Review: Zao Silk foundation

Kathinka kwam net terug vanuit de jungle in Sri Lanka toen we heen en weer mailden over haar groene webshop. Ze is 24 jaar en had de droom om een eigen webshop op te zetten. Vorig jaar heeft ze daarom thinkfair.nl opgezet. Een kleine webshop waar ze natuurlijke & dierproefvrije verzorgingsproducten en make-up verkoopt. Net als handgemaakte producten uit Ghana waarmee je Ghanese mensen met een beperking ondersteunt. Zelfs is ze groot fan van het natuurlijke cosmeticamerk Zao, ze vroeg of ik een foundation van dit merk wilde reviewen. Ja!

zao silk foundation

Zao Silk foundation

Zao staat bekend om haar natuurlijke producten van goede kwaliteit. Ik heb al vaak getwijfeld om er iets van te kopen, alleen al omdat ik de bamboe-verpakkingen zo mooi vind. Maar ik vind het toch lastig om make-up online te bestellen. Gelukkig zijn er online veel reviews te vinden zodat je een beter idee krijgt van de kleuren. Hopelijk helpt deze review van de foundation daar ook bij.

zao silk foundation zao silk foundation

Ingrediënten

De ingrediënten van de Zao Silk foundation zijn: aqua (water), phyllostachys nigra extract*, propanediol, simmondsia chinensis seed oil (simmondsia chinensis (jojoba) seed oil)*, prunus amygdalus dulcis oil (prunus amygdalus dulcis (sweet almond oil)*, sucrose palmitate, cetearyl alcohol, glyceril stearate, olive glycerides, tocopherol, butyrospermum parkii butter (butyrospermum parkii (shea) butter)*, potassium palmitoyl, hydrolyzed wheat protein, glyceryl caprylate, microcrystalline cellulose, cellulose gum, ci 77820 (silver), cellulose, parfum (fragrance). may contain +/- : ci 77891 (titanium dioxide), ci 77491 (iron oxides), ci 77492 (iron oxides), ci 77499 (iron oxides). * = Biologisch geteeld, ** = Verwerkt uit biologische ingrediënten

Alle ingrediënten zijn vegan en natuurlijk. Minstens 20% van de ingrediënten zijn biologisch. Er zit een extract van bamboebladeren (phyllostachys nigra extract) in dat een herstellende werking heeft op de huid. De zoete amandelolie (prunus amygdalus dulcis oil) voedt en hydrateert de huid. Ook zie je zilver (ci 77820) tussen de ingrediënten staan, dit heeft een antibacteriële werking.

zao silk foundation

Gebruik

Het glazen potje met de bamboe-deksel zorgen ervoor dat de foundation luxe oogt. Al moet ik zeggen dat ik een plastic tube handiger in gebruik vindt, dan hoef je er niet steeds met je vingers in, maar dat is natuurlijk een stuk minder duurzaam. De foundation heeft een lichte structuur en kan je daarom makkelijk aanbrengen en uitsmeren. Het is daardoor zuinig in gebruik, omdat je er geen dikke plamuurlaag van hoeft aan te brengen. Het potje heeft een inhoud van 30 ml, volgens Kathinka kan je hier (afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt uiteraard) ongeveer een jaar mee doen.

zao silk foundationzao silk foundation

Kleurtint 701

Ik heb de Zao Silk foundation in kleurtint 701 gekregen. Deze heeft een wat gelige ondertoon die perfect is voor mijn huid. Ik heb altijd struggles om de goede tint foundation te vinden omdat veel foundations een roze ondertoon hebben. Hieronder zie je alle tinten waarin de Zao Silk foundation verkrijgbaar is:

Zao Slik foundation tinten

Review

Ik denk dat de kleur net héél iets te licht voor mij is, maar dat heb ik liever dan dat die iets te donker is. Met een beetje bronzer en highlighter vind ik de tint prima voor mijn huid. Wat mij wel gelijk opvalt is dat de foundation heel poederig en mat op de huid ligt. Het laat de huid er zacht, fluweelachtig uit zien. Hier moet je van houden. Ik vind het persoonlijk bij mijzelf mooier als een foundation wat glanzender is, omdat dit er natuurlijker uit ziet. Vooral omdat mijn huid de laatste tijd alles behalve egaal is. Nu zie je van dichtbij heel goed dat ik make-up op heb. Maar dit kan ook juist een plus zijn, want de foundation dekt wel heel goed! Misschien kan je nog wel mijn artikel herinneren waar ik over mijn acne struggles vertelde. Ik heb nog veel littekentjes op mijn wangen, maar met wat concealer en deze foundation zie je daar niets meer van. Ik denk dat de matte finish heel mooi is als je een gladde huid hebt. Ik duim even heel hard dat dit binnenkort bij mijn huid het geval is, dan zal ik deze blogpost nog aanvullen met extra foto’s!

zao silk foundation
1. Zonder make-up + net-uit-bed-look. 
zao silk foundation
2. Met alleen een beetje concealer (Catrice) en de foundation van Zao.
zao silk foundation
3. Met bronzer (Etos), highlighter (E.L.F.), mascara (The Body Shop) en wenkbrauwpoeder (HEMA).
zao silk foundation
4. En met lipstick (HEMA soft matt nr. 09). Dit is trouwens niet mijn dagelijkse look hoor; wàt een werk.

Conclusie: Ik vind het een prima foundation! Makkelijk om aan te brengen, blijft goed zitten en dekt goed. Houd er wel rekening mee dat deze foundation voor een matte finish zorgt. Dat vind ik bij de staat van mijn huid op dit moment nog niet ideaal. Als je ziet wat je er voor krijgt (natuurlijke ingrediënten, Ecocert keurmerk, Vegan keurmerk, een luxe glazen potje) heeft de foundation ook een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zao Silk foundation is o.a. te koop bij Think Fair voor 37,50 euro.

De blogpost bevat een product dat ik heb gekregen van een webshop. Dankjewel Kathinka!
Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top