakje zit hummus om de wortels in te dippen. Hashtag healthy snack.
 3. Kraanwater in de Dopper
  Ik dacht dat het tegenwoordig wel algemeen bekend was dat het honderd keer navullen en vervolgens opnieuw kopen van een Spa Blauw flesje niet zo gezond/milieuvriendelijk is. Maar ik zie nog steeds meer plastic supermarktflesjes dan hervulbare flessen als ik in de collegezaal zit. Zo jammer! Ik heb de afgelopen jaren al meerdere drinkflessen gereviewd, maar de Dopper blijft mijn favoriet. Deze zit elke dag in mijn tas.

Gezonde, duurzame en makkelijke lunch ideeën

Winactie & Kortingscode BitesWeLove

Als klein extraatje vond ik het leuk om er een winactie aan vast te plakken. Van BitesWeLove mag ik namelijk één box met snacks weggeven aan jullie. Je mag zelf de snacks uitkiezen, dus je kan voor een vegan box gaan als dat je voorkeur heeft. BitesWeLove is een abonnementsservice waarbij je elke week 4 verschillende snacks krijgt toegestuurd via brievenbuspost. Lijkt het je leuk om deze voor één week te ontvangen? Laat dan een reactie achter waarin je vertelt dat je aan deze winactie meedoet. Dat is het! De winnaar wordt aan het eind van deze week (willekeurig) gekozen en krijgt z.s.m. een mailtje. Spreekt het idee van een abonnement op BitesWeLove je wel aan, dan heb ik ook nog deze kortingscode voor je:

“Iris50”

Met deze code krijg je 50% korting op je eerste BitesWeLove box. De code is geldig tot en met 7 november 2015.

BitesWeLove BitesWeLove BitesWeLove

Als jij je standaard boterham als lunch zat bent, hoop ik dat je weer wat frisse inspiratie hebt gekregen door deze blogpost! Wat neem jij graag mee naar werk of school?

Deze blogpost bevat producten die ik toegestuurd heb gekregen. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top